Legfontosabb témák

OBA

Szinte minden, a lakossági piacon jelentősebb kitettséggel rendelkező pénzügyi szolgáltató megszerezte az engedélyt minősített fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására, eszerint egyértelműen sikeres a kezdeményezés. Az új konstrukciók megjelenése tovább fűtheti az egyébként is élénk lakáshitelpiacot.

„Kínai befektetői körök is maximálisan érdekeltek a projektben” – állítja az elektromos kamionokat ígérő eTruck Motor Zrt.

Kellemetlen konfliktusba keveredett Keller Ákos, a közelmúltban véget ért kosárlabda Európa-bajnokság egyik magyar hőse.

Milka Waves néven új táblás csokoládét vezet be a Mondelez International, amelyet az egész európai piac számára a társaság székesfehérvári üzemében fognak gyártani. Három éve 11 milliárd forintot fektetett ... ...

Ettől lesz több gyerek? Kitaláltak valamit.

Fogy a homok a világon, ezért mindenhonnan hordják: folyómederből, tengerpartról, épp csak a homokozóból nem. Aminek beláthatatlan környezeti következményei lehetnek.

Megvette az óriáscég a régóta gyengélkedő tajvani HTC egyik részlegét.

Áder János államfő részt vett a Bloomberg Globális Üzleti Fórum rendezvényén, amelyet New Yorkban szervezett Michael Bloomberg milliárdos üzletember, New York volt polgármestere.

Megújította elköteleződését az élelmiszerpazarlás és -veszteség elleni harc mellett José Graziano da Silva, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója. Az ENSZ jelenleg zajló Közgyűlésének egy magas rangú rendezvénye foglalkozott az élelmiszer-pazarlással, az éhezés felszámolásához vezető út egy alapkövével.

Mexikóban gyakoriak a nagy földrengések, Mexikóvárosban pedig a rossz talaj miatt általában óriási pusztítást okoznak - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó szeizmológus. Gráczer Zoltán, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tudományos munkatársa szerint utórengésekre nemcsak napokig, hanem hónapokig számítani kell a katasztrófa sújtotta térségben.

Legkevesebb 216 halálos áldozata van a mexikói földrengésnek. A legtöbben a fővárosban haltak meg.

Hónapokkal ezelőtt belengette már az amerikai jegybank, hogy hamarosan elkezdi kiszívni a válság során a piacra öntött pénzt. Ezzel kapcsolatban sokan szkeptikusak, könnyen lehet, hogy már sosem tér...

Magyarországon az európai átlaghoz képest is kevés halat fogyasztunk: az éves halfogyasztás fejenként mindössze 4-5 kg.

Egész Hollandia fuldoklik a közlekedési dugókban. Hiába a remek autópálya-hálózat, olyan sok az autós és olyan kicsi az ország a 15 milliós népességhez képest, hogy csak körülményesen lehet közlekedni.

Theresa May azt reméli, ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az EU költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti a pénzügyi követeléseket.

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós fővárosban, s...

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét, többek között a fővárost, Mexikóvárost is - írja az Index. Eddig 150 halálos áldozata van a katasztrófának. A hírportál szerint mexikói szeizmológiai ... ...

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, s a polgári védelem vezetőjének, Luis Felipe Fuentének a közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Most a Chery nevű kínai autógyártó fut neki az európai piac meghódításának.

A 18-49 éves magyar internetezők több mint kétharmada használt már netbankot, és az okostelefonnal rendelkezők közel fele telepített pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó mobiltelefonos alkalmazást készülékére. Ez jelentős növekedés a korábbi évekhez képest: az adatok azt mutatják, hogy pénzügyeinknek is egyre nagyobb részére van hatással a digitalizáció, és szakértők szerint a következő években az online pénzügyi alkalmazások, közöttük pedig különösen a lakástakarékokhoz kapcsolódó szolgáltatások robbanásszerű fejlődés előtt állnak.

Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.

A történelmi mélyponton hagyta a Monetáris Tanács az alapkamatot, de az egynapos jegybanki betét kamatát tovább csökkentették.

A 3 és 5 éves kamatperiódusú, illetve a 10 és 15 éves teljes futamidő alatt fix kamatozású fogyasztóbarát lakáshitelek szeptember 20-ától már el is érhetők az UniCreditnél, miután a Magyar Nemzeti Bank egy nappal korábban pozitívan bírálta el a bank pályázatát. Szeptember 20-ától igényelhetők! „Az UniCredit Bank két lakáshitel-terméke is sikerrel teljesítette a Magyar Nemzeti ...

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minősített termékek forgalmazása ezt követően a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet. Az újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt.

Barack Obama az Egyesült Államok volt elnöke új feladatok után nézett, most éppen bankároknak és pénzügyi szakembereknek tart előadásokat magas díjazásért.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel. Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitel-termék elterjesztését tűzte ki célul. Az MNB a piaci szereplőkkel és a ...

A Magyar Nemzeti Bank keddi döntése értelmében már az UniCredit is kínálhat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket az ügyfeleknek.

Csaknem fél éve jelentette be a jegybank, hogy a lakáshiteleknél új minősítési rendszert vezet be, amelynek célja a kamatok mérséklése. A Bankmonitor számításai szerint van minek örülni. A minősített hitelek kategóriájuk legjobbjai lettek, egy átlagos, 10 millió forintos hitelnél is egymillió forintnál többet lehet nyerni a futamidő alatt.

