Legfontosabb témák

Az elmúlt évek geopolitikai változásainak, valamint több logisztikai szolgáltatónak köszönhetően Magyarország válhat a kínai áruforgalom elosztóbázisává a kelet-közép-európai térségben, az előrejelzések alapján a forgalom jelentős növekedése várható - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) hétfőn az MTI-vel. A szervezet kiemeli, hogy három tagvállalatuk - az Ekol Logistic Kft., a Ghibli Szállítmányozási Kft. és a Rail Cargo Hungaria Zrt. - szervezésé...

Sokéves várakozást követően az elmúlt hónapokban három magyar cég fő szervezésében elindult a kínai-magyar konténeres irányvonati forgalom. Eddig 40 vonat és 1400 konténer érkezett három útvonalon...

Az elmúlt évek geopolitikai változásainak, valamint több logisztikai szolgáltatónak köszönhetően Magyarország válhat a kínai áruforgalom elosztóbázisává a kelet-közép-európai térségben, az előrejelzések alapján a forgalom jelentős növekedése várható - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) hétfőn az MTI-vel.

Jelentős környezetvédelmi problémához vezethet Kína öregedő napelemparkja; a veszélyes hulladékot is tartalmazó, élettartamuk végére érő panelek elhelyezése és ártalmatlanítása árnyékot vethet a...

Enyhén mérséklődött a kínai feldolgozóipar növekedésének üteme júliusban a kínai termékek iránti külföldi kereslet enyhe visszaesésének következményeként.

Mérséklődött a kínai feldolgozóipar növekedésének üteme júliusban a kínai termékek iránti külföldi kereslet enyhe visszaesésének következményeként, de az alapvetően az állami megrendelések által ösztönzött infrastrukturális beruházások erős szinten tartották az építőipart és segítették a világ második legnagyobb gazdaságát.

Míg egy angolszász befektető csak azért nem ruházna be Magyarországon, mert eurókötvényt adunk el, addig egy kínai igen – mondta lapunknak Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezére, aki szerint a keleti nyitás részeként további jüankötvényeket adhatunk el később.

A keleti nyitás fontos része az adósságkezelésnek.

Egy hongkongi vállalat 1,28 milliárd fontért vásárolta meg a londoni "Walkie Talkie" épületét, ezzel a legmagasabb összeget fizették ki egy irodaház megvásárlására, amit valaha feljegyeztek az...

Washingtonban Jared Kushnert, Trump elnök vejét és főtanácsadóját arról faggatják, milyen kapcsolatban állt az oroszokkal a választási kampány idején. Felbukkant Lev Leviev neve, aki igen közel áll Putyin elnökhöz és Jared Kushnerhez egyaránt. De ki ez az ember és milyen szerepe van a nagyhatalmi játszmákban?

Magyarország 130 millió eurónyi államkötvénnyel célozza a kínai piacot.

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű 4,85 százalékos kamatozású Panda kötvényt értékesített a Magyar Állam a kínai piacon.

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű, 4,85 százalék százalékos kamatozású Panda kötvényt értékesített a Magyar Állam a kínai piacon. Hazánk az első külföldi kibocsátó, amelynek mindkettő, a belső (Panda) és a külső (hongkongi) piacon kibocsátott jüankötvénye is van – közölte az Államadósság Kezelő Központ.

Az Egyesült Államok újabb szankciókkal venné fel a harcot Észak-Korea nukleáris programja ellen, minden jel szerint elsősorban a kínai pénzintézeteket fogják célba venni, "viszonylag hamar" a Reuters...

Kína lehetséges válságra készül az észak-koreai határon és ezért megerősíti a védelmet és új bunkereket épít. Bár Pekinget tartják az észak-koreaiak legközelebbi szövetségesének, a kínaiak erősen védik a határ az esetleges menekültektől is tartva.

A második fél évben 6,7 százalékra lassul le a kínai gazdaság növekedési üteme – írja kedden közzétett előrejelzésében a SIC kutatóintézet.

A 3 éves futamidejű, a magyar állam által a belső kínai piacon kibocsátandó államkötvény (pandakötvény) indikatív ársávját 4,60% és 5,20% között határozta meg a kibocsátó - tudta meg a Reuters...

Felkerült az első száz helyezett közé a világ legnagyobb forgalmú vállalatairól összeállított Fortune Global 500 listán a kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern - tájékoztatta hétfőn ... ...

Kínai páros győzött vegyes szinkronműugrásban a magyarországi vizes világbajnokságon, szombaton.

Merőben szokatlan módon, közös nyilatkozat aláírása nélkül zárult az amerikai és kínai kereskedelmi tárgyalások szerdai washingtoni fordulója.

A legnagyobb IT-cégekkel szövetkezik a szélturbina-gyártó Envision Energy.

Jelentősen, 21 százalékkal nőtt a járműgyártó Volvo Car Group profitja az idei első félévben, az ABB jelentéktelenebb mértékben emelkedett.

A közösségi oldalakon az Audi bojkottjára buzdítottak felhasználók az autógyártó egyik kínai reklámja miatt, amelyért az anyacég szerint a helyi partnertársaságuk a felelős.

Megbízta az ÁKK a Bank of Chinát és a HSBC-t.

Az ingatlanszektor lehűtésére hozott kormányzati intézkedések hatására Kínában némileg lassult a lakóingatlanok árának emelkedése júniusban éves összevetésben.

