Legfontosabb témák

A belga közlekedési miniszter javaslata alapján 100 eurós büntetést kellene fizetniük azoknak, akik a vasútállomásokon hagyják csomagjaikat - közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.

A közterületesek 20 locsoló autóval járják a várost.

Nemcsak megugrott a sör népszerűsége, hanem a fogyasztás is átalakulóban van – közölte a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Tovább csorog lefelé az arany árfolyama, ismét az 1.233 dollárnál található 200 napos mozgóátlagot közelíti.

Nem túl nagy mértékben, de emel az üzemanyagárakon a Mol szerdától.

A rendőrség megerősítette, hogy 18-an meghaltak a németországi buszbalesetben.

Tíz évvel a brit vendéglátóipari helyeken elrendelt dohányzási tilalom után 1,9 millióval kevesebb dohányzó van Nagy-Britanniában, mint 2007-ben, és a dohányzók aránya történelmi mélypontot ért el - írja ... ...

A forgalmi vizsgán is megkezdődik a videofelvételek készítése hétfőtől Romániában, ahol egy tavaly hozott sürgősségi kormányrendelet arra kötelezi a hatóságokat, hogy videofelvételekkel bizonyítsák:...

Megkezdődött a Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak kártalanítása – mondta Vereczki András, az Uniqa biztosító lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője.

Még mindig sorjáznak rossz hírek a VW háza tájáról. Mégis emelkedni tudott a papír. Talán érik a fordulat.

Az 1,3 milliós Észtország évente 12 Eiffel-torony méretű papírhegyet takarít meg azzal, hogy az állam által nyújtott szolgáltatások 99 százalékát elérhetővé tették online. A kicsi európai ország...

Orbán szerint Magyarország elsőrendű érdeke Egyiptom stabilitása, az egyiptomi elnök szerint Egyiptomé is.

Több e-matricát vásároltak az autósok az idei első félévben, mint egy évvel korábban – adta hírül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). Az e-matrica-értékesítésből származó bevétel ... ...

Hét pénzintézet azzal bízta meg az IBM-et, hogy a kis- és közepes vállalatoknak a határokon átnyúló megrendelések finanszírozására használható blockchaintechnológiát építsen ki.

Egyelőre magyarországi előrelépésről nem tudunk beszámolni; a Giro-ban folyik a rendszer műszaki-technikai feltételrendszerének kidolgozása és a tenderdokumentáció előkészítése. Azt ugyanakkor csak remélni tudjuk, hogy a kereskedelmi bankok is a téma jelentőségének megfelelően foglalkoznak a témával, és a remélhetőleg a PSD2 kapcsán már elkészített stratégiájukba már beillesztették az azonnali fizetési szolgáltatásokat is.

A forgalmi vizsgán is megkezdődik a videofelvételek készítése hétfőtől Romániában, ahol egy tavaly hozott sürgősségi kormányrendelet arra kötelezi a hatóságokat, hogy videofelvételekkel bizonyítsák: ... ...

Megszűnhet az elektromos autók ingyenes töltése, parkolása – a szabályozó kormányrendelet hamarosan hatályba lép. Gyors változásra azért nem kell számítani, még a töltőket is fel kell szerelni számlálóval.

Hogy érinti majd mindez a vásárlókat?...

Noha csupán elenyésző mértékben, de hosszú idő után először csökkent az aktív olajfúrótornyok száma az USA-ban a Baker Hughes pénteken közzétett adata szerint.

Az utóbbi időszak nem kedvezett az olaj kurzusának, ugyanis igen rossz hírek sújtották.

Semmi információjuk nincs a csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak - mondja az egyik utas.

A magyar dísznövényexportban a faiskolai termékek aránya meghatározó, de jelentős a friss vagy kezelt vágott virág részesedése is.

Több mint nyolc éve előzetes letartóztatásban van Süveges Péter, aki a vád szerint pénzszállító kocsit rabolt ki, és embert is ölt, de már több pénzt nyert a kártérítési perekben, mint ami a vádiratban a terhére rótt bűncselekményekben szerepel.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassítja a brit gazdaság növekedési ütemét a múlt havi választások után kialakult politikai bizonytalanság. A június 8-án tartott választásokon a kormányzó Konzervatív Párt elvesztette abszolút többségét az alsóházban, és külső támogatásra szorul törvényjavaslatai, köztük a sarkalatos bizalmi és költségvetési jellegű törvények elfogadtatásához. Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdas...

Az Apple A10X meglepően kis terület mellett állít fel új, házon belüli sebességrekordokat.

Május végén írtunk arról, hogy az NGM körbeküldte az érintett hazai piaci szereplőknek az ösztönzőkre, az elemzési díjakra és a termékkialakításra vonatkozó fontosabb kérdéseket a MiFID 2. kapcsán,...

Május végén írtunk arról, hogy az NGM körbeküldte az érintett hazai piaci szereplőknek az ösztönzőkre, az elemzési díjakra és a termékkialakításra vonatkozó fontosabb kérdéseket a MiFID 2. kapcsán,...

Az Apple A10X meglepően kis terület mellett állít fel új, házon belüli sebességrekordokat.

Mexikót, Indiát és Vietnamot is lehagyták, egy évtized alapján duplázták a béreket.

