Idén is korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt. Évente 30 ezer nő választja ezt a lehetőséget, vagyis az összes nyugdíj-megállapítás mintegy hatodánál igénylik a kedvezményt. A támogatást 2011-es bevezetése óta összesen több mint 270 ezer nő vette igénybe.

Mutatjuk az összeghatárt, ami felett a NAV határozattal megszünteti az adóalanyiságot.

Ukrajna GDP-arányos államadóssága 2013 óta először 50 százalék alá süllyedt - adta hírül az ukrán pénzügyminisztérium nyomán az MTI. Ez az érték 2018 végén 60,9 százalék volt.Az ukrán kormány júniusban ... ...

Nem biztos, hogy a Lechner Tudásközpont neve ismerősen cseng minden magyar állampolgárnak, az viszont biztos, hogy életünk során többször is találkozhattunk már a tudásközpont szolgáltatásaival. Például, ha házépítéskor e-építési naplót kellett vezetnünk vagy az ingatlanunkról kértünk le valamilyen adatot, netán átléptük a magyar államhatárt.

A benzin átlagára bruttó 9 forinttal emelkedik.

Megközelíti a benzin ára a 400 forintos lélektani határt.

Megközelíti a benzin ára a 400 forintos lélektani határt.

Négy fontos hír az év(tized) sok helyen utolsó tőzsdenapjához. A BUX index napon belül már megdöntötte eddigi rekordját, kérdés, sikerül-e a zárásra is tartani. Az ünnepek alatt is tovább drágult az olaj, az arany, az ezüst. Hol lesz még holnap is kereskedés, hol nem?

A harmadik Star Wars trilógia záró mozija nyitóhétvégéjén 20 százalékkal elmaradt a két előző filmtől.

Befejeződött a Török Áramlat nevű gázvezeték szerbiai szakaszának lefektetése - közölte Dusan Bajatovic, a Szerbiai Gázművek igazgatója szerdán a szerbiai közszolgálati televízióban az MTI szerint. A nyugat-balkáni ... ...

Az amerikai kongresszus mindkét háza elfogadta csütörtökön azt a törvényt, amelynek értelmében országszerte megemelik valamennyi dohánytermék, köztük az elektromos cigaretták vásárlásához előírt korhatárt.

Többször is az ország legjobbjának választották kategóriájában a szlovén Alpok egyik legbámulatosabb, 50 éves tradícióval rendelkező sípályáját Goltéban. A határtól alig kétórányi autóútra található komplexum évről évre egyre népszerűbb a magyarok körében, a helyi szálloda vendégeinek 25 százalékát már honfitársaink teszik ki. A kiemelt érdeklődés egyáltalán nem meglepő, hiszen a resort hangulata és attrakciói tényleg egyedülállók a térségben.

Jövő júliustól már értékhatártól függetlenül kell a vállalkozások számlázóprogramjainak valós időben adatot küldenie a NAV számára a vevőknek kiállított számláról. Ezzel párhuzamosan a vevőknek az áfabevallásuk mellékleteként bármilyen kis áfatartalmú befogadott számláról is adatot kell szolgáltatniuk, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Jövő júliustól már értékhatártól függetlenül kell a vállalkozások számlázóprogramjainak valós időben adatot küldenie a NAV-nak a vevőknek kiállított számláról. Ezzel párhuzamosan a vevőknek az áfabevallásuk mellékleteként bármilyen kis áfatartalmú befogadott számláról is adatot kell szolgáltatniuk.

Szintet lépett a magyar állampapír plusz (MÁP+) értékesítése, az eladott mennyiség átlépte a 3000 milliárd forintos határt – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány az államadósságon belül tovább kívánja növelni a lakosság kezében lévő állampapírok arányát. A kabinet a mostani mintegy 7500 milliárdról 11 ezer milliárd forintra szeretné emelni a lakossági állampapírok mennyiségét.

Szintet lépett a magyar állampapír plusz (MÁP+) értékesítése, az eladott mennyiség átlépte a 3000 milliárd forintos határt - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Szintet lépett a magyar állampapír plusz (MÁP+) értékesítése, az eladott mennyiség átlépte a 3000 milliárd forintos határt - mondta az MTI szerint Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón. ... ...

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök késő délután a reggeli szintekhez képest. Az euró jegyzése 329,29 forintra gyengült röviddel 18 óra előtt a reggel hét órakor ... ...

Ha csak rövid ideig is, de megvolt a 2000 milliárd dolláros érték.

A 1051-es irányítószám átlépte az 1 millió forintos álomhatárt, de a fővárosban kétszer annyiért lehet lakást venni, mint a megyeszékhelyek - ez derül két lapunkhoz eljuttatott közleményből.