Legfontosabb témák

A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) A piac konyhája című csütörtöki, székesfehérvári konferenciáján.

A jelenlegi lassuló globális környezetben a magyar gazdaság növekedése továbbra is várakozáson felüli, Európa egyik leggyorsabb ütemű bővülését mutatja - írja a Pénzügyminisztérium (PM) a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hazánkról szóló éves részletes jelentésére hivatkozva az MTI-nek csütörtökön elküldött közleményében. Az átfogó, javaslatokat is tartalmazó dokumentum teljes elismeréssel szól a növekedésbarát adópolitika eredményeiről, a bérfelzárkózást elősegítő, a munkanélküliséget visszaszorító és a gazdaság sérülékenységét csökkentő kormányzati intézkedésekről - tették hozzá.

Kínos vagy éppen bonyolult munkakörük miatt is állítottak már valótlant a magyar munkavállalók arról, valójában miért kapják a fizetésüket – derül ki Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu friss felméréséből. De nem csak másoknak füllentünk a munkánkról: minden negyedik emberrel előfordult már, hogy nem mondott igazat a munkahelyén a kollégáinak vagy a főnökének. Többeknek ez az állásába került.

Orosz számítógépes hackerek ellen emeltek vádat a pennsylvaniai Pittsburghben - jelentette be csütörtökön az amerikai igazságügyi minisztérium.

Megállt az élet csütörtökön Franciaországban, ahol mintegy hetven vidéki városban és a fővárosban a szakszervezetek szerint csaknem másfél millióan, a rendőrség szerint 806 ezren vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen. Párizsban incidensek is kísérték a felvonulást.

Most már biztos: az Aramco 25,6 milliárd dollárral letaszítja a trónról az eddigi győztes Alibabát.

Jellemzően borult, párás idő lesz a hétvégén. Kissé mérséklődik a hideg, ahol naposabb lesz az idő, ott több fokkal fagypont felett alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön küldtek el az MTI-nek.

Már a kisebb családi vállalatoknál is jelentős a társadalmi felelősségvállalás, miközben a generációváltásban is sokat fejlődtek az elmúlt években. A hosszú távú stratégiai gondolkodásban és az innovatív megoldások alkalmazásában azonban még szükség lehet némi útmutatásra, ezért idén negyedik alkalommal nyolc cég üzleti gyakorlata kapott K&H családi vállalatok kiválósági díjat a jó példák felkarolására és bemutatására.

Egyszer már bejött neki. A demokraták szerint a kormányzati etikára vonatkozó szabályok frissítése miatt lenne erre szükség.

Egyszer már bejött neki. A demokraták szerint a kormányzati etikára vonatkozó szabályok frissítése miatt lenne erre szükség.

Új médiaszabályozási rendszert vezetnek be Németországban, a csaknem 30 éve megalkotott szabályok helyére lépő új előírásokról csütörtökön állapodtak meg Berlinben a tartományi miniszterelnökök konferenciáján.

Milliókat hívtak határozatlan idejű sztrájkba a francia szakszervezetek a kormány még be sem terjesztett nyugdíjreformja ellen. Emmanuel Macron elnök 2025-től egységesítené a jelenleg működő 42 nyugdíjrendszert ... ...

Ha csak kicsit is: a tudós viselte bőrdzseki replikáját dobta piacra egy nagy ruhaipari vállalat.

Az biztos, hogy nem az alacsony állami támogatás a probléma.

Az Európai Unió (EU) válságban van, de ez utat nyithat valami újnak - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön Budapesten, a Polgári Magyarországért Alapítvány által az emberi jogok napja alkalmából rendezett konferencián.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette csütörtökön: arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják ... ...

Macron új, pontozás alapú nyugdíjrendszere miatt vonulnak utcára.

A közlemény szerint a idei költségvetési hiánycél várhatóan teljesül a növekvő bevételeknek köszönhetően.

A gyógyszeripar egyik sikerágazata a magyar gazdaságnak, szerepe kiemelkedő a visegrádi régióban is - mondta felvezető prezentációjában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az intézet által végzett iparági elemzést ismertetve csütörtökön.

A héten ütemesen növekedett az olaj ára, amely akár tovább folytatódhat, amennyiben a várakozásoknak megfelelően tovább csökkentik a kitermelést az OPEC tagországok. Ha nem jön éles fordulat, akkor rövid időn belül az áremelkedés a hazai kutaknál is visszaköszön.

Nagyvállalati partnerekkel erősítve indul az első hazai agrárinkubátor program.

