Legfontosabb témák

Az erdélyi magyar identitástudat sérül azzal, ha nem használhatjuk az anyanyelvünknek megfelelő elnevezést a pálinkára – fejtette ki a Világgazdaságnak Péter Ferenc, az erdélyi Maros megy...

Három székelyföldi megyében is a pálinkatörvény módosítását kérik a magyar kormánytól, hogy az ottani termelők is használhassák a pálinka terméknevet.

Fazekas Sándor az erdélyi pálinkások érdekében a magyar pálinka lovagrend lefejezésétől se riadna vissza. A betámadott nagymester szerint viszont Fazekas egyáltalán nincs képben az uniós szabályokról, attól még nem lesz pálinka az erdélyi pálinka, mert a magyar kormány úgy akarja. Ki issza meg a nemzetközi acsarkodás párlatát?

És közben Putyin is tett nekünk egy ajánlatot. A NAV-elnök fusija a NAV szerint rendben volt, a 4-es metró építkezése az EU szerint nem. Heti gazdaság.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lemondásra szólítja fel Piros Lászlót, a Magyar Pálinka Lovagrend vezetőjét.

Fazekas Sándor lemondatná a Magyar Pálinka Lovagrend elnökét.

Piros László épp akkor nevezte névbitorlónak az Erdélyi Pálinka Lovagrend tagjait, amikor az agrártárca már kereste a megoldást a pálinka névhasználat határon túli kiterjesztésére. Fazekas a határokon átívelő nemzetegyesítés programján dolgozik, Piros mondjon le - üzente a miniszter.

Piros László épp akkor nevezte névbitorlónak az Erdélyi Pálinka Lovagrend tagjait, amikor az agrártárca már kereste a megoldást a pálinka névhasználat határon túli kiterjesztésére. Fazekas a határokon átívelő nemzetegyesítés programján dolgozik, Piros mondjon le - üzente a miniszter.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt, és mindenki számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt, és mindenki számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség - közölte a szaktárca.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt, és mindenki számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség - közölte a szaktárca az MTI megkeresésére csütörtökön.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt, és mindenki számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is ... ...

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet. Hargita megye tanácsa hétfő esti rendkívüli ülésén fogadta el azt az elvi határozatot, amellyel csatlakozott a Kovászna megyei kezdeményezéshez.

Több székelyföldi megye is kérvényezte a pálinkatörvény módosítását, hogy használhassák a terméknevet.

Székelyföldön is használnák a pálinka terméknevet.

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet.

Népszerűek a magyar termékek a berlini agrárexpón, a Nemzetközi Zöld Héten, fogy a kürtöskalács, szeretik a jó minőségű magyar borokat, pálinkákat, tele a csárda, a kalocsai asszonyok pedig Németországban is megvédik városuk jó hírnevét. Fazekas Sándor miniszter szerint „a magyar vidék legjava" képviseli hazánkat. Puszta, paprika, pálinka – hirdeti az IGW, de Magyarország ennél azért többet mutat magából Berlinben.