Legfontosabb témák

A legfrissebb, 2015/2016-os félévi statisztikák szerint 2012 és 2015 között az öt legfontosabb célországban 40 százalékkal nőtt a magyar diákok száma. A háttérben a fizetőssé váló szakok mellett a színvonal ... ...

Nagyobb bérre számíthatnak a felsőoktatásban dolgozók - tudta meg az InfoRádió.

Mióta az Oktatási Hivatal (OH) tavaly megkezdte a Magyarországon működési engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmények működési engedélyének felülvizsgálatát, hat eljárásban született...

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka a www.felvi.hu honlapon, már minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet.

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka a www.felvi.hu honlapon, április 20-tól minden jelentkező használhatja adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra a felületet. Az Oktatási Hivatal szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az e-ügyintézés elindulásával egy időben válik elérhetővé és letölthetővé az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában a jelentkezői státuszlap, amely tartalmazza az összes információt, mind a ...

Megkezdődött a szeptemberi felsőoktatási képzések e-ügyintézési időszaka, adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra is használhatják a jelentkezők a felvi oldalát.

A csaknem 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az ÉMI együttműködésében valósul meg.

A közel 5,8 milliárdos projekt a Miskolci Egyetem, a BorsodChem, a Bosch és az ÉMI együttműködésében valósul meg

Új megoldást javasol a Közép-Európai Egyetem ügyében az oktatási államtitkár. Megvizsgálja a magyar felsőoktatási törvény módosítását az Európai Bizottság.

Vizsgálatot indít az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvény előző heti módosításával kapcsolatban, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU) - jelentette be szerdán Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke.

A Sándor-palota előtt spontán gyülekezés kezdődött azt követően, hogy Áder János aláírta a felsőoktatási törvény módosítását.

Elrendelte az államfő a felsőoktatási törvény módosításának kihirdetését - áll Áder János köztársasági elnök nyilatkozatában, amelyet hétfőn küldött el hivatala az MTI-nek.

Aláírta a külföldi egyetemek magyarországi működését szigorító felsőoktatási törvénymódosítást a köztársasági elnök. Tárca nélküli minisztert nevez ki a napokban a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére a miniszterelnök. Svédországban egy perc csenddel emlékeztek a pénteki stockholmi, terrortámadás 4 halálos áldozatára. A nap legfontosabb hírei április 10-én.

Áder János elnök a rendelkezésére álló utolsó napon aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, vagyis a lex CEU-t, ezzel elrendelte a jogszabály kihirdetését. A lépés illeszkedik az első elnöki ciklusát is meghatározó trendbe, miszerint a politikailag igazán jelentős ügyekben államfőként nem megy szembe Orbán Viktorral.

Áder János köztársasági elnök aláírta a felsőoktatási törvény módosítását Áder Jánosnak hétfőig volt lehetősége arra, hogy politikai vétóval visszaküldje a parlamentnek a törvényt, vagy alkotmányos vétóval ... ...

A felsőoktatási törvény módosítása ellen tüntettek vasárnap. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint megfelel a nemzeti konzultáció honlapja a törvényi előírásoknak. Elutasított menedékkérő volt Svédországban a stockholmi gázolásos merénylet üzbegisztáni származású gyanúsítottja.

A felsőoktatási törvény módosítása elleni demonstráció kezdődött az Oktatási Szabadságot csoport szervezésében Budapesten, a Várkert bazár bejáratánál, vasárnap délután.

Több tekintélyes német újság, a Politico brüsszeli hírportál, a The Wall Street Journal (WSJ) amerikai üzleti-politikai lap, a Financial Times londoni gazdasági napilap, a belga Le Soir és osztrák Der Standard is kommentárban foglalkozott szerdán a felsőoktatási törvény módosításának elfogadásával. A Frankfurter Allgemeine Zeitung című konzervatív lap Az oktatás Orbán-féle etnicizálása címmel tárcarovatában közölte a ...

A külügyminisztériumba kérette a budapesti amerikai és német nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét a felsőoktatási törvény ügyében a helyettes külügyi államtitkár. Évente 400 elektromos buszt állít elő és 300 munkahelyet teremt a kínai BYD komáromi üzeme.

Élőlánccal tiltakoztak az Országgyűlés CEU-t érintő döntése miatt, sokan kérik a törvény visszavonását.

Nem érinti a Közép-Európai Egyetemet a kedden elfogadott felsőoktatási törvénymódosítás - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az oktatási államtitkár.

Az InfoRádió Aréna-stúdiójában Exterde Tibor műsorvezető az oktatásért felelős államtitkárt kérdezi most. A Facebook-on élőben is nézheti a műsort!

Ma este hat órától Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatásért felelős államtitkára lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége - és nemcsak hallgathatja, hanem élőben is nézheti majd.

A felsőoktatásba jelentkezők és felvettek száma (2001-2017).

A kormány kérésére már kedden szavazhat az Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról - tartalmazza az előterjesztéshez hétfőn benyújtott, a parlament honlapján olvasható kivételességi javaslat.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főizgatója szerint a felsőoktatásban véget ért a "nagy hullámzások" időszaka, 2012-2013 óta csak kisebb mozgások vannak a felsőoktatásba jelentkező számát és a helyeket illetően.