Legfontosabb témák

Nem várható a szingapúrihoz hasonló adórendszer kialakítása a gazdasági társaságok számára, a brit pénzügyminiszter finomította korábbi szavait - értékelte a hétfői brit sajtó Philip Hammond hétvégi interjúját, amelyben a politikus a Le Monde című francia lapnak kijelentette, Nagy-Britannia nem lesz adóparadicsom az ország európai uniós tagságának megszűnése után. A pénzügyminiszter hozzátette, nem szándékoznak jóval az európai uniós átlag alá csökkenteni az adókat annak érdek...

2019 márciusában megszűnik az Európai Unióból érkező munkavállalók szabad beáramlása Nagy-Britanniába.

2019 márciusában megszűnik az Európai Unióból érkező munkavállalók szabad beáramlása Nagy-Britanniába - nyomatékosította hétfőn a szigetország kormányfőjének hivatala.

2019 márciusában megszűnik az Európai Unióból érkező munkavállalók szabad beáramlása Nagy-Britanniába – nyomatékosította hétfőn a szigetország kormányfőjének hivatala. Theresa May szóvivője közölte, a személyek szabad áramlása megszűnik aznap, amikor Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót. Részleteket azonban nem közölt arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Királyság pontosan milyen bevándorláspolitikát léptet életbe 2019 után. Hangsúlyozta viszont, helytelen lenne ...

Nem várható a szingapúrihoz hasonló adórendszer kialakítása a gazdasági társaságok számára, a brit pénzügyminiszter finomította korábbi szavait – értékelte a hétfői brit sajtó Philip Hammond hétvégi interjúját, amelyben a politikus a Le Monde című francia lapnak kijelentette, Nagy-Britannia nem lesz adóparadicsom az ország európai uniós tagságának megszűnése után.

Egy helyet előrelépve a brit gazdasági növekedés második legfontosabb tényezőjévé vált a film- és televíziós ipar Nagy-Britanniában, az előző negyedévben 8,2 százalékkal, 2014 óta pedig összességében 72,4 százalékkal bővült az ágazat, szemben az Európai Unió többi részében mért 8,5 százalékos átlaggal.

Két éven belül megszűnik a britek EU-tagsága.

Nem mindenkit ijeszt el a brexit. A BMW és az Amazon belehúz.

A brit kormány támogatásokkal ösztönözné a járműcseréket.

Csak elektromos, illetve hibrid üzemű új autók kerülhetnek majd forgalomba.

Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését. A szerdán bejelentett terv a brit kormány szélesebb körű, összesen 3 milliárd font (több mint ezermilliárd forint) költségvetéssel előirányzott több évtizedes környezetvédelmi programjának része. Az intézkedés elsődleges célja, hogy a 2040-es évtizedtől már csak elektromos, illetve hibrid üzemű autók kerülhessenek forgalomba Nagy-Britanniában. A ...

Összesen 300 milliárd eurót mozdíthat meg a brexit miatt a pénzintézet.

Sikerült is vele megállítaniuk a szakemberek elvándorlását.

Visszatérnek az 1970-es évek.

"Egy modern országban nem lehet helye az ügyfeleket lehúzó módszerek alkalmazásának."

Az angolok lépése felforgatja a reklámszakmát az egész világon.

Magyar kutató nyerte a legrangosabb brit közgazdasági díjat.

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, de ezzel egy időben csökkentek a reálbérek is.

A Ryanair vezérigazgatója gazdasági öngyilkosságnak nevezte a britek kilépését.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint a szigetországban élő közép- és kelet-európaiak közül a legmagasabb foglalkoztatottsági ráta a miénk.

Egy friss tanulmány szerint 81,3 ezer magyar tartózkodik életvitelszerűen a szigetországban....

A brit statisztikai hivatal (ONS) legújabb, visszatekintő becslése szerint az évtized közepén 1,3 millió közép- és kelet-európai EU-állampolgár tartózkodott életvitelszerűen Nagy-Britanniában, és közülük a mintegy 80 ezernyi magyar foglalkoztatottsági rátája volt a legmagasabb.

A közép- és kelet-európaiak közül a legtöbb magyar.

A brit statisztikai hivatal (ONS) legújabb, visszatekintő becslése szerint az évtized közepén 1,3 millió közép- és kelet-európai EU-állampolgár tartózkodott életvitelszerűen Nagy-Britanniában, és közülük a magyarok foglalkoztatottsági rátája volt a legmagasabb. Az ONS a 2013-2015 közötti időszakra dolgozta ki becslését, vagyis a vizsgálat időbeli végpontja is egy évvel megelőzi a brit EU-tagságról tartott tavaly júniusi népszavazást. ...

Kelet-Európából a lengyelek érkeztek a legnagyobb számban.

Szinte leállt a kivándorlás Nagy-Britanniába az elmúlt években. A brit statisztikusok még annál is kevesebb kint élő magyarról tudnak, mint amennyiről Orbán Viktor beszélt.

Az ausztrál miniszterelnök szerint hazája kész "minél gyorsabban" szabadkereskedelmi megállapodást kötni Londonnal a brit EU-tagság megszűnése után. Nagy-Britannia hivatalosan még tárgyalásokat sem kezdhet ... ...

Az ausztrál miniszterelnök szerint Canberra kész "minél gyorsabban" szabadkereskedelmi megállapodást kötni Londonnal.

Egy éve még úgy tűnt, az Európai Unió van válságban a Brexit miatt, mára azonban Nagy-Britannia került válságba, és az unió korábban nem látott egységet mutat – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője, Gyévai Zoltán.

Tíz évvel a brit vendéglátóipari helyeken elrendelt dohányzási tilalom után 1,9 millióval kevesebb dohányzó van Nagy-Britanniában, mint 2007-ben, és a dohányzók aránya történelmi mélypontot ért el.