Legfontosabb témák

A közösségeket szolgáló fejlesztéseket díjazta idén az Invitel Csoportba tartozó Invitech Solutions.

Az EU-bíróság szerint ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás.

Die Regierung von Viktor Orban erhält dicke Post aus Brüssel. Die EU-Kommission hat ein Verfahren wegen Vertragsverletzung eingeleitet. Der grosse Streitpunkt ist ein neues Hochschulgesetz.

Nem egyezik az uniós joggal a magyar adószabályozás és a gyakorlat sem.

Tavaly a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 302 fogyasztóvédelmi vizsgálatot folytatott le, 273 esetben jogszabálysértést állapított meg, amelyek miatt 258,3 millió forint bírságot szabott ki a piaci szereplőkre ... ...

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

Vizsgálják a civiltörvényt, a menekültügyi szabályozást és a legújabb nemzeti konzultációt is, ami az Európai Bizottság szerint félrevezető vádakon alapul.

Minden vállalkozásnál szükség lehet olykor egy jó képre vagy bannerre, azonban sok helyen nincs lehetőség külön erőforrást allokálni minden ad-hoc jellegű, kisebb designmunkára. Összeszedtünk 5 ingyenes képszerkesztő szoftvert, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Taxistüntetést rendezett Bukarestben a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva, illetve az ennek teret engedő joghézag felszámolását követelve.

Egyre kevesebb cég támogatja béren kívüli juttatással dolgozóit....

Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak. Mindezek kapcsán a jegybank figyelmeztet: a fogyasztóknak ajánlott szerződéskötés előtt a lehető legalaposabb tájékozódás - olvasható az MNB 2016-os fogyasztóvédelmi jelentésében. A jegybank kiemelten vizsgálta az elszámolás, forintosítás végrehajtását és a tőkepiaci szereplők tájékoztatási kötelezettségeinek betartását is.

Felpörgött a hitelezés, ez hajtotta a pénzintézet teljesítményét.

Komoly szélsőségek jönnek az időjárásban.

Kettészakad az ország időjárása: csaknem 20 Celsius-fok különbség a keleti és a nyugati országrész között - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A brit kormány az EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások lehető legkorábbi szakaszában megállapodásra akar jutni a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok jogainak biztosításáról.

A Győri Tibor tulajdonában lévő Médianéző százmilliókért jelent majd Magyarország külföldi megítéléséről.

Bár Marine Le Pen csak alig több mint 2 százalékkal maradt le a francia elnökválasztás első fordulójában Emmanuel Macron mögött, mégis kicsi az esélye a győzelmének. Ám a Brexit óta a kevéssé sanszos lehetőségeket is érdemes komolyan venni.

Három komoly figyelmeztetés is érkezett arra, hogy esésre lehet felkészülni a vezető tőzsdéken egy befektetési szakértő szerint. Tom Lee szavait illik komolyan venni, tavaly ugyanis meglepően pontos jóslatokkal ... ...

Közzétette a jegybank a tavalyi évre vonatkozó pénzügyi fogyasztóvédelmi jelentését. Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak.

A magyarok fele még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre, miközben ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség - derült ki a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet közös internetes kutatásából, amelynek eredményeit szerdán ismertették Budapesten.

Elküldték az úgynevezett hivatalos felszólító levelet.

Hát az a közös, hogy Twitter-üzenetben mindkettőnek gratulált a frankfurti központú német tőzsde. Előbbinek azért, mert tegnap új történelmi csúcsra, 12 467 pontra emelkedett, utóbbinak pedig azért,...

Az előnyös kereskedelmi megállapodás érdekében hajlandó lenne Nagy-Britannia befizetni az EU közös kasszájába azt a 17 milliárd eurót, ami a 2019. márciusi kilépés és a 2020 év vége közötti időszakra...

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol.

Az Európai Bizottság (EB) hivatalos felszólító levelet küld az Orbán-kormánynak a felsőoktatási törvény módosítása miatt, ami előszobája a kötelezettségszegési eljárásnak - jelentette be szerdán Vladis ... ...

Nem jelent meg érdeklődő azon a közmeghallgatáson, amelyet az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) a napokban tartott az átláthatóság biztosítása érdekében – eleget téve hazai törvény...

A budapesti FINA úszó világbajnokság szinkronúszás helyszínének a Városligeti tóba telepítése miatt módosítani kell a liget rehabilitációjának tájépítészeti generál- és szakági tervezési szerződését, emiatt ... ...

Nem csak, hogy uniós alapelvbe ütközik a felsőoktatási törvénymódosítás, de még a WTO is előveheti az EU-t a magyar szabályozás miatt.

A vezető európai részvényindexek a délutáni kereskedésben vegyes képet mutatnak, közülük a magyar tőzsde az egyik leggyengébben teljesítő részvénypiac. A magyar kispapírokban ismét nagy a forgalom, a...

Azt jó ideje tudni lehet, hogy a dánok a legboldogabbak a világon. Most az is kiderül, hogy mitől.

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán. A csökkentéssel a benzin átlagára 359 forintra, a gázolajé pedig 356 forintra mérséklődik. Legutóbb szerdán változott az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin bruttó 3 forinttal, a gázolaj bruttó 5 forinttal lett ...

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán. A csökkentéssel a benzin átlagára 359...

A franciák kétharmada meghaladottnak ítéli meg a jobb- és baloldali törésvonalat a francia elnökválasztás első fordulója után, amelyből a centrista Emmanuel Macron és a szuverenista Marine Le Pen jutott tovább a május 7-i második fordulóba - derül ki a Viavoice közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szerdán tett közzé a Libération című napilap.

Die EU sieht zwei Bereiche der ungarischen Politik in Konflikt mit europäischen Verträgen: Das neue Hochschulgesetz und die Volksbefragung namens "Stoppt Brüssel".

A kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt évente csaknem 50 milliárd euró, vagyis az értékesítés 7,4 százaléka esik ki.

Úgy tűnik, a csendes puhatolózások és hónapokig tartó diszkrét csábítások után a londoni City bankjai kitalálták, hol folytatják tovább az életet, miután a Brexit minden bizonnyal megfosztaná őket a közös piactól. A kérdés csak az, otthon éreznék-e magukat Budapesten?

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság (EB) szerdán Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása miatt, amely bírálói szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU).

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a lex CEU-ként elhíresült felsőoktatási törvény miatt, mivel több ponton sérti az uniós alapelveket és jogot. A...

Nyugdíjba vonulás előtt, fel kell mondani? Ha igen akkor rendes felmondással, vagy közös megegyezéssel kell ezt tenni?

Pénteken tovább csökken az üzemanyagok ára.

Látványos filmet forgatott az AIG biztosító.

Magyarországon a vállalatoknak egyre több jó szakemberre van szükségük, ezért hajlandók magasabb bért is fizetni a naprakész tudással rendelkezőknek.

Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik egy hajszállal, 1-1 százalékponttal növelte a támogatottságát – derül ki a ZRI Závecz Research Intézet közvélemény-kutatásából.

Óriási bírságot fizettettek a bankokkal a bankkártyák rendszerének problémái miatt, ám most újra kell kezdeni az eljárást, és addig is visszajárnak a milliárdok.

