Legfontosabb témák

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török államfővel - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Évente több mint tíz milliárd dollárnyi veszteséget okoznak világszerte a bortermelőknek a különböző időjárási szélsőségek és természeti katasztrófák a földbirtokok károsodása, a termeléskiesés és a profitveszteség révén - állapította meg egy európai és ausztrál szakemberekből álló kutatócsoport.

Folyamatosan nő az Afrikából Európába tartó migrációs nyomás - mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet munkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Drámai helyzet alakult ki a macedón parlamentben az új házelnök megszavazása után: az albán politikus megválasztását ellenző jobboldali tüntetők betörtek a parlamentbe, és megtámadtak az ott tartózkodó képviselőket és újságírókat. A kaotikus helyzet ellenére a köztársasági elnök nem rendelt el rendkívüli állapotot az országban.

Oroszország kész segítséget nyújtani Japánnak a fukusimai atomerőmű helyreállításában - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Moszkvában, az Abe Sindzó japán kormányfővel a kétoldalú megbeszélések után közösen tartott sajtóértekezleten

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Zsúfolt lesz a makronaptár a hét utolsó munkanapján, a magyar munkaerőpiaci és inflációs adatok mellett eurózónás árindexre és amerikai bizalmi indexekre figyelhetnek a befektetők. Reggel 9-kor a KSH publikálja ... ...

Az agráriumban most az a legnagyobb dilemma, hogyan lehet a gazdálkodásba minél sokrétűbben beépíteni az információtechnológiai újításokat és eközben kielégíteni az egyszerűsítés iránti jogos igényeket - fogalmazott Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke csütörtökön, a Panta Rhei konferencián, hozzátéve, Magyarország agár- és vidékfejlesztési kifizető ügynökségi feladatait ellátó szervezet vezetőjeként úgy véli, a haladás az agrárium területén is robbanásszerű volt az elmúlt évtizedekben.

Jean-Claude Juncker csütörtökön hivatalában fogadta Soros Györgyöt, akivel a napirenden lévő magyarországi ügyek mellett Ukrajnáról és a brexitről is véleményt cseréltek - írja a Bruxinfo. Csütörtökön ... ...

A végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről szóló április 16-ai török népszavazáson a választók 51,41 százaléka igennel, 48,59 százaléka nemmel voksolt az alkotmánymódosításra - hirdette ki a referendum ... ...

Becsült értéke több mint ötszöröséért, 1,54 millió euróért (464 millió forint) kelt el a bécsi Dorotheum csütörtöki árverésén Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festménye, amelyet Sissi ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.

Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,03 százalékkal, 20 982,15 pontra nőtt.Az S&P 500-as mutatója 0,06 százalékkal ... ...

A manapság megfigyelhető ingatlanpiaci tendenciák rámutatnak, hogy az ingatlanvásárlások egy bizonyos szegmensében kifejezetten befektetői szándékok és törekvések dominálnak. Az ilyen formán vevőként megjelenő személyek pedig (legyen szó természetes, vagy jogi személyekről), nem ritkán nem magyar állampolgárok, illetve nem magyar illetőségű szervezetek – hívták fel a figyelmet a Barkassy Grünfeld Ügyvédi Iroda szakértői, akik hangsúlyozták: alapvetően és főszabály szerint a tranzakciónak ilyenkor sincs akadálya, mégis érdemes megvizsgálni, hogy mi ilyenkor a követendő eljárás.

A korábbi becslésnél kissé nagyobb mértékben nőttek az okostelefon értékesítések a világpiacon az első negyedévben - állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat csütörtökön nyilvánosságra hozott elemzése.

Az albán FK Partizani labdarúgócsapata tanácsadónak szerződtette Luciano Moggit, az Olaszországban örökre eltiltott sportvezetőt.

Az Európai Néppárt elnöksége azt fogja kérni szombaton a magyar miniszterelnöktől, hogy a bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül módosítsa a felsőoktatási törvényt a testület jogi kifogásaival ... ...

Kiemelkedő forgalomnövekedéssel zárta gazdasági évének első félévét a dm Kft. A magyarországi cég 10,19 százalékkal, az ausztriai cégcsoport összesen 8,7 százalékkal, a teljes konszern 6,3 százalékkal ... ...

