Legfontosabb témák

Holttestet találtak a tűzoltók egy teljes terjedelmében leégett szigetszentmártoni házban - tudatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint sem akadályozta a rendőri intézkedés az együtt aktivistáit a Határ úti aláírásgyűjtésben, az NVB hétfőn helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) határozatát, amelyben elutasították Szigetvári Viktornak, az Együtt politikusának kifogását a Határ úti, olimpiával kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban.

Menetrend szerint közlekedő autóbuszba hajtott egy személygépkocsi Szigetszentmiklóson, a baleset miatt lezárták a fél útpályát, az ütközésben az autó sofőrje megsérült - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A szigetvári Iron-tech Zrt. csaknem 440 millió forintos európai uniós forrásból bővítette termelési kapacitását - közölte a vállalat az MTI-vel. Az 1999-ben alapított, fémmegmunkálással és alkatrészgyártással ... ...

Idén is elindítja a társasházak és lakásszövetkezetek korszerűsítését támogató, vissza nem térítendő támogatást kínáló pályázatát az OTP Bank, amelynek keretében ismét 10 társasház, illetve lakásszövetkezet juthat plusz forráshoz beruházási tervei megvalósításához. Az előző nyolc év kiírásaihoz hasonlóan a február 15-ével startoló pályázat célja elősegíteni a lakóközösségek életminőségét javító projektek megvalósulását. A másfél-, egy- és félmillió forintos díjaknak köszönhetően olyan, kisebb értékű beruházásokat valósíthatnak meg a tulajdonosok, amelyekre egyébként forrás hiányában nem volna lehetőségük – emelték ki az OTP Bank és a Házfórum társasházszakmai fórum szakértői.

Energocell üveghabgranulátum-gyártó üzemet adtak át szerdán Debrecenben, a húsz embert foglalkoztató üzemben évente 12-13 ezer tonna hulladék-üveget dolgoznak fel, és alakítanak át szigetelő anyaggá.

„Az építőipari termelés volumenének 2016 egészében mért 18,8 százalékos csökkenése elsősorban annak tudható be, hogy az uniós forrásokból finanszírozott projekteknek köszönhetően magas volt a 2015-ös bázis. Az építőipar leterheltsége ugyanakkor a lakáspiac megélénkülésének köszönhetően nem csökkent, és amennyiben újra beindulnak az EU-s projektek, a szektorban a kapacitáshiány fokozódása várható" – kommentálta a KSH 2016-os építőipari gyorstájékoztatóját Miavecz István, a PPG Trilak Kft. ügyvezető igazgatója.

Erős földrengés volt a Fülöp-szigetek déli részén, legkevesebb négy ember életét vesztette, több mint százhúsz megsérült, sok épület és az energiahálózat egy része megrongálódott, fennakadások keletkeztek a közlekedésben.

Legalább négyen meghaltak és több mint százan megsérültek a Fülöp-szigetek déli részén regisztrált, 6,5-ös erősségű földrengésben. A helyi idő szerint péntek esti rengés során épületek és az energiahálózat ... ...

Küszöbön van a lakosságnak és a vállalatoknak szóló energetikai pályázatok beadási kezdete. A pályázatok benyújtásához több csatolandó dokumentum mellett a leglényegesebb az energetikai tanúsítvány....

Alternatív, cári Oroszországot építene a Csendes-óceán kellős közepén.

A magyar idegenforgalomban 2017 a sport éve lesz. A minőségi budapesti szálláshelyek közel száz százalékos szobafoglaltsággal számolhatnak a júliusi vizes VB, a FINA idejére, de nem sokban különbözik ettől a kép a versenyt követő hetekben sem. A hasonló sportesemények kétszeresen is pozitívan hatnak a hazai sportturizmusra: egyrészről erős imázsépítő hatásuk következtében Budapest mint desztináció felértékelődik, másrészről pedig az átlagosnál magasabb fizetőképességű vendégek érkeznek nagy számban az országba – hangsúlyozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint egy Orbán-Trump találkozót követően Magyarország kiléphet a nemzetközi elszigeteltségből. Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az új amerikai elnök hatalomra kerülése és a Brexit után egy új világrend alakulhat ki.

„Az eddigi legemlékezetesebb ügyem egy sziget megvásárlása volt” – mondja Zakary Chanu, az Ultimate Player nevű ügynökség egyik vezetője.

Az "olajfák ebolájának" nevezett gyógyíthatatlan növénybetegség terjedése miatt mintegy kétezer fát kellett elpusztítani a spanyolországi Baleár-szigeteken, ahol emiatt korlátozták bizonyos növényfajták exportját is - írta több spanyol napilap is pénteken.

A gyermekbántalmazási ügy megismételt elsőfokú eljárásában hozott döntés nem jogerős.

A magyar épületállomány mintegy ötödét a ’60-as ’70-es években, iparosított technológiával épült lakóházak adják, amelyek sajátos problémáik miatt azonban talán […] The post A panelépületek vannak a legrosszabb helyzetben, de van megoldás a hatékony tetőszigetelésre! appeared first on Házfórum.

Külső homlokzat- és födémszigeteléshez is használható az a két baromfitoll-hulladékból előállított - magyar szabadalmat jelentő - szigetelőanyag, amelyet egy 2014 augusztusában indult kutatás-fejlesztési program keretében hoztak létre - hangzott el a projekt keddi zárórendezvényén, Siklóson.

Csak léket ütött az UniCredit warning, de egyelőre nem szakadt be az európai bankszektor.

A magát nemrég még Közép-Európa legnagyobb privátbankjaként hirdető König Bank Zrt. új céget gründolt. Az eTruck Motor Zrt.-t múlt héten jegyezte be a cégbíróság. A minimális, 5 millió forin...

Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötött a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében - döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötött a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása ... ...

Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötött a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A 2017 és 2021 közötti időszakra szóló megállapodást 20 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Öt évre szóló közterület-használati megállapodást kötött a fővárosi önkormányzattal a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget tervezhetőbb megvalósítása érdekében - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Mások mellett az Interpol, a Kasabian, Flume, a Billy Talent és Jamie Cullum is fellép az idei 25. Sziget fesztiválon augusztus 9. és 16. között - közölték a szervezők.

Egy ember meghalt, amikor bezuhant egy szervizaknába a Margitszigeten a Hajós Alfréd uszoda építése közben kedden - mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.