Legfontosabb témák

OBA

A vasárnapi német parlamenti választások legfrissebb híreiről rendkívüli adásban számol be este hat órától az InfoRádió. Jelentkezik németországi tudósítónk, Vincze András, és megszólaltatunk több hazai szakértőt is. Este nyolc óra után folyamatosan közli a rádió a beérkező eredményeket is.

Újabb földrengés volt Mexikóban – írja az Index az AP hírügynökségre hivatkozva. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés ezúttal 6,1-es erősségű volt, és a déli Oaxaca államban összpontosult ... ...

Újabb két külföldi turista szenvedett el agressziót Olaszországban: Milánóban egy fuvarozó erőszakolt meg egy fiatal kanadai nőt, Rómában egy német turistalányt bántalmaztak - jelentette az olasz sajtó szombaton.

Elképesztően nagy összeggel támogatták az elmúlt évtizedek lengyel kormányai a szénbányászatot és az erre alapozott energiatermelést, és a következő bő tíz évben még rosszabb lehet a helyzet. Eközben ... ...

Donald Trump legújabb Twitter-üzenetében ismét megfenyegette Kim Dzsong Unt: az amerikai elnök szerint „példátlan próbatétel elé fogják állítani” az észak-koreai vezetőt.

Egyelőre nem látunk érdemi esélyt arra, hogy tíz éven belül belép az eurózónába Magyarország és Lengyelország, de a 2020 utáni EU-pénzek döntő része csak a fizetési övezet tagjainak lesz elérhető,...

A Takarék Csoport egyedülálló innovatív fejlesztéssel rukkol elő.

Gyors növekedés várható régiónkban a mesterséges intelligenciára épülő megoldások piacán, a közeljövőben pedig itthon is elkezdődhet a terület egyik úttörője, a Watson üzleti célú felhasználása.

Piaci féltékenységből torpedózza az EU Kínát.

Szinte minden, a lakossági piacon jelentősebb kitettséggel rendelkező pénzügyi szolgáltató megszerezte az engedélyt minősített fogyasztóbarát lakáshitelek folyósítására, eszerint egyértelműen sikeres a kezdeményezés. Az új konstrukciók megjelenése tovább fűtheti az egyébként is élénk lakáshitelpiacot.

„Kínai befektetői körök is maximálisan érdekeltek a projektben” – állítja az elektromos kamionokat ígérő eTruck Motor Zrt.

Kellemetlen konfliktusba keveredett Keller Ákos, a közelmúltban véget ért kosárlabda Európa-bajnokság egyik magyar hőse.

Milka Waves néven új táblás csokoládét vezet be a Mondelez International, amelyet az egész európai piac számára a társaság székesfehérvári üzemében fognak gyártani. Három éve 11 milliárd forintot fektetett ... ...

Ettől lesz több gyerek? Kitaláltak valamit.

Fogy a homok a világon, ezért mindenhonnan hordják: folyómederből, tengerpartról, épp csak a homokozóból nem. Aminek beláthatatlan környezeti következményei lehetnek.

Megvette az óriáscég a régóta gyengélkedő tajvani HTC egyik részlegét.

Áder János államfő részt vett a Bloomberg Globális Üzleti Fórum rendezvényén, amelyet New Yorkban szervezett Michael Bloomberg milliárdos üzletember, New York volt polgármestere.

Megújította elköteleződését az élelmiszerpazarlás és -veszteség elleni harc mellett José Graziano da Silva, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója. Az ENSZ jelenleg zajló Közgyűlésének egy magas rangú rendezvénye foglalkozott az élelmiszer-pazarlással, az éhezés felszámolásához vezető út egy alapkövével.

Mexikóban gyakoriak a nagy földrengések, Mexikóvárosban pedig a rossz talaj miatt általában óriási pusztítást okoznak - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó szeizmológus. Gráczer Zoltán, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tudományos munkatársa szerint utórengésekre nemcsak napokig, hanem hónapokig számítani kell a katasztrófa sújtotta térségben.

Legkevesebb 216 halálos áldozata van a mexikói földrengésnek. A legtöbben a fővárosban haltak meg.

Hónapokkal ezelőtt belengette már az amerikai jegybank, hogy hamarosan elkezdi kiszívni a válság során a piacra öntött pénzt. Ezzel kapcsolatban sokan szkeptikusak, könnyen lehet, hogy már sosem tér...

Magyarországon az európai átlaghoz képest is kevés halat fogyasztunk: az éves halfogyasztás fejenként mindössze 4-5 kg.

Egész Hollandia fuldoklik a közlekedési dugókban. Hiába a remek autópálya-hálózat, olyan sok az autós és olyan kicsi az ország a 15 milliós népességhez képest, hogy csak körülményesen lehet közlekedni.

Theresa May azt reméli, ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az EU költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti a pénzügyi követeléseket.

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós fővárosban, s...

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét, többek között a fővárost, Mexikóvárost is - írja az Index. Eddig 150 halálos áldozata van a katasztrófának. A hírportál szerint mexikói szeizmológiai ... ...

Nagy erejű földrengés rázta meg kedden Mexikó középső részét. A helyi idő szerint kora délután bekövetkezett, 7,1-es erősségű földmozgás épületek tucatjait döntötte romba a sokmilliós mexikói fővárosban, s a polgári védelem vezetőjének, Luis Felipe Fuentének a közlése szerint késő estig országosan 150-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Most a Chery nevű kínai autógyártó fut neki az európai piac meghódításának.

