Legfontosabb témák

A török kormány állításaival ellentétben nem az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok állt a tavaly júliusi törökországi puccskísérlet mögött, a tisztogatásokat pedig már jóval a történtek előtt eltervezte az ankarai vezetés - áll az Európai Unió hírszerzési elemző központjának (INTCEN) jelentésében, amely csütörtökön kiszivárgott a sajtóban.

Ha hinni lehet a kiszivárgott hírszerzői jelentésnek nem Fethullah Gülen buzdított a puccsra.

Törökország jelenleg súlyos gazdasági problémákkal küszködik, melyekre az elnök, Recep Tayyip Erdogan a politikán keresztül szeretne megoldást találni.

Óriási károkat okoztak a Dunán úszó jégtáblák a Duna horvát-szerb szakaszán, ezért a jégdugók feltörésére Magyarország két jégtörő hajót küldött a térségbe. Az MTI fotósorozatot tett közzé arról,...

Bevallotta tettét az újévi isztambuli vérengzés feltételezett elkövetője - állítják a török hatóságok. Az a tény, hogy az üzbég állampolgárságú férfi életben van, lehetőséget ad a törököknek arra, hogy megpróbáljanak információt szerezni az országban található dzsihadista sejtekről. Az InfoRádió Aréna című műsorában kedden 6 órakor két Törökország-szakértővel hallhatnak beszélgetést.

Miközben Erdogan dollár-terroristázza a lakosságot, a tőke kivonul a káoszba fulladó országból. Nagy baj is jöhet. De hogy jutott ide a török gazdaság?

A hét elején a török líra árfolyama ismét jelezte, hogy várhatóan a következő napokban sem enyhül majd a nyomás a devizán. Pedig a kamatdöntő ülésig még több mint egy hetet ki kellene húzni valahogy....

Magyar jégtörő hajókat vetnek be délen, a Duna közös szerb-horvát szakaszán. A jégtáblák ugyanis óriási károkat okoztak Szerbiában - mondta az InfoRádiónak Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. hallották.

Íme, eljött a hét, amikor a beiktatják az új amerikai elnököt: az amerikai tőzsdék csúcsokon várják az eseményt. Az európai piacok ma gyengülnek, a pesti börze viszont emelkedik, élen a Telekommal. Az angol font újra nagyot esik, miután a brit kormányfő az EU kilépés brutálisabb változatát emlegeti.

Lakóházakra zuhant egy török teherszállító repülőgép hétfőn reggel Kirgizisztánban. A szerencsétlenségben legkevesebb harmincketten meghaltak - közölték a hatóságok.

Előző cikkünkben bemutattuk, mely irodabútorok segíthetnek az egészség megőrzésében, most jöjjenek azok az egyéb, kiegészítő lehetőségek, melyek rásegíthetnek a gerincbarát bútorok előnyeire.

Az elnöki rendszer bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslat 18 pontjából péntek estig 9-et elfogadott a török parlament. A kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) által benyújtott tervezet vitája hétfőn kezdődött Ankarában.

Egy török bíróság letartóztatásba helyezett két kínai állampolgárságú ujgurt pénteken a szilveszteri isztambuli merénylettel összefüggésben - közölte a helyi sajtó.

Az OTP Bank részvényének köszönhetően nem esett ma a BUX index, miközben lengyel és román barátainknál süllyedés volt. Az európai és amerikai részvénypiacokon jó a hangulat, a bankrészvények viszik a prímet néhány jó gyorsjelentés nyomán. Az olaj olcsóbb lett, a török líra végre kicsit drágább, de az elnök megint durvákat mondott.

A török hadsereg kivonása a szigetországból szóba sem jöhet a ciprusi kérdés rendezéséről szóló tárgyalásokon - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken Isztambulban, újságírók kérdéséire válaszolva.

Bármikor kialakulhat egy hangulati rali.

Amerikában tegnap eséssel indítottak a tőzsdék, de aztán mindent megvettek a befektetők, a piac ereje törhetetlennek tűnik. Európa ma kissé emelkedik, nálunk az OTP idézi a legszebb időket.

Nagyot fordult csütörtökön a török líra, mely napon belül több mint 3 százalékkal erősödött a dollárral szemben azt követően, hogy előtte napokig megállíthatatlanul zuhant. A mozgás mögött voltak...

Péntek reggel a forint mérsékelt gyengüléssel kezdett az euróval szemben, miközben a feltörekvő piacon továbbra is minden a török líráról szól. A fizetőeszköz a tegnapi nagy erősödés után megint...

A Magyar Idők azt írja, hogy a tavaly eltűnt zuglói szocialista önkormányzati képviselő cége százmillió forintot jóval meghaladó tartozást hagyott hátra. A Világgazdaság szerint néhány éven belül könnyen és biztonságosan lehet majd elgurulni Budapestről a Balatonhoz.

Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el - írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem...

Ankara állampolgárságot adhat azoknak a külföldieknek, akik legalább 2 millió dollárt fektetnek be vagy legalább 1 millió dollárért vásárolnak ingatlant Törökországban úgy, hogy azt három évig nem adják el - írta a hivatalos török kormányzati közlöny csütörtökön.

Reggel újabb esés indult a török líránál, de délelőtt óta több hullámban jelentős erősödés bontakozott ki, ami délután szárnyalássá fokozódott, ami a forintot is magával húzta az erősödés felé....

Komoly esést szenvedett el a török fizetőeszköz a napokban, a jegybank minden eszközzel próbálta megfogni ezt a trendet több kevesebb sikerrel. A lejtmenet részben a rossz decemberi makroadatokra vezethető vissza. Erős lesz a volatilitás a további napokban is líra piacán. Az elmúlt napok legsúlyosabb devizapiaci mozgása a török lírában ment végbe, már tavaly 17%-ot gyengült ...

Nem volt jó éve tavaly az utazási irodáknak. Egyes célországok kiesnek a terror miatt, átrendeződik a piac.

Csütörtök reggel is gyengüléssel kezdte a napot a török líra a dollárral szemben, miközben az amerikai deviza is esésbe kapcsolt az euró ellenében. Közben a forint csak minimális mértékben gyengült,...

Letartóztattak 60 üzletembert szerdán Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő kormányzati nyomozások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a bírósági döntésre hivatkozva.

Egy-két évvel ezelőtt a devizaspekulánsok körében nagy divat volt töröl lírát venni euró ellenében, mondván, nagy a líra kamata, és azt meg lehet nyerni. Az árfolyamkockázatra sokan legyintettek, pedig nagy volt a leértékelődés veszélye, és be is következett. De mit is kell tudnunk erről a devizáról?

Közzétették decemberi hírlevelüket az OTP alapjai, amelyek a fontosabb befektetésekről is sokat elárulnak, miközben az év vége is izgalmasan alakult a tőkepiacokon. Abszolút hozamú alapjaik aranytól aranybányákig, olajtól orosz részvényekig, złoty/forinttól török líráig sok egzotikusabb befektetéssel is foglalkoznak.

Letartóztattak hatvan üzletembert szerdán Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő kormányzati nyomozások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a bírósági döntésre hivatkozva. ... ...

Szerdán tovább zuhant a török líra a dollárral szemben, majd a nap második felére a dollár is erősödésbe váltott, ami csak súlyosbította a helyzetet. Eleinte a forint is kezdte megérezni a feltörekvő...

Nagyot gyengült a török líra az elmúlt napokban A török részvénypiac gyakorlatilag meg se rezzent a devizaválságra Szabadesésben zuhan a török líra árfolyama, újabb és újabb mélypontokra esik a...

Letartóztattak 60 üzletembert szerdán Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő kormányzati nyomozások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a bírósági döntésre hivatkozva.

Terrorizmus, természeti katasztrófák és kiberbűnözés - többek között ezek lesznek a legnagyobb rizikófaktorok 2017-ben a Világgazdasági Fórum (WEF) legfrissebb jelentése szerint.

Szerdán kora reggel folytatódott a török líra napok óta tartó gyengülése, így például az euróhoz képest történelmi mélypontra került annak ellenére, hogy az ország jegybankja kedden árfolyamerősítő intézkedést jelentett be.

Új történelmi mélypontot ért el a török líra árfolyama mind az euró, mind a dollár ellenében.

A török deviza eső trendjében eljött a begyorsulás, mondhatni a szabadesés. Az arany emelkedése viszont folytatódik, az olaj kissé visszaesett. Szakadatlanul emelkedik a Nasdaq, az európai tőzsdék ereszkednek, a BUX tartja örökös csúcsát. A Plotinusnál a részvényesek várják, hogy a cég megvegye papírjaikat, hogy távozhasson a tőzsdéről.

Szerdán kora reggel folytatódott a török líra napok óta tartó gyengülése, így például az euróhoz képest történelmi mélypontra került annak ellenére, hogy az ország jegybankja kedden árfolyamerősítő intézkedést ... ...

Szerdán reggel folytatódott a török líra napok óta tartó gyengülése. Az euróhoz képest történelmi mélypontra került annak ellenére, hogy az ország jegybankja kedden árfolyamerősítő intézkedést jelentett be.

Történelmi mélyponton az árfolyam az euróval szemben.

Szerdán kora reggel folytatódott a török líra napok óta tartó gyengülése, így például az euróhoz képest történelmi mélypontra került annak ellenére, hogy az ország jegybankja kedden árfolyamerősítő intézkedést jelentett be.

Közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok rendszámosítását.

És a zöld rendszám feltételrendszerének szigorítása is tervben van.

Közlekedésbiztonsági okokra hivatkozva a fejlesztési tárca indokoltnak tartja a segédmotorok rendszámosítását - írja a Világgazdaság szerdai számában.

Zsiday Viktor alapkezelő legújabb bejegyzésében azt fejtegeti, hogy a líra miért is nem rubel.

Kedden történelmi mélypontra süllyedt a török líra árfolyama a dollárral szemben. A török jegybank intézkedéseket jelentett be a líra további gyengülésének megakadályozására.

Történelmi mélyponton a török líra, a jegybank ellenlépéseket tett.

Történelmi mélypontra került a török líra a dollárral szemben kedden. A török jegybank intézkedéseket jelentett be a líra további gyengülésének megakadályozására. Az ankarai parlamentben hétfőn megkezdődött ... ...

Az elmúlt napokban megint egyre intenzívebben zuhan a török líra árfolyama, újabb és újabb mélypontokra esik a deviza. Egyelőre nem látszik, hol lehet az esés vége, egyre gyorsul a zuhanás. Ha...

A török fizetőeszköz napok óta esik, de most felgyorsult, pánikszerűvé vált a folyamat. A font sterlingre is nyomás nehezedik. Az olajár csökkent kissé, az arany emelkedik. A tőzsdék lomhák, a Facebook viszont magához tért.

2017 januártól Török Péter vezető tanácsadóként, Horváth Orsolya pedig tanácsadóként csatlakozott a Colliers befektetési üzletágához.

Elkerülik Törökországot a befektetők és a turisták, a líra zuhanórepülésben van, és a gazdaság tavaly már a recesszió jeleit mutatta. Az infláció féken tartása érdekében a jegybank folyamatosan közbeavatkozik, az arany- és devizakészletek pedig vészesen megcsappantak. A politikai vezetés mindent megtesz a biztonság látszatának fenntartásáért, ám egyre kevesebb sikerrel.

Miközben a forint stabil, a fontra ránehezedik a nem múló Brexit válság, a lírára a török gazdasági-politikai helyzet. A tőzsdék ma lefelé indítnak, de van is honnan korrigálni, miután az év első napjai csúcsdöntésekkel teltek.

A török hatóságok megfoszthatják állampolgárságuktól azokat, akiket államellenes bűncselekménnyel gyanúsítanak, és külföldön tartózkodnak. A rendkívüli állapot keretében meghozott legújabb intézkedést péntek késő éjjel hozták nyilvánosságra.

Te mitől félsz a legjobban, hogyha elmész otthonról? A Generali kutatása szerint a magyarok többsége nagyon aggódik amiatt, hogy betörnek a lakásába, amíg nincsen otthon. Sokat utazunk, ráadásul a közösségi médiára is egyre nagyobb divattá vált kiposztolni ezt, pedig így jelentősen leegyszerűsítjük a bűnözők dolgát.

A tőzsdék megálltak egy kis pihenőre az évkezdő vágtatás után. Itthon a Plotinus a nap érdekessége, mely váratlanul kivonul a tőzsdéről és most menekülnek belőle a befektetők. Közben a Richter tovább vágtat, a Telekom is jól áll. A forint jól indítja az évet, az olaj és az arany ma egyaránt jó formában.

Péntek reggel ismét jelentősen gyengült a török líra a dollárral szemben azt követően, hogy csütörtökön új történelmi mélypontra esett a török deviza. Az ok, hogy ismét gyűlnek a sötét felhők...