2016 januárjában elindítottam az adategyeztetési eljárást nyugdíjba menetel céljából. Súlyosan hibás és hiányos határozatot kaptam, amit megpanaszoltam. A válasz 60 nap után megérkezett, de csak az egyik hibát javították ki, a többit válasz nélkül hagyták. Ezt ismét megpanaszoltam. Az aktámat "küldözgették", de nem zárult le az eljárás. Eközben elértem a nyugdíj korhatárt (2016 novemberében) és e-mailben azt a tanácsot kaptam, hogy indítsam el nyugodtan a nyugdíjam megállapítását, hiszen úgyis elölről fognak mindent átnézni. Beadtam minden hivatalos iratot a munkaviszonyaimról (mindössze 2 helyen dolgoztam tanárként egész életemben, plusz megbízásaim voltak, de mindegyikről van papírom és adóztam is. Ezek vizsgáztatási díjak, óraadás, szakértői munka, mind állami intézményben, amik ma is léteznek.) 2017 februárjában (nem előzetes) megállapítottak egy összeget, de minden adat nélkül, vagyis csak az összeg van a határozatban, de hogy milyen munkaviszonyok és milyen részösszegek (éves kereset, egyéb keresetek) alapján számították ki, arról semmilyen adatot nem kaptam. Ezt nem fogadtam el, ismét panasszal éltem. Azóta semmi sem történt. Érdeklődésemre a legutolsó ügyintézőm azt a választ adta, hogy ő már más területen dolgozik és nem tud semmilyen információt szolgáltatni. Mit tehetek még? Az adategyeztetést értelemszerűen a nyugdíjmegállapítás kérésekor megszüntették. Lassan 1,5 éve húzódik az ügyem és hiába érdeklődöm, a válasz mindig ugyanaz: "Máshoz került az ügy vagy nem szolgáltatnak adatot a munkáltatók vagy legyek türelemmel". Meddig lehet ezt még csinálni? Nem tudom, mi alapján kapok havonta valamekkora összeget, félek, hogy sosem kapom meg, ami megillet. Létezik, hogy egy összeget el kell fogadnom, mindenféle adat nélkül?

Komoly bajok vannak a magyar bankrendszer hatékonyságával, ez jelentősen drágítja az ügyfelek számára a bankolást – vélekedett Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Portfolio konferenciáján.

Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és adóhatósági gyakorlat - mondta ki szerdai ítéletében az Európai Unió Bírósága. Az ügy előzménye, hogy egy ... ...

Az eurózónás bankok előreláthatóan szigorítanak majd a vállalati hitelezés feltételein, a forráskihelyezés ennek ellenére bővülni fog, köszönhetően a rekordalacsony kamatkörnyezetnek – tette közzé felmérését tegnap az Európai Központi Bank (EKB).

Az MNB fogyasztóvédelmi fókuszában tavaly többek közt a lakáshitelek kamatkockázata, a fogyasztási hitelek THM-en kívüli költségei, a biztosítási félreértékesítés és a KGFB-szerződésekkel kapcsolatos tájékoztatások álltak.

Továbbra is rengeteg munkahelyet veszélyeztet a hamisítás Európa szerte.

Ausztria ismét meghosszabbítaná a határellenőrzést, beterjesztették az EB-nek a kérvényt.

Terrorelhárítási akciót hajtott végre szerda reggel a francia titkosszolgálat a Párizshoz közeli Trappes településen, ahol négy embert előállítottak - erősítették meg rendőrségi források a Le Parisien című napilap értesülését.

80 millió európai munkahelyet veszélyeztetnek a hamis termékek....

Többek között az adó 50 százalékát kitevő bírságot kifogásolta az Európai Unió Bírósága.

1971 óta dolgozok amit vissza is igazolt a nyugdíjintézet. Gyerekkori betegségem miatt 1981-be leszázalékoltak 67%-ra, majd 1991-be 50%-ra véglegesítették. A 45 év alatt 184 napot voltam táppénzen a többit folyamatos műszakba dolgoztam. Mivel nem vettem igénybe a leszázalékolást van-e valami kedvezmény a nyugdíjra, illetve adókedvezményre. A betegségem mind a mai napig megvan, melyet gyógyszeres kezeléssel lehet élhetővé tenni.

Több ponton is ellentétes az uniós joggal a fordított adózásra vonatkozó magyar szabályozás és az adóhatósági gyakorlat - mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Az idei középfokú felvételik során a jelentkezők 96,9 százaléka (79 363 diák) felvételt nyert valamelyik középfokú oktatási intézménybe – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákokat a felvételi döntésről szerdáig értesítik az intézmények. A felvételi eljárásban 81 883 nyolcadik évfolyamos, 7516 hatodik évfolyamos és 6089 negyedik évfolyamos tanuló vett részt. A felvettek 74,5 százaléka ...

A tűzszerészek a szerkezet azonosításáig és a terület teljes átvizsgálásáig lezárták a Béla út 57. szám körüli területet.

A tűzszerészek a szerkezet azonosításáig és a terület teljes átvizsgálásáig lezárták a Béla út 57. szám körüli területet.