Legfontosabb témák

A szerényebb áprilisi hónapot követően ismét kiemelkedő hónapot produkált az ingatlanpiac májusban. A 14 ezer adás-vételt megközelítő adat nemcsak az idei legmagasabb, hanem az elmúlt évek legkiemelkedőbb forgalma is egyben. Tavaly ugyanebben a hónapban 4%-kal, két éve pedig 16%-kal kevesebb ingatlan cserélt gazdát. Az idei év első 5 hónapjában 61 830 tranzakciót becsült a Duna House, amely 4%-kal marad alul a tavalyi év azonos időszakának forgalmához képest. Esett a Keresleti index 4 százalékpontot és jelenleg a 81-es értéken áll. Idén, februárban volt a legmagasabb, akkor 89-et mutatott az index. A történelmi csúcspont tavaly februárban volt 106-on, de azt követően folyamatos esés után 2016 második fele inkább a 80-as érték alatt mozgott.

Májusban - a szerényebb áprilisi után - kiemelkedő forgalom volt az ingatlanpiacon, a közel 14 ezer adásvétel nemcsak az idei legmagasabb, hanem az elmúlt évek legkiemelkedőbb forgalma is egyben - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján csütörtökön az MTI-vel. Az első öt hónapban 61 830 tranzakciót becsült a DH, amely 4 százalékkal alatta marad a tavalyi év azonos időszakáénak. A budapesti és a vidéki lakásárak között továbbra is jelentős a különbség: májusban a panellakásokat vidéken négyzetmé...

A lakáshitelesek helyzete sokat javulhat, mivel a minősített fogyasztóbarát hitelek jelentős kamatkedvezményeket és alacsonyabb díjakat jelenthetnek – véli Cinkotai Norbert, a KBC Securities elemzője.