Legfontosabb témák

Majdnem 100 ember próbált belépni az országba a hétvégén.

Az évszázad közepére kigazdálkodhatatlanná válik az idősek ellátása.

Már meghaladja egyes kisebb országok, mint Magyarország tőzsdei kapitalizációját is a bitcoin nevű számítógépes pénz összértéke, és a mániának egyelőre nincsen vége. A vételi érdeklődés annak is szólhat, hogy talán végre megoldanak egy problémát, ami lassítja a fizetési forgalmat. De a többi hasonló fizetőeszközt még jobban veszik.

Soha nem volt még ilyen drága a virtuális fizetőeszköz.

Hiába a növekedés, az amerikaiak elérték azt a szintet, amikor a pénz nem boldogít. A pénz és a gazdagság csak egy bizonyos pontig teszi boldogabbá az embereket, emiatt a fejlett gazdaságok előbb-utóbb ... ...

Ideiglenesen felfüggesztik a szisztematikus határellenőrzést.

Özvegy vagyok. Férjem 2008. októberében halt meg. Az özvegyi nyugdíjat 2009 október végéig folyósították. Jelenleg a nők 40 szerint vagyok nyugdíjas. Kérdésem az, 2019. 01.20. után az öregségi nyugdíjhatár elérésekor jogosult leszek-e Férjem után rész özvegyi nyugdíjra?

2006. évben elhunyt a férjem. Mível akkor a nők irányadó nyugdíj korhatára 57 év volt. Kérdésem, hogy (én akkor 49 éves voltam) hogy részemre az utána járó nyugdíj mikortól jár, vagy jár-e egyáltalán.

Szolgálati járadékosként 6 órás rész munkaidőben, a minimálbér ( 127.500 Ft) alatti jövedelemmel dolgozom. Közel 40 év szolgálati idővel lettem járadékos 2012. 01.01-vel. Azt szeretném megkérdezni, hogy a jelenlegi szolgálati járadékom alakul át nyugellátásra amikor elérem a nyugdíj korhatárt (65 év)? Csökkenhet-e a majdani nyugdíjam a jelenlegi szolgálati járadékhoz képest, ha bár a szolgálati időm a rész munkaidővel növekszik, de a részmunkaidős jövedelmem a minimálbért (127.500 Ft-t) nem éri el. Mi a jelenlegi hatályos jogszabályi rendelkezés?

Nem tetszik nekik az Európai Bizottság döntése, megváltoztatnák a schengeni előírásokat.