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minősített termékek forgalmazása ezt...

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Shane Tusup nyilatkozott Hosszú Katinka Facebook oldalán.

Rövidtávon lehet még tér a gyógyszergyártó árfolyama előtt.

Trump volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző kormány elrendelte.

Közel fél éve jelentette be a jegybank, hogy a lakáshiteleknél új minősítési rendszert vezet be, ami reményeik szerint a kamatok csökkenésével járt volna. Megnéztük, hogy mit mutatott a valóság, és tapasztalataink szerint volt minek örülni. A minősített hitelek kategóriájuk legjobbjai lettek, egy átlagos 10 millió forintos hitelnél alsó hangon is milliókat lehet nyerni a futamidő […]

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte.

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte. A lehallgatás bírói felhatalmazás alapján, az amerikai hírszerzés javaslatára történt, 2014-ben kezdődött, és folytatódott a tavalyi elnökválasztási kampány idején, majd az idén év elején is, amikor Donald Trump és Manafort beszélgetéseit ...

Meghalt egy motoros a százhalombattai olajfinomító területén, miután elütötte egy személygépkocsi - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel. Az elsődleges adatok szerint a finomító ... ...

Ha valamivel lehet borzolni az autósok idegeit, az a felesleges sebességkorlátozás. Nemrég kiderült, hogy a 2/A felújításánál azért kell 60-nal cammogni a munkával éppen nem érintett szakaszokon, mert ... ...

Az egyedi kiadás most még csak Japánban kapható.

A kiberbűnözők évek óta kihasználják a kriptovaluta bányászatban rejlő lehetőségeket, hogy profitra tegyenek szert. Általában kártevőkkel vagy nem kívánt alkalmazások telepítésével érik el céljaikat, azonban az ESET szakemberei most olyan speciális incidenst elemeztek ki, amelynek során a bányászat közvetlenül a felhasználó böngészőjében, a JavaScript program használatával történt. Az ESET kutatói összegyűjtötték, miként lehet védekezni az ilyen átverések ellen. Annak tudatában, hogy a legtöbb bö...Facebook Google Plus Twitter

Az év első nyolc hónapjában az Európai Unió külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon a regisztrált illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest közel kétharmadával, mintegy 143 ezerre csökkent.

A szeszélyes nyári viharok csaknem 6 milliárd forintba kerültek a biztosítóknak.

A hatóság jóváhagyta a Pirelli IPO prospektusát, így szeptember 18-án indulhat a jegyzési időszak A meghatározott ársáv alapján 6,3 és 8,3 milliárd euróra értékelheti a piac a vállalatot A kínai...

Orbán Viktor kormányfő szeptember 22-én Lengyelországba látogat, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfővel tárgyal – erősítette meg az erről szóló lengyel sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-nek.

Orbán Viktor kormányfő szeptember 22-én Lengyelországba látogat, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfővel tárgyal - erősítette meg az erről szóló lengyel sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ... ...

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzék irányadó mutatói is a pénteki záróértékük felett mozogtak. Tokióban nem volt kereskedés hétfőn nemzeti ünnep miatt. A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál börzemutató 0,51 százalék, a tajvani tőzsde pedig 0,48 százalék emelkedéssel fejezte be a napot. Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ...

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az eddig megszokottaktól eltérően már szemtől szemben is kapott bírálatokat Botka László az MSZP hét végi választmányi ülésén. Ezrével szűnhetnek meg a kft-k – írja Magyar Idők.

A jegybank kitart amellett , hogy tartósan alacsony lesz az infláció Magyarországon, ezért további lazító lépéseket vár tőle a piac. Hosszú hónapok után újra igazi izgalmakat hozhat a monetáris...

A változó villamosenergia-ipar számos területen igényel olyan megoldásokat, amelyek segítségével fenntartható módon elégíthető ki a növekvő energiaszükséglet.

A Tesco kivételével van hová felzárkóznia a többieknek, indul itthon is az Aldi utazási irodája.

Az orosz jegybank 9-ről 8,5 százalékra csökkentette az alapkamatot, miközben a két éve még 17 százalékos infláció immár 3 százalékra csökkent.

Már a következő öt év fejlesztési tervein dolgoznak Mátészalkán a FrieslandCampina Hungária Zrt.-nél - mondta Szautner Péter, a cég vezérigazgatója pénteken a XII. Coop Rally nyolcadik állomásán.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. bejelentette, hogy Magyarországon is utazással és szállással bővíti kínálatát. Az Aldi Utazás márkanév alatt induló szolgáltatásban a lánc Közép-Európa legnagyobb beutaztató ... ...

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. bejelentette, hogy Magyarországon is utazással és szállással bővíti kínálatát. Az Aldi Utazás márkanév alatt induló szolgáltatásban a lánc Közép-Európa legnagyobb beutaztató ... ...

A tavaszi választásokra 8,1 milliárd forintot biztosít a költségvetés, még nem tudni, mikor lesznek a választások, de összesen 7 nap jöhet szóba.

A Scotland Yard bejelentése szerint „incidens” történt pénteken egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson's Green nevű állomásánál. A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst.

A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst.