Legfontosabb témák

Az utóbbi napokban nyilvánosan is újra nyitotta a Liberálisok nevű párt a vitát a budapesti taxi rendeletről. Ezt mi, a Magyar Taxisok Szakszervezete, szakmai körben már a rendelet elfogadása óta szorgalmazzuk, illetve a decemberi fővárosi közgyűlésben elértük azt is, hogy egyenlőre - komoly szakmai vita nélkül - ne módosítsák, ezzel újabb egy hónapot adva a szakmai egyeztetésnek.

Miközben a nagyvárosokban dugó dugó hátán, addig a vízi utak üresek. Ez a felismerés az alapja egy új közlekedési vállalkozásnak. San Francisco-t is megcélozta a SeaBubbles nevű startup vállalkozás, amely Párizsban a Szajnán kísérletezik öt személyes járművel, amely egy szárnyas hajó, egy taxi és egy rovar keverékére emlékeztet.

A Movement pár héten belül nyilvánosan is elérhetővé válik bárki számára. Az Uber főleg a várostervezőknek, urbanistáknak szánja a rendszert, így átláthatják majd, milyen forgalmas helyekre érdemes hivatalokat építeni vagy tömegközlekedési csomópontokat tenni.

Teljesen feleslegesnek tartják a készülék használatát.

Az elmúlt év utolsó napjaiban leginkább a taxisok és a pénzváltók vásároltak online pénztárgépet, míg az autószerelők és a tisztítási szolgáltatást nyújtók többnyire az áfás számlaadást választották.

Az elmúlt év utolsó napjaiban leginkább a taxisok és a pénzváltók vásároltak online pénztárgépet, míg az autószerelők és a tisztítási szolgáltatást nyújtók többnyire az áfás számlaadást választották - írta pénteken a Világgazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól kapott adatokra hivatkozva.

Január elsejétől kellene online pénztárgépet használnia többek között a taxisoknak is, a Világgazdaság szerint 80 százalékuk üzemelte be eddig a gépet.

A taxisok és a pénzváltók vitték a leginkább az online pénztárgépeket, de ők is csak a két ünnep között. A szerelők és a tisztítási szolgáltatók egy jelentős része azonban hivatalosan inkább az áfás számlák mindennapos töltögetését választotta.

Drasztikusan csökkenne a forgalomban lévő autók száma, így kevesebb lenne a torlódás és szmog, ha taxi helyett tömött telekocsikban ülnének az emberek az MIT mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatóinak számításai szerint.

A mindössze 2014 óta működő Huochebang az Uber modelljére emlékeztető szolgáltatást nyújt Kínában, személyautók helyett azonban a teherszállítóknak biztosít fuvarszervező mobilplatformot. A cégnek ma már több mint 3 ezer alkalmazottja van, akik közül száz-akárhány fő kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos fejlesztéseket végez, így a hasonlóság nemcsak a vállalatok üzleti modelljében, hanem jövőképében is tetten érhető.

Spanyolországban már nem kell kétségbeesnie annak a katolikusnak, akire váratlanul tör rá a bűnbánat. Ha van okostelefonja, akkor egy alkalmazás segítségével könnyedén megtalálhatja a legközelebbi papot, akinél rövid határidőn belül meggyónhatja, ami a lelkét nyomja. Legyen az halálos, esetleg hétköznapi, bocsánatos bűn, a feloldozás közel lehet.

A szilveszteri bulikon szokásos tömegeket talán senkinek sem kell bemutatnunk, meg a hazajutás sem egyszerű.

Hosszas várakozásra készüljenek azok, akik szilveszterkor taxival szeretnének utazni, előfordulhat, hogy reménytelen lesz a várakozás, ilyenkor célszerűbb a tömegközlekedést választani - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Szilveszter este rekordot dönthetnek a sárga autók....

Karácsonykor és szilveszterkor a világ összes taxija nem lenne elég Budapesten.

Kifejezetten erős karácsonyi időszakról számolt be két taxitársaság is a Világgazdaságnak. A lap pénteki számában azt írta, a taxisok szerint karácsonykor és szilveszterkor „a világ összes taxija nem lenne elég Budapesten”.

Mit tehetünk, ha a taxis cégnél fel sem veszik a telefont szilveszterkor?

Az engedély nélküli különjárati személyszállítás 800 ezer, az engedély nélküli menetrendszerinti járatok üzemeltetése 400 ezer, míg az érvényes vezetői engedély nélküli személy- vagy áruszállítás 600 ezer ... ...

Néhány nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát egy szegedi taxis jótékonysági akciója. Berinszki Zoltán ingyen szállítja be a kórházba a beteg gyereküket látogató szegény szülőket. A példáját már hétszázan követték. A volt mentős az InfoRádióban elmondta, azt tervezi, hogy karácsony után is folytatja a misszióját, sőt indít egy úgynevezett bakancslista akciót: rákbeteg gyerekek utolsó kívánságait szeretné teljesíteni.

A Volkswagen egy teljesen elektromos meghajtású, automatizált kisbusz koncepciójával rukkolhat elő a Detroiti Autószalonon januárban - erről a német autógyártó számolt be közleményében. Fontos...

San Francisco után Madridban is elindították az önjáró flottájukat.

Visszahívta az utakról az Uber önvezető autóit a kaliforniai közlekedési hatóság - írja a Reuters.

Szoftverhiba miatt nem megfelelően kezelik a biciklisávokat, az Uber sofőr nélküli autói, amelyeket a vállalat mindenféle engedély nélkül tesztel San Francisco közútjain. A kaliforniai főügyész jogi lépésekkel fenyeget.

A gyorséttermek olajszagú bohóckirálya 2017 januárjában az Uberrel szövetkezve igyekszik alámerülni az ételkiszállítás művészetében. Első körben csak három amerikai városban kérhetik házhoz a Big Mac-et az emberek, de ha sikeresnek bizonyul a szolgáltatás, hamarosan bővülhet a városok és az országok listája is. [...] Bővebben!

Vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt három budapesti taxisofőr és egy pakisztáni férfi ellen, akik 11 migránst akartak Madarasról Budapestre vinni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy pakisztáni férfi és három fővárosi taxisofőr ellen, akik 2016. július 17-én 11 afgán menekültet akartak Madaras külterületéről ... ...

Egyelőre csak halmozza a veszteségeket a világ egyik legismertebb közösségi taxiszolgáltatását működtető Uber Technologies: az idei első kilenc hónapban már több mint 2,2 milliárd dolláros mínuszná...

Nagy a verseny, és sokat kell költeni az önvezető autós fejlesztésekre.

Veszteséges az Uber, ami nem meglepő annak fényében, hogy a növekedésben lévő cég sokat költ a terjeszkedésre. Az évet 2,6 milliárd dolláros veszteséggel zárhatta a világ legnagyobb nem tőzsdei...