Legfontosabb témák

Legtöbbször együtt szokás emlegetni az Y és a Z generációkat, bár sokszor különbözik a munkamoráljuk, azonban mindkét generációra jellemző, hogy egyszerre több dologgal képesek párhuzamosan foglalkozni (multitasking).

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,72 százalékos csökkenéssel, 32 959,62 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek ... ...

Határérték feletti mennyiségben mutatták ki úgynevezett klórpirifosz rovarölő szer jelenlétét olasz származású újhagymában. A termékben a küszöbérték kilencszerese volt jelen, ennek ellenére a hatóság szerint nem jelent akut egészségügyi kockázatot.

Félidejéhez érkezett az egységes kérelmek 2017. évi benyújtási időszaka, az eltelt időszakban több mint 42 ezer kérelem benyújtásában nyújtottak segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai. Mivel a NAK tavaly mintegy 130 ezer gazdálkodó egységes kérelmének benyújtásában segédkezett, nagy roham várható a hátralévő időszakban. Felhívjuk a falugazdászok közreműködését igénybe vevő gazdálkodók figyelmét, hogy az őstermelői kártyával jelentősen gyorsítható az egységes kérelem benyújtása.

Hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását segítő pályázatokat írt ki a kormány; az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében induló három projekt keretösszege összesen 8 milliárd forint - közölte a programról szóló csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Húsz év után véget ér a Cassini űrszonda küldetése a Szaturnusznál, amely eddig, a csillagászok számára is meglepő adatot mért, például az óriásbolygó gyűrűrendszeréről. „A Szaturnusz gyűrűi apró kövekből, kavicsokból, porszemcsékből állnak, és a kiterjedéséhez képest nagyon vékonyak a gyűrűi” - mondta az InfoRádió Szigma – a holnap világa tudományos magazinműsorában Szabados László, a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati Kutatóintézetének munkatársa.

Veszteséges kezdés után indexcsökkenéssel zártak csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacok, és a BÉT is.

Az Attrecto Zrt. is felkerült a Financial Times listájára, a brit gazdasági lap a leggyorsabban fejlődő ezer európai vállalat rangsorában a 142. helyet adta a győri cégnek, amely Magyarországról egyedüliként került az összeállításba.

A tervek szerint május 14-től használható ismét a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Szárnyaló kereslet, visszafogott kínálat - elszabadultak a memória-árak, a haszon pedig a Samsungnál csapódott le. A telefonok visszaestek, a komponensekben viszont nagy biznisz van.

Mindennapos fizetőeszközzé vált az MKB SZÉP Kártya: a felhasználók száma átlépte a 200 ezret. A hat évvel ezelőtti bevezetés óta közel 62 milliárd forint juttatás érkezett az MKB SZÉP Kártyákra és a költésekből több mint 54 milliárd forint áramlott vissza a gazdaságba, 2017 áprilisáig.

Egy Varsóból induló Wizzair-gépnek vissza kellett fordulnia, mert emelkedés közben villámcsapás érte - írja az Aviation Herald.

Egy győri cég tudott akkorát nőni 2012 és 2015 között, hogy az európai top 1000-be kerüljön.

Pörögnek az események a francia elnökválasztás körül, az előző napi gyári munkásokkal történő szelfizés után csütörtökön egy halászhajón kezdte a napját a francia elnökválasztás szuverenista jelöltje.

Újabb sikeres magyar vonatkozású start-up cég jelent meg a befektetők monitorján: a már a legnagyobb hotelláncok szállodáival szerződésben álló RateMate a kisbefektetők számára is elérhető Funderbeam platformon a mai napon – a félmillió eurós tőkebevonási programja részeként – 100 ezer eurós befektetői (úgynevezett crowdinvesting) kampányt indított. A 2013-ban Budapesten alapított RateMate kifejezetten hotelek számára kínál ...

A magyar jégkorong-válogatott 2-0-ra kikapott a lengyelektől az Ukrajnában zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

A brit autógyártás tizenhét éves rekordot ért el az első negyedévben az élénk külső keresletnek köszönhetően - derült ki a Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) adataiból.

Stabilan nő a gazdaság, de nem várható nagy választási osztogatás, kivéve a nyugdíjasoknak, de a keresetek is 10 százalékhoz közelítő mértékben növekedhetnek – derül ki a 2018-as költségvetés kormányzati tervezetének elemzéséből, amelyet a Költségvetési Tanács végzett el.

