Legfontosabb témák

Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten vasárnap és hétfőn a Nagy Futam rendezvény miatt, a változások érintik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatait is.

Elővigyázatosságból több strandot is zárva tartanak vasárnap a spanyolországi Gran Canaria szigetének északkeleti részén, miután két napja egy komp a hullámtörő gátnak ütközött Las Palmas kikötőjénél és 25 ezer liter illékony gázolaj ömlött a tengerbe - közölte az Europapress spanyol hírügynökség a Kanári-szigetek tanácsára hivatkozva.

Ön örülne, ha ismét lenne egy nap, amikor minden bolt be lenne zárva, avagy másképp fogalmazva minden kiskereskedelmi dolgozónak pihenőnapja lenne? A kormány legújabb tervei szerint ismét hozzányúlnának ... ...

Andrej Kiska szlovák államfő nemrég aláírta a munka törvénykönyvének módosítását, amely az összes ünnepnapra kiterjeszti a kötelező boltzárat, azaz a mostani 3,5 nap helyett évente 16 napon á...

A vasárnapi referendum kiélezett eredményét tükrözte a hétfői török sajtó: a kormánypárti lapok "Törökország győzelmét" ünnepelték, az ellenzéki újságok az állítólagos választási csalást és az elnöki rendszert bírálók erejét emelték ki.

Sajtóértesülések szerint már az indulás előtt a tervekhez képest egy évvel tovább tartanak a munkák.

A hídfelújítás miatt 2020 tavaszáig nélkülöznünk kell.

Egészen 2020 tavaszáig tarthat a Lánchíd felújítása – tudta meg az Index.

Praktikus infók a bevásárláshoz....

Leginkább a benzinkutas boltok és az éjjel-nappalikra lehet számítani a húsvéti ünnepnapokon. Szombaton azonban szinte minden nyitva lesz. Mostani négynapos hétvégén szombaton a boltok nyitva lesznek ... ...

Időben tankolj fel élelmiszerből és gyógyszerből a négynapos ünnepre.

Holnap lesz az utolsó kereskedési nap a magyar tőzsdén a húsvéti ünnepek előtt, utána csak kedden nyit ki a Budapesti Értéktőzsde. Az összes fontosabb nyugat-európai részvénypiac zárva lesz...

Idén először négynapos munkaszünetet hoz a húsvét, ezért összeszedtük, milyen lesz a nyitvatartási rend az ünnepek alatt, és mely üzletek lesznek folyamatosan nyitva.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) összeszedte, hogy a patikák, miként lesznek nyitva a négynapos hétvégén. Április 14-én pénteken, április 16-án vasárnap és 17-én hétfőn ... ...

Idén először négynapossá pihenéssé vált a húsvét, ezért jó tudni, mikor lehet bevásárolni vagy esetleg pótolni az ünnepi asztalról hiányzó dolgokat.

A multikat büntetni szándékozó intézkedések a hazai kis- és középvállalkozásokat tehetik tönkre, mert a nagyvállalkozások tőkeerősek és kibírják a mostani szankciókat - hangsúlyozta az InfoRádióban a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

Valójában a kis magyar üzletek járhatnak a legrosszabbul a multinacionális cégek megsarcolásával.

Visszatért a kiskereskedelmet sújtó, egy hónapja napvilágot látott javaslatcsomag. Az új verzió szerint korlátoznák a kiskereskedelmi láncok reklámköltését, betiltanák az ingyenes reklámújságokat, csendben visszahoznák a vasárnapi zárva tartást és kötelező létszámbővítést – vagy helyette büntetőadót vezetnének be a legújabb, kiskereskedelmi láncokat sújtó törvénytervezet szerint. A javaslatok egy része mérettől függetlenül minden boltost érint.

Új adót vetnek ki a kereskedelmi láncokra, és rávennék a boltokat, hogy saját maguktól zárjanak be vasárnap, ha a most kiszivárgott formában valósul meg a kormány terve.

A tavalyi kimagaslóan jó szezon meghozta a szarvasgombagyűjtők kedvét, a várakozások szerint az idén tovább nőhet a jól jövedelmező, ám korántsem egyszerű tevékenységgel foglalkozók köre - írta a Magyar Idők.

Egy rénszarvascsordának a norvég felföldről a keleti tengerpartra vonulását követhetik figyelemmel élőben egy héten át az NRK 2 norvég tévécsatorna Slow TV programjának nézői.

Beleegyeznének a nagyobb kereskedelmi vállalatok a kormány azon elképzelésébe, miszerint a jövőben havonta két szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak – értesült a Magyar Idők.

Hamarosan havi két szabad hétvége járhat az áruházláncok dolgozóinak - írja a Magyar Idők.

A bérpótlék viszont nem biztos, hogy emelkedik majd....

A Magyar Nemzet arról ír, ellátási gondok vannak az óvodás, iskolás cukorbetegeknél. A Világgazdaság cikke szerint a vidéki és a fővárosi regionális cégeknél is kevés az autóbuszvezető.