Legfontosabb témák

Több százezer német utazót is érint a Thomas Cook brit utazásszervező vállalatcsoport csődje. Az egyik németországi érdekeltség, a Condor légitársaság hétfőn kormányzati segítséget kért a működés fenntartásához. Az üdülőjáratokat üzemeltető légitársaság közölte, hogy menetrend szerint közlekednek járataik. Az üdülőhelyekről hazafelé, Németországba közlekedő járatokra 240 ezer utasnak van foglalása. Mint írták, az eddigi anyavállalat ugyan csődöt ...

Egészen szembeötlő a különbség, hogyha az egy főre jutó költéseket nézzük, hiszen itt Magyarország még Ausztriát is lehagyta.

Kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is, vélik az elemzők.

A Századvég Gazdaságkutató 4,8 százalékra javította az idei GDP-növekedési előrejelzését, 2020-ra pedig 3,9 százalékos bővülést vár, ám megjegyzik, hogy a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is.

Az ország egyes megyéiben ellenőriznek papír- és írószer-kereskedőket, pékségeket és büféket is.

Óriási fejlesztés valósul meg a fővároshoz közel, sok új munkavállalóra lesz szükség.

Kiderült, melyik szlovákiai autópálya-szakaszon növelik a megengedett legnagyobb sebességet 140 kilométer/órára, a tesztelés már a napokban elkezdődik a közlekedési minisztérium hozzájárulásával. A szlovák ... ...

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházás várható befejezésének időpontja 2020 első fele. 

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és 50 fővel bővíti munkatársi létszámát Magyarországon az ALDI. A beruházást a cég várhatóan 2020 első felében kívánja befejezni. 

Idén még gyorsan nő a GDP.

Beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda.

A brit kormányfő ugyan továbbra is kizárja a fizikai határellenőrzés visszaállítását, abba viszont beleegyezne, hogy Észak-Írország valamelyest igazodjon az uniós piac szabályaihoz. Jean-Claude Juncker a napokban szintén nyitva hagyott egy kiskaput. Eközben az európai autógyártók földrengésszerű hatásokra figyelmeztettek no deal Brexit esetén.

A szilvával kapcsolatban adott élelmiszer-biztonsági tippeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az Ételt csak okosan oldalon. A szilva hazánkban alapvető gyümölcsnek számít, évszázadok ... ...

A fapados légitársaság a flottáját is bővíti.

Erőt és luxust ígér a bajorok csúcslimuzinja 600 kilométeren keresztül két töltés között.

A kis méretű Tesla Model 3 a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS) mind a 6 vizsgált ütközési típusban (Jó) értékelést kapott.

A fejlesztésekre 700 milliárd forintot szán a kormány 2026-ig, és első lépésben az informatikai beszerzések történtek meg.

A minimálbér 520 euróról 580-ra emelését fogja javasolni a szlovák kormánynak a szociális ügyi minisztérium, ezzel az előterjesztéssel a szakszervezetek és a munkaadók is elégedetlenek - írja a pozsonyi ... ...

Előbb-utóbb beépül a szaúdi olajpara az árakba.

Előbb-utóbb beépül a szaúdi olajpara az árakba.

Jó eséllyel visszavonják a román kormány európai bizottsági biztosjelöltjét és helyére romániai sajtóértesülések szerint maga a miniszterelnök ülhet be. Egyre esélytelenebbnek látszik Rovana Plumb kinevezése ... ...

Lerakták az alapkövet.

Az egészségügyi világszervezet szerint emelni kéne az alapvető egészségügyi ellátásra szánt pénzügyi kereteket.

Minden téren erőteljes növekedést tapasztalt a nyári hónapokban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Augusztusban az M7-es autópálya napi forgalma megháromszorozódott januárhoz képest, és szinte valamennyi e-matrica típus esetében jelentősen nőtt az értékesített darabszám. A NÚSZ kamerái és szakemberei összesen 123 millió járművet ellenőriztek a nyáron.

Ez sejlik fel a Magyar Nemzeti Bank kommunikációjából. Döntés még nincs, mindenesetre megpróbáltunk utánajárni, hogy mi lehet a szándék mögött és mi lehet annak hatása, ha az megvalósul?

Csak minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal, a friss vállalkozások 75 százaléka továbbra is korábbi cégekhez köthető, ugyanakkor változás körvonalazódik a magyar cégalapítási gyakorlatban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Az SK Hynix műhelyéből származó fejlesztés másodpercenként 38 gigabájtos átvitelre képes.

Megváltozik 2021-től az energia tanúsítványok európai uniós szabályozása, ezzel szigorúbb jelölési rendszert vezetnek be a háztartási gépeknél és a világításnál. Ez várhatóan innovációra ösztönzi a gyártókat ... ...