Május 2-án nyújtja be a kormány a parlamentnek a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát. Két korábban megindított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptetett Magyarországgal szemben az Európai Bizottság. Ingyenesé teszi a kormány az első nyelvvizsga megszerzését a jövő év elejétől a 35 évesnél nem idősebbeknek. A nap legfontosabb hírei április 27-én.

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a kormány "törvénybe iktatja" a pedagógushiányt azzal a javaslattal, amelynek alapján képesítés nélküli tanárok is taníthatnának az iskolákban.

Május 2-tól Apáti-Tóth Kata a Mol Magyarország kommunikációs igazgatója - értesült a Portfolio.hu. Az új kommunikációs vezető 2012-től a Magyar Posta Zrt. szóvivője és társasági kommunikációjának vezetője ... ...

A portugál légierő támaszpontján landolt egy brit utasszállító, hogy kitegyék a London óta veszekedő párost.

Az Európai Néppárt vezetősége arra fogja kérni a magyar kormányfőt, hogy az Európai Bizottság által megszabott egy hónapos határidőn belül a testület jogi aggályainak figyelembevételével hozza...

Nem tesz feljelentést Gyurcsány Ferenc volt kormányfő az általa állítólag látott titkos dokumentumok miatt, amelyek szerinte bizonyítják a Fidesz törvénytelen finanszírozását, így Orbán Viktor zsarolhatóságát.

Az INA horvát olajipari vállalat nettó nyeresége az első negyedévben egyszeri tételek nélkül elérte a 199 millió kunát (8 milliárd forint), míg egy évvel korábban 42 millió kuna veszteséget könyvelt el a cég.

Vegyesen alakultak a News York-i tőzsdeindexek csütörtökön, a pozitív meglepetést hozó eredménybeszámolók viszont a technológiai cégek részvényeit számottevő nyereséghez juttatták. Enyhe pluszos kezdés ... ...

Az Európai Néppárt elnöksége azt fogja kérni a magyar miniszterelnöktől, hogy módosítsa a felsőoktatási törvényt a testület jogi kifogásaival összhangban – közölte a BruxInfóval iegfried Muresan, az EPP szóvivője. A magyar miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy a vita rendezésének jogi útjához fog ragaszkodni.

Ismét nő a lakástulajdonlás aránya az amerikai lakáspiacon: elindult az emelkedés a válság utáni, 2016-os mélypontról, így jelenleg a lakások 63,6%-ában lakik a saját tulajdonosa - írja a MarketWatch...

Közkedvelt lett a saját parkoló, a napelem, a tetőkert és a programozható redőny. Előnyben a passzívházak.

Becsült értéke több mint ötszöröséért, 1,54 millió euróért (464 millió forint) kelt el a bécsi Dorotheum csütörtöki árverésén Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festménye...

Egyre több nyugatról érkezett harcosa hagyja ott az Iszlám Államot, néhányan a török határon adták meg magukat.

Fel lehet és fel is kell számolni a kanyarót és rózsahimlőt Romániában, ehhez azonban arra van szükség, hogy mind a szülőket, mind az egészségügyi alapellátásban dolgozókat megnyerjék az oltási programoknak.

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális...

Százmilliárdokat fektet be hazánkban az autógyár, de nem tudni, lesz-e elég szakképzett munkaerő a bővítéshez.

Vegyesen alakultak a News York-i tőzsdeindexek csütörtökön, a pozitív meglepetést hozó eredménybeszámolók viszont a technológiai cégek részvényeit számottevő nyereséghez juttatták.

Korszerű, felhőalapú szolgáltatásokat is nyújtó kormányzati adatközpont épül, a projektet megvalósító NISZ Nemzeti Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 16,35 milliárd forintos támogatást kapott a Közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztés operatív program (Köfop) keretéből - jelentette be Dömötör Csaba, a projektmenedzsment igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kézfogással és puszival köszöntötte az Európai Bizottság elnöke évtizedes ismerősét, Soros Györgyöt Brüsszelben.

A jobboldalt támogató tüntetők csütörtökön betörtek a macedón parlamentbe azt követően, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna.