Adminisztrációs pluszterhek nélkül nőhet a NAV által monitorozott üzleti tranzakciók száma

Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek alakulhatnak Magyarországon, hogy elősegítsék a nyugdíjas korú emberek munkába állását.

A gazdasági világválság óta most a legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta az unióban.

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) információi szerint 500 millió forintos vagyoni biztosítékkal rendelkezett a fizetésképtelenné vált Green Holidays utazási iroda, de azt még nem lehet tudni ... ...

Semmi információjuk nincs a csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasainak.

Nyolcéves mélyponton állt májusban a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Nyolcéves mélyponton állt májusban a munkanélküliségi ráta az euróövezetben. Magyarország negyedik helyen áll.

A Kreatív egykori főszerkesztője vezeti ősztől a hírportált.

Még nem tudja, hogy mikor és hogyan fog hazajutni a Green Holidays utazási iroda csődje miatt Törökországban rekedt turista, Novák Zsuzsa és családja. Az InfoRádiónak elmondta, hogy csak a magyarországi híradásokból jutnak információhoz.

Az utóbbi időszak nem kedvezett az olaj kurzusának, ugyanis igen rossz hírek sújtották. Ez a folyamat rányomta a bélyegét a befektetők hangulatára. A múlt heti jó hír azonban egy kis löketet adott és újabb pattanásra számíthatunk az árfolyamban rövidtávon. Az utóbbi másfél hónapban minden létező rossz hír megtalálta az olaj piacát, aminek következtében a befektetők ...

A fogyasztók sürgetése és a termékek lényegi jellemzőiről nyújtott valótlan tájékoztatás miatt sértheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényt az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) versenyhivatali eljárást kezdeményezett a befektetési ügynök tevékenysége és kommunikációs gyakorlata miatt.

Volt, aki már kitettek a szállodából, mert nem tudott fizetni.

680 ezer forintnál is többet kell fizetni átlagosan az új építésű lakások négyzetméteréért Budapesten. A felkapottabb városrészekben az ár a másfél millió forintot is elérheti, és a szakértők szerint még nincs vége a drágulásnak.

Egy országot sem találtak az egész EU-ban, ahol jobban felpörögnének a lakásépítések, mint itt. Igaz, ahhoz képest, hogy pár éve még évszázados mélyponton volt a magyar piac, nem nehéz fejlődni.

Jócskán lelassíthatja a brit gazdaság növekedését.

Az adategyeztetési határidőt, június 30-át követően is visszaadhatják a szolgáltatók a feltöltőkártyás előfizetésekhez tartozó mobilszámokat és azok egyenlegét azoknak, akik nem azonosították magukat időben, de később megteszik ezt - írja az MTI.

Orosz-kínai csúcstalálkozó lesz a héten – a sokadik az elmúlt öt évben. A két ország vezetőjének számos tárgyalása ugyanakkor nem sok eredmény hozott, aminek Oroszország gyengesége az oka. A ... ...

Két százalékos többlettel zárta a költségvetés 2017 első negyedévét, 1999 óta nem volt ilyenre példa.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassítja a brit gazdaság növekedési ütemét a múlt havi választások után kialakult politikai bizonytalanság.

Semmit sem tudnak a csődbe jutott cégről, sokuknak közülük pedig még készpénze sincs – állítja egy a Green Holidays jóvoltából Törökországban rekedt utas.

Júniusban történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe és felkerült a BÉT terméklistájára a Waberer’s részvénye.

Az Aldi Nord bejelentette, hogy nemzetközi szinten több mint 5 milliárd eurót (körülbelül 1550 milliárd forint) fordítana üzletfelújítására. Ez lesz a diszkontlánc történetének eddigi legnagyobb beruházása ... ...

A majdnem 400 méter hosszú OOCL Hong Kong, az Orient Overseas Container Line (OOCL) kínai hajótársaság konténerszállító hajója a németországi Wilhelmshaven Jade Weser kikötőjébe érkezett vasárnap. A több mint 21 400 szabványos konténernyi férőhellyel rendelkező hajó a világ legnagyobb konténerszállító vízi járműve.

Minden felhasználónál bekapcsolta a Facebook azt a funkciót, amely pillanatok alatt megmutatja, hol található a környéken ingyenesen használható wifi - írta a hvg.hu.

Mintegy 300 milliárd forintos keretösszeggel indul el a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig - jelentette be Seszták Miklós...

Szeptember elsejétől nyújthatják be a pályázatokat vissza nem térítendő fejlesztési forrásokra a vidéki szálláshelyek. A Kisfaludy Konstrukcióban mintegy 300 milliárd forintot pályázhatnak meg a turizmusban tevékenykedő cégek.

Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe júniusban és új kibocsátóval, a Waberer's-szel gyarapodott a budapesti börze - írja az MTI a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) havi összefoglalója ... ...

Ismét történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe júniusban és új kibocsátóval, a Waberer’s-szel gyarapodott a budapesti börze – emelte ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) havi összefoglalójában hétfőn. A tájékoztató szerint júniusban 237,6 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a részvénypiacon, ami némileg elmarad a májusi értéktől (255,7 milliárd forint), viszont jelentősen meghaladja a tavalyi év ...

A napokban ismét hallani lehetett a Fortress-ügyről. Június közepi bejegyzésemben épp azt írtam, hogy „a piramisjátékok célközönsége sajnos megtanulta, hogy sok munkával, áldozatvállalással sem tud...