Legfontosabb témák

Hiába az óriási tiltakozás, a filmakadémia tartja magát ahhoz, hogy a reklámszünetben ad át bizonyos díjakat az Oscar-gálán.

Levélben tiltakozott az Amerikai Operatőrök Társaságának elnöke, miután az amerikai filmakadémia bejelentette, négy kategória, köztük az operatőri győztesének a reklámszünetben adják át a díjat az Oscar-gálán.

Az amerikai filmakadémia hétfőn bejelentette, hogy melyik az a négy Oscar-kategória, amelynek díját a reklámszünetben adják át a jövő heti 91. Oscar-gálán.

Az egykori filmügyi kormánybiztos budapesti temetése után hamvainak egy részét Los Angelesben helyezik örök nyugalomra fia, Justin és szülei mellett. Mivel február 24-én lesz az idei Oscar-gála, Andy Vajnát ... ...

Idén a díjakat átadó hírességekre helyezik a hangsúlyt a gála levezénylésében.

Steven Spielberg Schindler listája című többszörös Oscar-díjas filmjének digitálisan felújított változatát mutatták be a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Budapesten.

A vállalat ráadásul nemrég emelte az előfizetés díját.

Több érdekességet is összegyűjtött az amerikai filmakadémia az Oscar-díj kedden nyilvánosságra hozott idei jelöltjeiről: a Fekete párduc például az első, képregényből készült film, amely esélyes a legjobb film díjára, a Csillag születik című drámának pedig már a negyedik változatát jelölték a legrangosabb hollywoodi elismerésre.

Ruben Brandt, a gyűjtő és a Susotázs volt versenyben a jelölésért.

Ruben Brandt, a gyűjtő és a Susotázs volt versenyben a jelölésért.

A legjobb rövidfilmek mezőnyében Tóth Barnabás Susotázs című filmje is a legjobb öt közé kerülhet a szűkített listáról.

Az Egyesült Államok elnöke két, a first lady egy jelölést is kapott a hollywoodi citromdíjra, az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málnára.