Gianni Infantino mellett Jamasita Jaszuhiro, a Japán Olimpiai Bizottság és David Haggerty, a Nemzetközi Tenisz Szövetség elnöke is felvételt nyert.

Hétfőn Szijjártó Péter belebegtette, hogy hosszú távú gázszállítási szerződést kötünk Oroszországgal, amire könnyű azt mondani, hogy a külügyi és külgazdasági miniszter a nyolcvanas évekbe repíti vissza Magyarországot. Az energiapolitika viszont sokkal bonyolultabb annál, hogy feketén vagy fehéren meg lehessen ítélni a szándékokat.

Nem egyszerű eldönteni, hogy Télapó a világ legjobb projektmenedzsere-e vagy a legrosszabb. Azt mindenki, aki valaha végigcsinált egy vizsgaidőszakot, pontosan tudja, hogy a határidő előtti utolsó éjszakán csodákat lehet tenni, de felvetődik a kérdés: ha egy évre előre tudjuk, mikorra kell végezni, nem lehetne jobban megszervezni a felkészülést?

Októberben több mint 6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, továbbra is a tartós fogyasztási cikkek viszik a prímet.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 104,05 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 44 182,07 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége ... ...

Modern palackozó gépsort állítottak üzembe.

Elrendelte egy gázvezeték megvalósíthatóságának tanulmányozását Putyin.

A MOK új elnöke komoly átalakításokat lengetett be az egészségügyben.

2,752 milliárd forintért afejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszerrt.

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben.

Az elmúlt 4 év alatt mintegy 3 milliárd forintos fejlesztés volt a cégnél.

A BUX 104,05 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel zárt.

Nem végleges adatok szerint a londoni FTSE-100 mutató 0,71 százalékos, a frankfurti DAX-30 pedig 0,62 százalékos mínuszban, míg a párizsi CAC-40 mutató 0,03 százalékos pluszban fejezte be a napot. Az euróövezeti ... ...

Jobbnak látják a kilátásokat, mint legutóbb.

Rekord eredményeket értek el a bankok a közép- és kelet-európai régióban.

Viselkedéskutatók kezdeményezése azt szeretné elérni, hogy a tények több tiszteletet kapjanak a politikában.

Az Európai Tanács elnöke a gazdasági és monetáris unió elmélyítése mellett érvelt.

Minél nagyobb egy cég, annál korosabb a cégvezető?..

Az Európai Unióban egyetlen globális stabil kriptopénz-rendszer sem kezdheti meg a működését mindaddig, amíg jogi, szabályozási és felügyeleti problémák és kockázatok merülnek fel azokkal kapcsolatban ... ...

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök késő délután a reggeli szintekhez képest.

A közlekedési dolgozók által kezdeményezett megmozdulást kísérő általános sztrájkhoz szinte minden ágazat csatlakozott Franciaországban.

Hulladékgazdálkodási projektben vesz részt a Mészáros és Mészáros Kft., hat településen dolgoznak majd.

Amióta nincs akkora válság, egy csomó országban politikai okokból visszavonták vagy felpuhították a korábban elhatározott nyugdíjreformokat. Ez később még csúnyán visszaüthet az OECD szerint. Nagy gond, hogy egyre többen dolgoznak részmunkaidőben, határozott időre vagy vállalkozóként, az ő nyugdíjuk pedig kevesebb lesz.

A várt növekedés helyett csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma.

Hulladékgazdálkodási projekten szerepet sikeresen a családhoz köthető társaság.

Viski József, a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kiemelte a program fő módosítását, az erdősítés támogatását.

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk.

A gazdasági és monetáris unió elmélyítése, valamint a bankunió erősítése mellett érvelt az Európai Tanács elnöke az Európai Unió fő vezetőinek csütörtöki brüsszeli munkamegbeszélésén. Charles Michel szerint ... ...

Decemberben kopogtat a legtöbb biztosításközvetítő a potenciális ügyfeleknél. Az MNB szerint tisztul a piac, mégis nagyon sok bírságot osztott ki az idén ebben a szektorban. Hagyományosan a december ... ...

A héten ütemesen növekedett az olaj ára, amely akár tovább folytatódhat, amennyiben a várakozásoknak megfelelően tovább csökkentik a kitermelést az OPEC tagországok. Ha nem jön éles fordulat, akkor rövid időn belül az áremelkedés a hazai kutaknál is visszaköszön.

A világ élelmiszerárai, főleg a hús és növényi olajok, jelentős növekedést produkáltak novemberben, elérve az elmúlt két év legmagasabb értékét.