A 18-49 éves magyar internetezők több mint kétharmada használt már netbankot, és az okostelefonnal rendelkezők közel fele telepített pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó mobiltelefonos alkalmazást készülékére. Ez jelentős növekedés a korábbi évekhez képest: az adatok azt mutatják, hogy pénzügyeinknek is egyre nagyobb részére van hatással a digitalizáció, és szakértők szerint a következő években az online pénzügyi alkalmazások, közöttük pedig különösen a lakástakarékokhoz kapcsolódó szolgáltatások robbanásszerű fejlődés előtt állnak.

Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.

A történelmi mélyponton hagyta a Monetáris Tanács az alapkamatot, de az egynapos jegybanki betét kamatát tovább csökkentették.

A 3 és 5 éves kamatperiódusú, illetve a 10 és 15 éves teljes futamidő alatt fix kamatozású fogyasztóbarát lakáshitelek szeptember 20-ától már el is érhetők az UniCreditnél, miután a Magyar Nemzeti Bank egy nappal korábban pozitívan bírálta el a bank pályázatát. Szeptember 20-ától igényelhetők! „Az UniCredit Bank két lakáshitel-terméke is sikerrel teljesítette a Magyar Nemzeti ...

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minősített termékek forgalmazása ezt követően a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal megkezdődhet. Az újabb sikeres pályázattal tovább nő a minősített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezőbb lakáshitelt.

Barack Obama az Egyesült Államok volt elnöke új feladatok után nézett, most éppen bankároknak és pénzügyi szakembereknek tart előadásokat magas díjazásért.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

Az UniCredit Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket, a minősített termékek forgalmazását a hitelintézet akár azonnal megkezdheti – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel. Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitel-termék elterjesztését tűzte ki célul. Az MNB a piaci szereplőkkel és a ...

A Magyar Nemzeti Bank keddi döntése értelmében már az UniCredit is kínálhat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket az ügyfeleknek.

Csaknem fél éve jelentette be a jegybank, hogy a lakáshiteleknél új minősítési rendszert vezet be, amelynek célja a kamatok mérséklése. A Bankmonitor számításai szerint van minek örülni. A minősített hitelek kategóriájuk legjobbjai lettek, egy átlagos, 10 millió forintos hitelnél is egymillió forintnál többet lehet nyerni a futamidő alatt.

Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minősített termékek forgalmazása ezt...

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Shane Tusup nyilatkozott Hosszú Katinka Facebook oldalán.

Rövidtávon lehet még tér a gyógyszergyártó árfolyama előtt.

Trump volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző kormány elrendelte.

Közel fél éve jelentette be a jegybank, hogy a lakáshiteleknél új minősítési rendszert vezet be, ami reményeik szerint a kamatok csökkenésével járt volna. Megnéztük, hogy mit mutatott a valóság, és tapasztalataink szerint volt minek örülni. A minősített hitelek kategóriájuk legjobbjai lettek, egy átlagos 10 millió forintos hitelnél alsó hangon is milliókat lehet nyerni a futamidő […]

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte.

A CNN hírtelevízió kedden közzétett információi szerint Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort lehallgatását már az előző elnök, Barack Obama kormánya elrendelte. A lehallgatás bírói felhatalmazás alapján, az amerikai hírszerzés javaslatára történt, 2014-ben kezdődött, és folytatódott a tavalyi elnökválasztási kampány idején, majd az idén év elején is, amikor Donald Trump és Manafort beszélgetéseit ...

Meghalt egy motoros a százhalombattai olajfinomító területén, miután elütötte egy személygépkocsi - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel. Az elsődleges adatok szerint a finomító ... ...

Ha valamivel lehet borzolni az autósok idegeit, az a felesleges sebességkorlátozás. Nemrég kiderült, hogy a 2/A felújításánál azért kell 60-nal cammogni a munkával éppen nem érintett szakaszokon, mert ... ...

Az egyedi kiadás most még csak Japánban kapható.

A kiberbűnözők évek óta kihasználják a kriptovaluta bányászatban rejlő lehetőségeket, hogy profitra tegyenek szert. Általában kártevőkkel vagy nem kívánt alkalmazások telepítésével érik el céljaikat, azonban az ESET szakemberei most olyan speciális incidenst elemeztek ki, amelynek során a bányászat közvetlenül a felhasználó böngészőjében, a JavaScript program használatával történt. Az ESET kutatói összegyűjtötték, miként lehet védekezni az ilyen átverések ellen. Annak tudatában, hogy a legtöbb bö...Facebook Google Plus Twitter

Az év első nyolc hónapjában az Európai Unió külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon a regisztrált illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest közel kétharmadával, mintegy 143 ezerre csökkent.

A szeszélyes nyári viharok csaknem 6 milliárd forintba kerültek a biztosítóknak.

A hatóság jóváhagyta a Pirelli IPO prospektusát, így szeptember 18-án indulhat a jegyzési időszak A meghatározott ársáv alapján 6,3 és 8,3 milliárd euróra értékelheti a piac a vállalatot A kínai...

Orbán Viktor kormányfő szeptember 22-én Lengyelországba látogat, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfővel tárgyal – erősítette meg az erről szóló lengyel sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-nek.

Orbán Viktor kormányfő szeptember 22-én Lengyelországba látogat, ahol Beata Szydlo lengyel kormányfővel tárgyal - erősítette meg az erről szóló lengyel sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ... ...

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzék irányadó mutatói is a pénteki záróértékük felett mozogtak. Tokióban nem volt kereskedés hétfőn nemzeti ünnep miatt. A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál börzemutató 0,51 százalék, a tajvani tőzsde pedig 0,48 százalék emelkedéssel fejezte be a napot. Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ...

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az eddig megszokottaktól eltérően már szemtől szemben is kapott bírálatokat Botka László az MSZP hét végi választmányi ülésén. Ezrével szűnhetnek meg a kft-k – írja Magyar Idők.