Legfontosabb témák

Ételmérgezést kapott 731 török katona az ország nyugati részében - jelentette vasárnap az Anadolu török állami hírügynökség Manisa tartomány főügyészére, Akif Celalettin Simsek közleményére hivatkozva.

Washingtonban vádat emeltek csütörtökön a török elnök biztonsági kíséretének tagjai ellen, mert a múlt hónapban Recep Tayyip Erdogan elnök ellen fellépő békés tüntetőkre támadtak a washingtoni török nagykövetség előtt.

Az Erdogan rezsim sorra hozza létre a török pártokat szerte Európában. A politikai propaganda terjesztése mellett vélhetően egyéb feladatuk is van. Mint ahogyan a németországi török imámoknak is, akik lakását a német elhárítás február végén kutatta át.

A hatalmaskodás, az illiberális demokrácia a legjobbakat űzi el az országból. A legtöbben abban reménykednek, hogy a külföldi "kitérő" után lesz hova hazatérni.

Képzeljük el azt a világot, ahol nem kell órákat bolyonganunk az IKEA labirintusaiban ahhoz, hogy meg tudjuk venni a számunkra szükséges könyvespolcot, kanapét, vagy akár az IKEA védjegyévé vált kék...

Erdogan török elnök közölte, hogy amit szomszédai csinálnak Katarral, az nem más, mint az iszlám értékek megsértése, egyúttal halálbüntetés a kis országnak. A török elnök a héten Donald Trumpot is felhívja az ügyben, egyúttal katonákat küld katari támaszpontjára. Iraknak sem tetszik a szokatlan ország-kiközösítési akció.

A Samsung két (vagy három) monitort is helyettesíteni képes, 32:9-es képarányú megjelenítője és két "mezei" csúcsmonitora kap először FreeSync 2 támogatást.

Erdogan elnök katonákat küld Katarba és "testvéreknek" nevezi a katariakat. Ez előrevetíti a lehetőségét, hogy egy esetleges szaúdi-katari fegyveres konfliktusba a törökök is be fognak szállni. Ennek súlyos kihatása lenne mind Európára, mind Ankara NATO-tagságára.

Letartóztatták az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet törökországi vezetőjét, Taner Kilicet, írta az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozó MTI-hír alapján az Index. Eszerint Izmir ... ...

Még a nyár folyamán, de mindenképp a fűtési szezon előtt gázkonvektorcsere-támogatási programot fog meghirdetni a kormány.

A Népszava úgy tudja, a korábban beígért pályázatot legkésőbb a fűtési szezon előtt meghirdetik.

Izgalmas és sokszínű háromnapos nyári árveréssel zárta az első félévi műkereskedelmi szezont a Nagyházi Galéria.

Törökország katonákat küld Katarba - az erről szóló törvényt a török parlament szerda este fogadta el, két nappal a Katar politikája körüli öböl menti válság kirobbanása után - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az Orbán-kormány leváltására akkor van esély, ha a kormánypártok a 106 egyéni választókerületből legalább 40-et elveszítenek a 2018-as választásokon - közölte Török Gábor politológus egy konferencián tartott beszédében.

Matekozást ajánl Török Gábor politológus azoknak, akik Magyarorzságon változásban reménykednek - idézi a Gazdaság TV felvételét a hvg.hu. Ha a kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 40-et elveszítenek ... ...

Korlátokat látunk ott, ahol nincsenek, hajlamosak vagyunk elveszíteni a fókuszt, nem vagyunk kitartóak, nem bízunk eléggé magunkban. Éhezünk azonban a biztatásra, az átélhető sikertörténetekre (a „nekem is sikerülhet” érzésre), és vágyunk azoknak a közösségére, akik hozzánk hasonlóan a fejlődést keresik. Már-már közhelynek számít az a megállapítás, hogy a bennünk levő potenciálnak csak egy részét használjuk ki. Az elmúlt években nagyot nőtt azoknak a piaca, akik a magyarokat motiválni tudják. Megnéztük, hogy ez nekik hogyan sikerül.

