Legfontosabb témák

A nettó átlagbér 2019 áprilisában 246 800 forint volt. Az ingatlanárak emelkedése miatt egyre égetőbb kérdéssé válik mennyi hitelre lennénk jogosultak ezzel a jövedelemmel és az milyen lakás megvásárlására lenne elég? Ha a szóba jöhető támogatásokkal is kalkulálunk, akkor akár 2,7 millió forinttal több összeget kaphatunk. A lakásárak emelkedésével egyre fontosabb, hogy mekkora hitelösszegre lehetünk jogosultak. […] The post Milyen lakásra elég az átlagbér támogatásokkal és anélkül? appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre több vállalkozást jegyeznek be Szlovákiában finoman szólva virtuális - valójában gyakorlatilag fiktív - székhelyen, az ország minden pontján találhatók "székhelyszolgáltató" ingatlanok. Csak az elmúlt ... ...

Még mindig az irodaterületek a legnépszerűbbek a zöld minősítések között, a teljesen új ingatlanok mellett, egyre több már meglévő irodaház szerez LEED vagy BREEAM tanúsítványt. A minősítő rendszerek...

Az utóbbi években a lakásárak emelkedése jellemezte az ingatlanpiacot, mely napjainkban is dinamikus növekedést mutat. A Duna House Ingatlan Barométere alapján az elmúlt évben vidéken 12-39%-kal, míg Budapesten 16-22%-kal nőtt az átlagos négyzetméterár. Ez komoly fejtörést okoz a lakást vásárolni kívánók számára, de létezik megoldás. A növekvő vételár mellett is előfordulhat, hogy összességében akár 1,5 […] The post Hogyan tudunk ma olcsóbban lakáshoz jutni, mint 1 évvel ezelőtt? appeared first on Bankmonitor.hu.

Az OTP Ingatlanpont egyetemisták számára gyűjtött össze néhány jó tanácsot, nehogy hoppon maradjanak a kezdő lakáskeresők. 

Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást lehet venni 20 millió forintból, Debrecenben ez az összeg csak 40 négyzetméteres lakásra elég, Budapesten pedig 29 négyzetmétert adnak érte. A 20 millió forintos kategóriában a tégla- és panellakások között minimális a különbség, sőt, van több olyan vidéki nagyváros, például Békéscsaba és Miskolc, ahol a panelek négyzetméterára magasabb. Az ingatlan.com adatai szerint a megyei jogú városokban és a fővárosban feladott összes lakóingatlan-hirdetés 13 százalékát adják a 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlanok. Budapesten a hirdetések két százaléka esik ebbe a kategóriába.

Átalakulás tapasztalható a 20 millió forint alatti ingatlanok piacán.

A megyei jogú városokban és a fővárosban feladott összes lakóingatlan-hirdetés 13 százalékát adják a 20 millió forintnál olcsóbb lakóingatlanok.

Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest, derül ki a Duna House elemzéséből. A cég tranzakciós adatai alapján...

Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest, derül ki a Duna House elemzéséből. Az év második feléhez viszonyítva is erőteljes, 35 százalékos a növekedés. A nagyértékű ingatlanok a fővárosi belső kerületekben jelennek meg legnagyobb számban, de egyes Balaton-parti településeken és Debrecenben is egyre nagyobb számban fordulnak elő.

Idén az első fél évben több mint a kétszeresére nőttek.

Idén az első fél évben több mint a kétszeresére nőttek.

Idén az első fél évben több mint a kétszeresére nőtt az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma az előző év azonos időszakához képest, 2018. második félévéhez viszonyítva pedig ... ...

Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi év első félévéhez képest - derül ki a Duna House elemzéséből.

Megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma...

Az utóbbi három évben Magyarországon növekedtek a lakásárak a leggyorsabban Európában – állapította meg a Deloitte Property Index. Az európai lakóingatlanok piacára vonatkozó tanulmány szerint az elemzésben vizsgált országok közül a norvég lakások a legdrágábbak, míg a városokat tekintve Párizsban kell a legtöbbet fizetni egy otthonért. Az átlagfizetésekhez viszonyítva legtöbbet a cseheknek, a legkevesebbet pedig a portugáloknak kell dolgozniuk ahhoz, hogy új lakást vehessenek.

Az ingatlan árak töretlen emelkedése általános témája a híradásoknak. Nagyon sok befektetőt, és lakásvásárlás előtt állót foglalkoztat az ingatlanpiac jelenlegi állapota. A bejegyzésben megmutatok négy olyan jelzést, melyet érdemes követni, figyelni a változásokat, illetve ezekkel a jelzésekkel más országok ingatlanpiacával is összehasonlíthatjuk a magyar ingatlanpiacot. Az öt mutató segíthet abban, hogy megállapítsd valóban túlárazott-e a helyzet az ingatlanpiacon, illetve választ kaphatsz a hol érdemes befektetni kérdésre is. 1) Lakásárak és a bérleti díjak hányadosa Az angol megnevezéssel Price to Rent ratio azt mutatja meg a befektető számára, hogy az ingatlan árak és a bérleti díjak hogyan viszonyulnak egymáshoz, és egyúttal azt is megmutatja, hogy milyen gyorsan térül meg az...

A derűlátás prolongálva címmel tette közzé legújabb ingatlanpiaci elemzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., ám néhány adat a kezdődő felhősödésre utal. A magánemberek ma már óvatosabban tervezik a lakásvásárlást, és az idén kiadott építési engedélyek száma is inkább megtorpanást sejtet. A statisztikákat az OTP Ingatlanpont értékelte.

Több mint hét évet kellen dolgoznunk egy normális új lakásért, de mondjuk Angliában vagy Csehországban lényegesen elszálltabbak a lakásárak a keresetekhez képest a Deloitte tanulmánya szerint.

Elérte legmagasabb pontját a LIVING ingatlanfejlesztő első lakóprojektje, a Kassák Residence. Az építkezés a menetrendnek megfelelően halad, a lakópark átadására 2020. elején kerül sor. Magyarország első, közösségi szolgáltatásokkal rendelkező innovatív lakófejlesztése mögött a LIVING anyavállalata, a WING Zrt. áll, amely az ingatlanfejlesztési piacon megszerzett 20 éves tapasztalatának és pénzügyi stabilitásának köszönhetően garancia az átlagon felüli minőségre. A 231 lakás több mint 90 százaléka már elkelt, azonban a fennmaradó lakásokra még kihasználható a 20-80 százalékos fizetési ütemezés, valamint a kedvezményes, 5 százalékos adókulcs.

Az utóbbi három évben Magyarországon növekedtek a lakásárak a leggyorsabban Európában. A norvég lakások a legdrágábbak, míg a városokat tekintve Párizsban kell a legtöbbet fizetni egy otthonért. Az átlagfizetésekhez viszonyítva legtöbbet a cseheknek, a legkevesebbet pedig a portugáloknak kell dolgozniuk ahhoz, hogy új lakást vehessenek.

Míg más európai országokban átlagosan 5 százalékkal drágultak az ingatlanok 2015 és 2018 között, addig itthon 35-el.

Az utóbbi három évben Magyarországon növekedtek a lakásárak a leggyorsabban Európában. A norvég lakások a legdrágábbak, míg a városokat tekintve Párizsban kell a legtöbbet fizetni egy otthonért. Az átlagfizetésekhez viszonyítva legtöbbet a cseheknek, a legkevesebbet pedig a portugáloknak kell dolgozniuk ahhoz, hogy új lakást vehessenek.  

Az első hónap tapasztalatai alapján a Babaváró támogatás keresett és népszerű termék a fiatal házaspároknál, és a támogatásnak érzékelhető, pozitív hatása lehet az ingatlanpiacra is a Duna House szerint. A független hitelközvetítő közölte: a pénzügyi szakértőik által benyújtott babaváró támogatási kérelmek adatai alapján az igénylők 90-95 százaléka a maximális, 10 millió forintos támogatást igényli, de ...

A vevők most leginkább az olcsóbb, közepes méretű családi házakat keresik, aminek az az oka, hogy ezek az ingatlanok jelenleg annyiba kerülnek, mint egy 50-60 négyzetméteres újépítésű lakás.

A Duna House pozitív hatást vár a Babaváró támogatástól az ingatlanpiacon.

Szenved a piac a felkapott nyaralóövezetben.

Az első hónap tapasztalatai alapján a Babaváró támogatás keresett és népszerű termék a fiatal házaspároknál, és a támogatásnak érzékelhető, pozitív hatása lehet az ingatlanpiacra is a Duna House szerint.

A külváros csendesebb részein fekvő családi házak ugyanannyiba kerülnek, mint a feleakkora belvárosi ingatlanok. A CSOK is nagyban mozgatja a piacot.

A júliusi adatok több mint 10 százalékkal elmaradnak a cég által tavaly ugyanebben a hónapban közzétett eredményektől.

Olvasóink körében nagy port kavart a legújabb KSH lakásstatisztika, ami szerint pl. Nyíregyházán mindössze 300 ezer forint volt az új építésű lakások átlagos négyzetméterára. Több olvasónk is...

Egyedülálló konstrukciót kínál Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Cordia a befektetések slágertermékének számító új otthonok piacán. A Cordia a tovább emelkedő lakásárak közepette olyan ideális beszállási pontot kínál, amelynek révén elkerülhető a közelgő áfaemelés, ráadásul a konstrukcióban szereplő, Budapest legvonzóbb helyszínein épülő otthonok extra árelőnnyel vásárolhatók meg.

Egyes Balaton-parti városok helyett kínálhat majd jó alternatívát a 2020-ra elkészülő Fertő-tavi üdülőközpont, azonban kérdéses, milyen mértékben hathat ez a környék ingatlanpiacára. Az OTP Ingatlanpont számba vette a lehetőségeket.

Magánszemélyek és egyházi tulajdonban lévő ingatlanok kárenyhítésére is adott pénzt az állam.

Az MNB is elkészült a 2019 első negyedévére vonatkozó legfrissebb statisztikájával, az aggregált MNB lakásárindex szerint országos átlagban nominális alapon 7,2 százalékkal emelkedtek a lakásárak a...

A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2019 júliusában, országosan 12 764 ingatlan adásvétel bonyolódott. Bár a júniusi visszaesésnél ez magasabb szám, az...

Június végi viharkárok miatt lakhatatlanná vált egyházi és magántulajdonú ingatlanok kárenyhítésében segít a kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, közel 250 millió forinttal - derül ki a...

Kétmillió forintra nőtt a luxuslakások négyzetméterára...

lággazdaság - Megduplázódott a luxuslakások áraBudapest, 2019. augusztus 2., péntek (MTI) - Tavaly nyáron még éppen átlépte a luxusingatlanok piacán kínált lakások négyzetméterára az egymillió forintot ... ...

Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy a budapesti lakásárak nemzetközi viszonylatban még mindig nem túl drágák, míg mások szerint már most extrém magas árszintekről beszélhetünk. Arra voltunk...

Jól szemlélteti a lakáspiacot körülvevő hiedelmek sokszínűségét, néhány angol kisváros lakóinak az az aggodalma, miszerint az új Lidl üzletek nyitása negatívan hat a közeli lakások áraira. Nehezen...

A Fertő-tó körüli harmincmilliárdos üdülő- és városfejlesztési program hatására 2020-ban 10-20 százalékkal emelkedhetnek a környékbeli ingatlanárak - vélik az OTP Ingatlanpont helyi szakértői. A Fertő-tó ... ...

A Fertő-tó körüli harmincmilliárdos üdülő- és városfejlesztési program hatására 2020-ban 10-20 százalékkal emelkedhetnek a környékbeli ingatlanárak - vélik az OTP Ingatlanpont helyi szakértői. A Fertő-tó ... ...

Az ipari ingatlanok iránti erős keresletet kihasználva 100 ezer négyzetméterrel bővítené budapesti ipariingatlan-portfólióját a CTP. A fejlesztő a következő 12 hónap során valósítaná meg a tervet. ...

A panellakások alig több, mint egy hónap, a budapesti tégla lakóingatlanok átlagosan 46 nap, a megyei jogú városokban lévők 44 nap alatt találtak gazdára a második negyedévben.

Ismét gyorsult a lakásárak növekedési üteme Budapesten és a vidéki váro­sokban, éves szinten több mint húszszázalékos a drágulás.

A Duna House bejelentette, hogy a társaság július 29-én 180 darab saját részvényt vásárolt tőzsdei forgalomban, a munkavállalói résztulajdonosi program céljából. A Duna House bejelentette, hogy a...

Felgyorsult a lakásárak növekedése is.

Folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése, országos átlagban 4-5 százalékos, az új építésű lakásoknál 4-7 százalékos, a pesti belvárosban ugyanakkor akár 10 százalékos áremelkedésre is lehet számítani a következő egy évben a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint.

A lakásárak közben várhatóan folyamatosan emelkednek tovább.

Annyira elszabadultak az irodák bérleti díjai, valamint annyira nagy a kereslet, hogy két évre előre szerződnek az új irodaházakba költöző bérlők. Tovább hevíti az irodafejlesztési lázat a lankadatlanul ... ...

Folytatódik a lakásárak ütemes emelkedése, országos átlagban 4-5 százalékos, az új építésű lakásoknál 4-7 százalékos, a pesti belvárosban ugyanakkor akár 10 százalékos áremelkedésre is lehet számítani a következő egy évben a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint. A GKI a vállalatok, az ingatlannal foglalkozó cégek (fejlesztők, forgalmazók, tanácsadók és üzemeltetők), valamint a ...

A panellakások alig több, mint egy hónap, a budapesti tégla lakóingatlanok átlagosan 46 nap alatt találnak gazdára.

Országos átlagban 4-5%-os emelkedés várható egy év alatt.

A vidéki nagyvárosokban sem kell sokat várni: átlagosan 44 nap alatt keltek el a lakóingatlanok...

Az idén egy budapesti lakóingatlan átlagosan 43 nap alatt kelt el a második negyedévben. A leggyorsabban a panellakások találnak gazdára: alig több mint 1 hónap kell az eladásukhoz. A vidéki nagyvárosokban sem kell sokat várni: átlagosan 44 nap alatt keltek el a lakóingatlanok. A községekben viszont majdnem három hónapot kell rászánni egy-egy ingatlan értékesítésére.

A panellakások mennek el a leggyorsabban, alig több mint egy hónap alatt gazdára találnak.

Az ingatlanok túlértékelődésének veszélyére figyelmeztet az Európai Központi Bank (EKB) keretében működő Európai Rendszerkockázati Testület (ERKT) hétfőn kiadott éves jelentésében.