Legfontosabb témák

Az afrikai sertéspestis súlyos pusztítást végzett a kínai disznók között, emiatt sok helyen a lehető legnagyobbra hizlalják a megmaradt állatokat. Normális körülmények között a legtöbb sertést - Kínában ... ...

A konszernbe integrálja a Volvo-motor gyártását a kínai tulajdonos.

A kínai anyavállalat, a Geely magába olvasztja a Volvo Cars robbanómotor fejlesztési és gyártási üzletágát.

Konszernbe integrálja a Volvo-motor gyártását a kínai tulajdonos.

Konszernbe integrálja a Volvo-motor gyártását a kínai tulajdonos.

A bankoknak sokkal jobban kellene aggódniuk a „big tech” cégek miatt, mint a negatív kamatlábaktól.

Kínai tisztségviselők egyre kevésbé hajlandóak tárgyalni.

Óriási emelkedéssel zártak pénteken a tengerentúli piacok, azonban hétfőn már sokkal visszafogottabb a hangulat. A befektetők attól tartanak, hogy ismét sikertelenül alakulnak majd az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások, miután olyan sajtóhírek láttak napvilágot, hogy Peking ismét kitáncolna a tervezett megállapodásból.

Kínai tisztségviselők egyre kevésbé hajlandóak tárgyalni a Donald Trump amerikai elnök által szorgalmazott átfogó kereskedelmi megállapodásról – értesült a Bloomberg hírügynökség bennfentes forrásokból kevesebb mint egy héttel a két ország kereskedelmi főtárgyalóinak október 10-én kezdődő kétnapos washingtoni tanácskozása előtt. A Bloomberg vasárnap közzétett beszámolója szerint jelentősen csökkent azoknak a témáknak a száma, amelyekről a kínai ...

Végső fázisba jutottak a tárgyalások a Volkswagen és Törökország között a tárgyalások egy autógyári beruházásról a kínai Hszinhua hírügynökség vasárnapi beszámolója alapján. A Volkswagen 1,54 milliárd ... ...

Nagyra értékelte a Kína és Észak-Korea közötti "tartós, egészséges és stabil" barátságot Hszi Csin-ping kínai elnök, a kínai-észak-koreai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából - jelentette ... ...

A kínai karhatalom megpróbálja elbizonytalanítani az embereket abban, hogy megjelenjenek az egyre erőszakosabb demonstrációkon. Carrie Lam hongkongi kormányzó bejelentette péntek délutáni sajtótájékoztatóján ... ...

A kínai karhatalom megpróbálja elbizonytalanítani az embereket abban, hogy megjelenjenek az egyre erőszakosabb demonstrációkon. Carrie Lam hongkongi kormányzó bejelentette péntek délutáni sajtótájékoztatóján ... ...

Nizzában a 2016-os terrortámadás után kezdték el kiépíteni a rendszert.

A Kínai Népköztársaság megalakulásának 70. évfordulóján több helyszínen csaptak össze a hongkongi tüntetők és a rohamrendőrök.

Messze van már az arany árfolyama az egy hónappal ezelőtti 1560 dolláros szinttől. Jelentős korrekcióba kezdett ugyanis a nemesfém, áttörte az 1490 dolláros technikai szintet is. A dolog hátterében elsősorban az áll, hogy elcsendesedtek a kockázatok az amerikai-kínai kereskedelmi háborút illetően.

Ebben a hónapban megindulhat a termelés a sanghaji üzemben.

Felszámolta kínai okostelefon-gyártását a Samsung.

Felszámolta kínai okostelefon-gyártását a Samsung.

Októberben kezdi meg a termelést a Tesla kínai üzeme.

Felszámolta kínai okostelefon-gyártását a dél-korai vállalat.

Jó nagy pofont kaptak az amerikai tőzsdékre bevezetett kínai részvények arra a hírre, hogy az amerikai kormányzat fontolgatja a kitiltásukat az amerikai piacokról, ezzel a... The post Nagy pofon a kínai részvényeknek appeared first on alapblog.

Jó nagy pofont kaptak az amerikai tőzsdékre bevezetett kínai részvények arra a hírre, hogy az amerikai kormányzat fontolgatja a kitiltásukat az amerikai piacokról, ezzel a... The post Nagy pofon a kínai részvényeknek appeared first on alapblog.

Az amerikai-kínai kereskedelmi viszály, a rendezetlen Brexit esélye, a kínai gazdasági lassulás miatt az idén várhatóan hétévi mélypontra lassul a világgazdaság. Idén 2,6 százalékos növekedést várnak a világgazdaságban a tavaly mért 3,2 százalékos bővülés után.

Az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalációja miatt az idén várhatóan hétévi mélypontra lassul a világgazdaság növekedése, és jövőre még gyengébb globális teljesítmény várható - áll a Fitch Ratings ... ...

Hatalmas katonai parádét rendeztek Pekingben a Kínai Népköztársaság kikiáltásának 70. évfordulójára. Nézze meg képgalériánkat! A Kínai Kommunista Párt (KKP) hét évtizedes uralma alatt hatalmas lépéseket ... ...

A Kínai Kommunista Párt szép csendben 180 fokos fordulatot hajtott végre ideológiájában, ami nem ki szerepet játszik abban, hogy hatalomra kerülésének 70. évfordulóját ünnepelhette október első napján. ... ...

Bár Washington még csak megpendítette az amerikai tőzsdéken szereplő kínai vállalatok kitiltását, a New York-i elektronikus börze, a Nasdaq már készen áll a szigorításokra.

Kínai vállalatok amerikai tőzsdékről való kivezetését mérlegeli a Trump-adminisztráció.

