Legfontosabb témák

Azt mondják, nem engednek a brüsszeli nyomásnak.

Újból felszólította az Európai Bizottság Magyarországot az uniós energetikai jogszabályok átültetésére. A kormány visszavág.

Korábban úgy tűnt, hogy ötéves türelmi időt adna az Európai Bizottság az elektromos áram hatósági árszabályozásának kivezetésére.

Újabb szolgáltatót falt fel az Első Nemzeti Közműszolgáltató, 775 ezer embert érint ezúttal.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. adásvételi szerződést írt alá az EDF Démász Zrt. megvásárlásáról az EDF Internationallel - közölte az ENKSZ kedden.

A magyar háztartások 2015-ben az összes kiadásuk 19,1%-át fordították rezsire - derül ki az Eurostat friss adataiból. Ezzel az EU-ban nálunk a nyolcadik legalacsonyabb a lakásfenntartás költsége...

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az alelnök elmondta: a visszajelzések szerint már az első rezsicsökkentés is jelentősen érintette a nyugdíjasok pénztárcáját, hiszen azt követően olyan dolgokat ...

Hogy lehet drágább a gáz ára a rezsicsökkentés után ? A Fidesz-kormány évek óta drágábban adja a lakossági gázt, a villanyt és a távhőt, mint amennyibe az kerül. A földgáz importára 2014 óta a felére ... ...

Az Eurostat adatai szerint egész Európában erősen csökkentek a gázárak mostanában, a lakossági fogyasztók és a vállalatok számára egyaránt. Nem csoda, a piaci ár ugyanis nagyot zuhant az utóbbi 1-2 évben. A magyar kormány eközben mindenáron hatósági árakat akar.

Miután a szerdai brüsszeli energiacsomag öt év után megtiltaná a lakossági áramáraknál a hatósági árak alkalmazhatóságát, így a magyarországi rezsicsökkentés is veszélybe kerülne, jövő héten újra...

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jogszabály-alkotási joggal történő felruházása védheti meg a rezsicsökkentést azokkal a brüsszeli törekvésekkel szemben, amelyek eltörölnék a hatóságilag szabályozott árakat a lakossági energiaellátásban.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jogszabály-alkotási joggal történő felruházása védheti meg a rezsicsökkentést azokkal a brüsszeli törekvésekkel ... ...

Meg kell védeni a rezsicsökkentést, amelyet csak a hatósági árszabályozás tud biztosítani – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este. Tuzson Bence szerint Európában az az irány kezd érvényesülni, hogy “szabadítsuk fel az energiaárakat”, és azokban az országokban, ahol sok a versenytárs, ez talán reális. De – mint fogalmazott – ...

Az évtizedekig energiaimport-függő Egyesült Államok nem csak olajból válik exportőrré.

Minden jel arra utal, hogy az évtizedekig energiaimport-függő Egyesült Államok nem csak olajból válik exportőrré, de lassan a palagáz tengerentúlra szállítása is megoldható lesz. Ha ez összejön, nehéz elképzelni még egy olyan gázáremelkedést, mint amilyet az előző évtizedben láttunk, vagyis hosszú távon maradhat az alacsony gázár.

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat.

A kormány nem engedi, hogy Brüsszel kivezesse a hatósági energiaárakat - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, újabb front nyílt, most a rezsicsökkentést akarják megszüntetni Brüsszelben, de Magyarország ragaszkodik hozzá.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke szerint a közműszolgáltatásoknál végrehajtott rezsicsökkentéseknek az érintett ágazatokban dolgozó munkavállalók az áldozatai, ugyanis például a gázszektorban foglalkoztatott 3000 alkalmazott bére az elmúlt öt évben emiatt csökkent reálértékben.

Azt a pénzt, amit mi megspórolunk a rezsin, az energiaipari dolgozóktól veszik el.

Lázár János a mai Kormányinfón azt mondta, a kormány vitába száll a hatósági ár kivezetése ellen.

További húsz hatósági eljárás válik díjmentessé, ha a parlament megszavazza a Miniszterelnökség állami rezsicsökkentésről szóló újabb törvényjavaslatát – mondta a

További húsz hatósági eljárás válik díjmentessé, ha a parlament megszavazza a Miniszterelnökség állami rezsicsökkentésről szóló újabb törvényjavaslatát - mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi ... ...

Húsz hatósági eljárás válhat díjmentessé....

További húsz hatósági eljárás válik díjmentessé, ha a parlament megszavazza a Miniszterelnökség állami rezsicsökkentésről szóló újabb törvényjavaslatát - mondta a Magyar Időknek a Miniszterelnökség...

