Legfontosabb témák

A statisztika névre pontosan mutatja a legnagyobb boltos láncok béradatait - és a nagy bérháború eredményeit is, a legkisebbekkel szemben. A kicsik és a nagyok közötti bérolló nyílt az elmúlt időszakban - a blokkk.com összeállítása

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép-európai EU-gazdaságokban, köztük Magyarországon a gyors bérnövekedés jórészt azért nem szűrődött még át a fogyasztói árakba, mert a vállalatok saját nyereségrátájuk terhére egyelőre "lenyelik" a bérköltség oldaláról jelentkező mind erősebb áremelési nyomást, de ez nem folytatódhat a végtelenségig.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,95 pontos, 0,10 százalékos csökkenéssel, 37 538,04 ponton zárt csütörtökön.

Az Európai Bizottság indokolással ellátott véleményt küldött Magyarországnak, mert véleménye szerint bizonyos párlatokra vonatkozó adószabályok a helyi termékeknek kedveznek, amivel Magyarország megsérti az erre vonatkozó uniós irányelvet.

A növekvő ingatlanpiaci igényeknek megfelelően egyre többen keresnek családi házat úszómedencével. A vele járó macera miatt azonban sokan lemondanának róla, és a ház értékét sem minden esetben növeli.

Továbbra is magas a kanyarós megbetegedések száma Kárpátalján, ahol az év eleje óta 2238 esetet regisztráltak.

Enyhe emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Nem egészen 570 milliárd forint értékben kötöttek le új betéteket a lakossági ügyfelek az első negyedévben, miközben tovább növelték számlapénzük mennyiségét. A folyószámlákon lévő pénz alig több, mint harmadát tartják már csak lekötött betétben - írja a Világgazdaság.

Egy száz négyzetméteres családi ház esetében egy éve még 2 millió forintra becsülték a szokásosan bele nem számított költségeket.

A vendéglátósok beépítették áraikba a munkaerőhiány okozta hatásokat és megemelkedett költségeiket....

Örülhetnek a nemzeti park állatai.

Megkezdődtek a tavaszi osztálykirándulások az Erzsébet-táborokban, idén közel kétszer annyian jelentkeztek a tavaszi táborokra, mint tavaly - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kedden az MTI-vel.

Jövőre diákok, tanárok és a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről a Nemzetközi Diabétesz Szövetség által életre hívott KiDS program keretében, amely elsősorban a betegség jobb megismerésére, megelőzésre és a betegségben szenvedők elfogadására irányul.

A holland kormányhivatalokban fokozatosan felhagynak a Kaspersky Lab orosz informatikai cég vírusirtó szoftvereinek használatával nemzetbiztonsági kockázatok miatt - jelentette be kedden a hágai kormány.

Az a baj az e-mail biztonsággal, hogy mindenki azt gondolja, ez már évek óta megoldott probléma. Végül is, szűrjük a spameket, nem? Hiszen Google platformot, Office365-öt használunk, ott pedig van beépített ingyen szűrés, nem? Egyébként is, ki akar még e-mailt használni? Foki Tamás, a Clico Hungary senior rendszermérnökének írása.

Jelentősen csökkent az RWE első negyedéves eredménye elsősorban a gyengébb nagykereskedelmi villamos energia árak és a csökkennő árrések következtében. Az európai és hazai energiaszektor...

Az alacsony kamatok miatt más takarékossági formát keresnek.

Mélypontra jutott a lekötött lakossági betétek új szerződéseinek volumene az első negyedévben. Január és március között alig 652,1 milliárd forintot fixáltak a pénzügyi szolgáltatóknál a háztartások, ami ... ...

Mélypontra jutott a lekötött lakossági betétek új szerződéseinek volumene az első negyedévben.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 958,83 pontos, 2,55 százalékos emelkedéssel, 38 602,89 ponton zárt hétfőn.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) fokozta a nyomást a német kormányra, azt javasolva, hogy növelje az állami beruházásokat a magas kereskedelmi többlet csökkentésének érdekében. A szokásos, évenkénti...

