Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Ljubljanában szerdán.

A régióban már számos bankot megvásároltak, Szerbiában kettőt, továbbá Bulgáriában, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában, Oroszországban is.

Az OTP-nek már 20 millió ügyfele van, és Csányi közölte, hogy Ázsiában is terjeszkednének.

Csányi Sándor: az OTP lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását.

A magyar pénzintézet 99,73 százalékos tulajdonosa lett a szlovén SKB Banknak.

Csányi Sándor érdekeltsége 99,73 százalékos tulajdonosa lett az új szerzeményben.

Az OTP ezzel a szlovén piacon is megjelent.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Ljubljanában szerdán az MTI szerint. A bank vezetője azt ... ...

Az OTP sikeresen belépett a szlovén piacra.

Egy nagy sorozat lezárásaként.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 167,96 pontos, 0,38 százalékos csökkenéssel, 44 490,80 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével ... ...

Pozitív korrekcióval nyithat kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint. Török Lajos az MTI-nek küldött kommentárjába kifejtette, hogy a hétfői, 3 százalék feletti csökkenés után kisebb visszarendeződés indulhat a magyar részvénypiacon a nemzetközi befektetői hangulat javulása miatt. Az elemző kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP grafikonján ...

Magas forgalommal esett a bankpapír árfolyama, trendvonalát letörve távolodott el mindenkori csúcsszintje közeléből az árfolyam.

Zuhanással indult a pesti tőzsdén a hét, a magyar piac szerepelt a leggyengébben. Az OTP 4 százalékkal gyengült.

Nagyon csúnyán indult a hét a magyar tőzsdén.

01. 06. 12:57 Zuhan az OTP Portfolio

Egyre csúnyább, ami ma a tőzsdéken megy.

Lefordult a BUX, nagyot esett az OTP.

A geopolitikai aggodalmak miatt az európai tőzsdék is lejjebb kerültek

Csökkenéssel kezdheti a hetet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt – írta hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében. Varga Zoltán a geopolitikai bizonytalanságokkal magyarázta, hogy az európai tőzsdékhez hasonlóan a magyar részvénypiac is visszaeshet. Várakozása szerint a vezető részvények közül az OTP árfolyama jelentős mértékben csökkenhet, amennyiben ...

Lassú lefelé csorgással esett a bankpapír a pénteki kereskedésben.

Hosszabb távon is megérte OTP-papírt tartani, a Magyar Telekom és a Mol részvényesei viszont nem lehetnek elégedettek az utóbbi tíz év teljesítményével. A 2010-es években technológiai és ingatlancégek szállították a legnagyobb hozamot.

Mozgalmasan indult az év a magyar tőzsdén.

Legalábbis ez derül ki az OTP friss felméréséből.

Az év utolsó hónapja ugyanolyan jól sikerült a BÉT parkettjén, mint a 2019-es év egésze. A részvénypiac felfelé tartott, és az emelkedésben ezúttal is a rekordot, rekordra halmozó OTP játszotta a vezető szerepet. Decemberben a bankpapír újabb 8 százalékkal fejelte meg egész éves kiváló teljesítményét. Az összesített éves részvényforgalom kismértékben alulmúlta az egy évvel korábbi értéket, erről azonban nem az év utolsó hónapja tehetett, hiszen a 229,8 milliárd forintos decemberi részvényforgalom, ami napi 13,5 milliárd forintos átlagos forgalomnak felelt meg, felülmúlta a bázisértékeket. A brókercégek kereskedési rangsorában a Wood & Company megverte a mezőnyt, ezúttal az Erste és a Concorde Értékpapír követte őt a rangsorban.

Erősen indított 2020 első kereskedési napját a bankpapír, de nem tartott ki a lendület a nap második felére.

Sok múlik az OTP teljesítményén is.

Optimista hangulatban indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában hozzátette, hogy új rekordérték várható akár már a délelőtt folyamán a BUX-nál, amely új történelmi csúcson kezdhet. A vezető részvények közül az OTP grafikonján 15 450 forintnál húzódik egy gyengébb ellenállási szint, ...

Az elmúlt kereskedési napok 200 forintos sávjából léphet ki a bankpapír.

Erős év volt 2019, itt vannak az év sztárjai

A vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az év során. Idén is az OTP érte el a legnagyobb erősödést.

Az OTP Treasury szakértői összeállították azokat a tényezőket, amelyek befolyásolhatják a jövő év piaci mozgásait. A következő esztendőre előretekintve elmondható, hogy a piacok által legfontosabbnak tartott politikai bizonytalanságok enyhülni látszanak.

A norvég korona vesszőfutása 2013-ban kezdődött, 2014-től pedig gyorsuló pályára állt a folyamat - olvashatjuk az OTP Treasury elemzői anyagában.

Az OTP Treasury szakértői összeállították a befolyásoló piaci tényezőket.

A piacok által legfontosabbnak tartott politikai bizonytalanságok enyhülni látszanak, megmarad a nagy jegybankok laza monetáris politikája, így tovább folytatódhat az árak emelkedése a pénz- és tőkepiacokon az OTP Treasury szakértői összeállítása szerint. A 2020-as várakozásokat összegző elemzésben kiemelik: Boris Johnson elsöprő győzelmével határozott irány várható, az Egyesült Királyság szabályozott módon távozhat az Európai Unióból. Az ...

