Legfontosabb témák

Habár január elsejétől jelentősen, 27 százalékról 18 százalékra csökkent a vendéglátás áfája, ez nem látszik, sőt inkább emelkedtek az árak az étlapokon.

Tíz évvel a brit vendéglátóipari helyeken elrendelt dohányzási tilalom után 1,9 millióval kevesebb dohányzó van Nagy-Britanniában, mint 2007-ben, és a dohányzók aránya történelmi mélypontot ért el.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igényléseinek a száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét – derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.

Nyolcéves mélyponton állt májusban a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kimutatása szerint. Májusban az euróövezet 19 tagállamában a...

Noha csupán elenyésző mértékben, de hosszú idő után először csökkent az aktív olajfúrótornyok száma az USA-ban a Baker Hughes pénteken közzétett adata szerint.

A szakképzésbe terelnék a diákokat....

Az USA előző külügyminisztere szerint az Egyesült Államok képes lesz megvalósítani a párizsi klímaegyezményben vállalt kibocsátásmérséklést, mert a tagállamok, a nagyvárosok, a nagyvállalatok és a lakosság elkötelezett a párizsi klímaegyezmény iránt.

Csökkennek a nyilvános wifi-hálózat használatából származó mobilbiztonsági kockázatok a roamingdíj eltörlésével, ugyanis a felhasználók már külföldön is olcsóbban és emiatt nagyobb arányban használhatják saját mobilhálózatukat internetezésre – áll az ESET és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleményében. Közölték: a nyilvános wifi-pontok rengeteg adatot szolgáltathatnak, és ha a felhasználó nem elég körültekintő, akkor könnyen ...

Szűkre szabott keretszámok, kötelező központi felvételi, az első körben sikertelenül felvételizők kötelező átirányítása a szakképzésbe és más hasonló, a gimnáziumi tanulók létszámának drasztikus korlátozására ... ...

2017 júniusában 27100 új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek a fővárosban. Az ujotthon.hu arra volt kíváncsi, hogy ezen a piacon egy 3 gyerekes család CSOK igénybevételével könnyen tud-e nagyobb lakásba költözni.

Az NGM-ből kikerült egy háttéranyag, amely szerint drasztikus lépéseket tervez a kormány annak érdekében, hogy csökkentse a gimnazisták számát és a szakképzésbe terelje a diákokat. A kormány egyelőre jegeli a tervet.

A legtöbb támogatást vidéken igénylik, sokat új lakásra.

A legtöbb támogatást vidéken igénylik, sokat új lakásra.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz ... ...

Évente körülbelül 20 milliárd forintot folyósítanak.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.

Rekord alacsonyra, 2,3 százalékra csökkent a szabad felhasználású Diákhitel1 konstrukció kamata július 1-jétől.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét – derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel...

A családok lakásvásárlását az állam több formában is támogatja, egyvalamit viszont nem árt tudni, ha CSOk-ot igénylünk, akkor azt csak egy lakás 100%-os megvásárlására fordíthatjuk. Erre nem kapnánk fel azonnal a fejünket, de ha például válás esetén az egyik ki akarja vásárolni a másik tulajdonrészét, akkor ne lepődjünk meg, ha azt mondják, hogy CSOK-ot erre […]

A 2011. évi földrengés óta a legnagyobb ütemben csökkent májusban a japán ipari termelés, miközben a készletek nőttek, ami arra utal, hogy az erőteljesebb fellendülés még várat magára. A tokiói kereskedelmi ... ...

A nyári felhőzet megfogyatkozása jelentősen felerősítette a grönlandi jégtakaró olvadását az elmúlt húsz évben – állapították meg a Bristoli Egyetem munkatársai. A szakemberek műholdfelvételekből és éghajlati modellekből nyert adatok elemzése révén állapították meg, hogy 1995 óta fokozatosan csökken a nyári felhőzet a térségben – írta a Physorg tudományos-ismeretterjesztő hírportál. A Science Advances című folyóiratban közölt ...

Tíz éve nem látott összegben hajtottak végre kivásárlásokat az év első felében a magántőke (PE) társaságok - mutatják a Thomson Reuters adatai. A magántőke társaság részvételével zajló tranzakciók...

A román parlament bizalmi voksára váró új román kormány elhalasztja egy évvel a 2018. január 1-jére tervezett egy százalékpontos áfacsökkentést, így a jelenleg 19 százalékos áfa csak 2019. január 1-jétől csökken 18 százalékra - derült ki a beiktatásra váró kormány programjából, amelyet csütörtökön terjesztettek a törvényhozói testület elé.

A román parlament bizalmi voksára váró új román kormány elhalasztja egy évvel a 2018. január 1-jére tervezett, egy százalékpontos áfacsökkentést, így a jelenleg 19 százalékos áfa csak 2019. január 1-jétől csökken 18 százalékra – derült ki a beiktatásra váró kormány programjából, amelyet csütörtökön terjesztettek a törvényhozói testület elé.

A kullancs nyála új gyógyszerek "aranybányája" egy új brit tanulmány szerint - számolt be róla a BBC hírportálja.

A munkanélküliségi ráta további csökkenése az elmúlt években megszokottnál lassabb ütemű lehet, a foglalkoztatás bővülésének kisebb lassulása is azt jelzi az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, hogy egyre kevesebb az aktívan bevonható potenciális munkavállaló, a magyar munkaerőpiacon szerkezeti változásokra lenne szükség.

Pontosabban mindösszesen két külső kerületben van lehetőség arra, hogy egy 3 gyerekes család a CSOK igénybevételével 60 négyzetméternél nagyobb lakásba tudjon költözni. Mindeközben 2017 júniusában 27 100 új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek a fővárosban, ami 14,6 százalékkal haladja meg az idén márciusban mért értéket.