„Még nincs veszély, de lehet, ezért fontos a határzár mielőbbi felépítése” – érvelt a kerítés megépítése mellett Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium akkori államtitkára egy 2015 júliusában rendezett gazdafórumon Mórahalmon. Nagy szerint beláthatatlan károkat okozhatnak a növény- és állatbetegséget terjesztő vírusok, baktériumok, amelyeket a migránsok hurcolnak Magyarországra a szendvicseikben.

A lakásvásárláson gondolkodók komoly dilemmával néznek szembe, hiszen a jegybank várakozásai szerint 2018-ban 13,9%-kal nőhetnek országosan az ingatlanárak. A számításaink szerint egy átlagos lakásnál, amit 50%-ból önerőből tudunk megvenni, havi alapon 13-15 ezer forinttal lehet több a havi törlesztő. Lássuk a számokat! Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához! Pénteken jelent meg a jegybank legújabb lakáspiaci […]

Márciusban az ipari termelés volumene 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 1,9 százalékkal nőtt. A jelentős eltérést ... ...

Rengetegen mondanak nemet a régi módszernek....

Jóváhagyta Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjét a brit uralkodó. Az idén 34 éves Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája ... ...

Jóváhagyta Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle esküvőjét a brit uralkodó. Az idén 34 éves Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája ... ...

A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos perek egységes ítélkezési gyakorlata érdekében összefoglaló véleményt készített a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma; ebben felsorolták azt is, mi tartozhat a munkáltató ellenőrzési körébe, ami megalapozza kártérítési felelősségét - mondta el Tallián Blanka tanácselnök, a kérdéssel foglakozó kúriai joggyakorlat-elemző csoport vezetője egy háttérbeszélgetésen.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint van egy határ, amit nem szabadna átlépni. Weber interjút adott Hollandia egyik legnagyobb napilapjának, a De Volkskrantnak, melyben az első kérdés ... ...

A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható.

Balázsy Károly szülész-nőgyógyász szerint folyamatosan emelkedik Magyarországon a HPV okozta rákos megbetegedések és elhalálozások száma.

Balázsy Károly szülész-nőgyógyász szerint folyamatosan emelkedik Magyarországon a HPV okozta rákos megbetegedések és elhalálozások száma. A humán papillómavírus által okozott megbetegedések lehetnek alacsony ... ...

Márciusban az export 3,8, az import pedig 1,1 százalékkal esett vissza 2017 azonos időszakához képest, külkereskedelmi egyenlegünk 558 millió euró volt, ami 263 millió euróval kevesebb a tavalyi év harmadik hónapjában mértnél - derült ki a KSH első becsléséből - írja a Pénzcentrum.

Az ikonikus telefont gyártó Apple több profitot termel egy negyedév alatt, mint a majdnem ugyanakkora cég, az Amazon összesen, indulása óta.

Bevezették a tőzsdei kereskedésbe az Appeninn Nyrt. április 11-én elhatározott alaptőkeemelésével kibocsátott törzsrészvényeit.

Bevezették a tőzsdei kereskedésbe az Appeninn Nyrt. április 11-én elhatározott alaptőkeemelésével kibocsátott törzsrészvényeit - tette közzé az ingatlanbefektetéseket kezelő társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Bevezették a tőzsdei kereskedésbe az Appeninn Nyrt. április 11-én elhatározott alaptőkeemelésével kibocsátott törzsrészvényeit – tette közzé az ingatlanbefektetéseket kezelő társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A BÉT vezérigazgatójának határozata alapján 6 millió 478 ezer 874 darab, egyenként 100 forint névértékű – 647 887 400 forint össznévértékű – részvény került újonnan a tőzsdére, így a ...

Rendkívül szűk határidőt szabott meg a Fehér Ház szóvivője, Paul Ryan a NAFTA újratárgyalásának: május 17-ig a feleknek meg kell állapodniuk a szabadkereskedelmi megállapodás sorsáról. Az ügy azonban Trump beiktatása óta húzódik, hol az Egyesült Államok, hol Mexikó fenyegetőzik kilépéssel. Hat napja maradt a feleknek, hogy tisztázzák a kényes kérdéseket – kérdés, hogy mi lesz ezután.

Öt ábrán szedtük össze, hol mennyit kereshet és hol nőttek legnagyobbat a bérek tavaly.

Az áruházlánc 2017. január 1-je óta 200 millió forintot fordított a Tesco Akadémia képzéseire.

Az EU vesztheti a legtöbbet az iráni atomalku felbomlásával, írja a Statista.com. A 2015-ös megegyezés óta szépen növekedett az EU és Irán kereskedelmi forgalma, ennek most vége lehet, ahogy az Egyesült Államok felmondja az egyezményt.

Pár napja elindult a Budapesti Értéktőzsde ELITE programjának legújabb szakasza.

A legtöbb pénzt az ATV és az Echo TV kapta, hogy az Erzsébet-utalványokat reklámozzák.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde a világ egyik legnagyobb börzéjével, a Shanghai Értéktőzsdével. A két szervezet többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által elérhető új termékek kidolgozásán is közösen fognak dolgozni. A BÉT ezzel újabb lépést tett a dinamikusan növekvő kínai tőkepiaccal való szorosabb együttműködés kiépítése felé.

2017-ben több mint 1700 milliárd dollárra nőtt világszerte a fegyverkezésre fordított összeg – derül ki a Stockholm International Peace Research Institute friss adataiból.

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20%-kal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatás rámutat arra is, hogy a magyar családi ház állományon belül, immár évek óta folyamatosan nő az energiahatékony otthonok aránya: immár minden ötödik ház szigetelt, és spórol meg akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is egy szezonban tulajdonosának.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a világ egyik legnagyobb börzéjével, a Sanghaji Értéktőzsdével, a két intézmény többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által elérhető új termékek kidolgozásán dolgozik majd együtt - közölte a BÉT az MTI-vel.

Többen az Adidas bojkottjával fenyegetőztek miatta.

Sok helyen még mindig kuriózumnak számít a technika....

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde a világ egyik legnagyobb börzéjével, a Shanghai Értéktőzsdével. A két szervezet többek között a magyar, illetve a kínai befektetők által...

A sikeres digitalizációhoz nem elegendő kiválasztani a legmenőbb IT-s technológiákat, az üzlettel, marketinggel közösen kell átgondolni, milyen vállalati folyamatok érettek a digitalizációra, milyen változtatásokra van szükség a digitális átalakítás sikeréhez. Íme, a nagy digitális transzformáció előtti teendőink összegzése!

Iránykeresésre, a vezető részvények közül pedig a Magyar Telekom árfolyamának emelkedésére számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Hálid Sejk Mohamed, a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek kiagyalója a guantánamói börtöntelepről ügyvédjén keresztül felajánlotta, hogy ismerteti megkínzása részleteit a Központi Hírszerző Ügynökség ... ...

A sertéspestis felbukkanása óta tovább esett a felvásárlási ár.

Három magyar cég csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Londoni Tőzsdecsoport partnerségében működő ELITE vállalkozásfejlesztési programhoz, a két élelmiszeripari és egy vegyipari céggel 13-ra ... ...

Természetben nyújtott és pénzbeli támogatást is kaphat az, aki beteg gyereket ápol. Az ilyen juttatások fontos tudnivalóit gyűjtötte össze az Adózóna.

Van, ahol külön kifejezés van arra, ha valaki halálra dolgozza magát, máshol heti 84 munkaóra is törvényes.

A hatvan éven túliak fele hónapokon belül netezni fog, ha folytatódik a mostani trend – derül ki egyebek mellett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) távközlési szolgáltatások használatát lakossági körben vizsgáló legutóbbi éves felméréséből.