Legfontosabb témák

A hatóság 2017. január 1-jére halasztotta az újabb online pénztárgép-kötelezettek számára az indulást. Aki eddig nem tett eleget a kötelezettségének, annak kézi számlákkal és a havi adatszolgáltatással kell számolnia, amíg az online kasszája nem üzemel – ha nem akar bírságot fizetni.

A szabályozó 2017. január 1-jére halasztotta az újabb online pénztárgép-kötelezettek számára az indulást. Aki eddig nem tett eleget a kötelezettségének, annak kézi számlákkal és a havi adatszolgáltatással kell számolnia, amíg az online kasszája nem üzemel - ha nem akar bírságot fizetni.

Teljesen feleslegesnek tartják a készülék használatát.

A taxisok viszont rekord számban vették....

A legtöbb online kasszát eddig a taxisok és pénzváltók kérték, az autószerelők és ruhatisztítók inkább máshogy oldják meg a dolgot.

Az elmúlt év utolsó napjaiban leginkább a taxisok és a pénzváltók vásároltak online pénztárgépet, míg az autószerelők és a tisztítási szolgáltatást nyújtók többnyire az áfás számlaadást választották.

Az elmúlt év utolsó napjaiban leginkább a taxisok és a pénzváltók vásároltak online pénztárgépet, míg az autószerelők és a tisztítási szolgáltatást nyújtók többnyire az áfás számlaadást választották - írta pénteken a Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott adatokra hivatkozva.

Az elmúlt év utolsó napjaiban leginkább a taxisok és a pénzváltók vásároltak online pénztárgépet, míg az autószerelők és a tisztítási szolgáltatást nyújtók többnyire az áfás számlaadást választották - írta a Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott adatokra hivatkozva.

Január elsejétől kellene online pénztárgépet használnia többek között a taxisoknak is, a Világgazdaság szerint 80 százalékuk üzemelte be eddig a gépet.

Még így is lehet trükközni....

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az elektronikus pénztárgép sok gondot megold, de nem orvosolja az idegen, számla nélküli árubevitel problémáját.

Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől. Az értékesítésről, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármű-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-működtetést; textil-, szőrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzőknek, illetve a masszőröknek, a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, a fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és ...

Újabb tevékenységeknél kötelező az online kassza.

Január 1-jétől 10 új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni.

Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák az online pénztárgépek területén. Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond ügyvezetője szerint üzenetértékű, hogy a plasztikai sebészeknek is kötelező lesz az online pénztárgépek használata január elsejétől, de szerinte az ügyvédekre, orvosokra és akár fodrászokra is ki kellene terjeszteni a rendelet, még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. A Micra-Metripond „Jota” készüléke megkapta a forgalmazási engedélyt, és a közeljövőben várja újabb 5 új típusú pénztárgépének engedélyét is.

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák az online pénztárgépek területén.

A bírságot akkor lehet elkerülni, ha nyugta helyett számlát állítanak ki, és valamennyi számláról havonta adatot szolgáltatnak az adóhatóságnak.

Egymillió forintra is bírságolhatók az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett tevékenységi körbe tartozók közül azok, akik januártól elmulasztják a bizonylat kiállítását, kivéve, ha nyugta helyett számlát állítanak ki, és valamennyi számláról havonta adatot szolgáltatnak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére kedden.

Mintegy 3500 pénztárgépet helyeztek üzembe a használatra újonnan kötelezett vállalkozások hétfőn délig, az 50 ezer forintos állami támogatás csak azok után a kasszák után jár, amelyeket december 31-ig be is üzemelnek.

Tegnap délig mintegy 3500 pénztárgépet helyeztek üzembe a használatra újonnan kötelezett vállalkozások - adta hírül az NGM. Az 50 ezer forintos állami támogatás csak azok után a kasszák után jár, amelyet ... ...

Pedig január 1-ig két hét sincs hátra....

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal.

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal.

Nemcsak a taxisoknak okoz fejtörést az online kasszázásra való áttérés, hanem gyakorlatilag az összes érintett szakma nehézségekkel és információhiánnyal küzd az átállás miatt.

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

Mást írnak az adóhivatal honlapján és mást mondtak a masszőröknek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint januártól 20 ezer vállalkozással bővül azoknak a köre, amelyek online pénztárgépet használnak. Azok, akik december 31-ig üzembe helyezik a gépeket, kasszánként 50 ezer forint állami támogatást kapnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- ... ...

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től újabb 20 ezer vállalkozás használ majd online pénztárgépet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.