Legfontosabb témák

Egyre több európai városban veti meg a lábát a kerékpárbérlettel foglalkozó cég.

Négy újabb európai országban vezeti be kerékpárbérleti szolgáltatását a kínai ofo - számolt be pénteken a People's Daily napilap hírportálja.

Négy újabb európai országban vezeti be kerékpárbérleti szolgáltatását a kínai ofo.

Augusztus végén robbant be a köztudatba az eTruck neve, vagyis a színmagyar elektromos kamion csodálatos sztorija. Aztán kiderült, hogy a sztori nagyon sok sebből vérzik. Benke Gábor projektvezető...

A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát.

A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát. A pekingi környezetvédelmi minisztérium múlt hónapban kiadott ... ...

A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát.

A súlyos légszennyezés miatt vasútra terelik át a teheráru forgalomat.

Nem irigyeljük azokat, akik mostanában vennének csúcsmobilt, erős a mezőny, az elmúlt hónapokban bemutatott telefonok mind bivalyerős processzorral, vonzó dizájnnal és kiváló kamerával érkeztek, most...

A németek a menekültválság dacára elégedettek helyzetükkel, és újraválasztják Merkelt. Ám az elégedettség kovácsa mégsem Merkel és kormányzása, hanem az amerikaiak és kínaiak pénze.

Piaci féltékenységből torpedózza az EU Kínát.

Először kerülnek online hatósági árverésre Boeing teherszállító repülőgépek Kínában.

Most a Chery nevű kínai autógyártó fut neki az európai piac meghódításának.

A jövőre 20 éves fennállását ünneplő Laoni sikerrel vette a hazai divatipar buktatóit is. A márkanév mögött egy bőripari formatervező, Ács Ilona férjével, Pápai Gáborral közösen vezetett vállalkozása áll, amely most egy különleges termékcsoporttal a kínai piac meghódítására készül.

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán kedden.

Tovább csillapodott a kínai ingatlanpiac augusztusban, miután a kormány által szorosan követett 70 városból csupán 46-ban nőtt az új lakások ára.

Elnyerte a zsűri különdíját a Bogyó és Babóca című animációs filmsorozat egy epizódja a kínai Hszianban megrendezett 6. nemzetközi animációs filmfesztiválon - közölte vasárnap az MTI-vel a produkciót gyártó Kedd Animációs Stúdió.

Kínában a bankok a szakértők által vártnál jóval több új hitelt helyeztek ki augusztusban.

Kínában a bankok a szakértők által vártnál jóval több új hitelt helyeztek ki augusztusban, a gyorsan bővülő hitelezést fékezni szándékozó agresszív kormányzati intézkedések ellenére.

A statisztikai hivatal adatai alapján augusztusban 6 százalékkal nőtt a termelés éves alapon, míg az elemzők 6,6 százalékos bővülést vártak.

Kínában tíz hónapos mélypontra esett vissza a széntermelés augusztusban. A termelést a biztonsági előírások szigorítása fogta vissza.

Jelentősen visszaestek Kína külföldi befektetései az első nyolc hónapban. A kormány tudatosan próbálja visszafogni a tőkekihelyezést, mert az nyomást gyakorol a jüanra és csökkenti az ország devizatartalékát.

Kínában a vártnál kisebb ütemben erősödött augusztusban az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom, az első nyolc hónapban lassult a beruházások növekedési üteme is.

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat.

Peking elkezdte betartatni az exportkvótákat, pánik tört ki a volfrámpiacon.

Új csúcsmobilt mutatott ma be a Xiaomi A Mi Mix 2 csúcskategóriás paraméterekkel jóval olcsóbb, mint más gyártók csúcstelefonjai Holnap mutatják be az új iPhone-t, ez lesz 2017 egyik legnagyobb...

A távol-keleti országok nem a nyitottságukról híresek, különösen igaz ez Kínára mind gazdasági, mind társadalmi tekintetben. Ugyan a világ leglátogatottabb országainak listáján ott van Kína...

A távol-keleti országok nem a nyitottságukról híresek, különösen igaz ez Kínára mind gazdasági, mind társadalmi tekintetben. Ugyan a világ leglátogatottabb országainak listáján ott van Kína...

Kínában lassult az autóeladások éves szintű növekedése, Oroszországban viszont szépen fogynak az autók.

Kínában az augusztusi fogyasztói és a termelői árindex egyaránt nagyobb lett a szakértők által vártnál. Egyiptomban viszont némileg enyhült az infláció.

Kínában az augusztusi fogyasztói és a termelői árindex egyaránt nagyobb lett a szakértők által vártnál. Egyiptomban viszont némileg enyhült az infláció.

Kínában az augusztusi fogyasztói és a termelői árindex egyaránt nagyobb lett a szakértők által vártnál.

A CEFC kínai beruházási csoport bevásárolta magát az orosz Rosznyeftybe, amely a világ vezető tőzsdén jegyzett olajvállalata.

Emberrablás, csalás és pénzmosás ellene a vád.

Kína devizatartaléka tavaly október óta a legmagasabb szintre emelkedett augusztusban, és már hetedik hónapja tart a bővülés.

