Legfontosabb témák

OBA

Az új amerikai egészségbiztosítási törvény tervezetének visszavonása után egy nappal Mike Pence alelnök szombaton ismét kijelentette, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendeszert fel akarják számolni.

Az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Get in the Ring néven nemzetközi startup versenyt rendez a kínai Chengduban. A májusi eseményen négy magyar innovatív vállalkozás kap lehetőséget, hogy megmérettesse magát nemzetközi befektetők előtt.

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön - jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai ... ...

Egy alkalmazott szivárogtatott információkat arról, hol, és miért ütött ki a tűz kedd délelőtt.

Visszavonják az amerikai egészségbiztosítási törvény tervezetét.

A kormányzás fájdalommal jár, és ma a fájdalom napja van - mondta Paul Ryan amerikai képviselőházi elnök. Az amerikai kormányzat visszavonja az egészségbiztosítási törvény tervezetét. Közel álltak a törvénytervezet ... ...

A kormányzás fájdalommal jár, és ma a fájdalom napja van - mondta Paul Ryan amerikai képviselőházi elnök. Az amerikai kormányzat visszavonja az egészségbiztosítási törvény tervezetét. Közel álltak a törvénytervezet ... ...

Hősként ünneplik Kaliforniában azokat a tűzoltókat, akik 20 percen át tartó szájon keresztüli lélegeztetéssel élesztették újra azt a kutyát, amelyet egy égő lakásból mentettek ki.

Az egészségbiztosítási tervéhez nincs elég támogatója.

Elsőre meglepő, hogy milyen magas az idei januári hazai halálozási szám, de ha figyelembe veszünk több tényezőt, már nem olyan vészes a helyzet. Az igazság pedig úgyis év végén derül ki, amikor látjuk, hogy eltér-e majd az éves adat a sok éve szokásos 130 ezertől. Becsüljük egyúttal, mi lehet a helyzet 30 vagy akár 120 év múlva.

A jövő egyre kevésbé arról szól, hogy hol dolgozunk, hanem sokkal inkább arról, hogy mit alkotunk. A technológiának ebbe a folyamatba észrevétlenül kell belesimulnia – állítja a Konica Minolta, amely egy erre hivatott eszközt is bemutatott Berlinben.

Összességében több nő depressziós, mint férfi az Európai Unióban, ahol a felnőtt férfiak 5,4 százaléka, a nők 7,9 százaléka érintett ebben a betegségben. A magyar férfiak és nők viszonylatában megállapítható: a hölgyek depressziósabbak a férfiaknál, mégis utóbbiak vezetik az európai listát.

Az Országgyűlés elnöke szerint a nemzetállamok demokratikus legitimációjának jelenleg a világban nincs elfogadható alternatívája.

Trump nem tudott megegyezni a republikánusokkal, elhalasztották a szavazást az egészségbiztosításról .

Budapestet lehet szeretni, vagy utálni, de aki itt él és tömegközlekedéssel utazik, valószínűleg voltak már megmagyarázhatatlan tapasztalatai. Az alábbi képeket a Kőbánya alsó vasútállomásnál lőttük,...

Folytatódnak a tárgyalások a Fehér Ház és a képviselőházi republikánusok között, a legfrissebb hírek szerint azonban miután a konzervatív csoport vezetője visszautasította Donald Trump legutolsó...

Ahogyan arról beszámoltunk, várhatóan a Mol törzsrészvények névértékének módosításáról is dönt majd a társaság éves rendes közgyűlése április 13-án, miután ez a téma is szerepel a tervezett napirendi...

Lázár szerint a kormány tartja a szavát, a jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik.

Shoei Yamana, a Konica Minolta elnök-vezérigazgatója azt ígéri, hogy teljesen megváltoztatja a munka világát. A japán technológiai multi egy új termékkel célozza meg a kkv-kat és közepes...