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló vitaanyag bemutatásakor.

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal.

A munkanélküliségi ráta további csökkenése az elmúlt években megszokottnál lassabb ütemű lehet, a foglalkoztatás bővülésének kisebb lassulása is azt jelzi az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, hogy egyre kevesebb az aktívan bevonható potenciális munkavállaló, a magyar munkaerőpiacon szerkezeti változásokra lenne szükség. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatai szerint a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió ...

Az ujotthon.hu arra volt kíváncsi, hogy ezen a piacon egy 3 gyerekes család CSOK igénybevételével mennyire könnyen tud-e 60 négyzetméternél nagyobb lakásba költözni. Kiderült, hogy mindösszesen két külső kerületi projektben van erre lehetőség; a IV. és XXIII. kerületben.

A munkanélküliségi ráta további csökkenése az elmúlt években megszokottnál lassabb ütemű lehet, a foglalkoztatás bővülésének kisebb lassulása is azt jelzi az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, hogy egyre kevesebb az aktívan bevonható potenciális munkavállaló, a magyar munkaerőpiacon szerkezeti változásokra lenne szükség. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatai szerint a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 393 ezer volt március-májusban, 1,8 százalékkal, 79 ezerrel több, mint egy évvel korá...

Eddig csaknem ötvenezer családot támogattak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) segítségével, 126 milliárd forinttal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

126 milliárd forint volt a támogatási összeg.

A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra mérséklődött a március-májusi időszakban, míg a foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte a 4,393 millió főt, azaz 79 ezer fővel dolgoztak többen mint egy évvel korábban. Az év hátralévő részében tovább javulhat és 4 százalékos szintre süllyedhet a munkanélküliségi ráta.

A munkanélküliségi ráta 4,4 százalékra mérséklődött a március-májusi időszakban, míg a foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte a 4,393 millió főt, azaz 79 ezer fővel dolgoztak többen mint egy évvel korábban. Az év hátralévő részében tovább javulhat és 4 százalékos szintre süllyedhet a munkanélküliségi ráta.

Kiderült, hogy egy 3 gyerekes család Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) igénybevételével mennyire könnyen tud 60 négyzetméternél nagyobb lakásba költözni.

79 ezer fővel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban, és 4,4 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta.

Bár jelenleg 27 ezer 100 új építésű társasházi lakást építenek, illetve terveznek építeni a fővárosban, egy 3 gyerekes család a csok maximális igénybevételével sem tud szinte sehol lakást vásárolni.

A foglalkoztatottak száma pedig nőtt, jelenti a Központi Statisztikai Hivatal.

Évi 300 milliárdos kárt okoz a hajózható napok számának csökkenése. Most pályázattal tennék rendbe a folyót.

Az élelmiszerpazarlás elkerülésére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) uniós támogatással megvalósuló, Maradék nélkül című programja, amelynek keretében a hatóság azt is fölméri, hogy a magyar háztartások mennyi élelmiszerhulladékot termelnek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, folytatódott a technológiai részvények esése, miközben a befektetők már Janet Yellen beszédét várják. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke egy londoni pénzügyi konferencián szólal fel kedd este. A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,11 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,23 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite ...

Új jelentést készített a Doing Business összeállításáért felelős Világbank és első eredményeit kedden nyilvánosságra is hozta. Bulgária, Magyarország és Románia néhány városában vizsgálták meg a...

Csökkenő indexekkel indult a kereskedés kedden a vezető európai értéktőzsdéken.

Az építési vállalkozók szerint át kéne variálni, hogy máshol is megmozduljanak a cégek.

Komárom-Esztergom megyében 2017 június elejére 3,5 százalékra csökkent az álláskeresők aránya - mondta el a megyei kormányhivatal vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Májusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent a tartós használati cikkek megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau hétfőn közzétett kimutatása alapján. Májusban az előzetes adatok szerint 1,1 százalékkal csökkent a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző havihoz képest, a 0,9 százalékra javított áprilisi csökkenés után, elemzők 0,9 százalékos ...

Csaknem négy év után megállt a működő vállalkozások számának csökkenése Magyarországon, a legtöbb új cég az építőiparban jött létre - közölte a Bisnode Magyarország Kft. hétfőn az MTI-vel.

Mi a különbség közted és azok közt, akik pénzt csinálnak? „Az algoritmusaik”, tartja az új Wall Street-i szólásmondás. Ma már nincs olyan vállalat a pénzügyi szektorban, amely ne használna algoritmusokat a döntéseihez. Mesterséges intelligencia kell a piaci trendek tetten érésére és ezek jövőbeli alakulásának megjósolására. Az automatizált befektetési szolgáltatások ezeken az algoritmusokon alapulnak.

Több év után megtorpant a működő cégek számának csökkenése - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás már 1 százalék alatt maradt, sőt az elmúlt negyedévben már minimális emelkedés is tapasztalható.

Annyi pénz megy el adminisztratív terhekre, mint egészségügyre vagy közoktatásra, és a legjobban a kis magyar cégeknek fáj. A terhek csökkentésének receptje nem egyszerű, de nem is ismeretlen.

Csökkenő forgalomban enyhén emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 35 599,51 ponton fejezte be a kereskedést, ami 87,04 ponttal, 0,25 százalékkal haladta meg az előző hetit.

A CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény mozaikszava lett az év szava - ezt A Magyar Nyelv Múzeumában jelentették be szombaton este a Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon, a Múzeumok éjszakája helyi programjai keretében.

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán.