Legfontosabb témák

Romániában olcsó a taxi, ám ezen belül Erdélyben drágább, mint a fővárosban. Más kérdés, hogy a taxisok lólépésben válogatnak az utasok közül és finoman szólva hajlamosak eltérni a hivatalos tarifáktól. ... ...

Horvát médiajelentések szerint az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvátországi közlekedési minisztérium - számolt be pénteken az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva.

Horvát médiajelentések szerint az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvátországi közlekedési minisztérium.

Az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobilalkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvát közlekedési minisztérium – számolt be pénteken az osztrák Die Presse hírportál a Jutarnji list horvát napilap jelentésére hivatkozva.

Horvát médiajelentések szerint az Uber fuvarmegosztó szolgáltatás mobil alkalmazásának átmeneti betiltását kérte bíróságon a horvátországi közlekedési minisztérium - írta az MTI a Die Presse hírportál ... ...

Úgy tűnik, a főváros szép eredményeket ért el a taxis csalók visszaszorításában - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára péntek reggel arról beszélt a köztévében, hogy a főváros szerintük szép eredményeket ért el a taxis csalók visszaszorításában.

Úgy tűnik, a főváros szép eredményeket ért el a taxis csalók visszaszorításában – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Elégedett az államtitkár a fővárosi taxismaffia visszaszorításával.

Félezer járművet ellenőriztek a fővárosi akció első hónapja alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság munkatársai. A szakemberek több mint tíz esetben szabták ki a maximális, 600 ezer forintos bírságtételt szabálysértő taxisokra, jellemzően az érvényes engedélyek hiánya miatt – írja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Eddig mintegy ötszáz járművet ellenőriztek Budapesten....

A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság.

Júniusban kezdték az ellenőrzést, eddig 500 kocsin vannak túl a közlekedési hatóság munkatársai.

A taxisok fokozott ellenőrzése a teljes idegenforgalmi főszezonban, augusztus végéig folytatódik.

Komoly razziákban vizsgálják a fővárosi taxisokat, és még nincs vége.

A budapesti taxisok körüli viták a szakmai egyeztetések hatására létrejött rendelet kihirdetésével elhalkultak, azonban a taxis hiénák forgalomba való visszaszivárgása alapot adtak egy újabb kerekasztal-beszélgetésre.

Önvezető robottaxi technológia kifejlesztésén dolgozik a német autóipari alkatrész és berendezés beszállító konszern, a Continental - írja az MTI. Andree Hohm projektvezető szerint a robottaxik jelenthetik ... ...

Idegenforgalmi szempontból frekventált helyszíneken, főként a vizes világbajnokság eseményeinek környezetében működő vendéglátó-egységeknél, alkalmi árusoknál és mutatványos eszközöket üzemeltetőknél tart ellenőrzést a budapesti kormányhivatal. A kormányhivatal közlekedésfelügyeleti hatósága a személyszállítást végző szolgáltatók jogszerű működésére fordít kiemelt figyelmet.

Július 27-én, csütörtökön vesznek végső búcsút Schubert Évától Budapesten, a Farkasréti temetőben - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán.

Egyre népszerűbbek a különböző közösségi szolgáltatások, nem csak a felhasználók, hanem az ezektől pénzt remélők körében is. A Pew piackutató cég felmérése szerint minden negyedik amerikai mellékállásban dolgozik a közösségi vállalkozások valamelyikének, ezzel egészítve ki a bevételeit.

Eddig az Ubernek 21 városban sikerült kiépítenie a saját hálózatát, míg a Yandexszel közös lista 127 városra fog kiterjedni. A konfliktusokkal és vezetőhiánnyal küzdő vállalat nem bírta tovább a versenyt Oroszországban és a környező régióban.

Becslések szerint a Sound alatt 200-250 millió forintot fizettek ki a fesztiválozók közlekedésért....

Adóellenőrök sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt állított bíróság elé az ügyészség egy taxisofőrt. Az autóvezetőt a vizes vb kapcsán ellenőrző NAV-osok fülelték le. A Budapesti IX. ... ...

Adóellenőrök sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése miatt állított bíróság elé az ügyészség egy taxisofőrt. Az autóvezetőt a vizes vb kapcsán ellenőrző NAV-osok fülelték le. A Budapesti IX. ... ...

A cég egyesíti fuvarmegosztó szolgáltatását az orosz Yandex Taxi vállalattal. Az új név még nem ismert.

A cég ugyan nem vonul ki, de egyesíti fuvarmegosztó szolgáltatását az orosz Yandex Taxi vállalattal.

A legnagyobb orosz IT cég saját uberjével olvad össze az Uber a posztszovjet piacon.

Egyesíti fuvarmegosztó szolgáltatását az orosz Yandex Taxi vállalattal Oroszországban és még négy szovjet utódállamban az Uber.

A cég nem vonul ki, de megadta magát a konkurenciának, ezentúl közös vállalatban működik a Yandex taxival.

A nyári túristaszezon és a nagy világesemények miatt dugók várhatók a fővárosban és taxival sem lesz könnyű közlekedni, ráadásul egyébként is kevés a taxis Budapesten - írta meg a Világgazdaság...

Schubert Évának csodálatos, alkotó élete volt, tanítványai rajongtak érte és közönsége, pályatársai is nagyon szerették - mondta az MTI-nek Mécs Károly, hangsúlyozva, hogy a színésznő halálával "nagy embert vesztettünk el".

Schubert Évát a Fővárosi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Jövőre ellephetik Amszterdam utcáit a londoni hagyományos fekete taxik, azonban megújult külsővel és elektromos hajtással. A holland fővárosban 2018 elején már járni fognak a London Taxi "TX"...

A vizes vb alatt még a szokásosnál is jobban szűrik az engedély nélküli kontárokat a taxisok.

Mostanában voltak, akik hűtötték az elektromos autókkal, önvezető járművekkel és más futurisztikus gépekkel kapcsolatos várakozásokat, de most jött egy csokor hír arról, ami a modernizáció gyorsulásáról szól. Van, aki már jövőre robottaxikat akar az utakra küldeni, más teljesen le akarja építeni a benzines üzletágát, megint más az űrutazásra készül.

Aggódnak a taxisok, hogy a vizes Vb miatt hazánkba érkező külföldieket már az első percekben átveri egy hiéna - a normális társaságok megpróbálnak belülről harcolni a csalók ellen, tippeket is adnak a hatóságoknak.

A Főtaxi kezdeményezésére a napokban ágazati párbeszéd kezdődött a fővárosban illegálisan tevékenykedő fuvarozók, az úgynevezett hiénák ellen.

Aggódnak a taxisok, hogy a vizes Vb miatt hazánkba érkező külföldieket már az első percekben átveri egy hiéna - a normális társaságok megpróbálnak belülről harcolni a csalók ellen, tippeket is adnak a hatóságoknak.

A Főtaxi kezdeményezésére a napokban ágazati párbeszéd kezdődött a fővárosban illegálisan tevékenykedő fuvarozók, az úgynevezett hiénák ellen.

A Főtaxi kezdeményezésére a napokban ágazati párbeszéd kezdődött a fővárosban illegálisan tevékenykedő fuvarozók, az úgynevezett hiénák ellen – közölte a társaság. A hamarosan kezdődő FINA Világbajnokság ... ...

Kelet-Közép-Európában Varsó az első olyan város, ahol az UberEATS segítségével házhoz szállítással lehet hozzájutni a McDonald's nyalánkságaihoz. Házhoz szállít a McDonald's Varsóban - írta a gazeta.pl. ... ...

A budapesti taxispiac összeomlásától tart a Budapest Taxi, mivel január 1-től a jelenleg futó autók több mint negyede nem közlekedhet. A fővároshoz fordultak. Több tízezer munkahely megtartásáért és Budapest ... ...

Intézkedési tervet készített az egyik fővárosi taxis társaság, hogy a jövő januártól érvényes környezetvédelmi szigorításokat enyhítsék. Megoldástervezetüket a fővárosi önkormányzat elé is elvitték.

Nettó 51 millió forint adófizetői pénzt költ el a Bp2017 gépjárművezetői és kapcsolódó szolgáltatásokra.

Összehívták a legnagyobb taxitársaságok vezetőit, hogy együtt gondolkozzanak, hogyan védhetik meg a hiénáktól a vizes világbajnokságra ide érkező turistákat. Összeülnek a legnagyobb magyar taxistársaságok ... ...

Összehívták a legnagyobb taxitársaságok vezetőit, hogy együtt gondolkozzanak, hogyan védhetik meg a hiénáktól a vizes világbajnokságra ide érkező turistákat.

Nem szükséges előzetesen az Európai Bizottságnak benyújtani az UberPop szolgáltatást tiltó és büntető törvénytervezetet az Európai Unió Bíróságának (EB) főtanácsnoka, Maciej Szpunar szerint. A francia ... ...

A tagállamok megtilthatják, és büntetőjogi szankciókkal sújthatják a jogellenesen végzett szállítási tevékenységet anélkül, hogy az erről szóló törvénytervezetet előzetesen be kellene jelenteniük az Európai Bizottságnak.

Az Európai Bíróság egy francia ügyben döntött, de a magyar Uber számára is érdekes lehet.

Az autót is kivonhatják a forgalomból....

Taxi hajtott járókelők közé hétfőn a bostoni repülőtér közelében, több ember megsérült - közölte a massachusetts-i rendőrség szóvivője.

Az incidens a bostoni Logan nemzetközi repülőtér taxi parkolójánál lévő kávézónál történt.

A taxisok kétharmada akadt fenn a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) legutóbbi ellenőrzésén.