Legfontosabb témák

Jelentősen megugrott a termőföld forgalma 2016-ban, igaz ebben komoly szerepe volt a kormányzat által életre hívott "Földet a gazdáknak" program. A felpörgő, két és félszeresére nőtt a termőföld-forgalom az árakat is felfele tornázta az OTP Termőföld Értéktérkép elemzése szerint.

A fenntarthatóság előbbrevaló a megtérülési mutatóknál az egyik irodaház-fejlesztőnél.

A szerényebb áprilisi hónapot követően ismét kiemelkedő hónapot produkált az ingatlanpiac májusban. A 14 ezer adás-vételt megközelítő adat nemcsak az idei legmagasabb, hanem az elmúlt évek legkiemelkedőbb forgalma is egyben. Tavaly ugyanebben a hónapban 4%-kal, két éve pedig 16%-kal kevesebb ingatlan cserélt gazdát. Az idei év első 5 hónapjában 61 830 tranzakciót becsült a Duna House, amely 4%-kal marad alul a tavalyi év azonos időszakának forgalmához képest. Esett a Keresleti index 4 százalékpontot és jelenleg a 81-es értéken áll. Idén, februárban volt a legmagasabb, akkor 89-et mutatott az index. A történelmi csúcspont tavaly februárban volt 106-on, de azt követően folyamatos esés után 2016 második fele inkább a 80-as érték alatt mozgott.

Nincs mese, itthon is varázsolnak a fejlesztők....

Az Ingatlan.com elemzése szerint a lakatlan lakások száma az elmúlt években 15 százalékkal, 550 ezer fölé emelkedett.

Májusban - a szerényebb áprilisi után - kiemelkedő forgalom volt az ingatlanpiacon, a közel 14 ezer adásvétel nemcsak az idei legmagasabb, hanem az elmúlt évek legkiemelkedőbb forgalma is egyben - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján csütörtökön az MTI-vel. Az első öt hónapban 61 830 tranzakciót becsült a DH, amely 4 százalékkal alatta marad a tavalyi év azonos időszakáénak. A budapesti és a vidéki lakásárak között továbbra is jelentős a különbség: májusban a panellakásokat vidéken négyzetmé...

Az MNV Zrt. Budapesten 26, vidéken 21 esetben veszi át a tulajdonosi jogok gyakorlását.

A lakáshitelesek helyzete sokat javulhat, mivel a minősített fogyasztóbarát hitelek jelentős kamatkedvezményeket és alacsonyabb díjakat jelenthetnek – véli Cinkotai Norbert, a KBC Securities elemzője.

Mintegy ötven budapesti és vidéki ingatlant ad át a közmédia az állami vagyonkezelőnek, amely később dönt a hasznosításukról - írta a Világgazdaság.

Kapóssá váltak Kapolyi László néhai szocialista országgyűlési képviselő energetikai cégeinek maradványai. A gázturbinát egy hetvenes hölgy kft.-je vette meg.

Jókora szakadék tátong a hirdetési árak és a valós árak között, ennek oka pedig az, hogy az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak - mutatott rá elemzésében a Balla Ingatlan.

Lakásárindexek Magyarországon (2012-2016).

Saját részvényeikre már kevesebb pénzük marad. Így Hongkongban jól mennek, Sanghajban esnek a kínai részvények.

Saját részvényeikre már kevesebb pénzük marad. Így Hongkongban jól mennek, Sanghajban esnek a kínai részvények.

Sokakat tart lázban a kérdés, hogy mit tegyenek, maradjanak továbbra is a drága albérletben, vagy vásároljanak – akár nagyobb hitel mellett is – lakást. Nyilvánvaló, hogy a vásárlással mindig nagyobb lesz a vagyonunk, mint a bérléssel. De a következőkben azt is bemutatjuk, hogy nem kell óriási önerő ahhoz, hogy a havi kiadások szintjén is közel […]

Jó beszállási pontokat kínál az alulértékelt Duna House-részvény, amely heteken belül osztalékot is fizet.

A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1016 Budapest, Gellérthegy utca 17.; Cg. 01-10-048384; továbbiakban „Társaság”) Igazgatósága, a Társaság 11/2017. (04. 20.) számú közgyűlési határozatára, az Igazgatóság 1/2017. (05. 22.) számú határozatára, illetve a Társaság Alapszabályának 18.5 és 18.6 pontjára hivatkozással az alábbi, osztalék kifizetéséről szóló hirdetményt teszi közzé:

Vegyes negyedévről számolt be a Duna House, a menedzsment ugyanakkor megerősítette a teljes évre vonatkozó előrejelzését. A befektetők pozitívan értékelték a beszámolót.

Az elmúlt hét évben több mint 35 milliárd forint kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók tűzkárokra, melyek jelentős része megelőzhető lett volna néhány alapvető elővigyázatossági szabály betartásával. Az elektromos eszközök mind gyakoribb használatával fokozódik az elektromos tüzek kockázata is - hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) hétfői sajtótájékoztatóján.

Használt lakások árváltozása; új lakások árváltozása; előző év azonos negyedéve = 100%

A kínai tőke ugyanis elindult meghódítani Miamit.

A Duna House csoport 265,97 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, ez 9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál – derül ki az ingatlanforgalmazó társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett negyedéves jelentéséből.

A Duna House csoport 265,97 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, ez 9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

A Duna House csoport 265,97 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, ez 9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál – derül ki az ingatlanforgalmazó társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett negyedéves jelentéséből. A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 1,052 milliárd forint volt, 37 százalékkal meghaladta a 2016 első negyedévit. A pénzügyi ...

A Pallas Athéné Alapítványok 14,9 millió euróért (mintegy 4,6 milliárd forint) megvásárolták és felújítják az Ybl Miklós által tervezett, a Hétház tömbhöz tartozó, Andrássy út 40-42-es szám alatti épületeket ... ...

A Pallas Athéné Alapítványok 14,9 millió euróért (mintegy 4,6 milliárd forint) megvásárolták és felújítják az Ybl Miklós által tervezett, a Hétház tömbhöz tartozó, Andrássy út 40-42-es szám alatti épületeket ... ...

A túl gyorsan emelkedő lakásárakra figyelmeztet az Európai Központ Bank, ami különösen a kontinens fővárosait érinti. Az áremelkedést az alacsony kamatok és a külföldi befektetők növekvő aránya is...

A kedvező ingatlanpiaci trendek folytatódását várják a szakértők, így jó lehetőséget jelenthet ez a forma a most beszállóknak is.

Tavaly jelentősen növekedett és az idei első negyedévben sem lankadt a befektetői érdeklődés a cseh és szlovák kereskedelmi ingatlanok iránt. Az UniCredit Bank Austria hétfőn közzétett kimutatása szerint 2016-ban az előző évihez képest egymilliárd euróval 2,7 milliárd euróra emelkedett a kereskedelmi ingatlanokba fektetett összeg, Szlovákiában pedig a duplájára, 850 millió euróra nőtt. “Tavaly elsősorban külföldi ...

Jelentősen növekedett és az idei első negyedévben sem lankadt a befektetői érdeklődés a cseh és szlovák kereskedelmi ingatlanok iránt tavaly.

Egyre több országban aggódnak a befektetők az emelkedő lakásárak pénzügyi stabiliátásra gyakorolt hatásai miatt. Ausztráliában az S&P emiatt minősített le most bankokat, Kanadában pedig a Moody's...

Itt van minden, amit a lakáspiacról most tudnod kell....