Legfontosabb témák

A még májusban is előforduló fagyok komoly károkat okoztak idén az ukrán mezőgazdaságnak, az agrárminisztérium előrejelzése szerint a gyümölcstermés a vártnál 29 százalékkal kevesebb lesz, 2,46 millió tonna helyett csupán 1,76 millió tonna - hozta nyilvánosságra hétfőn legfrissebb prognózisát a tárca sajtóosztálya.

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. Londonban és a tengerentúlon szünnap volt. A frankfurti DAX 0,2 százalékkal erősött, a párizsi CAC-40 pedig 0,10 százalékos mínuszban fejezte ... ...

Ünnep miatt nem volt kereskedés az USA-ban, így az európai tőzsdék nem igazán találták az irányt. A BUX index itthon esett egy jót, a forint is gyengébb lett. Imét 50 dollár fölé kúszott a WTI olaj. Az Erste megemelte a Mol célárát, lengyel részvények helyett ez a papírt ajánlja.

Átalakítaná a szaporodó magyar titkosszolgálatok felügyeletét Demeter Márta független képviselő, egységesítené és szakmai alapokra helyezné azok felügyeletét, a fogalmatan országgyűlési képviselőket pedig ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,82 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 34 138,11 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: elsősorban az OTP és a Richter húzta le a ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 220,82 pontos, 0,64 százalékos csökkenéssel, 34 138,11 ponton zárt hétfőn.

Határozatlan időre beszüntetik a munkát a romániai légiforgalom-irányítók kedden. Tiltakozó megmozdulásuk várhatóan nem tart tovább néhány óránál – közölte hétfőn Gabriel Tudorache szakszervezetei vezető, miután az érdekképviselet küldöttsége a közlekedési miniszterrel tárgyalt.

Elfogyott a két leggazdagabb olasz tartomány türelme, jön a népszavazás.

Több országban is kereskedési szünnappal indult a hét, az ázsiai részvénypiacon Kínában ma reggel nem nyitott ki a tőzsde, Európában az Egyesült Királyságban csak holnaptól indul a kereskedés,...

Volt a magyar kapitalizmus fellegvára, volt Lenin intézet és a Technika háza, aztán a magyar propaganda erődje, meg is ostromolták. Budapest egyik legpompásabb épülete már több mint egy évtizede üresen áll. 2006 óta a kanadai Tippin Corporation tulajdona, mely szinte félévente ígéri a felújítás megkezdését, ám a jelek szerint eddig nem tudta a 3 milliárd forintra becsült felújítási költségeket összeszedni. A Szabadságtéri volt TV–székház 112 éves, 145 méter hosszú, 41-61 méter széles; ablakai 9 méter magasak, öt udvara van. A kupolaterem 15 méter átmérőjű és 18,5 méter magas. 25 ezer négyzetméter iroda férne itt el, ami 32 futballpálya (!). Ami eddig elkészült az egy gyönyörű videó, hogy milyen lehetne, ha lesz. 

Az biztos, hogy a lengyel szektortársakhoz képest alulárazott a magyar olajpapír.

Mozgalmas napokon vannak túl a Magyar Telekom befektetői, miután az elmúlt hetekben több olyan hír is érkezett a céggel kapcsolatban, ami megmozgatta a részvény árfolyamát.

Visszakapaszkodott hó eleji árára az arany, az olajár viszont gyenge, hiába az OPEC megegyezés. Amerika ma ünnepnap miatt zárva, de pénteken még csúcsra járt. London és Sanghaj sincs ma nyitva, Milánó és Athén börzéi esnek. A BUX is gyengül, egymagában a Richter húzza le.

A felszámolás veszélye fenyegeti azokat a Kft-ket, amelyek nem felelnek meg a kötelező törzstőke emelésnek.

Több országban is kereskedési szünnappal indul a hét, az ázsiai részvénypiacon Kínában ma reggel nem nyitott ki a tőzsde, Európában az Egyesült Királyságban csak holnaptól indul a kereskedés, illetve...

MOL célárunkat a korábbi 25.900 forintról tovább emeltük 27.600 forintra, és fenntartjuk vételi ajánlásunkat - írják az ERSTE mai friss elemzésében.