A világon 2040-re minden negyedik gyerek - nagyjából 600 millió kiskorú - olyan térségben fog élni, ahol a vízforrások "rendkívül szűkösek" - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jelentéséből.

Saját mobilfizetési szolgáltatással dobbant nagyot az LG - közölte a Reuters.

Egyre bővülő flottával, egyszerűen használható mobilappal és elektromos Volkswagen flottával reformálnám meg a hazai autóbérlést a GreenGo. A modell külföldön már bevált, most a magyar piacon is bizonyíthat.

Egyre több közvélemény-kutatás hozza ki a francia elnökválasztási első fordulójának első számú esélyesének Emmanuel Macront. Mára már a centrista jelölt és a radikális Nemzeti Front elnöke, Marine Le...

Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Folytatódott tegnap az árfolyamzuhanás a világ tőzsdéin. A szakértők elsősorban azzal magyarázzák a korrekciót, hogy az Egyesült Államok új elnöke a vártnál lassabban halad a terveivel

A hetedik kiadásával jelentkező, fotó- és videoművészetre koncentráló művészeti vásár keretében öt magyar galéria fotóművészei mutatkozhattak be a nemzetközi közönségnek

A római parlament felső- és alsóháza épületének környékét is lezárták a londoni merényletet követően, és szerda éjféltől a legmagasabb fokú biztonsági készültség lép életbe az olasz fővárosban a közelgő EU-csúcs, valamint Milánóban Ferenc pápa látogatása miatt.

Mányoki Attila, a nemzetközi hírű magyar hosszútávúszó újabb óceáni akadály leküzdésére, ezúttal az új-zélandi Cook-szoros átúszására készül.

Az elmúlt hónapokban az infláció világszerte emelkedett. Ennek hátterében döntően a nyersanyagárak – főként az olaj árának – növekedése áll. Számos elemzés felveti, hogy a globális inflációban egy új trendfordulót figyelhetünk meg. Rövidtávon a tartósan alacsony, nulla közeli infláció időszaka nagy valószínűséggel véget ért, ám a hosszabb távú kilátások közel sem egyértelműek.

Ősz óta kipróbálható, a múlt héten pedig élesben is elrajtolt a Microsoft új céges kommunikációs platformja, a Teams. A csevegőszolgáltatást mi is kipróbáltuk, felemás eredménnyel.

Új videós alkalmazást fejlesztettek, a Facebook és a Snapchat lenyomása a cél.

Észak-Korea megpróbált kilőni egy rakétát a vonszani légi támaszpontról, de a kísérlet kudarcot vallott - erősítette meg szerdán Dél-Korea védelmi minisztériuma. A kilövést az Egyesült Államokban is észlelték.

Az eurós befektetések között jelenleg a Prémium Euró Magyar Államkötvény nyújt kivételes lehetőséget. A frissen módosult kamatozás mellett már 3,1%-os éves kamat mellett érhető el a 2019/X jelzésű sorozat, így egy eurós betétekhez képest már több, mint ötszörös hozam üti a markunkat az állampapír befektetéssel. A hozam mellett még egy érv szól a kötvény mellett, […]

Itt még van következménye annak, ha valaki össze-vissza hazudozik a tévében.

A nagyobb importőrök többsége megtiltotta a brazil hús behozatalát, mert a gyanú szerint a brazil cégek éveken át árultak bizonytalan eredetű termékeket. A brazil export harmadát adták tavaly a most vészfékező országok.

Nagy bejelentésekre készülhet a Facebook, alig egy éve alapított csapata, a Building 8 ugyanis gyógyászati eszközt, drónt, kamerát, sőt egy agyszkenner alapú kiterjesztettvalóság-eszközt is fejleszt. Hogy ebből pontosan mi valósul majd meg, azt egyelőre nem tudni, az csak áprilisban az F8 konferencián derül ki.

A munka nem ért véget: több ponton még izzás és parázslás tapasztalható, a csarnokban füst és hőség van.

