Legfontosabb témák

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.

Tovább folytatódik a vita Lengyelországban a boltok vasárnapi zárva tartásának lehetőségéről. A legújabb ötlet szerint félnapos nyitva tartást félnapos boltzár egészítené ki. Lengyel parlamenti képviselők ... ...

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a GDP. Ez eddig is ismert volt, most viszont az is kiderült, hogy mi volt a gazdaság motorja.

Európában számos tőzsde, így például a frankfurti zárva volt hétfőn, ahol viszont kinyitottak a börzék, ott az irányadó mutatók a pénteki záróérték alatt mozogtak délben. A londoni FTSE-100 mutató 0,26 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,54 százalékos mínuszt jelzett 12 órakor. Hétfő délben az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 cent csökkenéssel 49,94 dolláron ...

Nem szűnik a vita Lengyelországban a vasárnapi boltzár körül, az egyik szakszervezet mindenkinek jelentős béremelést javasol, aki vasárnap dolgozik vagy dolgozna. A parlament még lamentál azon, hogy bevezesse-e ... ...

Összefogtak a német kereskedelmi láncok, hogy akár az év összes vasárnapján kinyithassanak. A mostani rendelkezés értelmében egyes tartományokban csak a karácsony előtti négy vasárnap lehetnek nyitva az üzletek.

Németország legtöbb tartományában az áruházaknak lehetőségük van évente négy alkalommal a vasárnapi nyitva tartásra is. Most azonban a láncok összefogtak annak engedélyezésére, hogy akár az év összes vasárnapján is nyitva tarthassanak. Az egyházak, valamint a szakszervezetek felháborodással fogadták a kezdeményezést, és jelezték, hogy minden követ megmozgatnak a jelenlegi gyakorlat megőrzésére.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság vezetője pénteken a G7-ek taorminai csúcstalálkozóján megerősítette, hogy Donald Trump amerikai elnök panaszkodott a német külkereskedelmi mérleg többlete miatt, de szerinte ezt nem rosszindulattal tette.

Új rendeletek készülnek a szórakozóhelyek nyitvatartásának szabályozására több budapesti kerületben.

Új rendeletek készülnek a szórakozóhelyek nyitva tartásának szabályozására több budapesti kerületben.