Legfontosabb témák

Előbb-utóbb beépül a szaúdi olajpara az árakba.

Jó eséllyel visszavonják a román kormány európai bizottsági biztosjelöltjét és helyére romániai sajtóértesülések szerint maga a miniszterelnök ülhet be. Egyre esélytelenebbnek látszik Rovana Plumb kinevezése ... ...

Lerakták az alapkövet.

Az egészségügyi világszervezet szerint emelni kéne az alapvető egészségügyi ellátásra szánt pénzügyi kereteket.

Minden téren erőteljes növekedést tapasztalt a nyári hónapokban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Augusztusban az M7-es autópálya napi forgalma megháromszorozódott januárhoz képest, és szinte valamennyi e-matrica típus esetében jelentősen nőtt az értékesített darabszám. A NÚSZ kamerái és szakemberei összesen 123 millió járművet ellenőriztek a nyáron.

Ez sejlik fel a Magyar Nemzeti Bank kommunikációjából. Döntés még nincs, mindenesetre megpróbáltunk utánajárni, hogy mi lehet a szándék mögött és mi lehet annak hatása, ha az megvalósul?

Csak minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal, a friss vállalkozások 75 százaléka továbbra is korábbi cégekhez köthető, ugyanakkor változás körvonalazódik a magyar cégalapítási gyakorlatban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Az SK Hynix műhelyéből származó fejlesztés másodpercenként 38 gigabájtos átvitelre képes.

Megváltozik 2021-től az energia tanúsítványok európai uniós szabályozása, ezzel szigorúbb jelölési rendszert vezetnek be a háztartási gépeknél és a világításnál. Ez várhatóan innovációra ösztönzi a gyártókat ... ...

Itt a lista, hol érdemes megvenni a gigadrága mobilt!..

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

Gyárból érkezik a félkész ház, melyet a helyszínen "csak" össze kell rakni.

Már 100 millió felett jár a Lime e-rollerekkel megtett utak száma, így a zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen

A Neckermann Magyarország nem áll le a brit vállalat csődje miatt.

Morfiumot adnak karcolásra.

Rekordszámú, csaknem másfélmillió látogatója volt a párizsi Tutanhamon-kiállításnak.

A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország, egy egészséges cég, továbbra is folytatja a működését – közölte a Neckermann az MTI érdeklődésére hétfőn. Azt írták, hogy a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook Igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. Hétfőn a legrégibb brit utazási iroda, a ...

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba - erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetőivel ... ...

Valójában sem Irán, sem az Egyesült Államok, sem pedig Szaúd-Arábia nem akar háborút, viszont a nyilatkozatháború sokáig eltarthat - mondta a Corvinus Egyetem tanársegédje, és a Külügyi és Külgazdasági Hivatal kutatója. Szalai Máté szerint ettől még, pattanásig feszült a helyzet, és előfordulhatnak szórványos katonai akciók.

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

A banki stresszteszt eredménye után

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

A prototípusoknak az a dolguk, hogy elromoljanak, hogy aztán a sorozatérett példányok már bírják a strapát.

Tovább egyszerűsödött az e-kárbejelentő alkalmazás, a fejlesztésekkel mától külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el lehet indítani a kárrendezést cascóra is.

Az anyavállalat nyitóoldalán már búcsúüzenet olvasható.

Hatalmas hibrid és elektromos autó offenzíva várható a német prémiumgyártótól.

Nem jött össze a problémamentes avatóünnepség a 40 milliós városi támogatással megépült arénában.

A Suhanj Alapítvány kérdezte, mi lenne ha úgy támogatnánk őket, hogy mindenki, aki Revolutra akar előfizetni, az ő kódjukat használná, így kapnának alkalmanként 3 ezer forintot. Ennek semmi akadálya, ha Revolutot szeretnél nyitni, használd ezt a linket. (Mivel az alapítvány nem lehet szerződő, ez az egyik munkatársuk linkje.) Ha nem szeretnél Revolutot, de van kedved támogatni őket, azt is megteheted,

Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA). A CAA, valamint a brit közlekedési minisztérium, a külügyminisztérium és az üzleti ügyek minisztériuma által ...

