Legfontosabb témák

Tegnap a brit kormány megszavazta a Brexit megállapodást, ettől függetlenül maguk a kormánytagok sem elégedettek azzal, ráadásul még a brit parlamentnek is jóvá kell hagynia várhatóan decemberben.

A brit kormányfő szerint a tegnap megkötött Brexit-megállapodás közelebb viszi őket ahhoz, hogy beteljesítsék az uniós kilépés ígéretét. A keményvonalas konzervatívok viszont úgy vélik, hogy valójában behódolnak Brüsszelnek, ezért lemondásra ösztökélik a kormánytagokat. A brit kabinet rendkívüli ülésen vitatta meg az egyezményt.

Az olasz kormány ugyanazt a költségvetési tervezetet fogja ismét az Európai Bizottságnak benyújtani, mint legutóbb, semmit nem változtat rajta - jelentette ki a római kormány...

Ritkán lehet tudni, mi zajlik egy kormányülésen, különösen, ha ott igencsak ellentétes vélemények alakulnak ki létfontosságú ügyekben. A brit kormány ülése most ilyen volt, a miniszterelnököt kétfelől szorongatták a kormánytagok. nem irigyeljük, de úgy látszik, ő kihívásnak tekinti egy lehetetlennek tűnő feladat megoldását.