Legfontosabb témák

A Nébih ugyanakkor folytatja az ünnepi időszakhoz köthető kiemelt ellenőrzéseit.

Mórahalmon a gyógyvíz kívülről, a térség pálinkái belülről melegítik fel. Ez történik többek között a november 23-i fesztivál idején is.

Mészárosé lett egy korszerű tehenészet, egy nagy gyümölcsös és egy vetőmagüzem is.

Ezzel többek között 750 tehénnel és az ország legnagyobb pálinkafőző üzemével gazdagodott ma a NER első számú üzletembere.

A szeszfőzők szerint a főzdéknek és az államnak is rossz, hogy a pálinkára is kivetették a népegészségügyi termékadót.

A neta csupán egymilliárd forint bevételt hoz, míg a szeszadó és az áfa visszaesése öt-hatmilliárd forintos kiesés a költségvetésnek.

És a tanya és az apró vállalkozás. De vajon mit hozott Bács-Kiskunnak a Mercedes-gyár?

Megfelelve egy átlagos évnek, több mint 4 millió mázsa szőlőt szüretelhetnek idén a magyar gazdák, így várhatóan 3 millió hektoliter körüli bor készül - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottsága ülésén, ahol egyebek közt a pálinkára, a gyógynövényes italokra és a gyümölcspárlatokra vonatkozó népegészségügyi termékadó (neta) kiterjesztésének piaci hatásait értékelték.

Az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek ismét az Európai Unió pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter az ülés után a tárca pénteki tájékoztatása szerint.

Az otthoni pálinkafőzés adómentességéről egyeztettek ismét az Európai Unió pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter az ülés után a tárca pénteki tájékoztatása ... ...

Az unióban még mindig vita tárgya a háztartásonként egy évben adómentesen 50 liter gyümölcsszesz előállítása.