Legfontosabb témák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerének indulása óta, másfél napja már közel százezren nézték meg a bevallási tervezetüket - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-t.

Felhasználóbarát az új e-szja oldal, amelyen a személyi jövedelemadó bevallási tervezeteket lehet ellenőrizni - mondta a WTS Klient partnere az InfoRádióban. Gyányi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéb, nem kifizetőhelytől szerzett jövedelmeket külön be kell írni, illetve a külföldön szerzett jövedelemről sincsenek a magyar adóhatóságnak adatai, ezért ezek nem szerepelnek a bevallási tervezetben.

Már ismét elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, elektronikus szja-bevallási oldala, a tájékoztatás szerint a szakemberek elhárították a hálózati hibát.

Az a mától minden valószínűség szerint holnaptól akar lenni, amint az adóhatóság oldalán található idővonalon is látható.

Szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni. Aki egyetért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kalkulációjával, annak nincs teendője, május 22-én az adóbevallási tervezet számít majd a bevallásának, aki nem, május 22-ig módosíthatja ...

Szerdától lehet megnézni az szja-bevallási tervezeteket az ügyfélkapun keresztül.

Szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni.

A személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet nyomtatott változatának postázása csütörtökig kérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, ugyanakkor a papír alapú tervezetek a határidőt követően is elérhetőek lesznek, csak akkor már az ügyfélszolgálaton személyesen kell átvenni a dokumentumot - mondta ma az adóhivatal adószakmai szóvivője, Kis Péter András.

Március 16-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását azok, akiknek nincs ügyfélkapujuk. Mintegy 3,8 millió embernek készít a NAV – külön kérés nélkül – személyijövedelemadó-bevallási tervezetet, amit a legkényelmesebben az Ügyfélkapun regisztrált adózók nézhetnek meg – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Március 16-ig lehet kérni a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a személyi jövedelemadóról (szja) szóló adóbevallási tervezet postázását – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint az ügyfelek levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal az adóbevallási tervezetet postai küldeményként juttassa el hozzájuk. Hozzátették, hogy a dokumentumokat az ...

Filmforgatás miatt módosított útvonalon jár a 26-os, a 34-es, a 106-os, a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz vasárnap éjszaka - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel. A ... ...

A nyugdíjasok foglalkoztatása is szóba került a Gazdasági Évnyitón....

Matolcsy György, a jegybank elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján felsorolta, mi szükséges a versenyképességi fordulathoz.

Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György jegybankelnök és Parragh László MKIK-elnök részvételével elindult kedden a Gazdasági Évnyitó. Az előadások sorát...

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek február 27-ig kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ez az evások és katások határideje is.