Hetvenéves a Kínai Népköztársaság.

A vártnál jóval nagyobb volt a bevétel a kínai közösségi média alkalmazásnál.

Váratlanul gyors ütemben és már a második egymást követő hónapban nőtt a kínai feldolgozóipar szeptemberben a magánvállalatok körében végzett felmérés tanúsága szerint.

A kereskedelmi háború egyik újabb fejezeteként felröppent az a hír, hogy Washington egyes kínai részvények amerikai tőzsdéről való kivezetését vette fontolóra. A híresztelés kapcsán most megszólalt egy amerikai illetékes.

A kereskedelmi háború újabb fejleménye is lehet, hogy felreppent a híresztelés kínai részvények eltávolításáról az amerikai tőzsdékről. Ezt később cáfolták, de estek a kínai papírok. A forint erőt gyűjt, az OTP már annyit ostromolta a 12 800-at, hogy lassan illene áttörnie. Ma jön egy Opus-jelentés.

Az 500 megapixeles, AI-jal megtámogatott kamera egy stadionnyi ember közül kiszúr bárkit.

Persze csak technikai jellegű lépésekről van szó.

Enyhén erősödött a kínai feldolgozóipar teljesítménye szeptemberben a beszerzésimenedzser-index tanúsága szerint a belső kereslet élénkülésének hála, de elemzők arra számítanak, hogy nem tart ki sokáig ... ...

Egy hajszállal jobb lett a friss gazdasági adat a vártnál.

Beárnyékolhatja a kétoldalú kereskedelmi tárgyalásokat, hogy napirendre került a kínai cégek kitiltása az amerikai tőzsdékről, bár Washington egyelőre nem tervezi meghozni ezt a döntést.

Miért teljesítenek kimagaslóan a kínai diákok a PISA-felméréseken? Mit érdemes átvenniük Kínától a nyugati iskolarendszereknek? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Lenora Chu kínai-amerikai újságíró Kis katonák című könyvében. Az alábbiakban ebből a kiadványból olvashat egy részletet.

15 hónapja zajlik Amerika kereskedelmi háborúja Kínával, Trump valószínűleg nem erre számított. Hszi Csinping kínai elnök most nem akármilyen katonai parádét fog rendezni: ezeket mindig csodálta az amerikai elnök. Hszi üzenete: elődei naggyá tetták Kínát, ő pedig még nagyobbá teszi.

Folyik a készülődés a Kínai Népköztársaság megszületésének 70. évfordulójára: újabb virtuális építőelemek kerülnek a kínai „nagy tűzfalba”, mikro-blogokat és közösségi platformokat blokkolnak, rendszerkritikus értelmiségieket tanácsolnak el attól, hogy a nyugati sajtónak nyilatkozzanak. A hatalom nagyon azt szeretné, hogy a hongkongi nyugtalanság és az amerikai-kínai feszültség árnyékában egy erős és magabiztos Kínát mutasson befelé, az ország polgárainak, és kifelé a nagyvilágnak.

A kínai külügyminisztérium pénteken tagadta azt a vádat, miszerint Kínának köze lenne az Airbus repülőgépgyártó vállalat alvállalkozói ellen az elmúlt hónapokban intézett kibertámadásokhoz.

Emelkedéssel zártak a vezető európai tőzsdék pénteken, visszatért az óvatos bizakodás a piacokra az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokat illetően, de az egyre szélesedő amerikai belpolitikai bizonytalanságok ... ...

Azt még nem tudják, hogyan.

Emelkedéssel zártak a vezető európai tőzsdék pénteken, visszatért az óvatos bizakodás a piacokra az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokat illetően, de az egyre szélesedő amerikai belpolitikai bizonytalanságok visszafogták a kockázatvállalási kedvet.

Még csekélyebb lehet a GDP-növekedés.

Alacsony forgalom mellett emelkedéssel zárták az irányadó kínai tőzsdeindexek a pénteki kereskedést, de múlt hét péntekhez képest jelentősen csökkent értékük a kereskedelmi bizonytalanságok és a gazdasági ... ...

Jelentős heti veszteséggel zártak az irányadó kínai tőzsdeindexek.

Alacsony forgalom mellett emelkedéssel zárták az irányadó kínai tőzsdeindexek a pénteki kereskedést, de múlt hét péntekhez képest jelentősen csökkent értékük a kereskedelmi bizonytalanságok és a gazdasági növekedés lassulása miatt.

Csökkent a kínai iparvállalatok nyeresége augusztusban.

Jelentős heti veszteséggel zártak az irányadó kínai tőzsdeindexek pénteken.

Csökkent a kínai iparvállalatok nyeresége augusztusban a gyenge belföldi kereslet, valamint az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi háború hatására.

A Trump elleni eljárás ismét a bizonytalanságot erősítette a tőzsdéken. Pozitív hír viszont, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban a felek álláspontja minimális közeledést mutat. Európában továbbra is a Brexit című tragikomédia az egyik legerősebb hírértékkel bíró történés.

Sorra vesszük azokat a kihívásokat, amelyekkel az 1949-ben alapított Kínai Népköztársaságnak napjainkban szembe kell néznie. Káncz Csaba jegyzete.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokat ugyanis most éppen optimizmus övezi, ami növelte a zöldhasú iránti keresletet – ez áll az uniós pénz dollárral szembeni 28 havi mélypontja mögött. Ennél összehasonlíthatatlanul jelentősebb a forinttal szembeni rekordja, utoljára csaknem két évtizede kellett annyit, 306 forintot fizetni az USA pénzéért, mint most.