Év végéig ötvenkét takarékszövetkezet szándékozik egyesülni, ezzel létrehozva tizenkét tőkeerős és mérethatékony szövetkezeti hitelintézetet – erről nyújtottak be március közepén az érintettek ... ...

Tűz ütött ki kedd délelőtt az etyeki Korda Filmstúdió egyik, körülbelül 1500 négyzetméteres csarnokában, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Egyelőre nem tudtak bejutni a tűzoltók az etyeki Korda Filmstúdió égő csarnokába. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, nem vállalnak indokolatlan kockázatot, és csak estére olthatják el teljesen a tüzet.

Fadíszletek, kellékek és festékanyagok kaptak lángra az etyeki stúdió egyik csarnokában.

Fadíszletek, kellékek és festékanyagok kaptak lángra az etyeki stúdió egyik csarnokában.

Kedd reggel folytatódik a dollár esése a devizapiacon, miközben a forint sem tud tovább kapaszkodni. A magyar deviza persze nem lóg ki a sorból, a feltörekvő piacokon megint tapasztalható az utóbbi...

Több adót szeretne fizetni több tucat gazdag New York-i - derül ki abból a levélből, amelyet New York állam mintegy 80 milliomos vagy milliárdos lakója írt Andrew Cuomo New York-i kormányzónak hétfőn.

Egy csehországi felmérés szerint drágábban juthatnak a nagy élelmiszergyártók gyakran silányabb minőségben forgalmazott termékeihez a régiós fogyasztók - írta a Magyar Idők.

A Fehér Ház szóvivője, Sean Spicer hétfőn kitartott amellett, hogy Donald Trumpot és munkatársait a korábbi elnök, a demokrata párti Barack Obama a választási kampány idején lehallgattatta.

Megint alulteljesítő volt a magyar részvénypiac, mind a négy részvényünk határozottan esett, főleg az OTP. A Deutsche Bank alacsony árú tőkeemelése más bankpapírokra is negatívan hatott. A forint erős, a török líra annak ellenére erősödött, hogy milyen puskaporos a török-európai levegő. Két fémet még megdrágíthatnak az elektromos autók.

Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel. A bank tájékoztatása szerint az adathalász levelek olyan...

Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel.

Március 17-én lezárult a magyar ingatlanpiac első nyilvános kötvénykibocsátása. A Wing ingatlanfejlesztő vállalat tavaly nyáron indított összesen 40 millió euró névértékű nyilvános kötvénykibocsátási programjában ... ...

Magyarországon egy év alatt 6,3 százalékkal emelkedett az egy munkaórára jutó munkaerőköltség 2016 negyedik negyedévében, amivel a foglalkoztatás szempontjából az 5. leggyorsabban dráguló ország...

Több mint 20 százalékkal növeli az idén szállítási kapacitását a Wizz Air a Romániát érintő járatain - írta hétfőn a Ziarul Financiar című román napilap.

Mától üzembe áll és utasokat is szállít az első felújított szerelvény a 3-as metró vonalán.

A Világgazdasági Fórum összeszedte a kontinens tíz legvállalkozóbb szellemű országát. Magyarország nincs köztük, ellenben három szomszédunk is befért a TOP 10-be.

A várakozásoknak megfelelően megtörtént a Fed idei első kamatemelése, és az első nagy európai politikai megmérettetésen, a holland parlamenti választásokon is túl vagyunk. A kamatemelést követően azonban ismét a politikai kockázatok kerülhetnek előtérbe.

A listavezető Real Madrid egy góllal nyert Bilbaóban az Athletic ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján.

Minél hamarabb pénzt akart keresni, hogy segítse a családját....

A közelmúltban Kelet-Közép-Európában olyan erőteljes makrogazdasági adatok jelentek meg (meredeken emelkedő infláció, szűkülő munkaerőpiac, élénk ipari teljesítmény), amelyek alapján jogosan tehető fel ... ...