Legfontosabb témák

Az innovációs tárca és az EIT közötti megállapodás középpontjában a digitális átalakulás, az adatvezérelt innováció áll.

Jelenleg több mint 33 ezer külföldi tanul a hazai felsőoktatásban – ezen belül a négy orvosi egyetemen bő tízezer –, míg 2015-ben mintegy 23 ezren voltak, ami az akkori összes nappali tagozatos hallgató 12 százalékát jelentette.

Rengetegen kiszorulhatnak a felsőoktatásból.

Ami a felvételt a középfokú komplex nyelvvizsga meglétéhez köti, és jövőre lép életbe.

A külföldi állampolgárságú hallgatók száma és aránya folyamatosan nő a magyarországi felsőoktatásban...

Jelenleg több mint 33 ezer külföldi tanul a hazai felsőoktatásban, a négy orvosi egyetemre bő tízezer külföldi diák jár. Míg 2015-ben a hallgatók 12 százaléka érkezett a határon túlról, 2018-ra 16,5 százalékra ... ...

Az átalakuló felsőoktatási struktúrában a négyéves alapszak és az egyéves mesterképzési modell szakmailag és munkaerőpiaci szempontból is vonzóbb.

Ma már képesek vagyunk fejleszteni az idehozott technológiát - mondta Palkovics László.

Ma már képesek vagyunk fejleszteni az idehozott technológiát - mondta Palkovics László.

A PwC Magyarország idén több mint 37 ezer középiskolában vagy felsőoktatási intézményben tanuló diák és pályakezdő fiatal munkahelyválasztási preferenciáit tárta fel online kérdőív segítségével. A felmérés eredményeként - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét a Magyar Telekom nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat a telekommunikációs szektorban.

Palkovics László: a kormány kiemelt ágazatnak tekinti a repülőgépipartPécs/Pogány, 2019. október 7., hétfő (MTI) - A kormány kiemelt ágazatnak tekinti a repülőgépipart, el szeretné érni, hogy Magyarország ... ...

Új üzemet avatott fel a repülőgépek gyártásával foglalkozó Magnus Aircraft Zrt.

A magas színvonalú felsőoktatási környezet rendelkezésre állt a műszaki és gépész képesítések fejlesztéséhez.

Jövőre 25 százalékkal, 37 milliárd forinttal nő az ország költségvetésében a kutatás-fejlesztési és innovációs forrás - mondta Palkovics László innovációs és technológiai a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ... ...

HR Szubjektív rovatunkban Hegedűs László, a BlackRock HR vezetője kérdez, miután válaszolt Deák Zsolt, jungiánus coach kérdésére: "A magyar felsőoktatás mennyire felkészült a globális munkaerő-piaci kihívásokra?"

A nyolc magyarországi egyetemi innovációs központ egyikét a Budapesti Műszakai és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) hozzák létre - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten.

Új sportcsarnok épül a Pest megyei Gödöllőn - erről írtak alá szándéknyilatkozatot szerdán a Szent István Egyetemen az érintett sportágak és az egyetem képviselői. A tervek szerint a felsőoktatási intézmény területén mintegy 1,5 milliárd forintból megvalósuló multifunkcionális létesítmény előreláthatóan 2022-re készül el.

A német thyssenkrupp vezérműtengelyeket gyártó üzemének létrehozásával új időszámítás kezdődik Pécsen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a beruházást elindító, ünnepélyes rendezvényen szerdán Pécsen.

A nyolc magyarországi egyetemi innovációs központ egyikét a Budapesti Műszakai és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) hozzák létre - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerdán ... ...

A német thyssenkrupp vezérműtengelyeket gyártó üzemének létrehozásával új időszámítás kezdődik Pécsen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a beruházás elindításakor. 

A német thyssenkrupp új üzemének létrehozásával új időszámítás kezdődik Pécsen - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A magyar gazdasági modell alapja a versenyképesség erősítése, az újító és vállalkozó gazdasági szemlélet.

A korszerűsítés egyaránt jó a turizmusnak és az iparnak is - mondta Palkovics László.

Keddtől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatón. Az államtitkár közölte: a nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, melynek legkisebb összege 100 ezer, legmagasabb összege 500 ezer forint. A hitel ...

Tovább erősödik Magyarország együttműködése a Daimlerrel és a Bosch-sal - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a németországi Stuttgartban, a két vállalat vezetőivel folytatott tárgyalásai után.

Eddig 5500 felsőoktatásban tanulótól vonták vissza az állami ösztöndíjat, így ősztől már tandíjat kell fizetniük az intézménynek, ahol tanulnak. A szám várhatóan tovább fog emelkedni...

Az idei évben nem kevesebb mint 112 034 jelentkező próbált bekerülni valamilyen felsőoktatási intézménybe. Habár 78 900-an a következő hetekben megkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat, a leendő önköltséges hallgatók száma így is megdöbbentően magas: 16 661. A 16 661 egyetemista családjai lesznek azok, akiknek biztosan szembe kell nézniük a következő években a plusz anyagi kihívásokkal. Az OTP Bank Öngondoskodási Index felmérése szerint a szülők 85 százalékának szívügye, hogy a gyermek jövőjét anyagilag támogassa, ebből 62 százaléknak pedig egyenesen ez a legfontosabb céljai közé tartozik. Ellentmondásosnak hathat a tény, hogy mégis csak ötödük gyűjt előre gyermeke jövőjének támogatására. Az idei Pont Ott Partin jártunk, és továbbtanulásról, anyagi kihívásokról, pénzügyi tudatosságról kérdeztük az újdonsült hallgatókat és szüleiket.

A debreceni BMW autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A debreceni BMW autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A debreceni BMW autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Ennyit keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog.

Bruttó 1,3 millió és 2,7 millió forint között keresnek havonta az állami felsőoktatási intézmények rektorai, a kancellárok havi keresete pedig 1,1 és 2,6 millió között mozog.

A 2019–2020-as tanévre 42 ezer helyet hirdettek meg a felsőoktatási intézmények Horvátországban, ám az őszi beiratkozásai után 12 ezer üresen maradt az ingyenes és a fizetős képzéseken, amihez az állami érettségin elért „katasztrofális eredmény” is hozzájárult – írta a Slobodna Dalmacija regionális napilap.

Palkovics László szerint az e-sport a legdinamikusabban fejlődő sportággá nőtte ki magát, az 5G-s hálózatok megjelenésével pedig a lehetőségek határtalanok a további előrelépésre.

Palkovics László szerint az e-sport a legdinamikusabban fejlődő sportággá nőtte ki magát, az 5G-s hálózatok megjelenésével pedig a lehetőségek határtalanok a további előrelépésre. Az innovációs és technológiai ... ...

Hanem a közlekedési eszközök tudatos választására ösztönöz.

Uniós összehasonlításban az alacsony végzettségű magyarok munkanélkülisége csak a középmezőnyre elég. A felsőfokú végzettségűek munkanélkülisége viszont majdnem a legalacsonyabb az egész EU-ban.