Legfontosabb témák

Nem kell félni attól, hogy nem látják el a beteg gyerekeket amiatt, hogy csaknem telt ház van a budapesti gyermekintenzív osztályokon - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Szükséghelyzet a fővárosi kórházak gyermekintenzív osztályain, megteltek az ágyak, ezért a tisztifőorvos utasította az egészségügyi intézményeket, hogy lehetőleg ne küldjenek lélegeztetőgépre szoruló beteget ... ...

Szükséghelyzet a fővárosi kórházak gyermekintenzív osztályain, megteltek az ágyak, ezért a tisztifőorvos utasította az egészségügyi intézményeket, hogy lehetőleg ne küldjenek lélegeztetőgépre szoruló beteget ... ...

Mennyivel nőtt a fizetésünk? Mennyivel többet költöttünk ebből a boltokban? Mennyivel növelte mindez az állami bevételeket? Hány új lakás közül válogathatunk? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a jövő héten mindenki, aki a Privátbankár.hu-t olvassa.

Németország egyelőre nem tudja teljesíteni a védelmi kiadások növelésére tett vállalását- mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

A 2014-15-ben Nyugat-Afrikában tomboló ebolajárvány fertőzöttjei mintegy 3 százalékának számlájára írható a kórokozó továbbadása az összes eset 61 százalékának - állapította meg egy új tanulmány.

A Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szerint az olimpiaellenes aláírásgyűjtés hatására jelentősen csökkentek Magyarország esélyei arra, hogy ötkarikás játékokat rendezhessen.

Február a Veleszületett Szívfejlődési Rendellenesség hónapja. Ez a betegség minden századik megszületett gyermeket érint - mondta az InfoRádióban Ablonczy László, az Országos Kardiológiai Intézet gyermekkardiológiai osztályának osztályvezető helyettese.

Csaknem 50 tematikus programmal ünnepli Gödöllő és a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) Erzsébet királyné születésének 180. és a Monarchia létrejöttének 150. évfordulóját - mondta Gémesi György polgármester és Ujváry Tamás, a GKK igazgatója Gödöllőn.

Visszavonhatják az Egyesült Államokban azt a Barack Obama idején meghozott rendelkezést, amely eltiltotta a fegyverviseléstől a mentális problémákkal küzdő embereket.

Svédország, Franciaország és Németország - ez a három ország költi a GDP arányában a legtöbbet az egészségügyre az Eurostat friss adatai szerint. A 2014-es állapotot ismertette minapi anyagában az...

Több helyet 10 százalék felett nőtt a fizetés....

A Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda globális innovációs programot indított, hogy a világgazdaságban tapasztalható digitalizációs trendek miatt megváltozott ügyféligényekhez alkalmazkodva modernizálja a jogi szolgáltatások folyamatát. A kezdeményezés elsősorban a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia jogi területeken történő hatékony alkalmazását segíti elő.

A Gazprom az idén eddig 27,6 milliárd köbméter földgázt exportált Európába, ami 24,9 százalékkal, 5,5 milliárd köbméterrel több az egy évvel korábbinál.

A Heti Válasz a 4-es metró egykori osztrák építő cégeinek mai sikereit vette górcső alá, míg a Figyelő Szócska Miklóssal, az Egészségügyi Világszervezet élére sikertelenül pályázó egykori államtitkárra készített interjút.

A felszámoló a legalacsonyabb árat ajánló vevőnek adta el a Figyelő kiadói jogát. A hetilap korábbi tulajdonosa, Varga Miklós a HVG-nek árult el részleteket a politika médiapiaci nyomulásáról.

Túldolgozást végzett tavaly a férjem. 2016 január 20-ával mehetett volna nyugdíjba, de ő csak szeptemberben kezdte intézni a nyugdíját, mert úgy tudta, hogy 2017 januárjában mehetne nyugdíjba. Tavaly októberben kiderült, hogy 2016 januárjában elmehetett volna korkedvezmény által /autóbusz vezető/, így 2016 novemberében ment el, tehát 9 hónapot túldolgozott. Azt olvastam, hogy minden túldolgozott 30 nap után 0.5% nyugdíjemelés jár kérdésem a következő ez tényleg így van-e ez.

A kormányzati ösztönzők hatására növekedhet az építőipar, amiben az uniós források is segíthetnek. Az alapanyag drágul, de a vevők többet is várnak el.

Nem látszik nagyobb fordulatra utaló jel, így stagnálásra, kisebb emelkedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.

Nem látszik nagyobb fordulatra utaló jel, így stagnálásra, kisebb emelkedésre számítanak az elemzők a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön.

A 2,7 millió magyar nyugdíjas fejenként 10 ezer forintnyi karácsonyi Erzsébet-utalványa 27 milliárdba került a költségvetésnek, és további 540 millió plusz áfát fizetett a Magyar Államkincstár a kibocsátónak ... ...

A republikánus többségű amerikai szenátus szavazással visszavonta az előző, Barack Obama vezette kormányzat azon rendelkezését, amely szerint a szellemi fogyatékkal élők és mentális problémákkal küszködők nem vásárolhatnak lőfegyvert az Egyesült Államokban.

Meggyőző eredményeket sorakoztat fel és követhető utat mutat az egészségügyi alapellátás átalakításához a két hét múlva záruló, a Svájci Alap finanszírozásában megvalósult alapellátás-fejlesztési modellprogram. ... ...

A HVG csinált interjút az extulajdonossal. Minden ajánlattevőn látszott, hogy a hatalom miatt kell nekik a lap.

Átlagosan 15,6 millió forint a magyarországi háztartások vagyona. Ennek jelentős részét a lakás vagy ház értéke teszi ki, de átlagosan minden háztartásra jut 1,4 millió forint tartozás is. Jelentősek a regionális eltérések, egy fővárosinak csaknem háromszor akkora a vagyona, mint egy Észak-Magyarországon élőnek.

A nulla közeli kamatok miatt lázas keresgélésben vannak még azok is, akiknek korábban eszük ágában sem volt a tőzsdével foglalkozni.

Újabb mérföldkőhöz érkezett az új, soroksári IKEA építése.

A Franciaországba érkezett migránsok körében magasabb a diplomások aránya, mint a fogadó országban. Míg a franciáknál ez az arány 27 százalék, addig az ott élő románok 37, a lengyelek 32 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Nemzetgazdasági szinten több száz, akár ezermilliárd forintos értéket képviselhet az egészségügyi innováció és az ebből adódó hatékonyságjavulás, illetve kedvezőbb népegészségügyi helyzet Magyarországon.

Vannak még nyitott kérdések a készülő drónrendelet kapcsán: mi van a felszerelhető kamerákkal? Berepülhet a szomszéd kukkolni? Szállíthatunk-e úgy, mint az Amazon?

Próbaüzemre kapcsolt az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt). A páciensek már most meghatározhatják, kik és milyen egészségügyi adataikba tekinthetnek bele.

 Az életpályamodell újabb, 5 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  dolgozóinak, amit már meg is kaptak - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-nek.

Sokan egész egyszerűen nem kapnak hitelt....

Többen megsérültek egy balesetben a 38-as úton, Nyírteleknél, ahol egy betegszállító, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze.

A tavaly júniusi brit népszavazást követő font-zuhanás 4,4 milliárd fonttal csökkentette a brit Rolls-Royce profitját és ez volt a legfőbb ok abban, hogy a társaság az egész évet végülis 4 milliárd...

Mától élesben indul az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) tesztüzeme. A rendszer segítségével a kezelőorvosok, patikusok hozzáférhetnek a kezeléshez szükséges betegadatokhoz. A pilot programhoz ... ...

A piac alighanem beárazta a kitermelés csökkentésének hatását, miközben izgalommal figyeli, miként éled újjá az amerikai palakínálat. Hiába tette közzé az OPEC, hogy tartja magát a tavalyi kínálatszűkítő megállapodáshoz, az árakat nem tudja kedve szerint be­folyásolni

8,5 millió forintos bírságot kell fizetnie a Sberbanknak, mivel a megengedettnél magasabb késedelmi kamatmértéket számított fel az ügyfeleinél.

Januárban a fogyasztói árak átlagosan 2,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Tavaly a cukor és a benzin ára nőtt a legtöbbet.

Nagyot drágult az alkohol, a dohány és az üzemanyag.

Hétfőn tovább erősödnek az amerikai részvényindexek, amely még mindig Donald Trump múlt heti bejelentésével magyarázható elsősorban. Az amerikai elnök és pénzügyminisztere ugyanis arról beszélt, hogy...

Jelentősen csökkenhet az idei szőlőtermés a szokatlanul kemény januári fagy miatt - derül ki a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által végzett, az MTI-hez hétfőn eljuttatott előzetes felmérésből.

