Legfontosabb témák

Az első negyedévben a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai összesen majd 163 milliárd forintot helyeztek ki, ami 10,3 százalékkal haladja meg a 2018 első negyedében elért 147,5 milliárd forintot - derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A lízingpiaci növekedéshez hozzájárult az autó- és teherautó-eladások emelkedése, a céges gépvásárlások bővülése, és a magyar jegybank kedvezményes hitelprogramja is, az NHP Fix. Ez utóbbiban a legfrissebb adatok szerint egyébként 47 százalék a lízing aránya. A Magyar Lízingszövetség szerint az év egészében is 10 százalék körüli bővülés várható.

Az 1000 milliárd forintos keretű nhp fix első 100 milliárdját öt és fél hónap alatt vitték el a cégek. Elérte a 100 milliárd forintos szerződéses összeget az ngp fix program - közölte a Magyar Nemzeti ... ...

Elérte a 100 milliárd forintot az NHP fix kihasználtsága - közölte az MNB. A jegybank tavaly 1000 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a programot, és január 1-jén indult el. Az MNB 2019...

Ha a puszta számokból indulunk ki, a kérdés felvetése is nevetségesnek tűnhet. Érdemes azonban más oldalról is megvizsgálni a dolgot. Nem mindegy ugyanis, hogy a kamat a hitel teljes futamideje alatt fixált, vagy bármelyik pillanatban megváltozhat! Az igazi dilemma Nem mindegy, hogy a hitelünk futamideje alatt nyugodtan hintázunk a karosszékünkben, tudva, hogy vállalt hitelünk visszafizetésében […] The post Széchenyi Hitel 0%-ért vagy az NHP 2,5%-on? Melyik jobb a vállalkozásomnak? appeared first on Bankmonitor.hu.

Főként új gépek és berendezések beszerzésére vennék igénybe a kkv-vezetők a megújult Növekedési Hitelprogramot (NHP), amely januárban indult el NHP fix néven- derült ki a Budapest Bank 300 cégvezető...

A cégvezetők főleg új gépek és berendezések vásárlására fordítanák az idei évtől elérhető, fix 2,5%-os kamatú NHP fix hitelt, amire átlagosan 40 millió Ft-ot igényelnének. Ám, ha ezt komolyan gondolják, akkor bizony sietniük kell, mert a keret akár 2019. végére kimerülhet. Azok a cégvezetők, akik úgy tervezik, igényelni fogják az idei évtől elérhető NHP fix […] The post Tízből négy cégvezető tud csak 2019. legkedvezőbb céges hiteléről appeared first on Bankmonitor.hu.

őként új gépek és berendezések beszerzésére vennék igénybe a kkv-vezetők a megújult Növekedési Hitelprogramot (NHP), amely januárban indult el NHP fix néven– derült ki a Budapest Bank 300 cégvezető körében elvégzett kutatásából. Az igénylésen gondolkodó hazai cégeknek átlagosan 40 millió forintra lenne szükségük fejlesztési céljaik megvalósításához, és átlag 5 és fél évet szánnának a törlesztésre. A Budapest Bank 2019 első negyedévében jelentős érdeklődést tapasztalt a program iránt kkv-k részéről, és az év hátralevő részében is az igénylési kedv fennmaradására számít.

A korábbi igénylők több mint 90 százaléka tekintette komoly segítségnek az NHP-t.

Főként új gépek és berendezések beszerzésére vennék igénybe a kkv-vezetők a megújult Növekedési Hitelprogramot (NHP), amely januárban indult el NHP fix néven – derült ki a Budapest Bank kutatásából.