Legfontosabb témák

A CSOK támogatást kizárólag lakáscélra fordíthatjuk, így direktben befektetni a kapott összeget nem lehet. A vásárolt lakást sem kezelhetjük ingatlanbefektetésként, hiszen elvárás, hogy ebben a házban lakjanak életvitelszerűen a támogatást igénylő személyek. Mégis van rá megoldás, hogy egyfajta megtakarításként használjuk a kapott támogatást. A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) a meglévő és vállalt gyermekek után járó […] The post Hogyan lehet a CSOK támogatást befektetésként kezelni? appeared first on Bankmonitor.hu.

A jelenlegi lakásárak és építési költségek mellett minden támogatásra szüksége van annak, aki vásárolna, építkezne, meglévő ingatlanát felújítaná. Meglévő és vállalt gyermekek után igénybe lehet venni lakáscélra a CSOK-ot (családi otthonteremtési támogatás), emellett azonban kevesen gondolnák, hogy a születendő gyermekek után járó tartozáselengedést is lehet támogatásként kezelni. A legtöbb magyar már hallott a CSOK-ról (Családi […] The post Hogyan érhető el akár 4 millió forint extra lakáscélú támogatás? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nagyon sok gyermekes vagy gyermeket váró család kérdezi, hogy ha korábban igényeltem már csok-ot, vagy akár csok hitelt, akkor jogosultak-e a Babaváró támogatásra. Jó hírünk van, ugyanis igen! Viszont van azért pár buktató, amivel érdemes előre számolni. Kezdjük azzal, hogy a csok (családok otthonteremtési kedvezménye) és a fix, maximum 3%-os kamatú csok hitel és a […] The post A 10 millió Ft-os kérdés! Elbukják a Babavárót azok, akik már kaptak csok támogatást? appeared first on Bankmonitor.hu.

Eszerint 2020. január 1-jétől 2486, úgynevezett preferált kistelepülésen már nemcsak használt, hanem új lakás vásárlásához, bővítéséhez is lehet igényelni Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK). Emellett módosultak az áfa-visszatérítési támogatásra való jogosultság feltételei.

Ellenőrzésre számíthatnak az otthonteremtési támogatást (CSOK) igénybe vevők 2020-ban, ennek során a támogatás igénybevételéhez szükséges feltételeket ellenőrzik majd utólag. Például azt, hogy a család valóban a csok-kal vásárolt ingatlanban él-e, illetve a csok-nál figyelembe vett gyermekek tényleg a szülőkkel egy háztartásban laknak-e. Egyre többen veszik igénybe a vissza nem térítendő családok otthonteremtési kedvezményt (csok) újépítésű […] The post Elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénybe vevő családokat. Akár a támogatást is visszafizethetik sokakkal! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ellenőrzésre számíthatnak az otthonteremtési támogatást (CSOK) igénybe vevők 2020-ban, ennek során a támogatás igénybevételéhez szükséges feltételeket ellenőrzik majd utólag. Például azt, hogy a család valóban a csok-kal vásárolt ingatlanban él-e, illetve a csok-nál figyelembe vett gyermekek tényleg a szülőkkel egy háztartásban laknak-e. Egyre többen veszik igénybe a vissza nem térítendő családok otthonteremtési kedvezményt (csok) újépítésű […] The post Elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénybe vevő családokat. Akár a támogatást is visszafizettethetik sokakkal! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ellenőrzésre számíthatnak az otthonteremtési támogatást (CSOK) igénybe vevők 2020-ban, ennek során a támogatás igénybevételéhez szükséges feltételeket ellenőrzik majd utólag. Például azt, hogy a család valóban a csok-kal vásárolt ingatlanban él-e, illetve a csok-nál figyelembe vett gyermekek tényleg a szülőkkel egy háztartásban laknak-e. Egyre többen veszik igénybe a vissza nem térítendő családok otthonteremtési kedvezményt (csok) újépítésű […] The post Elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénybe vevő családokat! appeared first on Bankmonitor.hu.

Több területen, a csokos támogatásoknál, az építőiparban és vendéglátásban foglalkoztatottaknál lesznek jövőre hatósági ellenőrzések. Jövőre célellenőrzéssel vizsgálják majd a hatóságok a családi otthonteremtési ... ...