Legfontosabb témák

Újabb frekvenciasávra, illetve újabb technológiára terjesztheti ki kölcsönös frekvenciahasználati-jog haszonbérleti megállapodását a Telenor Magyarország és a Magyar Telekom. A két cég elsősorban azt kívánja elérni, hogy ügyfeleik technológiafüggetlenül használhassák az országos lefedettségű szélessávú mobilhálózatot.

A Telenor újonnan kialakított közép-, kelet-európai klaszterének vezetője is lesz Alexandra Reich, a Telenor Magyarország vezérigazgatója. A norvég távközlési csoport a digitáli...

A 2016/17-es ünnepi időszakban is folytatódott a korábbi trend: a Vodafone ügyfelei sokkal több adatot forgalmaztak belföldön és roaming környezetben is, mint bármikor korábban, valamint többször és hosszabban kívántak kellemes ünnepeket vagy boldog új évet élőszóban telefonon, miközben a korábbi évekhez képest kevesebb üdvözletet küldtek SMS-ben. Ugyanezt tapasztalták a Telenornál is.

Az idei karácsonyi időszakban az egy évvel korábbihoz képest ugrásszerűen növekedett a Vodafone ügyfeleinek adatforgalma, míg a hagyományos telefonhívások, elküldött SMS-ek és MMS-ek száma sokkal kisebb mértékben változott. A Telenor ingyenes internetezése 30 százalékkal nagyobb adatforgalmat generált, ami így 700 terabájtot tett ki.

A Magyar Telekom és a Vodafone a berlini merénylet idején, hétfőn Németországban tartózkodó ügyfeleinek a roaming-díjakból maximum bruttó 10 000 forintot jóváír - közölték a szolgáltatók az MTI-vel kedden, az akcióhoz a Telenor Magyarország is csatlakozott.