Legfontosabb témák

Az idén 5 százalék körüli növekedés várható a kiskereskedelemben.

Lázár szerint a kormány tartja a szavát, a jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik.

Több mint 100 ezer ügyfél rendelkezik Nyereménybetéttel, több mint 10 milliárd forint összértékben – ezt az eredményt ünnepli most a bank a különleges autó kisorsolásával. Tokodi Gábor, az FHB Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a tárgy nyereményértéke is választható. A Nyereménybetét egy speciális bankbetét. Amikor valaki ilyen betétet vásárol, akkor nem annak kamataiból részesül, hanem a ...

A napokban indul a lakások értékesítése a sokáig tetszhalott állapotban lévő, majd új tulajdonoshoz került biatorbágyi projekt keretében - írta a Figyelő. Számos éles kanyar után a megvalósulás útján halad ... ...

Az eddigi összeg duplájával, ezer euróval (308 ezer forint) támogatja Ausztria az első ezer önkéntesen hazautazó menekültet. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy a visszatérést segítő juttatást azok igényelhetik, akiknek március 15-én még zajlott az eljárásuk, és nem a nyugat-balkáni régióból érkeztek.

A gének és a szervezetben található zsírmolekulák évekkel azelőtt jelezhetik a 2-es típusú cukorbetegség várható kialakulását, hogy annak tünetei megmutatkoznának. A felfedezéshez két tudóscsoport eredményei vezettek el.

Januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalma 4,8 százalékkal emelkedett. Szinte mindenből többet vásároltak Magyarországon, leginkább a csomagküldő és internetes kereskedelem forgalma ugrott meg.

Az év elején 3,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelem forgalma - javított az első becslésen a KSH.

A svájci nagybank, a UBS is csatlakozott azon bankok sorába, amelyek a nagy összegű bankbetéttel bíró vagyonos ügyfeleiktől extra díjakat számítanak fel - számol be a hírről a Financial Times....

Aki felelősen gondolkodik a jövőjét illetően, biztosan feltette már magának a kérdést, hogy mennyi pénzt tegyen félre a nyugdíjra. Ennél talán egy fokkal még izgalmasabb...

Aki felelősen gondolkodik a jövőjét illetően, biztosan feltette már magának a kérdést, hogy mennyi pénzt tegyen félre a nyugdíjra. Ennél talán egy fokkal még izgalmasabb...

A Nemzeti Szívprogram keretében a heveny szívizominfarktus, valamint a szívelégtelenség új megelőzési és terápiás lehetőségeit kutatja a Semmelweis Egyetem (SE) orvoscsoportja - mondta Merkely Béla, a projekt vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Senki nem látta őket, senkinek nem tűntek fel, miközben sok lakást kiraboltak. Nagyon körültekintőek voltak, mégis rajtavesztettek. Részletes beszámoló a nyomozásról!

A címke mindent elárul a problémás élelmiszerekről....

Tavaly 34 százalékkal 951 millió euróra emelkedett a cseh Skoda Auto autógyár adózott nyeresége.

Szomorú és dühítő nap mint nap légből kapott pletykákat olvasni a sajtóban rólunk, ezek közül a legutóbbi Széles Sándor állítólagos „kitiltása” a Duna Arénából. Így reagált Hosszú Katinka férje a sajtóhírekre.

Ausztria ezer eurót fizet az első ezer önkéntesen hazautazó menekültnek és nagyobb figyelmet fordít a menekültek visszatéréséről szóló tájékoztatásra - jelentette be Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter szerdán Bécsben tartott sajtótájékoztatóján.

A kosárérték növelésével foglalkozni webkereskedőként vidám dolog, hisz ez azt jelenti, hogy megy a bolt, vannak vevőink, és arra koncentrálhatunk, hogy aki vásárol, vásároljon többet. Lássuk, hogyan!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 47,02 pontos csökkenéssel, 31 997,11 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,15 százalékkal gyengült. ...

Egészségügyre a bruttó nemzeti termék 7,1 százalékát költötte Magyarország 2015-ben, ami megegyezett az egy évvel korábbi szinttel. 2003-ban még 8,1 százalékot tettek ki az ilyen jellegű kiadások a GDP-hez viszonyítva, de 2011-től csökkent a ráfordítás.