Óvatlan kavicsdobálás, focilabdával kitört ablak, a gyermek hibájából bekövetkezett közlekedési baleset, de akár tűzokozás, osztálytársnak okozott sérülés – mind olyan esetek, amelyek komoly anyagi károkkal járhatnak. Kitől kérhetünk kártérítést, ha gyermek okozta a kárt? A D.A.S. JogSzerviz szakértője hasznos jogi tudnivalókkal szolgál.

A 80 méternél nem mélyebb kutakat engedély és bejelentés nélkül lehet létesíteni, feltéve, hogy csak a házi vízigényt elégítik ki, a meglévő kutak után pedig nem kell fizetni - ezt a törvényjavaslatot terjesztette a kormány a parlament elé, írja a Napi.hu.

Ha az EU illetékes tanácsa júniusi ülésén módosítja a kiküldetési irányelvet, sokat veszítünk versenyképességünkből: ez ugyanis gazdasági korlátozó intézkedések bevezetését tenné lehetővé az újonnan csatlakozott országokkal szemben. Azt akarják elérni, hogy ne fizessünk kevesebbet a külföldön dolgozó magyar alkalmazottaknak, mint amennyit a helyiek kapnak. A V4-ek együtt próbálnak tenni ez ellen - közölte Varga Mihály.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése (PACE) határozatában arra szólította fel a magyar kormányt, hogy függessze fel a civilszervezetekre vonatkozó törvényről szóló jogalkotást, illetve a CEU-törvény ... ...

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elindította a Budapesti Pályafejlesztési Programot, melynek első együttműködési megállapodását csütörtökön a XVIII. kerületi önkormányzattal írta alá.

Elfogadta a Költségvetési Tanács a Nemzetgazdasági minisztérium által készített jövő évi költségvetési tervezetet.

A kiküldetési irányelv módosítása gazdasági korlátozó intézkedések bevezetését tenné lehetővé az újonnan csatlakozott országokkal szemben - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Az INA nettó nyeresége az első negyedévben egyszeri tételek nélkül elérte a 199 millió kunát (8 milliárd forint), miután egy évvel korábban 42 millió kuna veszteséget könyvelt el a cég. A társaság...

A Ford első negyedéves nyeresége jelentősen csökkent az értékesítési problémák és a visszahívások magas költségei miatt - derül ki az Egyesült Államok második legnagyobb autógyártójának csütörtökön közzétett ... ...

Nyereséget könyvelhetett el az INA horvát olajipari vállalat az első negyedévben.

Kisteherautó és személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 22-es kilométer szelvényénél a gyáli lehajtó közelében.

A Költségvetési Tanácsnak (KT) nincsenek ellenvetései a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat tervezetének hitelességére és végrehajthatóságára nézve.

Szemerey Tamás segíthetett Balog Ádámnak az MKB-tulajdonszerzés finanszírozásában. Még nem milliárdos a bank vezérigazgatója, de könnyen azzá lehet.

Májusban kezdődnek Komlón a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre irányuló munkálatok, amelyekre a mecseki város 1,1 milliárd forintos forrást kapott - közölte Polics József polgármester csütörtökön az MTI-vel.

A következő hetekben 6 ezer EU-pályázat eredményeiről értesítik ki az indulókat, ezeknek az értékelése ugyanis már lezárult – derül ki az OTP Hungaro-Projekt cikkéből. Összesen 11 ezer támogatási kérelmet kell elbírálni, már csak 300 olyan pályázat van, aminek még nem kezdődött el az értékelése. Pörög az európai uniós pályázatok elbírálása: a már beadott az összesen … The post Heteken belül választ kaphatnak a pályázók appeared first on Vállalkozók Fóruma.

Az illetékes tankerületi központ vizsgálja a vasárnap, műszaki hiba miatt az osztrák határról visszafordított, zuglói diákokat, szülőket és pedagógusokat szállító autóbusz esetét - közölte a Klebelsberg Központ.

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.

Az amerikai piacfelügyelet (SEC) jelentése szerint a Magyar Telekom korábbi vezére, Straub Elek és stratégiai igazgatója, Balogh András elfogadta, hogy fejenként 250 ezer, illetve 150 ezer dollár bírságot fizetnek.

Az INA horvát olajipari vállalat nettó nyeresége az első negyedévben egyszeri tételek nélkül elérte a 199 millió kunát (8 milliárd forint), míg egy évvel korábban 42 millió kuna veszteséget könyvelt el ... ...

