Legfontosabb témák

Az ország történetének 25 éve során még soha annyi lakás nem volt épülőben, mint napjainkban, konkrétan 72 200.

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca. A megyeszékhely lakáspiaca is igyekszik lépést tartani ezzel az irammal. Az ingatlanokért munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak. A környező településeken még olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni, de a be- és kiköltözőkkel együtt az ingatlanárak is folyamatos mozgásban vannak. A piaci mozgások miatt a beruházók szintén fantáziát látnak a városban.

Két-három hónap alatt akár az 50 százalékot is elérte bizonyos esetekben az építési költségek drágulása, ami nemcsak a lakás-, de az irodafejlesztőket is nagy kihívás elé állítja. A beruházóknak...

A gazdasági fellendülés miatt gyorsan fejlődik Debrecen és agglomerációjának ingatlanpiaca. A megyeszékhely lakáspiaca is igyekszik lépést tartani ezzel az irammal. Az ingatlanokért munkások, egyetemisták és külföldi befektetők is versenyben vannak. A környező településeken még olcsóbban lehet ingatlanhoz jutni, de a be- és kiköltözőkkel együtt az ingatlanárak is folyamatos mozgásban vannak. A piaci mozgások miatt a beruházók szintén fantáziát látnak a városban.

A lakásárak emelkedése még mindig megállíthatatlan, a KSH statisztikái szerint Budapesten március végén átlagosan 700 ezer forinttal került többe egy ingatlan, mint 2016 decemberében. Tovább nyílik az olló a főváros és a vidéki települések között. A különbség mértékét jól mutatja, hogy míg egy budapesti fiatal átlagosan közel 18 millió forintért, addig községben élő kortársa 4,2 millió forintért juthat hozzá első ingatlanához.

Időben felismerni a piaci igényeket nem mindig könnyű, akinek azonban sikerül, annak ott a lehetőség, hogy a versenytársakat megelőzve átlagon felüli hozamokra tegyen szert. Nincs ez másként az...

Budapesten a XIII. kerületben találkozhatunk a legtöbb újépítésű lakással. Emiatt és a megfizethető árak következtében az érdeklődők egyszerre nézelődnek a használt lakások és az újépítésűek piacán, és próbálják kalkulálni, hogy melyik számukra a lehető l

Magyarország élen jár a kelet-közép-európai régióban, a megvalósuló ingatlanfejlesztések volumenét tekintve, illetve figyelemre méltó adat, hogy a budapesti irodapiac idén is rekordnövekedéssel...

Keserű józanodás várhat a fővárosi használt ingatlanok eladói számára, 2018-ban csökkenhet is a használt ingatlanok ára.

Keserű józanodás várhat a fővárosi használt ingatlanok eladói számára, 2018-ban csökkenhet is a használt ingatlanok ára.

A hazai lakáspiacon van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig itt lehet legolcsóbban vásárolni.

A nagy-britanniai lakóingatlanok ára a vártnál nagyobb mértékben emelkedett éves szinten az idei június-augusztusi időszakban - derül ki a brit Halifax bank csütörtökön közzétett adataiból.

Magyarország az elmúlt években rendre az európai élmezőnybe került a kiadott lakásépítési engedélyek és a lakásárak emelkedése alapján. A magyar lakáspiacnak van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a régiós országok - Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia - lakáspiacait vizsgálta a legfrissebb hivatalos adatok alapján.

● A régiós országokban nagyjából egy időben - 2014-ben - indultak emelkedésnek a lakásárak és azóta folyamatos a drágulás. ● Az elmúlt években Magyarországon volt a legnagyobb az áremelkedés mértéke. ● A környékbeli országok jövedelmeit is figyelembe véve még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni, így van még tere a további drágulásnak.

Magyarország az elmúlt években rendre az európai élmezőnybe került a kiadott lakásépítési engedélyek és a lakásárak emelkedése alapján. A magyar lakáspiacnak van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni - derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely a régiós országok - Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia - lakáspiacait vizsgálta a legfrissebb hivatalos adatok alapján. Együtt kezdték a drágul...Facebook Google Plus Twitter

Magyarország az elmúlt években rendre az európai élmezőnybe került a kiadott lakásépítési engedélyek és a lakásárak emelkedése alapján. A magyar lakáspiacon van még tere a további drágulásnak, mert a...

Ugyanakkor még mindig itt a legolcsóbb az ingatlan - tehát van még tere a további drágulásnak.

Frekventált helyen, de csendes környezetben lévő két-három szobás társasházi lakást keres a lehető legolcsóbban a tipikus budapesti vevő, aki most ismét szívesen vásárol az agglomeráció egyes településein is. A fővárosi lakáspiac gerince a 15-30 millió forintos sávban húzódik, afölött megcsappan a kereslet - írja szerdai számában a Világgazdaság az Otthon Centrum és a Balla Ingatlan összegzéseire hivatkozva.

Jelentősen, az előző havinál nagyobb mértékben drágultak a lakóingatlanok júniusban az Egyesült Államokban. Az egész amerikai piacot lefedő S&P/Case-Shiller index éves összevetésben 5,8 százalékkal ... ...

A dübörgő piacon a gyors beruházások és a rövid kivitelezési idő miatt jogosan merülhet fel a kérdés a vásárlókban: az újépítésű ingatlanok esetében honnan lehet tudni, hogy megfelelő minőségű a kivitelezés?

A lengyel operáció váratlan hatékonysága keltette a legnagyobb meglepetést a Duna House második negyedéves jelentésében – mondta lapunknak Gaál Gellért, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője.

A tavaly tőzsdére lépett Duna House Holding az idei második negyedéves jelentésében kiemelkedő eredményekről számolt be. Nemcsak a hazai és lengyel ingatlan- és hitelközvetítésben javult a vállalatcsoport, de immár magáénak tudhatja a legeredményesebb nyilvánosan elérhető hazai ingatlanalapot is.

Az erős második negyedévi pénzügyi eredmények miatt megemeli a Duna House Holding az év egészére vonatkozó adózott eredmény előrejelzését - közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a második negyedévben az adózott eredmény 288 millió, a működési eredmény (EBIT) 253 millió forint volt. Az adózott eredmény az első fél év végére elérte az 535 millió forintot. Ezért a Duna House Holding vezetősége 850 millió-1 milliárd forintra emeli a március 5-én közzétett, az...