Itt a lista, hol érdemes megvenni a gigadrága mobilt!..

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

Gyárból érkezik a félkész ház, melyet a helyszínen "csak" össze kell rakni.

Már 100 millió felett jár a Lime e-rollerekkel megtett utak száma, így a zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen

A Neckermann Magyarország nem áll le a brit vállalat csődje miatt.

Morfiumot adnak karcolásra.

Rekordszámú, csaknem másfélmillió látogatója volt a párizsi Tutanhamon-kiállításnak.

A Thomas Cook Csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország, egy egészséges cég, továbbra is folytatja a működését – közölte a Neckermann az MTI érdeklődésére hétfőn. Azt írták, hogy a Thomas Cook Group plc tervezett feltőkésítéséről szóló tárgyalások kudarcot vallottak, a Thomas Cook Igazgatósága bejelentette az Egyesült Királyság vállalkozásainak fizetésképtelenségét. Hétfőn a legrégibb brit utazási iroda, a ...

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba - erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetőivel ... ...

Valójában sem Irán, sem az Egyesült Államok, sem pedig Szaúd-Arábia nem akar háborút, viszont a nyilatkozatháború sokáig eltarthat - mondta a Corvinus Egyetem tanársegédje, és a Külügyi és Külgazdasági Hivatal kutatója. Szalai Máté szerint ettől még, pattanásig feszült a helyzet, és előfordulhatnak szórványos katonai akciók.

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

Új terméket dob piacra nyár közepén a Lasselsberger-Knauf Kft. A Mischnix névre keresztelt szárazbeton keverékkel bárki számára gyerekjátékká válik a betonozás. Lassan azok is kifogynak a kifogásokból ... ...

A banki stresszteszt eredménye után

Hat és fél éve először csökkent a német gazdaság magánszektorának teljesítménye szeptemberben, ahogy a feldolgozóipar recessziója tovább mélyült és veszített lendületéből a szolgáltatási szektor.

A prototípusoknak az a dolguk, hogy elromoljanak, hogy aztán a sorozatérett példányok már bírják a strapát.

Tovább egyszerűsödött az e-kárbejelentő alkalmazás, a fejlesztésekkel mától külföldi-, biztosítatlan-, teherautó- vagy munkagép és annak vontatmányával okozott károkat is be lehet jelenteni az applikációval, valamint el lehet indítani a kárrendezést cascóra is.

Az anyavállalat nyitóoldalán már búcsúüzenet olvasható.

Hatalmas hibrid és elektromos autó offenzíva várható a német prémiumgyártótól.

Nem jött össze a problémamentes avatóünnepség a 40 milliós városi támogatással megépült arénában.

A Suhanj Alapítvány kérdezte, mi lenne ha úgy támogatnánk őket, hogy mindenki, aki Revolutra akar előfizetni, az ő kódjukat használná, így kapnának alkalmanként 3 ezer forintot. Ennek semmi akadálya, ha Revolutot szeretnél nyitni, használd ezt a linket. (Mivel az alapítvány nem lehet szerződő, ez az egyik munkatársuk linkje.) Ha nem szeretnél Revolutot, de van kedved támogatni őket, azt is megteheted,

Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein. A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA). A CAA, valamint a brit közlekedési minisztérium, a külügyminisztérium és az üzleti ügyek minisztériuma által ...

Orbán Viktor korábbi kijelentését figyelembe véve feltételezhető, hogy a kormány arra fog törekedni, hogy minél hívogatóbbá váljon a családalapítás és a gyermekvállalás a fiatalok számára. Újabb szempontokból hasonlítottuk össze, hogy hogyan élnek a gyermeket vállalók és a gyermektelenek.

Tavaly 7,5 százalékkal kevesebben jelentkeztek szervdonornak, mint egy éve, de így is 13,7 százalékkal több szervadományozás volt.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is gyengébb 15-20 százalékkal, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat ... ...

Csurig a földgáztárolók.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is 15-20 százalékkal gyengébb, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat.

A hálózatsemlegességi szabályok betartására.

Televíziós kampányt indít a Tej Terméktanács abból a célból, hogy a belföldön előállított tejet és tejtermékeket válasszák az importáruval szemben.

A brit utazási iroda leányvállalata reagált a társaság csődje után.

Az idei almatermés 400 ezer tonna alatt lehet, ami még a korábbi, pesszimista becslésnél is 15-20 százalékkal gyengébb, a sokéves, 600 ezer tonna körüli átlagterméstől pedig akár 35 százalékkal is elmaradhat.

Közleményt adott ki a Magyar Biztosítók Szövetsége.