Több országban is kereskedési szünnappal indul a hét, az ázsiai részvénypiacon Kínában ma reggel nem nyitott ki a tőzsde, Európában az Egyesült Királyságban csak holnaptól indul a kereskedés, illetve...

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.

Több országban is kereskedési szünnappal indul a hét, az ázsiai részvénypiacon Kínában ma reggel nem nyitott ki a tőzsde, Európában az Egyesült Királyságban csak holnaptól indul a kereskedés, illetve...

Nem került nyomás alá az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trend a gyógyszergyártó árfolyamánál.

8500-nál tudott napon belül támaszt találni a bankpapír.

Támasza közelében egyensúlyozott a távközlési vállalat árfolyama.

Lélektani szintje közelében tud maradni az olajvállalat árfolyama.

34000 sértetlen maradt a hazai index grafikonján.

Hétfőn iránytalan kezdésre, a főbb indexek néhány pontos elmozdulására lehet számítani az európai értékpapírpiacokon.

Hétfőn iránytalan kezdésre, a főbb indexek néhány pontos elmozdulására lehet számítani az európai értékpapírpiacokon. Hétfőn a londoni és a New York-i tőzsdék ünnep miatt zárva tartanak. Fontosabb makrogazdasági ... ...

2017 első negyedévében a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült. Ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését.

Kitört egy alaszkai vulkán, a hamufelhője veszélyezteti a légiközlekedést.

Az amerikaiak dönthetnek így, tartva az Iszlám Állam esetleges merényletétől.

Átalakul a HUPX csoport annak érdekében, hogy megfeleljen a szervezett piaci kereskedés új, jövő évtől hatályos uniós szabályainak.

Lakásvásárlás előtt állók számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy ha hitelt kell felvenni, mekkora lesz a havi törlesztő. Megnéztük, hogy nagyjából megegyező hitelösszegnél mi jön ki Los Angeles-ben, illetve Budapesten.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 34 358,93 ponton, az előző hetinél 476,87 ponttal, 1,37 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban. A héten a részvénypiac forgalma 43,10 milliárd forint volt, szemben az előző heti 63,88 milliárd forinttal, a vezető részvények gyengültek a héten. A blue chipek közül legkevésbé, 0,43 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama esett, ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 34 358,93 ponton, az előző hetinél 476,87 ponttal, 1,37 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban. A héten a részvénypiac forgalma 43,10 milliárd forint volt, szemben az előző heti 63,88 milliárd forinttal, a vezető részvények gyengültek a héten.

A 33. fordulóban a kispestiek a gólkirály Eppel Márton találatával 1-0-ra legyőzték a rivális Videotont, s megnyerték az OTP Bank Liga 2016–2017-es kiírását.

Este hét órakor kezdődött az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényének utolsó 33. fordulója. A tét a bajnoki cím és a kiesés elkerülése.

Egyre komolyabb erőforrásokat kötnek le az informatikai biztonsággal kapcsolatos tennivalók egy vállalat életében. Az egyre gyakoribb célzott kibertámadások pedig sok esetben ügyfél- és üzletvesztéshez ... ...

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át az elismerő okleveleket szombaton a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata nyerteseinek. Az idén - az alapítvány tájékoztatása szerint - 120 fiatal részesül támogatásban összesen 29 millió forint értékben.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben. A MOL Új Európa Alapítvány eredményhirdetésére a Nagy Sportágválasztón került sor, ahol a fiatal tehetségeknek Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adta át az elismerő okleveleket.

Tavaly igen gyengén teljesített a beruházási szektor hazánkban, az EU-s források megállása miatt. Jövő héten jelenik meg az első negyedéves statisztika ezzel kapcsolatban.

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a sales. Nem véletlenül, hiszen egy igazán jó értékesítő magas színvonalon él, és a sikereinek csak saját maga szab határt. Ennek megfelelően sokan vágnak bele az értékesítésbe, viszont csak kevesen válnak igazán sikeressé a szakmában. Napjaink egyik legfelkapottabb munkájáról, az értékesítés rejtelmeiről beszélgettünk Hargitai Dáviddal, a Szerverház Kft. értékesítési vezetőjével.

