Legfontosabb témák

A The Wall Street Journal szerint jelenleg 152 vállalat éri el az 1 milliárd dolláros értéket, a lista elején az Uber áll 68 milliárd dollárral.

A tőzsdei szlengben unikornisoknak nevezik azokat a startup cégeket, amelyek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. Az összeget a forrásbevonás(ok) kondíciói, a várható növekedési dinamika és ...

Az Uber nemcsak az utakon akar kihívója lenni a hagyományos taxizásnak, hanem a levegőben is, ahol egyelőre üres a pálya. Autótaxi áron fognak repülni, de vajon mi lesz, ha másnak is eszébe jut, ki fér el a légtérben, és ki nem? Izgalmas és részben ijesztő új korszak jön.

Taxisok tüntettek az Uber fuvarmegosztó ellen a román kormány épülete előtt.

Taxistüntetést rendezett Bukarestben a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva, illetve az ennek teret engedő joghézag felszámolását követelve.

Taxistüntetést rendezett Bukarestben a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva, illetve az ennek teret engedő joghézag felszámolását követelve.

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

Ha eddig problémád volt azzal, hogy mennyi borravalót adj, van egy jó hírünk.

Hoopps néven hamarosan új megközelítésből lesz elérhető az applikáció alapú autózás.

Eredményes első félévet zárt hazánkban a Taxify.

Mit nekik kitiltás és önvezető-balesetek, a veszteségek ellenére is erős lett a tavalyi év.

Múlt hét óta folyamatosan ellenőrzik az online kasszák meglétét az ellenőrök.

A fővárosi taxisok mintegy 25 százaléka nem szerezett még be online pénztárgépet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonban folyamatosan ellenőrzi a sofőröket. Mindeközben a személyszállítók bejelentették, ha nem tárgyalhatnak a városvezetéssel, újra tiltakozásba kezdenek.

Az ellenőrök arra kíváncsiak, van-e online pénztárgép a személyszállítók autóiban.

Sikeresen zárta első fél évét a Taxify Magyarországon. A társaság alig hat hónap alatt megduplázta flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a főváros taxi piacán. Az elmúlt félévben közel negyedmillió fuvart bonyolított le Budapesten a cég. Idei terveik között szerepel a vidéki indulás, valamint erősítik a céges ügyfélkört is.

Sikeresen zárta első félévét a Taxify Magyarországon. A társaság alig hat hónap alatt megduplázta flottája méretét, így 200 autóval van jelen a főváros taxipiacán.

A Taxify alig hat hónap alatt megduplázta magyarországi flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a főváros taxi piacán. Az elmúlt félévben közel negyedmillió fuvart bonyolított le Budapesten a cég. Idei terveik között szerepel a vidéki indulás, valamint erősítik a céges ügyfélkört is.

Újabb garast tett le a felhős technológiák mellett a Microsoft, most épp a Deis felvásárlásával.

Egy helyi bíróság kitiltotta Olaszországból az Ubert. A döntés kapcsán a cég megdöbbenését fejezte ki, azt ígérve, mindenképpen fellebbeznek az ítélet ellen.

Hiába szívódott fel a fővárosból az Uber, a taxisok továbbra is elégedetlenek. A városvezetéssel kívánnak tárgyalni, s ha erre nem mutatkozik hajlandóság, akkor ezt demonstrációval kényszerítenék ki.

Hiába szívódott fel a fővárosból az Uber, a taxisok továbbra is elégedetlenek, mert az amerikai cég távozása ellenére a fekete személyszállítási fuvarok száma változatlanul magas Budapesten. A városvezetéssel ... ...

A taxisok közel harmadának továbbra sincs online pénztárgépe.

Állítólag a Hoopps szállítja majd a vizes vb VIP-vendégeit.

Hiába húzott el az Uber, a pesti taxisok továbbra is elégedetlenek - írja a Népszava.

Az Uber kivonulása után is elégedetlenek a taxisok, és újabb demonstrációt fontolgatnak.

Nyertek a taxivállalatok.

A taxishiénák kiszűrését is segítheti az online pénztárgéprendszer - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az MTI-nek.

A taxishiénák kiszűrését is segítheti az online pénztárgéprendszer.

A taxishiénák kiszűrését is segítheti az online pénztárgéprendszer – mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az MTI-nek. Magyarázata szerint a revizorok a rendszám beütésével laptopjukról azonnal ellenőrizhetik, hogy a gépjármű tulajdonosa bejelentett adózó-e, rendelkezik-e online pénztárgéppel, ami alapján könnyebben választhatják ki, hogy melyik taxit érdemes ezért ellenőrizni. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, ...

Kiszűrésüket is segítheti az online pénztárgéprendszer.

A taxishiénák kiszűrését is segítheti az online pénztárgéprendszer - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az MTI-nek.

A taxishiénák kiszűrését is segítheti az online pénztárgéprendszer - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az MTI-nek. Magyarázata szerint a...

Egy vállalkozás azt ígéri, visszahozza Magyarországra a kedvezményes árú, applikáció alapú autós utazást. A cég elektromos autóflottája a 2017-es úszó-világbajnoksággal együtt debütál majd: ők szállítják majd a VB VIP vendégeit.

Az utazásmegosztó alkalmazások versenyhelyzetbe állítják a taxikat és a tömegközlekedést....

A Daimler és a Bosch olyan autonóm, vezető nélküli gépjárművek vezérlésének kifejlesztésén dolgozik, amelyek akár taxiként is szolgálhatnak a nagyvárosi közlekedésben - közölte a két vállalat.

A német Daimler AG és a Robert Bosch autóipari alkatrész beszállító vállalat együttműködésre lépett.

A jövőben is a 6x6 Taxi fuvarozhatja az MTVA-t.