Legfontosabb témák

Már 7 nanométeren leváltaná a FinFET-et a Samsung, a vállalat mindössze két generáció után állna át a potenciális jövőt jelentő Gate-All-Around tranzisztorokra.

Már 7 nanométeren leváltaná a FinFET-et a Samsung, a vállalat mindössze két generáció után állna át a potenciális jövőt jelentő Gate-All-Around tranzisztorokra.

Már 7 nanométeren leváltaná a FinFET-et a Samsung, a vállalat mindössze két generáció után állna át a potenciális jövőt jelentő Gate-All-Around tranzisztorokra.

Törökország fenntartja gazdasági kapcsolatait az Európai Unióval, de felülvizsgál minden politikai és közigazgatási szálat, köztük a Brüsszellel tavaly kötött menekültügyi megállapodást is a török elnöki rendszerről döntő április 16-i népszavazás után - nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök a CNN Türk török hírtelevíziónak adott csütörtöki interjújában. Erdogan elmondta: nincs napirenden, hogy a németországi török közösség előtt kampányoljon az államfő jogköreit kiszé...

Törökország fenntartja gazdasági kapcsolatait az Európai Unióval, de felülvizsgál minden politikai és közigazgatási szálat, köztük a Brüsszellel tavaly kötött menekültügyi megállapodást is a török elnöki ... ...

A Nemzeti versenyképességi tanács (NVT) csütörtöki alakuló ülésén olyan javaslatokról is tárgyaltak, amelyek már rövid távon javíthatják a magyar gazdaság versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ülés után tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy ezeket döntésre előkészítve továbbítani fogja a gazdasági kabinetnek, illetve a kormánynak.

A tegnapi londoni terrortámadás fényében különösen brutálisak a török elnök szavai.

Volt a török külügynek néhány keresetlen szava az oroszokhoz a határon átlövő kurdok miatt.

Egyre több részlet lát napvilágot Moszkva tavaly októberi puccskísérletéről egy balkáni államban. A cél Montenegró NATO-barát miniszterelnökének likvidálása volt. De hogyan lett a varsói orosz haditengerészeti attaséból álnéven egy balkáni puccs szervezője?

Pénteken, magyar idő szerint hajnali két órakor megkezdődik a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj első szabadedzése, és ezzel a húsz futamos világbajnoki szezon.

Senki nem látta őket, senkinek nem tűntek fel, miközben sok lakást kiraboltak. Nagyon körültekintőek voltak, mégis rajtavesztettek. Részletes beszámoló a nyomozásról!

Egeresi Zoltán Törökország-szakértő szerint mivel az "odaszólogatásokat" az uniós tagállamoknak az április 16-ai török népszavazás fűti, ezért a viszonyt csak a szavazás után rendezhetik az Európai Unióval.

Szakértő szerint csak a török népszavazás után rendeződhetnek a konfliktusok.

Ugrásszerűen megnőtt az utóbbi napokban a görög szigetekre érkező menekültek és migránsok száma. A görög hatóságok aggódnak, hogy Erdoganék felrúgják a megállapodást, a bolgárok máris magasabb biztonsági készültséget rendeltek el a török határon. A német kormány belső anyaga azzal számol, hogy 2016 és 2020 között évente átlagosan félmillió menekültet és migránst vesz át az ország.

Törökország a voksolás után átgondolja uniós kapcsolatait is.

Az uniós bővítési biztos és Recep Tayyip Erdogan is olyan nyilatkozatot tett, amely szerint meglehetősen bizonytalan lehet Törökország EU-csatlakozása.

Törökország az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után átgondolja az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatait, és meghozza a szükséges döntést - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában, egy erdőgazdálkodási rendezvényen. Az államfő kifejtette: a referendummal új Törökország születik, amelyet nem lehet többé az uniós csatlakozással vagy a menekültügyi megállapodással fenyegetni. Ömer Celik török EU-ügyi miniszter egyik március elején tett nyilatkozatában...

Drasztikusan romlott tovább a német-török viszony az elmúlt napokban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint.

Egyre veszélyesebb üzenetek jönnek a török elnöktől.

"Egyre valószínűtlenebb" Törökország csatlakozása az Európai Unióhoz, hacsak Ankara nem változtat gyorsan irányt - vélekedett kedden az unió bővítési biztosa a Bild című német napilap keddi számában...

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke aggodalmát fejezte ki a török politikai fejlemények miatt és az emberi jogok betartására szólította fel Ankarát.

A török kormány már megint túltolta a nyilatkozatokat Hollandiáról, a végeredmény ismét csodás lett.

A török államfő arra számít, hogy az elnöki rendszer bevezetéséről április 16-án tartandó népszavazás után a parlament a halálbüntetés újbóli bevezetéséről dönt.

Németország nem válaszol "ellenprovokációkkal" a török kormány provokációira - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter a Der Spiegel című hírmagazinnak.

Miközben a török államfő az EU-val egy éve kötött menekültügyi megállapodás felmondásával fenyegetőzik, emberjogi szervezetek bírálják az egyezményt káros humanitárius mellékhatásai miatt. Egyesek Putyin ... ...

A török kormánynak "kapóra jött" a népszavazási kampányban a hollandiai diplomáciai krízis - mondta Egeresi Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A világ napelemes piaca további dinamikus növekedést mutat, ami azonban újabb kérdéseket is felvet. A villamosenergia hálózatok a 10-20 százalékos napelemes arányt az áramtermelésben még kezelni tudták, egy ponton túl viszont a villamosenergia tárolása és a pufferelés problematikussá vált.

Egyre eszkalálódik a holland-török diplomáciai konfliktus, immár az élelmiszeriparban is érezteti hatását, a török élelmiszerbiztonsági felügyelet ugyanis kiutasított negyven darab holland tehenet.

A török külügyminiszter szerint egy követ fújnak a szociáldemokraták és a szélsőjobbosok is, így mindegy, ki nyerte a választásokat.

Semmi különbség a "szociáldemokrata" és a "fasiszta" holland párt között, mind ugyanúgy gondolkodnak - jelentette ki Mevlüt Cavlusoglu török külügyminiszter csütörtökön Antalyában az előző napi holland ... ...

Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális menekülteket Görögországból - jelentette be szerdán Mevlüt Cavusoglu külügyminiszter a 24 TV török televízióban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma 11.15 órakor tart sajtótájékoztatót az ügyben.

Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, így az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális migránsokat...

Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, így az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális migránsokat...

Ankara részben felfüggesztette az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, az intézkedés értelmében Törökország jelenleg nem vesz vissza illegális migránsokat Görögországból -...

Törökország felfüggesztette a menekültek visszavételét Görögországból.

Orosz Sz-400-as Triumf típusú légvédelmi rakétarendszerek törökországi szállításáról tárgyalt a múlt héten Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök - közölte szerdán az Izvesztyija című, a Kremlhez közelálló napilap.

Ankara Sz-400-as légvédelmi rakétarendszereket vásárolna Moszkvától.

A németek kétharmada azon a véleményen van, hogy Németországnak ki kellene állnia a Törökországgal folytatott európai uniós csatlakozási tárgyalások megszakítása mellett - derül ki az INSA...

Megtiltják a törökországi alkotmánymódosító népszavazáshoz kapcsolódó kampányrendezvényeket a németországi Saar-vidéken - közölte kedden a tartomány miniszterelnöke.

Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint az áprilisi törökországi népszavazás előtt nem szűnik meg a Törökország és Hollandia közötti diplomáciai feszültség.

Megtiltják a törökországi alkotmánymódosító népszavazáshoz kapcsolódó kampányrendezvényeket a németországi Saar-vidéken - közölte kedden a tartomány miniszterelnöke.

Egy német tartomány megtiltja a török kampányrendezvényeket, mivel azok megzavarnák a békés együttélést.

Az elmúlt hetekben több uniós ország is megakadályozta a kampányrendezvényeket.

