Legfontosabb témák

Átlépte a 80 dolláros határt az északi-tengeri Brent nyersolaj ára a londoni jegyzésben. Az árfolyam legutóbb 2014 novemberében állt ezen a szinten.

Az iráni szankciók réme húzza fel elsősorban, 80 dollár fölé ment egy hordó ára.

Tovább vágtat az olajár, a Brent immár a 80 dollárt közelíti. Újra erős a dollár, de ez nem is csoda, hisz masszív hozamemelkedés zajlik az amerikai államkötvényeknél. Kis pluszban az európai tőzsdék, nálunk az OTP és a Mol emelkedik, a Telekom viszont esik. Még mindig gyenge a forint, bár egy kicsit már gyógyult.

A Citibank közgazdászai szerint az olajár elmúlt hónapok folyamán látott emelkedése hamarosan ellenséges környezetet teremthet a globális befektetők számára, figyelmezettek a bankház szakértői hétfői...

A Mol és a Richter is sokat emelkedett, elszállt a BUX. Mindeközben az európai tőzsdéken nem történt semmi, Amerika csendesen emelkedik. Elszállt az olajár is, az amerikai típusok azonban lemaradtak, ott nagy a túlkínálat. A forint továbbra is vézna.

Az olajár tavaly nyáron 45 dollár volt hordónként. Jelenleg meghaladja a 77 dollárt, de szakértők szerint 80 fölé nem fog emelkedni, mert a piac már előre beárazta Trump elnök döntését az Iránnal kötött atomszerződés felmondásáról.

Donald Trump felfelé repíti a nyersanyag árát.

A Bank of America becslése szerint jövőre elképzelhető, hogy eléri a 100 dollárt az olaj hordónkénti ára, miután az iráni és venezuelai készletekkel kapcsolatos kockázatok felhajtják az olaj árát....

Az iráni atommegállapodás felmondása után az olajárak elszálltak, de a részvénypiacokon szerényen optimista a hangulat. Itthon a BUX szembe ment az árral, aminek az oka a gyorsjelentésekben és az olajban keresendő. A forint gyengécske, ma már 315,50 körül jár az euró. A török líra magához tért, mikor Erdogan értekezletet hívott össze róla.

Izgatott az olajpiac Irán miatt, meg is lett a 4 éves csúcs az árban. Az OTP 11 ezer forint alatt van, ha nem is sokkal, döntő a trend szempontjából, hogy vissza tud-e kapaszkodni fölé.

Fenntarthatatlan szintre emelkedett az olaj árfolyama és hamarosan esés kezdődhet a többéves csúcsokról - fejtette ki véleményét a BP pénzügyi igazgatója a CNBC-nek. Az olaj árfolyama már kevesebb...

Talán túlzásnak tűnik, de van olyan befektető, aki szerint nagyon afelé tartunk, hogy sosem látott magasságokba emelkedjen az olaj ára.

Pierre Andurand, a világ egyik legismertebb olajpiaci hedge fund menedzsere nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a szektorban megvalósuló nagyon kevés beruházás miatt néhány éven belül 300 dollárra...

Új korszakba léptek az olajpiaci beruházások.

Immár 75 dollár fölött a Brent típusú olaj, és a dollár is erőre kapott. A tőzsdéken nyugalom van, Ázsiában csak Kína emelkedett. A BUX erősödik, főleg a Mol és a Richter hatására, de ma a Mészáros-papírok is nekiindultak. A forint nem bírt a 310-es szinttel, így újra gyengélkedésbe kezdett.

Tegnap újabb, közel négy éves csúcsra emelkedett az olajár, miközben az amerikai állampapírok hozama ugyancsak több éve nem látott szintre emelkedett.

Csökkent a kőolaj világpiaci ára pénteken, miután Donald Trump amerikai elnök a Twitteren közzétett üzenetében bírálta a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), mondván, hogy mesterségesen tartják ... ...

Az OPEC ülésére várnak a brókerek.