Új mélypontra eshet a forint 2020-ban.

2018 után 2019-ben is gyengült a magyar deviza az euróval szemben. Mi jöhet jövőre? Az elemzést az OTP Treasury szakértői készítették.

Általános nemzetközi gazdasági lassulás, az előző évről megörökölt feszültségek, valamint új külső kereskedelmi és biztonsági kockázatok jellemezték az idei évet a tőke- és pénzpiaci szereplők számára. Bánfi Attila, az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kollégái segítségével válogatta össze azokat a történéseket, amelyek az idei év piaci mozgásait leginkább befolyásolták.

Általános nemzetközi gazdasági lassulás, az előző évről megörökölt feszültségek, valamint új külső kereskedelmi és biztonsági kockázatok jellemezték az idei évet a tőke- és pénzpiaci szereplők számára. Bánfi Attila, az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának ügyvezető igazgatója kollégái segítségével válogatta össze azokat a történéseket, amelyek az idei év piaci mozgásait leginkább befolyásolták.

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 606,35 ponton fejezte be a kereskedést pénteken, 153,80 ponttal, 0,34 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 74,77 milliárd forint volt a múlt heti 77,5 milliárd forinttal szemben. A vezető részvények árfolyama az OTP kivételével erősödött a héten. Az ...

Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok havi 50 milliárd dollár feletti, éves szinten 650 milliárd dolláros kereskedelmi deficitjéért elsősorban Kínát okolja. Tény, hogy a Kínával folytatott kereskedelem az USA szempontjából 150 milliárd dolláros exporttal szemben 550 milliárd dolláros importot jelentett 2018-ban - írja elemzésében Bánfi Attila, az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának ügyvezető igazgatója.

A magyar tőzsde vezető indexét az OTP–Richter-tandem húzta csúcsra, a Mol és a Telekom kimaradt a részvénypiaci raliból.

Csúcsot dönthet pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, a vezető részvények közül a Richter következő fontos ellenállási szintje 6500 forintnál húzódik. Az OTP a 15 000 forintos támaszról tudott fordulni szerdán, ellenállási szint 15 500 forintnál, majd 15 850 ...

Kisebb esélyt lát Saághy Pál, az OTP Bank senior treasury üzletkötője arra, hogy az idén látott, kiemelten magas részvénypiaci hozamok 2020-ban is megismétlődjenek. Bővülhet viszont a hazai és a nemzetközi részvény- és devizapiacokon aktív hazai magánbefektetői kör, amelynek a vélhetően visszatérő volatilitással is szembe kell néznie.

A magyarok közel kétharmada váratlan pénzügyi nehézség esetén is vásárolna karácsonyi ajándékot szeretteinek, és hasonló arányban okozna problémát a szülinapi vagy névnapi meglepetésről való lemondás is – derül ki az OTP Bank Öngondoskodási Index felméréséből. Az ünnepi ajándékozásnál csak a telefon, valamint a TV és internet előfizetés állandósága fontosabb a megkérdezett magyarok számára.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 287,88 pontos, 0,63 százalékos emelkedéssel történelmi zárócsúcson, 45 944,68 ponton fejezte be a kereskedést csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI kérdésére kifejtette, hogy új makrogazdasági adat ...

Az euró-forint árfolyamban az év végén új történelmi szintet tapasztalhattunk meg, amikor 313-ról fokozatosan, kisebb korrekciókkal 337-es szintre emelkedett az euró árfolyama. Különösen érdekes, hogy a forint annak ellenére gyengült, hogy a magyar gazdaság robosztus, 5 százalék körüli emelkedést mutat, a folyó fizetési mérleg megközelítőleg egyensúlyban van, továbbá felgyorsultak az Európai Uniós projektekhez kapcsolódó kifizetések - olvashatjuk az OTP Bank Regionális Treasury Igazgatóságának év végi elemzésében.

A banki finanszírozás szempontjából sem előnyös az öröklés útján történő aprózódás - véli Szabó István, az OTP Bank agrárszakértője.

A Fidesz soha nem kért támogatást az OTP-től – erről is beszélt Csányi Sándor a HVG karácsonyi számában megjelenő interjújában, ahogy arról is, hogy Orbán Viktort okosnak tartja, és örül, hogy Palkovics László felel a szakképzésért.

Az OTP vezetésével folytatódott a BUX korrekciója a mindenkori csúcsról.

Két lefelé mutató gyertya kapott megerősítést a keddi kereskedésben, amivel megindult a bankpapír korrekciója.

December 13-án megtörtént a szlovén tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként a Societe Generale korábbi leánybankja, az SKB Banka 99,73%-ban az az OTP tulajdonába került.

Egy százalék feletti mínusszal zárt a BUX kedden, a részvények forgalma pedig meghaladta a 17 milliárd forintot. Az OTP ára 2,3 százalékkal csökkent. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 568,57 pontos ... ...

A vállalat több százezer eurós segítséget küld az albán földrengés károsultjainak. Az OTP már korábban is százmilliós adományokkal támogatta a hazai szerencsétlenségek áldozatait.

Egymás után adnak el részvényeket nagy tételbe a bank felsővezetői.

A német gazdaság lassulása 6000 magyar cégre lehet hatással - véli Csonka Tibor, az OTP kkv igazgatója.