Kétségbeejtő, hogy az Európai Unió (EU) országai a tagállami szolidaritás mögé rejtőzve az európai értékeket és az emberi jogokat nyíltan sértő Hollandiát támogatják a szombaton kirobbant diplomáciai konfliktusban - állítja internetes oldalán kedden közzétett közleményében a török külügyminisztérium.

Nem olyan súlyosak, viszont nem helyénvalóak a Hollandia elleni büntetőintézkedések, amelyeket Törökország rendelt el előző éjszaka a két ország között elmérgesedő diplomáciai viszály újabb fejezeteként - jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő kedd délelőtt.

Általában nem szoktunk Mark Rutte holland miniszterelnökkel egyetérteni, most igen.

Egészen szórakoztató cicaharc alakult ki egy rotterdami leszállási engedély megtagadása és a nácifasisztázás miatt.

Törökországnak újra kell értékelnie az Európai Unióval (EU) tavaly márciusban kötött menekültügyi egyezményt, különösen azt a pontját, amely a szárazföldi határátlépésekre vonatkozik – jelentette ki a török EU-ügyi miniszter.

Törökországnak újra kell értékelnie az Európai Unióval tavaly március 18-án kötött menekültügyi egyezményt, annak is különösen azt a pontját, amely a szárazföldi határátlépésekre vonatkozik.

A török EU-ügyi miniszter szerint Törökországnak újra kell értékelnie az Európai Unióval tavaly március 18-án kötött menekültügyi egyezményt. Úgy gondolja, hogy a törökök megmentették az emberiség becsületét.

Óvatosságra szólította fel állampolgárait Hollandia az Ankara és Hága közötti diplomáciai feszültségeire hivatkozva egy hétfőn megjelent utazóknak szóló kiadványban.

Biztos, hogy lesznek Hollandiát érintő török szankciók - jelentette ki Ömer Celik európai uniós ügyekért felelős török miniszter hétfőn Ankarában részletek említése nélkül.

A hétvégén Hollandia két török politikusnak sem engedte meg, hogy az országban Recep Tayyip Erdogan elnök alkotmánymódosítása javaslata mellett kampányoljanak. Azóta Ankara kétszer is bekérette a holland ... ...

Biztos, hogy lesznek Hollandiát érintő török szankciók - jelentette ki Ömer Celik európai uniós ügyekért felelős török miniszter.

Megerősödve jött ki a Mark Rutte holland miniszterelnök vezette kormánypárt a Hollandia és Törökország közötti diplomáciai pengeváltásból a friss felmérések szerint. Kevesebb, mint 48 óra van hátra a...

Nemzetközi jogot sért a holland zászló törökre cserélése Hollandia isztambuli főkonzulátusán - jelentette ki Tóth Norbert nemzetközi jogász hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

A török elnök Európát már saját hátsó udvarának tekinti, ahol despotizmusa mellett szabadon kampányolhat és amelyet iszlamista ügynökeivel sűrűn behálózhat. Kontinensünknek ki kell szabadulnia Merkel és Erdogan paktumából és egyben meg kell akadályoznia, hogy Törökországban intézményesüljön a despotizmus. Európának külpolitikailag végre két lábra kell állnia.

Megerősödve jött ki a Mark Rutte holland miniszterelnök vezette kormánypárt a Hollandia és Törökország közötti diplomáciai pengeváltásból a friss felmérések szerint.

Kemény válaszlépéseket ígért Binali Yildirim török kormányfő vasárnap Hollandiának amiatt, hogy Hágában feltartóztatták Fatma Betül Sayan Kaya török családügyi miniszter Németországból érkezett gépkocsikonvoját a rotterdami török konzulátusnál; a minisztert nem engedték a külképviselethez, visszafordították a német határ felé.

Nyugalomra intette vasárnap Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszter Törökországot és Hollandiát, amelyek között diplomáciai vita tört ki, miután a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy részt vegyenek egy rotterdami kampányrendezvényen.