Jelentősen csökkenhet az idei szőlőtermés a szokatlanul kemény januári fagy miatt.

Piaci kapitalizációjának több mint 10 százalékát vesztette el két nap alatt a Twitter, miután csütörtökön a tőzsdei pályafutásának leglassabb bevételnövekedéséről számolt be a negyedéves...

A Budapesti Értéktőzsde indexe 114 pontos, 0,3 százalékos emelkedés után 33 270 ponton állt a nyitás után néhány órával, 2,6 milliárd forintos forgalmú kereskedést követően.

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az FxLoop Investment Kft.-nek és a piacfelügyeleti eljárásban érintett természetes személynek, hogy jogosulatlanul bármely, tevékenységet, így különösen betétgyűjtést végezzenek. A jegybank - amely mindenkor kiszűri a piacról a nem felügyelt, engedély nélküli szereplőket - a társaság és az érintett természetes személy kapcsán piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

A Budapesti Értéktőzsde indexe 114 pontos, 0,3 százalékos emelkedés után 33 270 ponton állt a nyitás után néhány órával, 2,6 milliárd forintos forgalmú kereskedést követően.

Kis emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Csalódott a bankbetétben? Nem csodálkozunk, hiszen az elmúlt néhány év során a magyar alapkamat drasztikusan csökkent, és a jelenlegi 0,9%-os kamatkörnyezet már nem elég arra sem, hogy kitermelje a bankbetét költségeit és az infláció pénzromlásának hatását.

A műhiba miatt előterjesztett sérelemdíj (nemvagyoni kártérítés) és vagyoni kárigény összegét a kármegelőzési és kárenyhítési kötelezettség elmulasztása miatt arányosan csökkenti a bíróság, a szóban forgó esetben 40 százalékkal, ami – tekintettel az érvényesíthető kárigény nagyságára – igen jelentős összeget jelent – mondta el az Origónak a D.A.S. JogSzerviz szakértője.

Nagyon sokan ismerik hazánkban a lakás-takarékpénztárakat, ami nem is csoda, hiszen ha valamilyen lakáscélunk van, jó szolgálatot tehetnek nekünk. Kétségtelen előnye a rendszernek, hogy olyan megtakarítási lehetőséget biztosít, aminél keresve sem találunk jobbat jelenleg a magyar piacon. Már havi pár ezer forinttól elindítható, ráadásul a befizetésünk 30 százalékának megfelelő összeggel, de maximum évi 72 000 forinttal […]

Egyre több a nemi beteg Magyarországon. A szifiliszt, illetve a méhnyakrákot okozó humán papillomavírust is egyre többször diagnosztizálják az orvosok - írta a Magyar Nemzet. Az InfoRádió által megkérdezett bőr- és nemigyógyász szakorvos szerint ennek hátterében a szabados szexuális kapcsolatok és az óvszerhasználat mellőzése mellett még egy tényező meghúzódik.

Új jelenség a magyar gazdaságban a munkaerőpiac „kiszáradása”: miközben történelmi mélységbe süllyedt a munkanélküliségi ráta, s csúcsra jár a foglalkoztatottság, addig soha nem látott mértékű Magyarországon a szakemberhiány.

Emberkereskedelem, prostitúció, bordélyházak - öt ember ellen emeltek vádat.

A világgazdasági környezetet és a globális szuverén adósminőség alapmutatóit fenyegető kockázattá vált az egyre kevésbé kiszámítható amerikai gazdaságpolitika.

A kialvatlanság egyfajta népbetegség az USA-ban, és ha lehet hinni az amerikai elnök beszámolójának arról, hogy mennyit alszik egy éjszaka, akkor könnyen lehet, hogy ő is ebben szenved. Ennek súlyos következményei ... ...

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az FxLoop Investment Kft.-nek és a piacfelügyeleti eljárásban érintett természetes személynek, hogy jogosulatlanul bármely, tevékenységet, így különöse...

Naponta tíz olyan amputációt végeznek az orvosok Magyarországon, amikor cukorbetegség miatt kell valakinek a lábát levágni; 2014-ben 3658 ilyen műtétet végeztek - mondta Kempler Péter, a Semmelweis Egyetem professzora az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Nem volt engedélyük a tevékenységre, azonnal eljárás és tiltás alá vonta őket a felügyelet.

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az FxLoop Investment Kft.-nek és egy természetes személynek, hogy jogosulatlanul betétgyűjtést végezzenek. Az MNB feljelentést is tett.