Te tudod mennyi? Na és azt, honnan származik a szó? Segítünk!...

7 ábra bizonyítja, miért nem kell majrézni....

Jövő márciustól megszűnne több, a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj.

Tavaly a háztartások kiadásainak 19,1 százalékát tette ki a rezsiköltség - derül ki az Eurostat friss statisztikájából.

Jövő márciustól megszűnne több, a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj. Az erről szóló törvényjavaslatot - amely kedden jelent meg a parlament honlapján - Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyzi.

Helyi idő szerint hétfő este először mutatta a kubai állami televízió a három napja 90 éves korában elhunyt Fidel Castro hamvait tartalmazó urnát, amint a rezsim legmagasabb rangú tisztségviselői lerótták kegyeletüket a "Comandante", a forradalom vezetőjének emléke előtt.

A Fidesznek újra szüksége lenne valamelyik ellenzéki párt támogatására egy a villany- és gázárakat érintő törvénymódosításhoz. Ha nem talál támogatót, akkor azzal vádolhatja majd az ellenzéket, hogy hozzájárul ... ...

Az energiahordozók világpiaci árzuhanása lehetővé tette volna a magyar lakosság rezsicsökkentését – az állam mégsem lépett.

Új hulladékos erőmű épül Budapesten, megmarad a Déli, de az üzemi funkciókat átteszik Kelenföldre. A ferihegyi vasútra még sokat kell várni.

Milyen politikai hatásai lehetnek a bejelentett, drasztikus béremelésnek - ezt elemezte a Policy Agenda.

A kormány megvédi a rezsicsökkentés terén elért eddigi eredményeket, lakossági áremelkedés tehát nem várható - mondta Seszták Miklós a Magyar Időknek adott interjújában, amely a lap csütörtöki számában jelent meg.

Akkor lehetne további rezsicsökkentés, ha nem nőnének az energiaárak a miniszter szerint - de csak a lakosság örülhetne. Hulladékégetőrúl, fizetőssé váló utakról és vasútfelújításról is beszélt Seszták Miklós.

A kormány megvédi a rezsicsökkentés terén elért eddigi eredményeket, lakossági áremelkedés tehát nem várható - mondta Seszták Miklós a Magyar Időknek adott interjújában, amely a lap csütörtöki számában ... ...

A kormány megvédi a rezsicsökkentés terén elért eddigi eredményeket, lakossági áremelkedés tehát nem várható – mondta Seszták Miklós a Magyar Időknek adott interjújában, amely a lap csütörtöki számában jelent meg.

A kormány megvédi a rezsicsökkentés terén elért eddigi eredményeket, lakossági áremelkedés tehát nem várható - mondta Seszták Miklós.

Újra hozzányúlna a rezsibiztos az energetikai törvényekhez. Épp azon a ponton, ahol az Brüsszelnek nagyon nem tetszene.

Beadott egy törvényjavaslatot, ami miatt újrakezdődhet a cívódás rezsiügyben Brüsszellel.

A rezsicsökkentés tulajdonképpen megelőlegezte a világpiaci árak alakulását, így a neki köszönhető árcsökkenés az elmúlt öt évben mindenképpen bekövetkezett volna – derült ki a Magyar Energiakereskedők ... ...

Kisebb költségből nagyobb kényelmet – e látszólag megoldhatatlan feladat magasodik a honi lakástulajdonosok többségének feje fölé. Pedig az energiahatékonyság növelésében sokat segíthet már annak a felismerése is, hogy a folyamat lépésről lépésre haladva is kivitelezhető.

Kisebb költségből nagyobb kényelmet – e látszólag megoldhatatlan feladat magasodik a honi lakástulajdonosok többségének feje fölé. Pedig az energiahatékonyság növelésében sokat segíthet már annak a felismerése is, hogy a folyamat lépésről lépésre haladva is kivitelezhető.

Közel 40 százalékos különbség lehet egy 50 négyzetméteres lakás átlagos fenntartási költségeiben, aminek jelentős eleme a fűtésszámla. A saját kazánnal rendelkező lakások fenntartási költsége a legalacsonyabb, ez alig több mint 20 ezer forintból kijön, derült ki az ingatlan.com felméréséből.

Akár 40 százalékos különbség is lehet egy 50 négyzetméteres lakás átlagos fenntartási költségeiben, aminek jelentős része a fűtésszámla. A saját kazánnal rendelkező lakások fenntartási költsége a legalacsonyabb, ez körülbelül 20 ezer forintból kijön, míg a legdrágább megoldás közé tartozik az egyedi mérés nélküli házközponti és távfűtés.