Legfontosabb témák

Im Jänner 2020, in nicht einmal fünf Monaten, empfangen Wien und Graz im Zuge der Handball-EM die besten Spieler Europas. ÖHB-Generalsekretär Bernd Rabenseifner blickt voraus und spricht über Österreichs Hallenproblematik.

Vajon hány Teslás fogja követni a példáját?

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is.

A fővárosiak több mint fele évente legalább egyszer taxizik, legtöbben nem appban, hanem telefonon rendelnek autót, az átlagos út 7 kilométeres.

Átlagosan 7 kilométert tesznek meg az utasok Budapesten taxival egy alkalom során, ami nagyjából 3 ezer forintba kerül - derült ki a Főtaxi Zrt. megbízásából készített kutatásból. A kutatásból...

Kolumbiában ugyan elterjedt az Uber, de egyelőre mégis illegális.

Egyik sem taxi, mégis sárgák és ez nagyonon is rendben van így.

Jogi ellentmondás támadt.

5,2 milliárd dolláros adózás utáni veszteséggel zárta a második negyedévet az Uber, s emiatt mélyrepülésbe kezdett a telefonos applikációra alapuló taxiszolgáltató részvényárfolyama. Annak ellenére, hogy a veszteség nagyobb részét a tőzsdére lépéssel kapcsolatos kiadások tették ki.

A hír után esni kezdtek a cég részvényei.

Elmaradt a várakozásoktól az Uber profitja, de most éppen nem az üzlettel volt a gond, hanem a tőzsdére lépés költségei vittek el egy csomó pénzt. A részvény mindenesetre mélyrepülésbe kezdett. Jó nagy ... ...

A lépéssel a baleseteket szeretnék csökkenteni.

Kurz vor Schluss lancierte Lewis Hamilton das entscheidende Überholmanöver und sicherte sich den achten Saisonsieg.

Egy évtizeden belül a technológiai fejlődés alaposan felforgathatja a városok közlekedését. Jöhetnek a pilóta nélkül repülő, helyből fel- és leszálló légijárművek, az eVTOL-ok. Bár elterjedésüket ma még több komoly probléma akadályozza, megjelenésük a légiiparban és a légiközlekedésben a mostanság az autóiparban tapasztalhatóhoz hasonló forradalmi változásokat hozhat – derül ki a Deloitte tanulmányából.

Forradalmi változások előtt állunk, hamarosan jön a következő nagy ugrás a mobilitásban.

A fuvarmegosztó Ubernél összesen négyszáz embert bocsátanak el az osztályról világszerte.