Legfontosabb témák

Ön örülne, ha ismét lenne egy nap, amikor minden bolt be lenne zárva, avagy másképp fogalmazva minden kiskereskedelmi dolgozónak pihenőnapja lenne? A kormány legújabb tervei szerint ismét hozzányúlnának ... ...

A vasárnapi referendum kiélezett eredményét tükrözte a hétfői török sajtó: a kormánypárti lapok "Törökország győzelmét" ünnepelték, az ellenzéki újságok az állítólagos választási csalást és az elnöki rendszert bírálók erejét emelték ki.

A multikat büntetni szándékozó intézkedések a hazai kis- és középvállalkozásokat tehetik tönkre, mert a nagyvállalkozások tőkeerősek és kibírják a mostani szankciókat - hangsúlyozta az InfoRádióban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Valójában a kis magyar üzletek járhatnak a legrosszabbul a multinacionális cégek megsarcolásával.

Visszatért a kiskereskedelmet sújtó, egy hónapja napvilágot látott javaslatcsomag. Az új verzió szerint korlátoznák a kiskereskedelmi láncok reklámköltését, betiltanák az ingyenes reklámújságokat, csendben visszahoznák a vasárnapi zárva tartást és kötelező létszámbővítést – vagy helyette büntetőadót vezetnének be a legújabb, kiskereskedelmi láncokat sújtó törvénytervezet szerint. A javaslatok egy része mérettől függetlenül minden boltost érint.

Új adót vetnek ki a kereskedelmi láncokra, és rávennék a boltokat, hogy saját maguktól zárjanak be vasárnap, ha a most kiszivárgott formában valósul meg a kormány terve.

Beleegyeznének a nagyobb kereskedelmi vállalatok a kormány azon elképzelésébe, miszerint a jövőben havonta két szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak – értesült a Magyar Idők.

Hamarosan havi két szabad hétvége járhat az áruházláncok dolgozóinak - írja a Magyar Idők.

A bérpótlék viszont nem biztos, hogy emelkedik majd....

A Magyar Nemzet arról ír, ellátási gondok vannak az óvodás, iskolás cukorbetegeknél. A Világgazdaság cikke szerint a vidéki és a fővárosi regionális cégeknél is kevés az autóbuszvezető.