Legfontosabb témák

A magyarok negyede tervez külföldön nyaralni az idén.

Minimálisan csökkent a forint árfolyama kedden kora reggel a főbb devizákkal szemben hétfő estéhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euró a hétfő esti 307,93 forintról 308 forintra erősödött. A frank jegyzése 283,15 forintról 283,19 forintra, a dolláré pedig 276 forintról 276,12 forintra nőtt. Alig változott az euró jegyzése a dollárral szemben, hétfő este 1,1157 dolláron, ...

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier.

Júliustól új áron számoltathatjuk el az üzemanyagokat.

A fideszes Bánki Erik javaslatára már a röplabdába is áramolhatnak a tao-pénzek, a felesége éppen a Röplabdaszövetségnél tölt be magas pozíciót.

A jegy- és bérletvásárlással a vendégek szerződét kötnek, és vállalják az üzletszabályzat vagy a házirend betartását - figyelmeztetett a nyári szezon elején a fürdőszolgáltatások tudnivalóiról a Budapesti Békéltető Testület szóvivője. Kolyvek Antónia szerint baleset esetén mindenképpen szükséges a jegyzőkönyvek felvétele. A testület összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk egy fürdőszolgáltatás igénybe vételekor.

Az idei első negyedéves kedvező növekedési adat nyomán 2017-re és 2018-ra vonatkozóan is felfelé, 3,8 százalékra módosította a korábbi 3,6, illetve 3,4 százalékról növekedési előrejelzését a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményük szerint a növekedést mindkét évben a fogyasztás és a beruházások húzzák majd. A gazdaságkutató hangsúlyozta, hogy pozitív és negatív kockázati tényezőkkel is számol, a növekedés akár a 4 százal...

Emmanuel Macron francia államfő hétfő este ismét kinevezte Edouard Philippe-et miniszterelnöknek, miután a köztársasági hagyományoknak megfelelően a kormányfő benyújtotta lemondását a nemzetgyűlési választásokat követően - közölte a francia elnöki hivatal. Az Élysée-palota közleménye szerint az új kormánynak szerda estig kell megalakulnia. "A köztársasági hagyománynak megfelelően a parlamenti választások másnapján Edouard Philippe miniszterelnök benyújtotta kormánya lemondását az államfőnek, aki azt elfogadta, majd ismé...

A árfolyamok erős emelkedése újra rekordmagasságokba hajtotta az irányadó indexeket hétfőn.

„Illetve elméletben gondolkodjunk el azon is, hogy milyen egyéb vonzata lehet az extrém nagy gyertyák által adott jelnek.” A gyors és nagy mozgáson kívül, ahol már kérdéses lehet a további mozgás a stop is túl távolra fog kerülni, mai az RR-nél, vagy éppen a pozícióméretnél lehet gond. A több, extrém nagy gyertya után kapott jelet ha megfigyeltük, akkor még egy – bár forexen ritkább – helyzetre is ki kellene terjeszteni: a résekre. Több termék, így pld. a DAX is nagyon kedvelt, de sajnos nem folyamatosan jegyzett termék. Így...

Az orvosok elöregedése, a középgeneráció hiánya akár már a közeli jövőben betegellátási problémákhoz vezethet – idézi az egészségügy látleletének is tekinthető kormányzati dokumentumot a Magyar Idők. A nyugdíjkorú doktorok, ápolók továbbfoglalkoztatása emiatt alapvetően fontos, de az érintettek szerint a helyzetet nem a nyugdíjas-szövetkezetek fogják megoldani.

Bemutatkozott az új VW Polo, amelynek elődeiből eddig 16,5 millió darab került az utakra. Bemutatkozott az új Polo, a Volkswagen kisautójának legfrissebb - hatodik - verziója, amit az európai piacokon ... ...

Bemutatkozott az új VW Polo, amelynek elődeiből eddig 16,5 millió darab került az utakra. Bemutatkozott az új Polo, a Volkswagen kisautójának legfrissebb - hatodik - verziója, amit az európai piacokon ... ...

A kiberbűnözésre hívja fel a figyelmet a rendőrség legújabb kampányában.- számol be a Magyar Idők.

Négy százalékkal 265 milliárd forintra nőtt a húskészítmények éves forgalma, a vásárlók választása egyre többször esik magasabb árfekvésű, minőségi termékekre.

A külföldi utat tervezők között Horvátország a favorit.

Kétszer szelídítette meg a vadmacskát az ősi ember, egyszer a Közel-Keleten, egyszer Egyiptomban - állapította meg a téma eddigi legnagyobb léptékű genetikai kutatása.

Az ohiói Cincinnatiban hétfőn meghalt Otto Warmbier, az az egyetemista, akit a múlt héten kómában szállítottak haza Észak-Koreából. Donald Trump amerikai elnök elítélte Észak-Koreát.

Újabb kutatást végez a Századvég a kormánynak a még 2015-ben megkötött keretszerződésben. A Magyar Kormány tevékenységhez kapcsolódóan, három témában nagymintás társadalomkutatást végez a Századvég Politikai ... ...

Szigorú levegőtisztasági program indul.

A Világgazdaság szerint több régi hotelépület is új gazdára találhat.

Tegnap egy amerikai vadászgép lelőtte az orosz támogatású szír kormányhadsereg egy gépét, miután az amerikai támogatású erőket támadott, bár lehet, hogy összekeverte őket az Iszlám Állam erőivel. Oroszország erre határt húzott, hol tekint célpontnak nem barátinak tekintett légijárműveket. Szövevényes a szíriai helyzet, de most is megpróbáljuk kibogozni.

Csak a kaszinókban másolhatják le az ügyfelek személyes okmányait, más területen ez jogot sért - mondta az InfoRádiónak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Májusban új uniós szabályozás lép életbe, amely egységesíti majd az országok eddigi gyakorlatát.