Eljött a felsőoktatási felvételik ideje Kínában is, de természetesen ott ez is "kicsit" másképp zajlik, mint nálunk. Szerdán és csütörtökön több mint 9 millió kínai diák közel 9 órán át tartó...

Letartóztatták Binali Yildirim török miniszterelnök egyik főtanácsadóját szombaton azzal a gyanúval, hogy a száműzetésben élő és a tavalyi puccskísérlet kitervelésével vádolt Fethullah Gülen hitszónok mozgalmához tartozik - jelentette a török média.

Oroszország közel áll ahhoz, hogy a legmodernebb S-400 légvédelmi rendszerek eladásáról írjon alá szerződést Törökországgal - közölte szombaton a Rosztek állami konszern.

Három új, könnyen kezelhető AED Plus típusú defibrillátort helyeztek el az Arena Plaza bevásárlóközpont területén.

Az orosz elnök most eltörölt néhány szankciót.

2015 ősze óta először nőtt a Törökországba érkező turisták száma. Áprilisban 2,44 millió külföldi utazott oda, ez 18 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában mértnél.

Emelkedett a Törökországba látogató turisták száma az idén áprilisban, 2015 ősze óta először - derül ki a török statisztikai hivatal keddi közléséből. Áprilisban 2,44 millió külföldi utazott...

Két év után ismét emelkedett az országba látogató turisták száma.

Első alkalommal rendeznek Törökbálinton családi futófesztivált június 25-én, ahol akár félmaratoni távot is teljesíthetnek a résztvevők.

Betiltotta az aréna szó használatát.

A Falling Walls Lab tudományos verseny immár harmadik alkalommal megrendezett hazai előválogatójáról a három legjobbnak ítélt fejlesztés, egy innovatív hőenergia-tároló berendezés, egy pszichikaiállapot-felmérő egér, és egy laparoszkópiás beavatkozások gyakorlásához készült eszköz jutott tovább a berlini nemzetközi döntőre, ahol novemberben egy világhírű szakemberekből álló zsűri előtt mérettetnek meg, a legátütőbb innovációval előálló versenyzők pedig akár 1.000 eurós díjat is nyerhetnek.

Az Egyesült Államokban 22 republikánus szenátor sürgeti a kilépést a párizsi klímavédelmi egyezményt.

Ha Ankara nem járul hozzá ahhoz, hogy a német törvényhozás, a Bundestag tagjai meglátogathassák a dél-törökországban szolgáló német (Bundeswehr-) katonákat, Berlin kivonhatja az incirliki légitámaszponton ... ...

Több mint százmilliárdos beruházást hajtott végre az autógyártó Magyarországon.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez - emelte ki Szijjártó...

Hatalmas felháborodást váltott ki az Erdogant követő biztonsági emberek viselkedése.

Börtönbüntetésre ítélték a Nokta török szatirikus folyóirat vezetőit, amiért a vád szerint „a kormány elleni fegyveres felkelésre buzdítottak”.

Bár most csökkent az Ausztriában dolgozó külföldiek száma, ez csak szezonális jelenség, egy évvel ezelőtt ugyanis ugyanez történt, majd nyáron és télen újra növekedett a létszám. A román és török állampolgárok, a lengyelek létszáma növekedett, a németeké, magyaroké, szlovákoké csökkent.

A tavaly júliusi törökországi puccskísérlet 221 állítólagos résztvevője állt bíróság elé hétfőn Ankara Sincan nevű külvárosában – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Önkényesek, igazságtalanok és politikailag motiváltak a tavaly nyári, sikertelen puccskísérletet követő tömeges elbocsátások Törökországban - állapítja meg hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében...

Közel három év kihagyás után újra Recep Tayyip Erdogan török államfő került a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) élére, ami a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás következtében vált lehetségessé.