Legfontosabb témák

December 8-tól ismét három sávon haladhat a forgalom a Csepel-sziget felől Buda irányába a Deák Ferenc (Hárosi) hídon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Az M0 autóút rekonstrukciója ... ...

Idén is a Szigetet választották a legjobb külföldi fesztiválnak a UK Festival Awards díjátadóján.

Tavaly után idén is képes volt nyerni...

Díjakat osztott a UK Festival Awards.

Az UK Festival Awards díjátadóján tarolt a magyar zenei fesztivál.

A japán állam megállapodott egy tokiói magáncéggel arról, hogy 16 milliárd jenért (43,8 milliárd forint) megvásárolja tőle a lakatlan Mage-szigetet, amelyen a Japánban állomásozó amerikai harci gépek gyakorlatozhatnak majd.

A héttagú tényfeltáró misszió kedden és szerdán vizsgálódik a szigetországban.

Az ázsiai ország 6 milliárd jenért (43,8 milliárd forint) vásárol egy szigetet egy tokiói magáncégtől, ahol a harci gépek gyakorlatozhatnak majd.

Tokiói cégtől vesz egy kis, lakatlan szigetet az állam, hogy ott gyakoroljanak az amerikai pilóták.

Az Egyesült Államok felderítő repülőgépet küldött a Koreai-félsziget fölé a hétvégén, miután Észak-Korea a napokban egy rakéta-sorozatlövő rendszert tesztelt - írta az MTI-re hivatkozva az Index. Az ... ...

Az orosz GAZ járműgyártó óriás munkavállalói kétségbeesetten kérik az EU-t és az USA-t, hogy vonják ki a vállalatukat a Krím félsziget elfoglalása után bevezetett gazdasági szankciók hatálya alól, mert ... ...

A francia császár a Szent Ilona szigetén töltött száműzetésben viselte a darabot.

Magyar idő szerint péntek délelőtt indult volna az új-zélandi Mahia-félsziget csúcsán kialakított indítóállásról a Rocket Lab amerikai magáncég Electron rakétája. A kilövést azonban elhalasztották - számolt ... ...

Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter a Twitteren bírálta csütörtökön az Apple amerikai technológiai vállalatot, amiért a Krím félszigetet Oroszország részeként tüntette fel térképein.

Világszerte politikailag eladhatatlan a választópolgároknak az a paradigmaváltás, amire szükség lenne az eszkalálódó klímaválság megállításához. A norvég Svalbard (Spitzbergák) szigetcsoport átlaghőmérséklete 1970 óta 4 Celsius fokkal ugrott meg. Káncz Csaba jegyzete.

Az ikerturbós japán V6-osok mindig is csemegének számítottak. A 300ZX és a 3000GT a szigetország talán két legmeghatározóbb sportkupéja volt a 90-es években.

A 34 éves férfi a 30 éves nővel közösen a szigetországból irányított egy olyan bűnözői csoportot, amely az úgynevezett unokázós csalásokra specializálódott.

A polisztirol hőszigetelés éghetősége és tűzterjedésben betöltött szerepe körül – nem annyira a szakértők, mint a közösségi oldalak fotelharcosai között – újra meg újra fellángol a vita. A csörték során olyan komoly vádak hangzanak el, mint hogy a homlokzati hőszigetelésen keresztül felfut a tűz a falon, és az égés során még mérgező gázok is kerülnek a levegőbe. Tényleg ilyen veszélyes lenne a legszélesebb körben alkalmazott szigetelőanyag? Lássuk, mi az igazság!

Európa a biztonság szigete, itt található az egész világon a legtöbb abszolút biztonságos úti cél (zöld): Szlovénia, Svájc, Finnország, Norvégia, Dánia, Izland. Európában élve nem... The post Hova mennyire kockázatos utazni? appeared first on alapblog.

Európa a biztonság szigete, itt található az egész világon a legtöbb abszolút biztonságos úti cél (zöld): Szlovénia, Svájc, Finnország, Norvégia, Dánia, Izland. Európában élve nem... The post Hova mennyire kockázatos utazni? appeared first on alapblog.

Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeinek bemutatása, a határmenti térségek együttműködésének előremozdítása a célja a Cultractive-kezdeményezésnek, a régióban tematikus túraútvonalakat, építészeti látványosságokat és kulturális rendezvényeket kínálnak helyieknek és turistáknak.

Összefogtak Győr és Dunaszerdahely intézményei.

A világ egyik legnagyobb kiaknázatlan arany- és réztartaléka felett ül a még Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigete. Az elkövetkező hetekben még tartó függetlenségi népszavazás után viszont újraindulhat ... ...

A szigetország lakói az ünnepek előtt elképesztően sok szemetet termelnek.

Most vasárnap az autósok visszakapnak egy közel 2 kilométeres szakaszt az M0-s autóúton - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. November 24-én, vasárnap a Szigetszentmiklósi csomópont térségében ... ...

Sokszor hallható üzleti körökben, hogy az EU egyik legkedveltebb helyszínei adózás szempontjából Málta és Ciprus – de vajon miben is különböznek a szigetországok a magyar szabályozástól? Cikkünkben megpróbálunk tiszta vizet önteni a pohárba.

A szigetország 2017 májusa óta idén júniusban lett ismét az amerikai állampapírok legnagyobb tulajdonosa.

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak, amelyek nem lépnek időben. Ugyanis 2020. december 31-e után* már csak a „közel nulla energiaigény” feltételeinek teljesítésével végezhetnek energetikai célú felújítást. Magyarországon körülbelül 798 ezer ipari technológiával készült (panel) épület van. Ennek alig harmadát, 250-300 ezret újítottak fel eddig, és ezeknek is csak 50 százaléka kapott teljes homlokzati szigetelést. A panel felújítási programban résztvevő épületek fele Budapesten, további 35 százalékuk pedig Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett található.

A jelenleg a szigetországban élő külföldi EU-állampolgárok ingyen vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

Továbbra is a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben Velencében, ahol vasárnap ismét teljesen víz alá kerülhetnek a szigetek. A rendkívüli kormánybiztosnak kinevezett polgármester elindította a kárfelmérést. ... ...

Továbbra is a legmagasabb fokozatú riasztás van életben Velencében, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Maradt a legmagasabb fokozatú riasztás Velencében, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Maradt a legmagasabb fokozatú riasztás Velencében, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Len McCluskey, a Unite szakszervezet vezetője, a brit Munkáspárt egyik fő támogatója úgy véli, ha a konzervatívok tervei szerint valósul meg a brexit, akkor északír brit unionista félkatonai csoportok ... ...

Mert nem nőies - mondják a főnökök, akiket régi előítéletek vezérelnek a távol-keleti szigetországban. Ahol most metoo-kampány bontakozik ki a női egyenjogúság terén: kezdődött ez a tűsarkú cipővel, melyet a főnökök megköveteltek az eladóktól a szemüvegig, melyet viszont tiltanak a szebbik nem képviselőinek.

A szigorodó előírások miatt jelentősen megnőhet a még nem szigetelt panelházak energetikai felújításának költsége - mondta a Knauf Insulation marketingmenedzsere.

A Sziget szervezői már javában dolgoznak a jövő évi fesztivál programján.

A Masterplast konszolidált árbevétele 11 százalékkal 31,408 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben, a csoport 2,097 millió euró adózott eredményt ért el, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi azonos időszakinál – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az építőanyagokat, elsősorban homlokzati hőszigetelőket gyártó vállalat az év első kilenc hónapjában 81,983 millió euró ...

Többen mentek oda, mint amennyien eljöttek. A kisebb városok versenyét a Pest megyei települések nyerték, élükön Szigetszentmiklóssal. A kisvárosoknál az élbolyba tartozik még a Velencei-tónál lévő Gárdony és Velence, illetve Hajdúszoboszló, Siófok és Balatonalmádi.

Majdnem annyi, mint a minimálbér...

Megismétlődhet a 2010-es légi közlekedési káosz, amelyet egy izlandi vulkán kitörése okozott, mivel a fagyos szigeten ismét egyre sűrűbben és hangosabban morog a föld egy másik vulkán körül. A kimondhatatlan ... ...

Megismétlődhet a 2010-es légi közlekedési káosz, amelyet egy izlandi vulkán kitörése okozott, mivel a fagyos szigeten ismét egyre sűrűbben és hangosabban morog a föld egy másik vulkán körül. A kimondhatatlan ... ...

Lesújtó adatok érkeztek a szigetországból.

Még mindig óriási problémát jelent India elszigetelt területein az elektromosság hiánya, amely a becslések szerint több százmillió embert érint napi szinten.  

A londoni kormány évtizedek óta először engedélyezte egy új szénbánya megnyitását. A termék az üzemeltető szerint elsősorban az acél- és a vegyiparban kötne ki, a szigetország az áramtermelését ezzel párhuzamosan ... ...

Több mint egymilliárd forintos beruházással bővítette polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau Kft., a beruházást csütörtökön adták át.

A sajtószabadság helyzetét elemző nemzetközi sajtós szervezetek az újságírók biztonsága tekintetében a legveszélyesebb országok közé sorolják a Fülöp-szigeteket.