Legfontosabb témák

Az alkotmányban rögzítenék és előreláthatóan 65 évben szabnák meg a maximális nyugdíjkorhatárt Szlovákiában, az erről szóló törvény már júniusban a parlament elé kerül - jelentette be Robert Fico, az előterjesztéssel élő legerősebb szlovák kormánypárt, az Irány - Szociáldemokrácia elnöke pozsonyi sajtótájékoztatóján pénteken.

65 évben szabnák meg a maximális nyugdíjkorhatárt. Júniusban szavazhatnak a törvényről.

Az amerikai 10 éves állampapír hozama átlépte a 3 százalékos álomhatárt, a részvénypiacok pedig kiadósat estek, elsősorban az Apple vezetésével. Ázsia és Európa is esik, itthon az OTP gyengül kissé.

A kezdeti biztató hangulat délután esésbe váltott, amikor az amerikai tíz éves államkötvények hozama átlépte az évi három százalékos vonalat. Ez még Budapesten is alaposan éreztette hatását, az MNB kamatdöntő ülése viszont nem járt észrevehető árváltozásokkal. A kriptodevizák kitartóan menetelnek felfelé, bár az utóbbi napok sztárja manipuláció áldozata lehet.

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban 2018. április 21-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzött hullát Heves megyéből szállították be vizsgálatra ... ...