Legfontosabb témák

Modern népmesébe illik a nyugat-skóciai Ulva szigetének története. Ez a 4,6 hektáros csoda sokak szerint Észak-Európa egyik legszebb, természetes állapotban lévő szigete.

14 évesen fektetett be először, mára pedig a BlueCrest társalapítójaként Mike Platt a leggazdagabb brit hedge fund menedzser 3 milliárd fontot elérő vagyonával - írja a The Guardian. A 49 éves Platt...

A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható.

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20%-kal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből. A kutatás rámutat arra is, hogy a magyar családi ház állományon belül, immár évek óta folyamatosan nő az energiahatékony otthonok aránya: immár minden ötödik ház szigetelt, és spórol meg akár 100-150 ezer forintnyi rezsit is egy szezonban tulajdonosának.

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. A legnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun megyében tapasztalható, de országos szinten is átlagosan 20 százalékkal magasabb négyzetméteráron adható el egy energiahatékony otthon – derült ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép legfrissebb felméréséből.

Ami az egyik legnagyobb kihívásnak tűnik, amit a napfényes Mallorcán valaha láttak.

Fákat és bokrokat vágtak ki a Margitszigeten a régi teniszstadion helyén. Mint később kiderült, ezekre a munkálatokra a tulajdonos fővárosi önkormányzat sem adott engedélyt, csak a bontásra. Kimentünk a helyszínre, megnéztük, mi látható a pusztítás után.

Utánpótláscentrumnak nevezték a szigetszentmiklósi stadiont, csakhogy az építkezés annyira drága volt, hogy meg kellett szüntetni az összes utánpótláscsapatot.

Bontják a régi teniszstadiont a Margitszigeten. Az olvasónktól kapott fotók arról tanúskodnak, hogy rendesen letarolták a stadion körüli, de még a kerítésen belülre eső korábban bokros-fás területet is.

A turistáknak ettől a hónaptól kétszer annyi idegenforgalmi adót (Ecotasa) kell fizetniük a Baleár-szigeteken, mint tavaly.

Az Indiai-óceán térségében is nyomul Kína, amely a korábban indiai befolyás alatt álló szigetországot is a vazallusává tenné. Peking beruházásokkal vásárolja meg a Maldív-szigetek politikai behódolását.

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban – közölte a helyi rendőrség.

Túlszennyeződés miatt fél évre lezárták a turisták elől a Fülöp-szigetek első számú üdülőparadicsomát, a Boracay-szigetet.

Spanyolországban, Mallorca szigetén, Palma városában tiltották meg először, hogy a lakástulajdonosok turistáknak adják ki lakásaikat, miután helyi lakosok tiltakoztak az elszálló bérleti díjak miatt - ... ...

A mallorcai Palma lakói besokalltak a ingatlanbérlő turisták által felhajtott áraktól.

Mivel a légkör magas üvegházgázkoncentrációja miatt savasodnak a tengerek, tönkremennek bennük a korallszigetek, melyek megkötik a karbont. Létük kulcsfontosságú az emberiség túlélése szempontjából. Az általunk belélegzett oxigén 80 százalékát az óceánoknak köszönhetjük.

Néhány kisebb felújítási munkával - így például az ablakok szigetelésével és a nyílászárók cseréjével - rengeteget tehetünk az energiatakarékosságért egy nem "hipermodern" lakásban is.

Van olyan bérletfajta, amit már nem is lehet vásárolni....

40 és 60 Magyarországnyi méretű lehet, csak a Csendes-óceánban úszó szemétsziget.