Tovább gyorsult Kína a második negyedévben, elemzők szerint a növekedés lehetőséget nyújt a kormánynak, hogy végigvigye a vállalati hitelállomány leépítéséhez szükséges reformokat.

A vártnál gyorsabban nőtt a kínai gazdaság a második negyedévben.

A kínai bankfelügyelet arra utasította az ország bankjait, hogy ígérjenek kevesebb hozamot az úgynevezett "vagyonkezelési termékeikre" (WMP) - többek közt így akarják mérsékelni az ország...

Nemzetközi összehasonlításban keveset költünk az egyetemekre és nagy a tanárok túlterheltsége.

Eltelt száz nap az amerikai–kínai csúcstalálkozó óta, de az USA külkereskedelmi deficitjéből egy fogpiszkálónyit sem sikerült lefaragni. Sőt ha így megy tovább, új rekord születhet az idén.

Az utóbbi években világszerte hódított az aggodalom, hogy szép lassan vége a kínai növekedésnek, és akkor nem lesz, aki húzza a világgazdaságot. Most fellélegezhetnek a pesszimisták, a második negyedévben 6,9 százalék volt az éves ütem, bármelyik ország megirigyelné, kivéve Indiát, amelyik még gyorsabban növekszik, igaz, nagy mélységből.

A GDP bővülése lenyomta a pekingi célokat a második negyedévben.

Rászálltak a Micimackóval kapcsolatos kommentekre a kínai hatóságok; a mesebeli medve képeit még közzé lehet tenni, de hozzászólni már alig-alig lehetett hétfőn az ilyen képekhez, miután korábban többen Hszi Csin-ping kínai elnököt a csacsi öreg medvéhez hasonlították.

Kínában a vártnál nagyobb ütemben erősödött a gazdaság a második negyedévben éves összevetésben.

Sok pénzt hoznak, de a németeket egyre jobban aggasztja az Európába nyomuló kínai tőke.

A Dunaújvárosi Egyetem várja a kínai hallgatókat, akik euróezrekért tanulhatnak Magyarországon. Közbeszerzésen választották ki a pekingi toborzó céget.

A Kínában dolgozó nemzetközi autógyártó cégek levélben fordultak a pekingi hatóságokhoz azzal a kéréssel, hogy halasszák el a hibrid és elektromos autók gyártási kvótájának bevezetését, mert ennek feltételeit egyelőre nem tudják teljesíteni.

Egyetlen ajánlattevőként a pekingi székhelyű Beijing L&J Education Technology Co. Ltd. nyerte a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) nyílt közbeszerzését, amelyen az egyetem kínai állampolgárságú hallgatók toborzását ... ...

Nem csak tiszta energia, hanem tiszta menőség is a legújabb energiatermelő.

Folyamatosan csökken a felsőoktatásba szakközépiskolai végzettséggel bekerülő diákok száma, miközben a külföldieké jelentősen nő. Miközben évről évre csökken a felsőoktatásba szakközépiskolai végzettséggel ... ...

A belföldi vállalatok EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülését korlátozó rendeletet fogadott el szerdai ülésén a német kormány. A német cégek EU-n kívüli tulajdonoshoz kerülése azután vált politikai...

Kína elkezdte szerdán benépesíteni első külföldi katonai támaszpontját a Vörös-tenger stratégiai jelentőségű bejáratánál elhelyezkedő Dzsibutiban.

Jövőre ellephetik Amszterdam utcáit a londoni hagyományos fekete taxik, azonban megújult külsővel és elektromos hajtással. A holland fővárosban 2018 elején már járni fognak a London Taxi "TX"...

Mintegy kétezer új üzlet nyitását tervezi világszerte a következő három évben a kínai mobilpiaci óriás, a Xiaomi - mondta el a társaság vezérigazgatója a CNBC-nek. Ezek felét Kínán kívül nyitja meg a...

Júniusban az előző havival megegyező 1,5 százalékon, az év eleje óta a legmagasabb szinten tartotta magát az infláció Kínában a nemzeti statisztikai hivatal, az NBS hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Kína devizatartaléka júniusban már az ötödik egymást követő hónapban emelkedett, elsősorban a dollár gyengülése, valamint a tőkekiáramlás lassítását célzó kormányzati intézkedések miatt.

Oroszország 2019 végén megkezdi a földgázszállítást Kínának: se a mennyiség, se az ár nem ismert- igaz, hogy a vezetékből is hiányzik több mint 2000 kilométer. Közben Szijjártó Péter is kapott egy 2019-es dátumot a Gazpromtól.

Jól fogytak a kínai értékpapírok az új kötvénykereskedési program első napján. A lapunknak nyilatkozó szakértő szerint a kínai vezetés lassan és óvatosan igyekszik liberalizálni pénzpiacát.

Az utóbbi három hónap leggyorsabb ütemű feldolgozóipari növekedését mérték Kínában, júniusban.

Egy hónapon belül harmadszor találkozik Hszi Csin-ping kínai és Putyin orosz elnök. Mindketten részt vesznek a G 20 csúcson a hétvégén Hamburgban. Hétfőn és kedden orosz-kínai csúcs lesz Moszkvában, ahol nemrég Kissinger egykori amerikai külügyminiszter járt, hogy előkészítse Trump és Putyin első személyes eszmecseréjét Hamburgban.

Egy tanulmány szerint a kínai gyári munkások bére az elmúlt 10 évben megduplázódott. A gyári átlagbér elérte a 160 ezer forintnyi jüant, emiatt pedig a vállalatok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek....