Legfontosabb témák

A fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének terve több évtizedes múltra tekinthet vissza.

A fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének terve több évtizedes múltra tekinthet vissza, de csak elvétve születtek részleges intézkedések. Pedig – ha nem is feltétlenül a dugódíj, de – a forgalomcsillapítás és több sétáló utca kialakítása hosszú távon növelhetné a zöldfelületek arányát, jótékony hatással lehetne a levegőminőségre, összességében növelhetné az életminőséget, és nem utolsó sorban az ingatlanárakat is. Az OTP Ingatlanpont több erről szóló példát is összegyűjtött az elmúlt évekből.

Stabil a bankrendszer, a tőkehelyzet és a likviditás kiváló - mondja az MNB. A MÁP+ jó hatással van a lakásárakra, a változó kamatozású hiteleket pedig érdemes most fix kamatozásúra átváltani. Hat komoly ... ...

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad még lakáshitelt felvenni az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad lakáshitelt felvenni még az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

The post Hol nőnek a lakásárak? appeared first on alapblog.

The post Hol nőnek a lakásárak? appeared first on alapblog.

A jelenlegi lakásárak és építési költségek mellett minden támogatásra szüksége van annak, aki vásárolna, építkezne, meglévő ingatlanát felújítaná. Meglévő és vállalt gyermekek után igénybe lehet venni lakáscélra a CSOK-ot (családi otthonteremtési támogatás), emellett azonban kevesen gondolnák, hogy a születendő gyermekek után járó tartozáselengedést is lehet támogatásként kezelni. A legtöbb magyar már hallott a CSOK-ról (Családi […] The post Hogyan érhető el akár 4 millió forint extra lakáscélú támogatás? appeared first on Bankmonitor.hu.

Az ONB szerint az egész országot tekintve a lakossági ingatlanok a piaci fundamentumokhoz képest 14,1 százalékkal túlértékeltek.

Jelentősen változnak az ingatlanokra vonatkozó jogszabályok, január 1-től az újépítésű lakóingatlanok értékesítésekor eddig alkalmazott kedvezményes 5 százalékos áfa 27 százalékra emelkedik. Ez újabb lassulást hozhat a piacon.

Az új lakások száma idén elérheti a 21 500-at, 2020-ra azonban már csak 16 ezer, 2021-2022-re pedig éves szinten csupán 12-13 ezer új lakás építése várható.

Régóta sokan mondják, amit a számok is alátámasztanak, hogy a nagy családvédő, gyereknemző programnak, ami lassan évi 300 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek, csak politikai haszna van, társadalmi haszna nulla. Gyerekvállalásra nem ösztönöz, de legalább sokba kerül, felnyomja az ingatlanok árát és sok egyéb káros mellékhatása van. Idén az első kilenc hónapban 1,9%-kal kevesebb gyerek született, mint tavaly ilyenkor, ami

Jövőre az újépítésű lakások piacán további áremelkedés várható, részben az 5 százalékos áfakulcs kivezetése, továbbá a szűkülő kínálat és az emelkedő építőipari árak miatt - közölte az Otthon Centrum csütörtökön az MTI-vel.

Az újépítésű ingatlanok értékesítésekor alkalmazott áfa növekedése nagy hatással lehet az ingatlanpiacra.

Az elemzőház nem változtatott a célárán.

A Duna House Group (a „Csoport”) teljesítménye 2019. harmadik negyedévében megmutatta, hogy a sikeres földrajzi diverzifikáció következtében egy gyengébb magyar piac mellett is tud növekedni core üzletágaiban. A Csoport lengyelországi tevékenységei 62 millió Ft üzemi eredményt termeltek a negyedév alatt, ezzel pozitívba fordítva a lengyelországi 2019. 1-9 havi eredményt is. Különösen látványos volt a növekedés a Csoport pénzügyi és franchise ingatlanközvetítési szegmenseiben a Gold Finance akvizíció, az ingatlanközvetítői hálózat bővülése és organikus növekedés következtében.

A tegnapi rekord után korrigált kicsit a forint, ám a következő napok kiemelt fontossággal bírnak számára a brókercégek szerint. Ha megint elesik a 337-es szint, lehet, hogy meg sem áll 340-ig az euró. A tőzsdéken tart a kereskedelmi optimizmus. Bejelentést tett a Richter és a Duna House. Öt fontos hír a tőzsdenaphoz.

Új építésű lakóingatlanok megvásárlásához kapcsolódó személyes adatok feldolgozójaként az OTP Ingatlan Zrt. is igénybe vette Borkai Zsolt ügyvédjének szolgáltatásait. A szexbotrányba és korrupciógyanús ... ...

A cég 252,7 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékkal elmarad a tavalyi harmadik negyedévitől.

Reálértéken évről évre kevesebbet ért, de a kedvezményes áfa kivezetése még többet levesz az otthonteremtési kedvezményből. Bár a csok rövidtávon tovább drágítja majd az építési költségeket és a telekárakat, a konstrukció akár 2040-ig is a piacon maradhatna. A magyar lakásállomány viszont még ebben az esetben is csak több mint 200 év alatt újulna meg.

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House csoport 252,7 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékkal elmarad a tavalyi harmadik negyedévitől - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House csoport 252,7 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékkal elmarad a tavalyi harmadik ... ...

Növekvő árbevételről és csökkenő profitról számolt be a társaság a harmadik negyedévben.

Jelentősen vesztett lendületéből a hazai lakóingatlan-piac, és bár éves szinten még tart az árak növekedése, az előző negyedévhez viszonyítva már megtorpanás látszik a 2019 második negyedéves adatok szerint – derült ki a Takarék Index elemzéséből. Ezzel egy ötéves, 2014 óta tartó folyamatos áremelkedés tört meg. A fővárosban és a megyeszékhelyeken még nőttek az árak a második negyedévben az előző negyedévhez képest, de a kisebb településeken már alább hagyott a lendület. Regionális szinten Közép-Magyarországon és a Nyugat-Dunántúlon mértek áremelkedést a szakértők.

Újabb elem, a maximum 5 milliós áfa-visszatérítés is bekerül januártól a falusi csokos támogatások közé.A falusi csok bevezetése óta eltelt öt hónapban 18 százalékkal nőtt a kereslet az érintett településeken, a lakóingatlanok átlagára pedig 10 százalékkal emelkedett. A Veszprém, Somogy és Pest megyében lévő települések a legnépszerűbbek a falusi csokos települések közül, de a hevesi, borsodi és nógrádi községek is keresettek.

Az utóbbi hónapokban összesen több mint 15 ezer négyzetméternyi ingatlant adott bérbe az Appeninn Nyrt., amelyek között irodaházak, valamint kiskereskedelmi ingatlanok egyaránt szerepelnek. Az ingatlanpiaci vállalat kiemelt partnerei közül több is az elmúlt időszakban hosszabbította meg korábbi bérleti szerződését a társasággal, illetve új bérlőként hazánk egyik vezető médiavállalata is szerződött az Appeninn-nel.

Törölték az ingatlanokra bejegyeztetett jelzálogjogot.

A jövőre 27 százalékra emelkedő lakásáfával kapcsolatban Varga Mihály pénzügyminiszter arra hívta fel a figyelmet: a nagyvárosokban, főleg Budapesten túlárazottak az ingatlanok, de lassan megáll az árnövekedés.

Az elmúlt hónapokban nőtt a babaváró támogatás iránti érdeklődés Duna House adatai szerint.

A Duna House adatai szerint, a cég hitelcentruma által közvetített babaváró támogatások döntő többségét továbbra is ingatlanvásárlásra költik a fiatal családok.

Megjelentek az őzi ingatlanpiacon a babaváró hiteles vásárlók az ingatlancég szerint. Egyre kevesebben vesznek a pénzből állampapírt.

Az elmúlt hónapokban nőtt a babaváró támogatás iránti érdeklődés Duna House adatai szerint, a cég hitelcentruma által közvetített babaváró támogatások döntő többségét továbbra is ingatlanvásárlásra költik ... ...

A Bankmonitor ismét újít egy nagyot! November 25-én 19:00 és 20:00 között megrendezzük az ország első online pénzügyi showját, ahol kizárólag aktuális pénzügyi kérdésekkel foglalkozunk és konkrétan felhasználható, forintra váltható ismereteket adunk az alábbi témakörökben: Akik ingatlanvásárlás előtt állnak: Hogyan ítéljük meg a lakásárakat? Mennyire drága és mire számíthatunk a jövőbeli áralakulást illetően? Miből és […] The post Magyarország első ÉLŐ ONLINE pénzügyi show-ja, ahol TE is kérdezhetsz appeared first on Bankmonitor.hu.

2020 december 31-től már legalább BB “közel nullás” energetikai besorolású házat lehet építeni. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanoknak szigorúbb szabályoknak kell megfelelnie, így az építkezés is drágább lesz. Ez a határidő pedig nem az építkezés megkezdésére, az engedélyek kiadására vonatkozik, 2021 januárjától már csak a szigorúbb elvárásoknak megfelelő lakás kaphat használatbavételi engedély. Mivel számos […] The post Változnak az építési elvárások. Van olyan bank, amelyik már csak az új szabályok alapján hitelez appeared first on Bankmonitor.hu.

A Duna House Hitelcentruma által közvetített Babaváró támogatások döntő többségét továbbra is ingatlanvásárlásra költik a fiatal családok. A támogatást kérvényezők 42,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jövőbeli ingatlancéljaira szeretné igényelni a Babavárót, míg további 15,7% a már meglévő lakását, házát újítaná vagy korszerűsítené az összegből. A Duna House tapasztalatai alapján az elmúlt hónapokban nőtt a támogatás iránti érdeklődés, amely már nagyon kellett a nyáron és ősszel gyengélkedő ingatlanpiacnak. A Babaváró felfutása többek között annak is köszönhető, hogy az első igénylőknél már lejárt a 90 napos határidő, amely után a teljes összeget önerőként lehet felhasználni a vásárlásnál.

A vevői érdeklődés visszaesett, a kínálat széles maradt, így elemzők a lakásárak csökkenésére számítanak.

Az első kilenc hónapban megkötött lakáshitel-szerződések több mint ötödét már új ingatlanok vásárlására, építésére, bővítésre kötötték.

Ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma ismertetett lakáspiaci jelentéséből. Nem rózsás a helyzet a bérleti fronton sem, a jövedelemre vetített bérleti díj tekintetében Budapest a hatodik legdrágább főváros az EU-ban.

Folytatódott a lakásárak emelkedése az első fél évben – mutat rá az MNB elemzése.

A kereslet így is erős marad.

Jelentősen romlott a lakásvásárlás elérhetősége Magyarországon 2019-ben, különösen a fiatalok lakáshoz jutása vált nehezebbé az elmúlt időszak drágulása miatt. A lakásárakat és a bérleti díjakat a jövedelmekkel ... ...

A fix 2,5%-os kamatozás mellett elérhető Növekedési Hitel egyik legnagyobb fókusza az ingatlanberuházások mellett a gépek, eszközök, berendezések, ezen belül is a gépjárművek finanszírozása. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal, hogy a támogatott hitel pontosan milyen beruházásokra, eszközbeszerzésekre vehető igénybe. Összeszedtünk néhány eszközbeszerzéshez kapcsolódó példát, amikor nem teljesen egyértelmű a finanszírozhatóság. Ahogy az ingatlanoknál, úgy […] The post Mit vásárolhat vállalkozásod Növekedési Hitelből? appeared first on Bankmonitor.hu.

Tovább folytatódott a lakásárak emelkedése az idei első fél évben, a kereslet továbbra is erős marad – ez derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, novemberi lakáspiaci jelentéséből, amelyet hétfőn mutattak be sajtótájékoztatón, Budapesten. Nagy Tamás, az MNB főosztályvezetője a jelentést ismertetve elmondta: a második negyedév végére a lakásárak éves nominális növekedési üteme országos ...

A harmadik negyedévben viszont várhatóan tovább lassul a növekedés üteme.

A harmadik negyedévben viszont várhatóan tovább lassul a növekedés üteme.

A fővárosban épülő új lakások több mint fele csúszásban van.

A fővárosban épülő új lakások több mint fele csúszásban van.

Az első kilenc hónapban megkötött lakáshitel-szerződések több mint ötödét már új ingatlanok vásárlására.

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5 százalékos áfa. Az így december végéig tartó, új lakásokért folyó „véghajrában” meg is jelentek az akciók: a magasabb áfakörbe átcsúszó ingatlanfejlesztés esetén a beruházók egy része engedményt kínál azoknak, akik még az idén hajlandóak nagyobb vételárrészt befizetni. Az OTP Ingatlanpont néhány fontos tudnivalót szedett össze az újlakást vásárlóknak.

Tavaly augusztus óta alaposan lassult az új lakások árának emelkedése.

A kormány jövő februártól durva illetéket szabna ki a belterületbe sorolt ingatlanok után - hívta fel a figyelmet az Mfor.hu. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter jegyzi a törvényjavaslatot. A javaslat ... ...

A tervek szerint a belterületbe sorolt ingatlanok után az illeték mértéke az illeték alapjának 90 százaléka lenne.

Orbán Viktor régóta kivetette volna az illetéket a belterületbe sorolt ingatlanok eladására, de valami mindig közbejött.

A cég egy éve jelentette be, hogy második főhadiszállását ebben az államban építi meg

A legdrágább ingatlanért 110 milliót fizettek idén a Nyugat-Dunántúlon, ám ez kirívó eset a nyugati határszélen.

Egy törvénytervezet szerint a kormány véget kíván vetni annak, hogy sokan a korábban megvásárolt külterületi ingatlanjuk belterületivé nyilvánítását követően extra pénzügyi előnyhöz jutnak. A forgalmi érték a belterületbe vonást követően ugyanis jellemzően drasztikusan megnő, így aki a korábban olcsón megszerezett külterületi ingatlanját az átminősítést követően értékesíti, az nagy haszonra tehet szert. Kiket és hogyan érinthet […] The post Le kell majd adózni az átminősített külterületi ingatlanok értéknövekedésének 90%-át appeared first on Bankmonitor.hu.

A nyomozók tizennégy gyanúsítottat hallgattak ki, valamint bankszámlákat, ingatlanokat, követeléseket zároltak.