Egyedüli magyar vállalatként került fel a Financial Times által összeállított, Európa 1000 leggyorsabban fejlődő cégét összegyűjtő listára a győri és budapesti irodával rendelkező Attrecto Zrt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elindította a Budapesti Pályafejlesztési Programot, melynek első együttműködési megállapodását csütörtökön a XVIII. kerületi önkormányzattal írta alá, írja az MTI. A program elvileg tavaly indult és összesen 7,94 milliárd forint van rá.

Miután egy gyors év eleji részesedésszerzéssel sikeresen elhárította a felvásárlási szándékot, kiszállhat az Intesa Sanpaolóból a Generali. Az olasz bankcsoport pedig most már kizárólag organikus...

A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét indokolt kiterjeszteni arra az esetkörre, ha a számlatulajdonos, illetve a számla felett rendelkező nem kaphat bankkártyát. Az erre vonatkozó javaslatot a portfolio.hu fedezte fel az Országgyűlésnek benyújtott pénzügyi salátatörvényben.

A havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét indokolt kiterjeszteni arra az esetkörre, ha a számlatulajdonos, illetve a számla felett rendelkező nem kaphat bankkártyát. Az erre vonatkozó javaslatot a portfolio.hu fedezte fel az Országgyűlésnek benyújtott pénzügyi salátatörvényben.

A fizetendő személyi jövedelemadóra és egészségügyi hozzájárulásra, ha összegük nem több mint 200 ezer forint, idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban. Az első részlet megfizetésének határideje 2017. május 22.

Elismerően nyilatkozott az euróövezet gazdasági eredményeiről az Európai Központi Bank kormányzótanácsának kamatdöntő ülése után Mario Draghi. Az euróövezeti jegybank elnöke kijelentette, hogy a defláció veszélye elhárult. Hiába viszont a remek kilátások, még mindig nem hajlandó kilépni a válság-üzemmódból a jegybank, amely egyébként csütörtöki ülésén a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az irányadó kamaton.

Közösségi, kulturális térként éledt újjá Gödön a legendás magyar versenyló, Kincsem egykori istállója.

Számos uniós, vagy magyar költségvetésből finanszírozott nagyobb beruházásnál annyira durva a költségnövekedés mértéke, hogy az már felveti a visszaélés gyanúját, ezért vizsgálat szükséges - jelezte...

Hosszú Katinka Amiens-ben versenyez a hétvégén, de az indulás előtt még posztolt a Facebookon.

Európa egyik legismertebb sportcélú étrend-kiegészítő márkájának nevét veszik fel felsőkategóriás edzőtermek. A SCITEC magas minőségi követelményeinek megfelelő és prémium termékeihez illeszkedő fitness clubok sorában a Lurdy Házban található 2000 m2-es sportközpont veszi fel elsőként a SCITEC nevét. Alaposan átalakult az edzőtermek piaca Magyarországon az utóbbi öt évben, egyre nagyobb az igény a nyugat-európai színvonalú, széleskörű ...

A kormány központi bírságkezelő szervként az Országos Rendőr-főkapitányság Gazdasági Főigazgatóságát jelöli ki - ezt tartalmazza az a rendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg. A 2012-es ... ...

Két, összesen csaknem másfélmilliárd forint összköltségű pályázat beadásáról döntött csütörtökön a békéscsabai közgyűlés.

A legújabb felmérés szerint relatív többségbe kerültek azok a brit választók, akik szerint a brit EU-tagságról rendezett, a kilépést pártolók által megnyert népszavazáson hibás döntés született.

Évente több alkalommal is elcsábulhatunk a kamatmentes áruhitelek kapcsán, azonban nem árt óvatosnak lenni és bővebben tájékozódni, mielőtt döntést hoznánk. Ha valamilyen okból lemaradnánk ezekről az akciókról, akkor megéri személyi kölcsönt választani alternatívaként, hiszen már 8%-os THM-mel is találunk ajánlatot. Sőt, akár egy lakásfelújítás esetén az elektromos gépek cseréjét is megvalósíthatjuk ebből a hitelből. Az […]

Nyelvvizsgával rendelkező fiatalok Magyarországon, 2003-2015.

Elismerően nyilatkozott az euróövezet gazdasági eredményeiről az Európai Központi Bank (ECB) kormányzótanácsának kamatdöntő ülése után Mario Draghi, az euróövezeti jegybank elnöke, a Frankfurtban csütörtök ... ...

2013 óta a legjobb negyedévet tudja maga mögött a Samsung, és a következő negyedév is erősnek ígérkezik. A Samsung korunk Nokiája, hisz az ő telefonja a legnépszerűbb, a nagy nyerőt azonban most a memória chipek iránti kereslet felfutása hozta. Viszik a vevők a cég tévéit is világszerte.