Legfontosabb témák

Jövőre megépül a Török Áramlat második szála is az orosz külügyminiszter szerint.

Elkészülte után a Török Áramlaton keresztül Magyarországra már hat milliárd köbméter gáz érkezhet. 

2020-ra megépül a földgázvezeték Európába tartó szála is.

2020 után a Török Áramlaton keresztül Magyarországra már hat milliárd köbméter gáz érkezhet.

A Török Áramlat földgázvezeték második, Európába tartó szálának építési munkálatai 2020-ra, határidőre befejeződik - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután Moszkvában bolgár hivatali ... ...

Élesen bírálta Magyarországot Johann Wadephul, a CDU és CSU frakcióvezetője a Bundestagban. Első sorban azt kritizálta, hogy a kormány kiállt Törökország Szíriai akciója miatt. Magyarország kettős játékba ... ...

Folytatódhat a pénteki emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn, de a Brexit körüli események könnyen elronthatják a befektetői hangulatot az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint. Török Lajos az MTI-hez eljuttatott kommentárjában jelezte, hogy a vezető részvények közül a pénteken oldalazó OTP-nél a 12 830 forintnál húzódó támaszra, illetve a 13 250 forintnál lévő ellenállásra ...

Elbukhatja Törökország a gyárat?

Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről, egy korábbi pályázó, Bulgária bejelentette, hogy a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb állami támogatást nyújtana a német cégnek, ha mégis nála építené meg a gyárát.

Röviddel azután, hogy a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről, egy korábbi pályázó, Bulgária bejelentette, hogy a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb állami támogatást nyújtana a német cégnek, ha mégis nála építené meg a gyárát.

Bulgária megemelt állami támogatással csalogatja a Volkswagent.

Miután a Volkswagen-csoport (VW) kedden elhalasztotta a döntést a Törökországban tervezett autógyára építéséről, egy korábbi pályázó, Bulgária bejelentette, hogy a tervezettnél csaknem kétszer nagyobb ... ...

Az autógyártó Törökországba vitte volna új gyárát, a bolgárok most mindent bevetnek, hogy ne így legyen.

Feszült nyugalom uralkodott a szíriai-török határ mentén szombaton, két nappal a törökök és a kurdok között tűzszünetet hirdető megállapodás után.

"Őrültségnek" nevezte Törökország északkelet-szíriai katonai offenzíváját Emmanuel Macron francia államfő pénteken az európai uniós tagállamok brüsszeli csúcsértekezletét követően az MTI szerint. Sajtótájékoztatóján ... ...

Az oroszok már pumpálják a gázt.

Az északkelet-szíriai török hadművelet folytatását helyezte kilátásba a török elnök arra az esetre, ha az USA nem tartja be ígéreteit az ötnapos tűzszünet végéig.

A Török Áramlat gázvezetéket elkezdte tesztelni a Gazprom. Az év végére már működhet az új gázvezeték. Az orosz Gazprom megkezdte a Török Áramlat vezeték tenger alatti szakaszának gázzal való feltöltését ... ...

Szórványos ágyúzás folyt pénteken az északkelet-szíriai Rász el-Ajn településnél egy nappal a tűzszünetről szóló megállapodást követően.

A péntek hajnalban elfogadott zárónyilatkozat nagyon óvatosan fogalmaz az offenzíva ötnapos felfüggesztésének török bejelentését illetően.

Török általános iskolát és gimnáziumot hozott létre Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök lobbiszervezete - értesült a 24.hu. A Maarif Általános Iskola és Gimnázium az Oktatási Hivatal honlapján ... ...

Az Európai Tanácsnak elege van a civil áldozatokból, felszólítja Törökországot a katonai tevékenységek beszüntetésére Szíriában.

Törökországnak fel kell hagynia mindenfajta katonai tevékenységgel Szíriában, amely további szenvedést okoz a civil lakosságnak és jelentősen veszélyezteti az Iszlám Állam legyőzése érdekében eddig elért ... ...

Bár a magyar kormány több fórumon is kiállt a török hadsereg kurdellenes szíriai offenzívája mellett, a megnövekedett migrációs nyomásra hivatkozva segéderőket is kért a V4-es országoktól. Csütörtök este ... ...

Bár a magyar kormány több fórumon is kiállt a török hadsereg kurdellenes szíriai offenzívája mellett, a megnövekedett migrációs nyomásra hivatkozva segéderőket is kért a V4-es országoktól. Csütörtök este ... ...

A bejegyzésünkben a befektetői hangulat és a tőzsdék árfolyamának kapcsolatát vizsgáljuk. Megnézzük, hogy a negatív befektetői hangulat jelezheti-e a tőzsdei összeomlásokat. Foglalkozunk az AAII befektetői hangulat felméréssel, mely az egyik legismertebb indikátor, amit kereskedők, befektetők széles köre használ. Arra is kitérünk, hogy a múltbeli visszatesztelések alapján milyen eredménye van az AAII indikátor használatának. Illetve bemutatom Jeremy J. Siegel, a Pennsylvaniai Egyetem professzorának kutatását, mely a befektetői hangulat és a tőzsde közötti kapcsolatot vizsgálja. Ha a tőzsdei, gazdasági híreket figyelemmel kíséred, akkor bizonyára találkoztál már azokkal a hírekkel, melyek a befektetői hangulattal foglakoznak. Elemzők, újságírók különböző befektetői hangulat indikátorokkal...