Valljuk be, hogy a legtöbb szerencsejátékos, mikor betér egy lottózóba nem a függvénytábla és különböző matamatikai egyenletek vannak a fejében. Egyszerűen egy kis bizsergésre, egy kis izgalomra vágyik és a szemei előtt ott lebeg a nagy nyeremény lehetősége. Miért ne rám mosolyogna végre Fortuna? Miért ne jöhetne be végre egy milliós nyeremény? De mit érdemes játszani? Lottót adjunk fel, vagy inkább vegyünk egy kaparós sorsjegyet? Melyik éri meg jobban? Melyikkel van nagyobb esélyem a nyereményre? Ezekre a kérdésekre már a matematika segítségével tudunk választ adni. Nézzük hát!

Hat egymást követő napja tartó nyereséges szakasz végén pénteken visszafogott kereskedés volt a New York-i tőzsdén. Az arany jegyzése egy százalékkal emelkedett. Vegyesen zártak pénteken a New York-i értéktőzsde ... ...

Vegyesen, többségében veszteséggel zártak pénteken a főbb európai tőzsdeindexek.

A főbb amerikai tőzsdeindexek vegyes kezdés után egyértelmű irány nélkül csekély mértékben ingadoztak pénteken, de pozitív heti eredményre számíthatnak a záráskor. A kereskedés vége előtt mintegy két órával a vezető indexek, a DJIA-30, az S&P-500 és a Nasdaq Composite 0,02-0,04 százalék veszteséget mutatott. Pénteken a hosszú hétvége előtti kockázatkerülés fogta vissza a kereskedést hat egymást ...

Amber Rudd brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültség Nagy-Britanniában.

A péntek hosszú hétvégét is jelentett sokaknak, így gyér volt a forgalom, de voltak meglepetések a tőzsdéken. A német autógyáraknak Trump szólt be, és ezzel lenyomta a DAX indexet, az olajrészvényeket az olajár sújtotta. Itthon az OTP esésének zömét az osztalékszelvény levágása okozta, a Mol esett, a Richter felment.

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Igor Dodon moldovai elnököt az Országházban péntek délután - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

A pénzügyi költségeinket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig már egy jó bankszámlaválasztással is jelentős kiadást lehet megspórolni. Ugyanolyan számlahasználati szokásokkal is drámai az eltérés az egyes számlák között, így korántsem mindegy mire tesszük le a voksunk. A legolcsóbb számla választásával a költségeket jelentősen lejjebb szoríthatjuk, és ennek köszönhetően havi szinten akár 1700 forinttal is […]

Délután sincs jó hangulat az európai részvénypiacokon, a magyar tőzsde is közel fél százalékot esett. Ma már osztalékszelvény nélkül forognak az OTP-papírok, ennek megfelelően közel két százalékot...

Vegyesen, minimális elmozdulással nyitottak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Délután sincs jó hangulat az európai részvénypiacokon, a magyar tőzsde is közel fél százalékot esett. Ma már osztalékszelvény nélkül forognak az OTP-papírok, ennek megfelelően közel két százalékot...

A korábbi 8230 forintról 7310 forintra vágta vissza a Richter részvényeire megfogalmazott célárát a J. P. Morgan, ajánlása pedig felülsúlyozásról semlegesre változott.

Érthetetlen, mitől rémült meg hirtelen a JP Morgan elemzője, hiszen az előző negyedévben sem voltak kövérebbek a marginok.

Néhány tipp, hogy csökkentsük a lakáshitelt.

Az amerikai részvénypiac lendületesen emelkedett tovább, a befektetők nem foglalkoztak azzal, hogy az olaj ára meredeken esett a tegnapi kereskedésben, miután az OPEC bécsi ülése véget ért. Ma már...

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást.

Folytatja két hete tartó gyengélkedését a brit font. A befektetőket tegnap még a gyenge GDP-adat, ma pedig a friss közvélemény-kutatási eredmények tették óvatossá: a toryk előnye 5 százalékpontra...