Orbán Viktor korábbi kijelentését figyelembe véve feltételezhető, hogy a kormány arra fog törekedni, hogy minél hívogatóbbá váljon a családalapítás és a gyermekvállalás a fiatalok számára. Újabb szempontokból hasonlítottuk össze, hogy hogyan élnek a gyermeket vállalók és a gyermektelenek.

Tavaly 7,5 százalékkal kevesebben jelentkeztek szervdonornak, mint egy éve, de így is 13,7 százalékkal több szervadományozás volt.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is gyengébb 15-20 százalékkal, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat ... ...

Csurig a földgáztárolók.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is 15-20 százalékkal gyengébb, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat.

A hálózatsemlegességi szabályok betartására.

Televíziós kampányt indít a Tej Terméktanács abból a célból, hogy a belföldön előállított tejet és tejtermékeket válasszák az importáruval szemben.

A brit utazási iroda leányvállalata reagált a társaság csődje után.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is 15-20 százalékkal gyengébb, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat.

Közleményt adott ki a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Henry Mintzberg megint beszól. Legújabb, idén megjelent könyvében is a hagyományos menedzsment felfogást és mentalitást ekézi. Könnyed és közvetlen stílusban mondja el újra, miért nem érvényesek az utóbbi évtizedekben bevettnek tekintett gyakorlatok és elvek, miért kell leszállniuk a hatalom képzelt csúcsairól a legfelsőbb vezetőknek. Mihalik Judit írása a HR Blogon.

Szinte teljesen leállt az euróövezeti magánszektor növekedése szeptemberben, a feldolgozóipar az utóbbi közel hét év leggyengébb hónapját tudhatja maga mögött - ez derült ki az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport beszerzésimedzser-indexeinek előzetes adataiból, amelyeket hétfőn tettek közzé.

Karcolásra nem morfium kell - állapította meg Zsiday Viktor befektetési szakember a gazdaságpolitikusok jelenlegi globális válságkezelési igyekezete lapcsán. Minden gazdaságpolitikus retteg 2008-2009 óta ... ...

Csak minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal, a friss vállalkozások 75 százaléka továbbra is korábbi cégekhez köthető.

A kínai kommunista pártvezetés már nem a hongkongi tüntetéseket, vagy az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktust tartja a legveszélyesebb politikai fejleménynek, hanem a sertéspestis miatt elszabadult árakat. Kiszivárgott információk szerint hazánkban is ideges politikai játszma és eltussolás folyik a sertéspestis terjedése miatt. Káncz Csaba jegyzete.

Az uniós támogatások kifutása és a rosszabb európai környezet miatt lassul majd a növekedés.

09. 23. 13:14 Adó 1% HR Portal

A magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlhatják arra jogosult civil szervezeteknek és egyházaknak.

A Samsung hajlítható csúcstelefonja továbbra is jóval sérülékenyebb egy átlagos okostelefonnál.

Szerdán 7 forinttal emelkedik a benzin, és 4 forinttal a gázolaj ára

Még gyorsabb gazdasági növekedést vár a Századvég.

Példákkal is alátámasztotta kijelentését Nagy Zoltán, a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke, a versenyhivatal volt vezetője.

Ötödik alkalommal rendezik meg a legnagyobb Budapesten kívüli hazai startup eseményt, a Startup Hetet Debrecenben, ezúttal a Nagyerdei Víztoronyban. A

Azonnal reagált a Miniszerelnökség.

Dél-Koreában is megjelent a rettegett kór, Peking azonnal tilalmat rendelt el az ottani disznóhúsra.

A folyamatosan javuló eredményeknek köszönhetően stabilan emelkedik a Masterplast árfolyama.

A magyar lakosság pénzügyi tudatossága elkeserítően rossz. Sereghajtók a családok az OECD-n belül családi költségvetés-tervezésben. Ha könnyebben élnek, többet keresnek, akkor sem tesznek félre, inkább ... ...

Gigi kétmillió forint értékű dohányt talált.

Újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben

09. 23. 12:54 Adó 1% 2020 HR Portal

Az adó 1% felajánlási időszak 2020-ban május 20-án zárul, ettől eltérhet azonban, amikor május 20. munkaszüneti napra esik.

A zsaruknak van néhány komolynak mondható szolgálati járműve, ez is oda sorolható.