Legfontosabb témák

Szemerey Tamás cége a nyár végén adta el a március óta végelszámolás alatt lévő NHB Növekedési Hitelbankot a Solar Gold nevű társaságnak, amely viszi tovább az elődje által a jegybank ellen áprilisban indított peres eljárást – közölte lapunk érdeklődésére az aranykereskedő cég illetékese.

Elfogyott a Növekedési Hitel? Nem, egyáltalán nem fogyott még el. A fele sem!  Az álhírekkel ellentétben a rendelkezésre álló 1000 milliárd forintos keretből még közel 700 milliárd forintnyi 2,5%-os kamatú NHP fix várja a beruházásra nyitott cégeket. A támogatott hitel alapvetően ingatlan és eszközberuházásra fordítható, hitel és lízing formájában. Van még szabad NHP keret? Sajnos […] The post Még közel 700 milliárd forint Növekedési Hitel keresi gazdáját appeared first on Bankmonitor.hu.

Elfogyott a Növekedési Hitel? Nem, egyátalán nem fogyott még el a fele sem!  Az álhírekkel ellentétben a rendelkezésre bocsátott 1.000 milliárd forintos keretből még közel 700 milliárd forintnyi NHP fix 2,5%-on várja a beruházásra nyitott cégeket. A támogatott hitel alapvetően ingatlan és eszközberuházásra áll rendelkezésre, hitel és lízing formájában. Van még szabad NHP keret? Sajnos […] The post Még közel 700 mrd forint Növekedési Hitel keresi gazdáját appeared first on Bankmonitor.hu.

A ma megtartott aukción a Tiborcz István közvetett többségi tulajdonában lévő Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt. 20,1 milliárd forint értékben értékesített növekedési kötvényeket.

A ma megtartott aukción a Tiborcz István közvetett többségi tulajdonában lévő Appeninn Holding Vagyonkezelő Nyrt. 20,1 milliárd forint értékben értékesített növekedési kötvényeket.

A hitelminősítő előrejelzése szerint a GDP növekedési üteme lassulni fog ugyan, de 2020-ban és 2021-ben is 3,2 százalék körül lesz.

A fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitel egyik legnagyobb fókusza az ingatlanberuházások mellett a gépek, eszközök, berendezések, ezen belül is a gépjárművek finanszírozása. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal, hogy a támogatott hitel pontosan milyen beruházásokra, eszközbeszerzésekre vehető igénybe. Összeszedtünk néhány eszközbeszerzéshez kapcsolódó példát, amikor nem teljesen egyértelmű a finanszírozhatóság. Ahogy az ingatlanoknál, úgy […] The post Mit vásárolhat vállalkozásod Növekedési Hitelből? appeared first on Bankmonitor.hu.

A fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitel egyik legnagyobb fókusza az ingaltanberuházások mellett a gépek, eszközök, berendezések, ezen belül is a gépjárművek finanszírozása. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal, hogy a támogatott hitel pontosan milyen beruházásokra, eszközbeszerzésekre vehető igénybe. Összeszedtünk néhány eszközbeszerzéshez kapcsolódó példát, amikor nem teljesen egyértelmű a finanszírozhatóság. Ahogy az ingaltanoknál, úgy […] The post Mit vásárolhat a vállalkozás Növekedési Hitelből? appeared first on Bankmonitor.hu.

A beruházások finanszírozására még mindig elérhető a növekedési hitel, ám a projekt indítása előtt érdemes megnézni a részleteket.

Elmagyarázták, miért aktívak a Növekedési Kötvényprogramban.

Legalább ennyire lényeges, hogy az adott vállalat jövőbeli növekedési hitelt adjon a befektetőinek.

Sok vállalkozónak csillan fel a szeme amikor kiderül, hogy beruházások finanszírozására még mindig elérhető a fix 2,5%-os kamaton igényelhető Növekedési Hitel. Mielőtt azonban ezen felbuzdulva belevágnánk bármilyen projektbe is, érdemes közelebbről is megvizsgálnunk, hogy tervezett beruházásunk belefér-e a Program kereteibe. Nem csak a beruházás tárgya, hanem annak hasznosítási célja sem mindegy! Nézzük, mi a helyzet […] The post Milyen ingatlanberuházásra vehetek fel Növekedési Hitelt? appeared first on Bankmonitor.hu.