Soros György látogatása nem befolyásolhatja az Európai Bizottság döntéseit a magyar felsőoktatási törvénnyel vagy a migrációs válság kérdésével kapcsolatban, a brüsszeli testület teljesen függetlenül működik - jelentette ki csütörtökön a bizottság vezető szóvivője újságírói kérdésre válaszolva.

Súlyos hiba lenne, ha az EU 27 tagállama közül valamelyik Nagy-Britannia példás megbüntetésére akarná felhasználni a Brexit-tárgyalásokat - mondta Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök csütörtökön a római parlamentben.

A Költségvetési Tanácsnak (KT) nincsenek olyan alapvető ellenvetései a 2018. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve, amelyek indokolnák, hogy a testület jelezze az egyet nem értését - köz

Lengyelországban is célba vette a civileket a kormány, most ott is a Norvégia által a civil társadalom építésére szánt pénzek kerültek a célpontba. A lengyel kormán szeretné azokat a befolyása alá vonni ... ...

Ezrével épülnek országszerte, különösképp Budapesten az új lakások. Az egyes projektek árai között komoly eltérések figyelhetők lehetnek, melyet az elhelyezkedés és a minőség is komolyan befolyásol.

Kórházba szállították csütörtökön Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, akit ismeretlenek fertőtlenítőszerként használt zöld folyadékkal öntöttek le moszkvai irodája előtt.

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 csütörtök esti ... ...

A dollárral és a svájci frankkal szemben alig változott a forint árfolyama, a gyengébb euróval szemben viszont kissé erősödött csütörtökön. Az eurót kora reggel 312,49 forinton, este nyolc órako...

A tervek szerint május 14-től használható ismét a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI megkeresésére. Tájékoztatásuk szerint kisebb ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 239,31 pontos, 0,72 százalékos csökkenéssel, 32 959,62 ponton zárt csütörtökön.

A korábbi becslésnél kissé nagyobb mértékben nőttek az okostelefon értékesítések a világpiacon az első negyedévben - állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési ... ...

Itt van pár kifejezés, amit, ha hallasz egy telefonbeszélgetés során egy tanácsadótól, jobb, ha felkapcsolod a piros lámpát. Nem mondom, hogy biztosak lehetünk benne, hogy át akarnak verni, vagy ha ezeket elolvasod, akkor soha nem fogsz hibát elkövetni, de meglehetősen kevesebb esélyed lesz arra, hogy behúzzanak a csőbe.

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A Ford első negyedéves nyeresége jelentősen csökkent, a brit autóiparról viszont remek hírek jöttek.

A Európai Parlament (EP) csaknem 5 millió euróra becsüli azt a kárt, amelyet szerinte a radikális jobboldali, francia Nemzeti Front okozott azzal, hogy uniós forrásokból, asszisztensi szerződésekkel álcázva fizette ki 2012 és 2017 között a hazai alkalmazottait, akik viszont az EP-ben nem végeztek munkát - közölték csütörtökön francia igazságügyi források.

Összecsaptak a rendőrökkel csütörtökön a francia elnökjelöltek ellen tüntető gimnazisták közé keveredő rendbontók és anarchisták Párizsban és Rennes-ben.

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a köztévé műsorában csütörtök este.

Török szénbányák vagy magyar céges autók? – Szavazzon, melyek a leginkább környezetkárosító támogatások!

Jönnek a robottanácsadók, a chatbotok, az azonnali átutalás, a Mifid 2, a PSD2 a befektetési szolgáltatásokban. A rengeteg változással lépést kell tartani a hagyományos szereplőknek még akkor is, ha...

Andrej Babis cseh miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter csütörtökön azzal vádolta Bohuslav Sobotka szociáldemokrata miniszterelnököt, hogy el akarja őt távolítani a pénzügyi tárca éléről, és ki akarja szorítani a politikából.

Az ügyvédi kamara elnöke szerint nincs kormányzati szándék az ügyvédi irodák átláthatóbbá tételére. Az igazságügyi tárca ügyvédi tevékenységről szóló legfrissebb tervezetében nem szerepel erre vonatkozó módosítás.