Álruhás testőrök óvják az Európa Tanács emberét, aki az újságírónő meggyilkolása ügyében nyomoz Máltán - ezt állítja legalábbis a nemzetközi vizsgálócsoport vezetője.

Eddig minden évben részletesen közzétették, hogy egyes szektorokban mekkora fizetést lehetett kapni. Most nagyon úgy tűnik, lemondanak erről.

Eddig minden évben részletesen közzétették, hogy egyes szektorokban mekkora fizetést lehetett kapni. Most nagyon úgy tűnik, lemondanak erről.

Öt fontos hír a mai tőzsdenapra. Rengeteg hír jött és még fog is jönni a politikából és a gazdaságból, Törökországtól Szíriáig, ezek eredője egy szerény emelkedés lett a tőzsdéken. A BUX is pluszban, az euró viszont ismét 333 felett jár. Összejöhet a Brexit-megállapodás, Törökországgal vitatkoznak a diplomaták.

Anyámék végre elköltöztek. Eladták a hatszobás házat (plusz pince, padlás, garázs természetesen) és vettek egy háromszobás lakást a belvárosban. A legnagyobb kihívás a ház kiürítése volt. Nem tudom, hogyan csinálták, de ez a hatalmas ház a pincétől a padlásig tele volt mindennel. Használt bútorok, könyvek, ruhák és minden egyéb elképesztő mennyiségben. Minden szoba és egyéb helyiség tele volt padlótól a

Az északkelet-szíriai kurd milícia elleni török hadművelet hatására több mint 300 ezer ember kényszerült elmenekülnie otthonából a térségben.

Erdogan török elnök nem tárgyal sem Mike Pence alelnökkel, sem Mike Pompeo külügyminiszterrel, amikor csütörtökön Ankarába látogatnak.

A Volkswagen bejelentette: elnapolja döntését egy több mint egymilliárd dolláros autógyár felépítéséről Törökországban. Az amerikaiak pedig pénzmosással vádolják a legnagyobb állami kézben levő török bankot, amely Irán javára ügyködhetett.

Az elektromos autókhoz használt akkumulátorok ára 34 százalékkal esett az elmúlt két évben. Ennek ellenére az e-autók változatlanul több mint 40 százalékkal drágábbak az azonos kategóriájú hagyományos meghajtású kocsiknál – állapította meg az IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó cég németországi adatok alapján.

A várakozásokkal és az egyre nagyobb tárolókapacitású akkumulátorokéval ellentétben növekedett az elektromos járművek ára.

Az elektromos autókhoz használt akkumulátorok ára 34 százalékkal esett az elmúlt két évben. Ennek ellenére az e-autók változatlanul több mint 40 százalékkal drágábbak az azonos kategóriájú hagyományos ... ...

Az észak-szíriai kurdok elleni török invázió hatására a Volkswagen vezetése elhalasztotta a döntést arról, hogy tervezett új üzemét Törökországban építi-e föl - írja a német Handelsblatt. Eddig Bulgária és Törökország volt versenyben az elég jelentős, egymilliárd eurós, 5000 munkahelyet létrehozó beruházásért.

Tűzszünetet szeretne elérni.

A törökök nem tárgyalnak az USA-val, Kanada leállította a fegyverszállítást, Erdogan pedig semmilyen kompromisszumra nem hajlandó.

Ezt Törökország az amerikai elnök figyelmeztetése ellenére sem fogja meglépni.

A török elnök szerint ezt Törökország az amerikai elnök figyelmeztetése ellenére sem fogja meglépni.

Távol még a török recesszió vége, a piac pedig elhiszi, hogy az Egyesült Államok képes padlóra küldeni a gazdaságot, kongresszusi jóváhagyással.

A nemzetközi jog megsértésének minősítette és elítélte Törökország katonai akcióját Szíriában a cseh parlament alsóháza, a képviselőház.

A motorok töltőberendezésénél találtak ugyanis problémát.

A Volkswagen csoport (VW) elnapolja a döntést a Törökországban tervezett autógyára ügyében - jelentette be a német járműgyártó csoport egy szóvivője kedden, megerősítve azokat a sajtójelentéseket, amelyek szerint a török hadsereg szíriai offenzívájával összefüggésben jegelik a terveket.

London felülvizsgálat alá vette a Törökországba irányuló brit fegyverexportot és a vizsgálat ideje alatt nem ad ki új engedélyeket olyan hadfelszerelés törökországi exportjára, amelyet a Szíriában kezdett ... ...

A Volkswagen csoport elnapolja a döntést aTörökországban tervezett gyára ügyében.

Elbizonytalanodtak a török-szír balhé után.

A Volkswagen csoport elnapolja a döntést a Törökországban tervezett gyára ügyében.

Boris Johnson brit miniszterelnök telefonon beszélt a török államfővel.

Ez több mint 127 milliárd forint. A miniszterelnök szerint szoros együttműködésünk lehet Azerbajdzsánnal és Törökországgal.

A török hadsereg szíriai hadműveletei megszólalásra késztették mind az orosz, mind pedig a kínai diplomáciát

A németek komolyan veszik a kialakult helyzetet.