Több adót szeretnének fizetni a gazdag New York-iak. Mintegy nyolcvan milliomos, köztük Soros György, Steven Rockefeller és Abigail Disney írt levelet Andrew Cuomo New York-i kormányzónak, és jelezte, hogy a legvagyonosabbak megengedhetik maguknak a magasabb közterhek megfizetését.

A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Lassan már külön sorozatot is indíthatnánk az apróbetűről. Dávid szaladt bele most egy újabb késbe, amiről érdemes nektek is tudni. Dávid kisbefektető és részvényeket vásárol. Azt vette észre, hogy hiába van osztalékfizetés, neki nem nő a vagyona. Aztán megtalálta a probléma gyökerét. Értékpapírok osztalékfizetés ügyintézési díja a BÉT Azonnali Szekciójában kereskedhető részvények esetén díjmentes. Minden egyéb esetben az ügyintézés –

A mobiltelefonnál nagyobb elektronikus eszközök potenciális bombák, így a Nagy-Britanniából a Közel-Keletre tartó járatokon is betiltanák azokat, akárcsak az amerikaiak.

Március 6-án lebetegedtem a betegségem vasárnapig tartott az orvos újra 13-án hétfőn engedett munkába. Legjobb tudomásom szerint munkaidőkeretben dolgozom, tehát nem napi 8 órát. Azon a héten 5x10 órát lettem volna vagyis 50 órát kellett volna dolgoznom a következőképpen: H-K-SZ munka, CS-P pihenőnap, SZo-V munka. A munkaadóm szerint 5 (munkanap)x8 óra vagyis 40 óra betegszabadságom lesz elszámolva, de ez azt eredményezné, hogy a hónapban +10 órát le kellene dolgoznom ahhoz, hogy meglegyen a hónapban kötelező ledolgozandó óraszámom. Kérem segítsen, hogy ez így helyes-e vagy kérhetem a munkáltatót hogy vagy órában, vagy 7x8 óra betegszabadságban számolja el a távollétem idejét.

Hat egymást követő kereskedési napon is erősödni tudott a forint tegnapig, ami szokatlan teljesítmény, de könnyen lehet, hogy a kifulladás jeleit látjuk most már ezekben a napokban. Közben az euró...

Kisebb csökkenésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint tovább folytatódhat a technikai korrekció a magyar piacon, annak ellenére, hogy nyitásban elképzelhető emelkedés, ám a nap végére ismét az eladók léphetnek előtérbe. Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek ...

80 milliárdos, köztük Soros György levélben jelezte a kormányzónak, hogy szívesen száll be több pénzzel a közösbe.

New York nyolcvan milliomosa vállalná, hogy több adót fizet.

A 21. századi ember boldogulása érdekében az írás, az olvasás és a számolás mellé a programozást is be kell emelni az alapvető képességek közé - mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap este a világ legnagyobb információs technológiai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-et megnyitó beszédében.

Várhatóan egy lépéssel közelebb kerül Görögország ahhoz, hogy újabb külső pénzügyi segítségre szoruljon az eddigi három segélycsomag után, ugyanis nincs egyezség az athéni kormány és az országot hitelező ... ...

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Atlantic GAM jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen. A jegybank feljelentést is tett a cég miatt.

A jegybank büntetőfeljelentést is tett az Atlantic GAM-mel szemben.

Januárban 10 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset az előző év azonos időszakához képest.

KSH: 9,8 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma januárban.

A diplomás védőnők bére hamarosan 50-60 ezer forinttal is lemaradhat....

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Kisebb esésre, illetve iránykeresésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.

Hiába tojják a magyar tyúkok a nagy tojásokat, ha a külföldiek elhitetik, hogy a kis méretű tojást érdemes venni. Az NGM közbelép.

Hiába tojják a magyar tyúkok a nagy tojásokat, ha a külföldiek elhitetik, hogy a kis méretű tojást érdemes venni. Az NGM közbelép.

Lakásvásárlásnál a járulékos költségek bizony megterhelik a pénztárcádat. Röpködnek az ezresek, mint a meteorzápor.  Március 16-i hatállyal azonban egy picit könnyített a kormány a terheken. Jó néhány igazolás beszerzéséért már nem kell fizetned. Már ingyenes 2016. január 01-től a hatósági erkölcsi bizonyítvány kiállítása iránti eljárás évente négy alkalommal Erkölcsi bizonyítványra az igénylők (szülők) mindegyikétől szükség […]

"profil" nennt auch Baufirma Porr im Zusammenhang mit Bericht der EU-Antibetrugsbehörde

Összesen 26 milliárd forintot költ a kormány az Erzsébet-táborok fejlesztésére 2019-ig - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Ötvenmillió forintból halasít idén a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 271,44 pontos, 0,82 százalékos csökkenéssel, 32 778 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 21,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken a vezető részvények többsége oldalazott a nemzetközi hangulatnak megfelelően. Az OTP ...

A bejelentett kanyarós (morbilli) esetek száma

Romániában 3799-re emelkedett az igazolt kanyarós esetek száma a betegség tavaly februári megjelenése óta - közölte honlapján az országos közegészségügyi intézet (INSP) pénteken.

A hétvégén mossák Budapesten az Erzsébet hidat, sávlezárásra kell számítani - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.

Heves közéleti vitát váltott ki Franciaországban öt jobboldali irányítású régió - Pays-de-la-Loire, Hauts-de-France, Normandie, Auvergne-Rhone-Alpes és Ile-de-France - döntése, amellyel kötelezővé tették a francia nyelv ismeretét az állami építkezéseken dolgozóknak, kevesebb mint másfél hónappal a francia elnökválasztás előtt.

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint Donald Trump amerikai elnök egy korlátlan hatalmú egyeduralkodó szerepét készült betölteni, és nincs hozzászokva ahhoz, hogy a Fehér Házban ez nem így működik. A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, Trump megválasztása előtt úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok hasonlóan irányítható, mint a vállalatai. Frank Tibor ezt ...

A kedvező nemzetközi hangulat ellenére továbbra is piros zónában oldalaz a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, közülük 15 esetben igazolták is a betegséget.

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, közülük 15 esetben igazolták is a betegséget - számolt be az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa.

Egy 8 millió Ft összegű, 20 évre felvett lakáshitel esetén 2 millió forintot is lehet spórolni a teljes visszafizetésen, ha a hitelfelvevő kihasználja az állami támogatásban rejlő lehetőségeket. Kellemes mellékhatásként 4 évvel lerövidül a futamidő. Lakástakarékot nem csak annak érdemes kötnie, aki felújításban, korszerűsítésben gondolkodik, vagy későbbi önerejét szeretné megteremteni lakásvásárláshoz, hanem annak is, aki […]

Egyre többet használja vásárlásra bankkártyáit a lakosság, miközben többségbe kerültek az érintéses tranzakciók is. A pénzforgalmi infrastruktúra szintén jelentősen fejlődött 2016-ban.

9 ezres napdíjért sem mennek próbanapra a jelentkezők....

A Budapesti Értéktőzsde 2017. március 16-án rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen a tulajdonosok döntöttek a BÉT új elnökének személyéről. A szavazás eredményeként a Tőzsde igazgatóságának elnöki tisztét Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója fogja betölteni. A tulajdonosok új igazgatósági tagot is választottak, aki Fucsala András Miklós lesz, a Magyar Nemzeti Bank informatikai igazgatóságának vezetője, valamint döntöttek a tulajdonosok az alapszabály módosításáról is.

Ősszel érkezik a jegybank „fogyasztóbarát lakáshitel" minősítése, ennek kapcsán arra kerestük a választ, hogy ha hitelfelvételben gondolkozunk, akkor várjunk fél évet vagy lépjünk azonnal? Számos érvet tudunk hozni, ami miatt felesleges kockázatoknak tesszük ki magunkat, ha várunk. Már csak azért sem éri meg őszig halasztani a hitelfelvételt, mert kis ráfordítással már most is megtalálhatjuk a legjobb hitelt. Önmagában ezzel is közel 3 milliót nyerhetünk!