Lengyel közgazdászok szerint több haszna lenne az országnak, ha bevezetnék az eurót, mint ha nem, de amíg a jelenlegi kormány van hatalom nincs esély a változtatásra. A közgazdászok szerint Lengyelország ... ...

Ha érdekel a pénzügyek világa, ráadásul annak pozitív oldala (ahol az embereket objektív, felelős és jó döntések meghozatalában segítik), akkor miért ne kezdenéd karrieredet egy piacvezető cégnél? A Bankmonitor.hu ma Magyarország legnagyobb, legjobb és legismertebb banki összehasonlító oldala, ahol egy társadalmilag pozitív tevékenységben egyesül a pénzügyi tudás, a technológiai előny és az adatorientált gondolkodás. Tevékenységünk […] The post Dolgozz frissdiplomás közgazdászként Magyarország legnagyobb banki összehasonlító oldalánál appeared first on Bankmonitor.hu.

Ha érdekel a pénzügyek világa, ráadásul annak pozitív oldala (ahol az embereket objektív, felelős és jó döntések meghozatalában segítik), akkor miért ne kezdenéd karrieredet egy piacvezető cégnél? A Bankmonitor.hu ma Magyarország legnagyobb, legjobb és legismertebb banki összehasonlító oldala, ahol egy társadalmilag pozitív tevékenységben egyesül a pénzügyi tudás, a technológiai előny és az adatorientált gondolkodás. Tevékenységünk […] The post Gyere frissdiplomásként közgazdászként Magyarország legnagyobb banki összehasonlító oldalához appeared first on Bankmonitor.hu.

Az atomerőművek leállítása hozzájárult a légszennyezés növekedéséhez, ez pedig növelhette a halálozást, legalábbis erre jutott egy amerikai tanulmány.

Tartós növekedési pályán van a magyar mezőgazdaság, tavaly a kibocsátás 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett az előző évhez képest - mondta Fórián Zoltán agrárközgazdász az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Minden makrogazdasági mutató kedvezően alakult Magyarországon 2019-ben - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Lengyelországban nem csupán az alkohol és a dohánytermékek adóját akarják növelni, hanem szemet vetettek a cukorra is, amiben a magyar példát követik. Azért van saját ötletük is. A lengyel közgazdászok ... ...

A kis, nyitott gazdaságok számára, mint amilyen a magyar is, döntő jelentőségű a nemzetközi környezet alakulása - mondta az MTI szerint Halmai Péter közgazdász, egyetemi tanár az M1-en. A szakértő felhívta ... ...

A kis, nyitott gazdaságok számára, mint amilyen a magyar is, döntő jelentőségű a nemzetközi környezet alakulása – mondta el Halmai Péter közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. A szakértő felhívta a figyelmet arra: a magyar gazdaság 2017 óta produkál magas növekedési teljesítményt, és a cél az, hogy ezt hosszú távon is ...

Rendhagyó albummal jelentkezik hamarosan a Yale University Press. A vaskos kötet kilencven neves, köztük Nobel-díjas közgazdász portréját tartalmazza, egyedüli magyarként Kornai Jánosét, a Hiány című alapmű szerzőjéét.

Közgazdászokat, elemzőket kértünk fel, hogy küldjenek egy számukra fontos, érdekes grafikont 2019-ből. Fejlettség, hozamok és az állampapírok sikertörténete a grafikonokon.

Ekként foglalt állást Nagy Márton abban, az elmúlt hetekben felhevült vitában, amelynek során a Nemzetközi Valutaalap és Surányi György jegybankelnök is a szuperállampapír közel 5 százalékos éves átlaghozamának jelentős mérséklését szorgalmazta, míg módosítást Varga Mihály pénzügyminiszter a hozamkörnyezet változása esetén tartott elképzelhetőnek.

Folytatódik a szuperállampapír körüli vita.

A MÁP Plusz kapcsán az MNB-től kezdve az IMF-en át Surányi Györgyig mindenki megnyilvánult, és minden oldalnak van igazsága. Azonban pár dolog véleményem szerint nem került kellően hangsúlyozásra.

A MÁP Plusz kapcsán az MNB-től kezdve az IMF-en át Surányi Györgyig mindenki megnyilvánult, és minden oldalnak van igazsága. Azonban pár dolog véleményem szerint nem került kellően hangsúlyozásra.

A MÁP Plusz kapcsán az MNB-től kezdve az IMF-en át Surányi Györgyig mindenki megnyilvánult, és minden oldalnak van igazsága. Azonban pár dolog véleményem szerint nem... The post Szuperállampapír appeared first on alapblog.

Molnár atya navigátora egy közgazdász lesz.

Az MNB korábbi elnöke komoly kritikával illette az utóbbi időben óriási népszerűségnek örvendő állampapírt, a MÁP+-ot, szerinte komoly károkat okozhat a jövőben.

Az MNB korábbi elnöke komoly kritikával illette az utóbbi időben óriási népszerűségnek örvendő állampapírt, a MÁP+-ot, szerinte komoly károkat okozhat a jövőben.

Az MNB volt elnöke szerint nem hatékony eszköz a MÁP+.