A korábbi évekhez képest már most számottevő drágulást produkáltak az új lakások annak ellenére, hogy időközben az áfakulcsukat töredékére vágták vissza. Az ár pedig vélhetően csak még tovább...

Ugyan több mint 100 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, csaknem a felük semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint. Az ország első, magyar WSET képzésre is jogosult egyetemeként a METU minden hallgatójának elérhetővé teszi a középszintű bor- és párlatismeret kurzust. Az intézmény a kezdeményezéssel összhangban 34 hazai borkülönlegességből választotta ki saját protokollborát.

06. 20. 06:00 A hetedik IT-Business

Furcsa szám a hetes. Szigorúan véve a hét csak egy páratlan prímszám. De valahogy mégis különleges ez a szám, hiszen megannyi kulturális, vallási, sport, mesebeli vagy filmes vonatkozása van. A világ hét csodájáról beszélünk; hét bő és hét szűk esztendőt emlegetünk; hetesről dobjuk a kézilabdában a büntetőt; imádjuk a hét törpét; sokadjára is megnézzük a hét mesterlövészt stb. És idén hetedjére választjuk meg az év legsikeresebb ICT-menedzserét. Vajon – Felső Gábor, Gonda Gábor, Rékasi Tibor, Veres Zsolt, Vinnai Balázs és Kovács Vilmos Levente után – ki lesz a hetedik?

Június közepéhez általában az iskolai időszak zárását, vele párhuzamosan a nyári pihenések kezdetét kapcsolják az emberek, és nincs ez másként az üzleti életben sem. Ám míg régen a vezetők nagy része a téli szezon lezárultával már előre megtervezte a nyári pihenését, és jószerével június közepétől augusztus 20-ig fokozatosan, szinte mindenki eltűnt az üzletéből, addig most a fejlesztések kerültek előtérbe.

Az ingatlanárak emelkedése és a turizmus szárnyalása indokolttá teszi, hogy a nemrég eladott Sofitel után más hotelépületek is piacra kerüljenek - ismerteti a keddi Világgazdaság piaci szakértőkre hivatkozva.

Mikor jelentek meg a cirmos macskák? Mi köze van a gabonaraktáraknak a macska háziasításához? És hogy került az egyiptomi macska a vikingekhez?

A Politico című lap szerint Donald Trump amerikai elnök egyáltalán nem bízik kormányzatának hivatalnoki karában, s ezért személyes tájékoztatókat kér egyes munkatársaitól.

Az ohiói Cincinnatiban hétfőn meghalt Otto Warmbier, az az egyetemista, akit a múlt héten kómában szállítottak haza Észak-Koreából. Donald Trump amerikai elnök elítélte Észak-Koreát.

A japán Takata autóipari vállalat miskolci gyára is hamarosan kínai kezekbe kerülhet.

Van, ahol kapkodnak érte, van, ahol a kutyának se kell....

A többség menekül előle, egyesek a Halál-völgybe kirándulnak az akár 51 Celsius-fokos forróságért - de mit csinálnak ott?

Nem úgy tűnik, mintha a nézettségi vetélkedésben komoly ambíciói lennének a nyárra a TV2-nek. Ismét megközelítették a számait az RTL-es kábelcsatornák.

A többség belföldi utazást tervez.

A rendőrség vádemelési javaslatot tett az ellen a fóti férfi ellen, aki rendőrnek adta ki magát egy nyíregyházi házaspárnak, majd társával zsarolás útján több millió forint értékű arany ékszert és készpénzt vittek el az otthonukból.

A befektetők és a gazdasági vezetők figyelmesen fogják követni a tegnap megkezdett Brexit-­tárgyalásokat. Arra kérik a kormányt, hogy a gazdasági kérdésekre fókuszáljon.

Több mint 826 millió forintot fordít fejlesztésekre a Büki Gyógyfürdő Zrt a következő egy évben - közölte az MTI-vel a társaság vezérigazgatója.

A célállomást a pénztárca határozza meg.

Milliárdokért fejlesztik az elöregedett épületeket.

Negyedéves és éves összehasonlításban is nőtt az üres álláshelyek aránya az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt az első negyedévben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn.

Kiderült, mi okozta a halálát, de a drogok használatáról keveset tudni.

13,7 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett az Amazon az amerikai Whole Foods Market élelmiszerláncra, amely kizárólag mesterséges tartósítószerektől mentes élelmiszereket forgalmaz.

az UV-sugárzás fajtái és hatásai; UV-index

Hó/hó alapon csak 56 kínai városban emelkedtek az ingatlanárak a vizsgált 70 városból, míg egy hónappal korábban még 58 városban mértek emelkedést.

Az Egyesült Államok fenntartja magának az önvédelemhez való jogot Szíriában - hangsúlyozta hétfőn a Fehér Ház szóvivője.

A Waberer's International Zrt. 14 654 028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű - 5 128 909,80 euró össznévértékű - törzsrészvényét a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) június 20-án veszi fel a terméklistára - derül ki a tőzsde vezérigazgatójának a BÉT honlapján hétfőn közzétett határozatából.

fehér kenyér, házi jellegű kenyér, félbarna kenyér fogyasztói átlagára forintban

Elkezdődött Herendi Gábor nagysikerű filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása a hétvégén. A munkálatok a tervek szerint augusztus 2-ig tartanak, a film 2018. február 15-én kerül a magyar mozikba.

Az Európai Unióban a szélenergia a negyedik legjelentősebb energiafajta, 2016-ban az Európai Unió áramtermelésének mintegy 10 százalékát fedezte szélenergia. Tavaly Dániában volt a legmagasabb az unión belül az áram-előállításon belül a szélenergia aránya - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adataiból.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.