Legfontosabb témák

Általános a felháborodás az alacsony egyetemi ösztöndíjak miatt. A hallgatók vagy cinikus viccelődéssel említik a témát, vagy kifejezetten dühösen – erről beszélt lapunknak Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke.

A frissen felvett hallgatók számára is kompetenciamérést vezetnének be, a rosszul teljesítőket felzárkóztató kurzusokra küldenék - idézi a Magyar Nemzet a kormányzat felsőoktatási cselekvési tervét.

Klinghammer Istvánt, a Magyar Tudományos Akadémia tagját nevezte ki a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetőjének Orbán Viktor kormányfő-írja az MTI. A június elsejétől határozatlan időre szóló kinevezésről szóló ... ...

A tandíj az első három évi fizetés 15 százaléka, de csak 50 ezer dollár éves fizetés fölött kell fizetni.

A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a felsőoktatásról tartott sajtótájékoztatón.

A nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtene az állam.

A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk - mondta az emberi erőforrások ... ...