Somosi Évával, az MKB Consulting szakértőjével beszélgettünk.

Az MKB Nyugdíjpénztár növelte a havi minimumdíjat 6 ezer forintra és az elvonás mértékét is 501 ezer forint felett, az Egészségpénztárnál is nőtt a levont költség, évi 150 ezer forintig 8%, felette 4,5%. Jó hír, hogy most már lehet bankkártyával is fizetni, amit eddig állítólag nem lehetett. Köszönjük Juditnak a hírt.

Tavaly négy bank ment csődbe az Egyesült Államokban, miután tavalyelőtt egy sem. Az amerikai állami betétbiztosítási alap (FDIC) adatai szerint tavaly májusban egynek, októberben kettőnek, novemberben ... ...

Együttműködési megállapodást írt alá a Volánbusz és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A NÚSZ 200 céget magában foglaló nagyvásárlói programjában a Volánbusz lett a legnagyobb járműállománnyal rendelkező állami vállalat. A két cég az összefogással, a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarít meg.

Magyarország kimaradt a csekkes korszakból, azt egyszerűen átléptük, a készpénz után mindjárt jött a bankkártyás fizetés. (Most nem a sárga csekkről beszélek, hanem a bankkártyás fizetés elődjéről.)   Külföldön azonban még sokan használnak csekket fizetésre, akár magáncégek, akár állami intézmények is. Így sokan kapnak nyugdíjat, adóvisszatérítést és egyebeket csekken.   Azonban idehaza nem igazán tudják ezt beváltani. Amikor még bankban

Sok minden történt az energiacég háza táján.

A Vörösmarty tér sarkán épülő szállodaberuházásra folyósították december elején a hitelt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól. Jelentős összegű állami kölcsönhöz, több mint 8 milliárd forinthoz ... ...

A 24.hu szerint egy decemberben aláírt hitelszerződés szerint Orbán Viktor vejének az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank ad kölcsönt.

A 24.hu szerint egy decemberben aláírt hitelszerződés szerint Orbán Viktor vejének az állami tulajdunú Magyar Fejlesztési Bank ad kölcsönt.

Kilencszázmillió euróval támogatja a Banca Popolare di Barit a római kormány. Hivatalosan nem állami segítségről van szó, mivel az összeget a gazdasági minisztériumhoz tartozó egyik befektetési alap kapja meg, és ez hajt végre tőkeemelést.

Az MKB Bank az MKB Consulting Kft.-ben meglévő, a törzstőke 75 százalékát megtestesítő üzletrészéből 26 százalékot értékesített az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. részére – tette közzé a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Ugyanakkor az MKB Consulting Kft-től megvásárolta a Danube Capital R&A Zrt. részvényeinek 25 százalékát

Kevesen tudják, de akár egy be nem fizetett BKV bírság, vagy egy régóta halmozódó társasházi közösköltség-tartozás miatt is elbukhatják a lakástakarék pénztári megtakarítás állami támogatását, ami különösen akkor nagy veszteség, ha már a szerződés lejárta előtt történik mindez. A lakástakarékok (LTP) legnagyobb pénzügyi előnye nem a minimális betéti kamat, hanem az éves befizetésekhez kapcsolódó állami […] The post Akár egy be nem fizetett közlekedési bírság miatt elbukhatod a lakástakarékod összes állami támogatását appeared first on Bankmonitor.hu.

Kevesen tudják, de akár egy be nem fizetett BKV bírság, vagy egy régóta halmozódó társasházi közösköltség-tartozás miatt is elbukhatják a lakástakarék pénztári megtakarítás állami támogatását, ami különösen akkor nagy veszteség, ha már a szerződés lejárta előtt történik mindez. A lakástakarékok (LTP) legnagyobb pénzügyi előnye nem a minimális betéti kamat, hanem az éves befizetésekhez kapcsolódó állami […] The post Akár egy be nem fizetett BKV bírság miatt is elbukhatod a lakástakarékod összes állami támogatását appeared first on Bankmonitor.hu.

Kevesen tudják, de akár egy be nem fizetett BKV bírság, vagy egy régóta halmozódó társasházi közösköltség-tartozás miatt is elbukhatjuk a lakástakarék pénztári megtakarítás állami támogatását, ami különösen akkor nagy veszteség, ha már a szerződés lejárta előtt történik mindez.  A lakástakarékok (LTP) legnagyobb pénzügyi előnye nem a minimális betéti kamat, hanem az éves befizetésekhez kapcsolódó állami […] The post Akár egy be nem fizetett BKV bírság miatt is elbukhatod a lakástakarék állami támogatását appeared first on Bankmonitor.hu.