Nyomás alatt van a kormány a turizmus és az ingatlanárak miatt.

Lendületes növekedés jellemzi a kínai IT és internetgazdasági ágazatot, a szektor vállalatai négy év alatt megduplázták nyereségüket.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az észak-koreai válság legnagyobb aggodalomra okot adó világgazdasági kockázata, feltéve, hogy a válság nem vezet háborúhoz, az amerikai-kínai kereskedelmi feszültség esetleges eszkalálódása. A City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőháza, a Capital Economics szakértői kedden ismertetett helyzetértékelésükben csekélynek nevezték annak az esélyét, hogy Donald Trump amerikai elnök - ahogy ezt nemrég kilátásba helyezte - teljesen leállítja az Egyesült Államok kereskedelmét...Facebook Google Plus Twitter

Rohamos ütemben nő a mobil eszközökön lebonyolított pénzforgalom összege és részaránya Kínában a jegybank kedden közzétett kimutatása szerint.

Rohamos ütemben nő a mobil eszközökön lebonyolított pénzforgalom összege és részaránya Kínában - írja az MTI a jegybank kedden közzétett kimutatása alapján. A második negyedévben a kínai kereskedelmi bankok ... ...

Kína kifelé irányuló közvetlen külföldi működőtőke-befektetései majdnem elérték a 200 ezermilliárd dollár értéket 2016-ban, ez olyan nagy növekedést jelent, hogy a kínai döntéshozók most annak keresik a módját, hogyan lehetne ezt az ütemet némiképp lassítani

Robbanásszerű mértékben nőtt a külföldre utazó kínai turisták száma egy évtized alatt, és valószínű, hogy ez a trend a következő tíz év alatt is fennmarad – jelentette ki Szun Csie, Kína vezető online utazási irodája, a Ctrip vezérigazgatója hétfőn.

A Fiat Chrysler elnöke cáfolta azokat az értesüléseket, hogy kínai befektetőknek adnák le az Alfa Romeo-t és a Maseratit, sőt azt nyilatkozta, hogy ezek a márkák nem állnak készen a csoportból való kiválásra.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerint a BRICS-országoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk a világ kormányzásában. A kínai vezető erről Brazília, Oroszország, India, Kana és Dél-afrikai Köztársaság éves tanácskozásán beszélt.

A Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója cáfolta azt a lapértesülést, hogy a kínaiak érdeklődnek az olasz-amerikai járműipari csoport két tagja, az Alfa Romeo és a Maserati iránt. Sergio Marchionne azt ... ...

A Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója cáfolta azt a lapértesülést, hogy a kínaiak érdeklődnek az olasz-amerikai járműipari csoport két tagja, az Alfa Romeo és a Maserati iránt.

A Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója cáfolta azt a lapértesülést, hogy a kínaiak érdeklődnek az olasz-amerikai járműipari csoport két tagja, az Alfa Romeo és a Maserati iránt. Sergio Marchionne azt...

A Fiat Chrysler elnöke cáfolta azt a lapértesülést, hogy a kínaiak érdeklődnek az olasz-amerikai járműipari csoport két tagját.

Gyorsuló és a vártnál erősebb ütemben emelkedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye augusztusban a gazdaság stabilizálódásával párhuzamosan.

Gyorsuló és a vártnál erősebb ütemben emelkedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye augusztusban a gazdaság stabilizálódásával párhuzamosan. A kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke ... ...

Napok óta kering a hír, hogy a vezető kínai SUV-gyártó szeretne üzletet kötni a Fiat-Chrysler konszernnel, s elsősorban annak patinás márkája, a Jeep megvételében érdekelt. A Great Wall Motor a világ legnagyobb SUV-gyártója akar lenni.

Az utóbbi években Magyarország vált Közép-Európában Kína legjelentősebb gazdasági partnerévé. A magyar üzletembereknek hamarosan lehetőségük lesz tovább mélyíteni vagy felvenni a kapcsolatot kínai kollégáikkal. Napokon belül egy kiállítás nyílik Budapesten, ahol kínai gyártók, forgalmazók és befektetők vesznek részt. A folyamatosan élénkülő kínai-magyar üzleti kapcsolatoknak köszönhetően Magyarország vált Kína első számú gazdasági partnerévé a közép-európai térségben. ...

A kínai rozsdaövezeti tartományok felelősek elsősorban az országban egyre terjedő árnyékbankok virágzásáért egy friss UBS által készített tanulmány szerint, amelyben azt is kiemeli a tanulmányt...

Múlt hét közepétől kezdve fokozatosan leállt keddre a gyártás Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Co négy kínai üzemében alkatrészhiány miatt - közölte a vállalat kedden.

Múlt hét közepétől kezdve fokozatosan leállt keddre a gyártás Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Co négy kínai üzemében alkatrészhiány miatt - közölte a vállalat kedden. A Beijing...

Helyi befektetőkkel együttműködve építhet erőműveket a Roszatom az ázsiai országban.

Az előző évhez képest tavaly 27 százalékkal több ilyen robotot helyeztek üzembe Kínában, így a gépek száma elérte a 900 ezret, ami a globális összmennyiség harmada.