Legfontosabb témák

Az új érintettek fele már kérte az online kassza használatához szükséges üzembe helyezési kódot a Nemzeti Adó és Vámhivataltól (NAV) - írja szerdai számában a nemzetgazdasági tárca tájékoztatása alapján a Világgazdaság.

Az NGM számításai szerint jövőre 230 ezer - a gazdaságfehérítés egyik leghatékonyabb eszközének tartott - pénztárgép szolgáltat online, azonnali adatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Az újonnan kötelezett, mintegy 20 ezer vállalkozás öt pénztárgéptípusból választhat. Az érintettek csaknem fele kért eddig – a kassza használatához szükséges – ún. üzembehelyezési kódot az adóhivataltól - közölte a minisztérium. Pár hét van már csak az átállásra.

Jövőre 230 ezer pénztárgép szolgáltat online, azonnali adatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak - írja közleményében az NGM.

Egy új technológia miatt száműzték a pénztárgépeket az Amazon üzleteiből.

Nem generál adóbevételt, így felesleges lehet a kötelező online kassza kiterjesztése - írja a Magyar Nemzet keddi számában.

Nem generál adóbevételt, így felesleges lehet a kötelező online kassza kiterjesztése – írja a Magyar Nemzet.

Úgy tűnik, a masszőrök nem igazán békültek ki a kormány tervével, miszerint ezentúl őket is bekötnék a NAV-hoz. Többségük külföldre vagy a feketegazdaságba menekítheti vállalkozását az online pénztárgépek elől - derül ki a Magyar Nemzet ma megjelent cikkéből.

Úgy tűnik a masszőrök nem igazán békültek ki a kormány tervével, miszerint ezentúl őket is bekötnék a NAV-hoz. Többségük külföldre vagy a feketegazdaságba menekítheti vállalkozását az online pénztárgépek elől.

Lesz elegendő új online kassza ahhoz, hogy igénybe tudják venni az 50 ezer forintos állami támogatást a taxisok, az autószerelők, a plasztikai sebészek, a diszkóüzemeltetők, a masszőrök és ...

Az NGM szerint csak a december 31-ig üzembe helyezett pénztárgépekhez jár a támogatás.

Eddig több mint 10 ezer pénztárgép-támogatásra jogosult vállalkozót kerestek fel személyesen az adóhivatal munkatársai. A kasszánként 50 ezer forintos állami támogatást csak annak jár, aki 2016. december ... ...

A támogatás csak a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár....

50 ezer forintos támogatás jár a rendszerbe újonnan bekerülő üzleteknek.

Már igényelhető a kasszánként 50 ezer forint támogatás a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, amely a 2017. január elsejétől újonnan kötelezett vállalkozásoknak jár - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében.

A Főtaxi átvállalja az online kassza beszerzésével járó költségek egy részét a Főtaxi.

Állami támogatást kapnak a pénztárgépek beszerzéséhez az újonnan kötelezettek.

Kasszánként 50 ezer forint állami támogatást kaphatnak 2017. január 1-jétől az online pénztárgépek alkalmazására újonnan kötelezett vállalakozások a gazdasági tárca rendelete szerint, amely kedden jelent ... ...