Legfontosabb témák

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal csütörtökön ismertetett kimutatása szerint.

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal most közzétett adatai szerint. Ez az első olyan felmérés, amelyben már szerepel a brit uniós tagságról tartott népszavazás utáni negyedév is. 

Csökkenésnek indult tavaly a nagy-britanniai bevándorlás a brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett kimutatása szerint. A szeptemberrel zárult tizenkét hónapban nettó 273 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 49 ezerrel kevesebb, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban. A nettó bevándorlás 2014 közepe óta nem volt ilyen alacsony. Ez az első olyan felmérés, amelyben szerepel a brit EU-tagságról tartott népszavazás utáni negyedév is. A tavaly júniusi referendumon a résztvevők szűk, 51,9...

Óriási veszteséggel számolnak a londoni elemzők, egyes ágazatok teljesen leállhatnak.

Az amerikaiak nagyon nagy többségének még mindig fontos Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közmondásos “különleges” kapcsolatrendszere. A The Times megbízásából elvégzett, a tekintélyes konzervatív brit napilap által hétfőn ismertetett felmérés szerint az amerikaiak 61 százaléka “nagyon fontosnak”, 27 százalékuk “valamelyest fontosnak” tartja a különleges brit-amerikai viszony fenntartását, vagyis az amerikai közvélemény csaknem kilenctizede tulajdonít jelentőséget ...

Tavaly 13 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi tőkebefektetés (FDI) a világban - írja az MTI. Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) szerint tavaly 1,52 ezer milliárd dollár volt ... ...

Az északi-sarki és déli-sarki tengeri jég januári kiterjedése a legkisebb volt a feljegyzések kezdete óta, miközben a légkör szén-dioxid-koncentrációja januári rekordmagasságot ért - közölte a...

A tavalyi év utolsó három hónapjában 50 ezer fővel csökkent a Nagy-Britanniában munkát vállaló más uniós állampolgárok száma a brit statisztikai hivatal közlése szerint - írta a Portfolio.

A Brexit-népszavazás óta folyamatosan csökken az uniós társállamokból munkavállalási céllal Nagy-Britanniába érkezők száma.

Egyre nehezebben találnak külföldi EU-munkavállalót a brit cégek.

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a brit gazdaság azon szektoraiban, amelyek jelentős részben függnek a külföldi, uniós munkavállalóktól.

A brit munkáltatók több mint negyede jelezte, az uniós országokból származó alkalmazottaik fontolgatják, hogy elhagyják a cégüket vagy az országot 2017-ben, miután tavaly a szigetországban megszavazták az Európai Unióból való kilépést.

A brit pénzügyminiszter szerint az integrált online rendszerek világában semmilyen berendezés, még a konyhai vízforralók és a hűtőszekrények sincsenek biztonságban a kibertámadásokkal szemben.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, kik azok a külföldiek, akiket a Brexit miatt haza akarnak küldeni az Egyesült Királyságból. Viszont úgy tűnik, nem lesznek nagyon sokan. Több tízezer magyar is maradhat.

A magyar idegenforgalomban 2017 a sport éve lesz. A minőségi budapesti szálláshelyek közel száz százalékos szobafoglaltsággal számolhatnak a júliusi vizes VB, a FINA idejére, de nem sokban különbözik ettől a kép a versenyt követő hetekben sem. A hasonló sportesemények kétszeresen is pozitívan hatnak a hazai sportturizmusra: egyrészről erős imázsépítő hatásuk következtében Budapest mint desztináció felértékelődik, másrészről pedig az átlagosnál magasabb fizetőképességű vendégek érkeznek nagy számban az országba – hangsúlyozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

A szokatlanul hideg január komoly zöldséghiányt okozott Nagy-Britanniában. A brit szupermarketek ilyentájt Spanyolországból szokták beszerezni a friss zöldséget, de az időjárás miatt ott most komoly áruhiány ... ...

Napirendjére vette a brit parlament annak a petíciónak a tárgyalását, amelynek kezdeményezői azt követelik a brit kormánytól, hogy vonja vissza Donald Trump állami látogatásra szóló meghívását. A...