Legfontosabb témák

A még májusban is előforduló fagyok komoly károkat okoztak idén az ukrán mezőgazdaságnak, az agrárminisztérium előrejelzése szerint a gyümölcstermés a vártnál 29 százalékkal kevesebb lesz, 2,46 millió tonna helyett csupán 1,76 millió tonna - hozta nyilvánosságra hétfőn legfrissebb prognózisát a tárca sajtóosztálya.

Ünnep miatt nem volt kereskedés az USA-ban, így az európai tőzsdék nem igazán találták az irányt. A BUX index itthon esett egy jót, a forint is gyengébb lett. Imét 50 dollár fölé kúszott a WTI olaj. Az Erste megemelte a Mol célárát, lengyel részvények helyett ez a papírt ajánlja.

Átalakítaná a szaporodó magyar titkosszolgálatok felügyeletét Demeter Márta független képviselő, egységesítené és szakmai alapokra helyezné azok felügyeletét, a fogalmatan országgyűlési képviselőket pedig ... ...

Határozatlan időre beszüntetik a munkát a romániai légiforgalom-irányítók kedden. Tiltakozó megmozdulásuk várhatóan nem tart tovább néhány óránál – közölte hétfőn Gabriel Tudorache szakszervezetei vezető, miután az érdekképviselet küldöttsége a közlekedési miniszterrel tárgyalt.

Elfogyott a két leggazdagabb olasz tartomány türelme, jön a népszavazás.

Az biztos, hogy a lengyel szektortársakhoz képest alulárazott a magyar olajpapír.

A felszámolás veszélye fenyegeti azokat a Kft-ket, amelyek nem felelnek meg a kötelező törzstőke emelésnek.

MOL célárunkat a korábbi 25.900 forintról tovább emeltük 27.600 forintra, és fenntartjuk vételi ajánlásunkat - írják az ERSTE mai friss elemzésében.

Lélektani szintje közelében tud maradni az olajvállalat árfolyama.

2017 első negyedévében a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült. Ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését.

Kitört egy alaszkai vulkán, a hamufelhője veszélyezteti a légiközlekedést.

Az amerikaiak dönthetnek így, tartva az Iszlám Állam esetleges merényletétől.

Lakásvásárlás előtt állók számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy ha hitelt kell felvenni, mekkora lesz a havi törlesztő. Megnéztük, hogy nagyjából megegyező hitelösszegnél mi jön ki Los Angeles-ben, illetve Budapesten.

Egyre komolyabb erőforrásokat kötnek le az informatikai biztonsággal kapcsolatos tennivalók egy vállalat életében. Az egyre gyakoribb célzott kibertámadások pedig sok esetben ügyfél- és üzletvesztéshez ... ...

Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át az elismerő okleveleket szombaton a MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata nyerteseinek. Az idén - az alapítvány tájékoztatása szerint - 120 fiatal részesül támogatásban összesen 29 millió forint értékben.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújt támogatást 29 millió forint értékben. A MOL Új Európa Alapítvány eredményhirdetésére a Nagy Sportágválasztón került sor, ahol a fiatal tehetségeknek Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó adta át az elismerő okleveleket.

Tavaly igen gyengén teljesített a beruházási szektor hazánkban, az EU-s források megállása miatt. Jövő héten jelenik meg az első negyedéves statisztika ezzel kapcsolatban.

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a sales. Nem véletlenül, hiszen egy igazán jó értékesítő magas színvonalon él, és a sikereinek csak saját maga szab határt. Ennek megfelelően sokan vágnak bele az értékesítésbe, viszont csak kevesen válnak igazán sikeressé a szakmában. Napjaink egyik legfelkapottabb munkájáról, az értékesítés rejtelmeiről beszélgettünk Hargitai Dáviddal, a Szerverház Kft. értékesítési vezetőjével.

Valljuk be, hogy a legtöbb szerencsejátékos, mikor betér egy lottózóba nem a függvénytábla és különböző matamatikai egyenletek vannak a fejében. Egyszerűen egy kis bizsergésre, egy kis izgalomra vágyik és a szemei előtt ott lebeg a nagy nyeremény lehetősége. Miért ne rám mosolyogna végre Fortuna? Miért ne jöhetne be végre egy milliós nyeremény? De mit érdemes játszani? Lottót adjunk fel, vagy inkább vegyünk egy kaparós sorsjegyet? Melyik éri meg jobban? Melyikkel van nagyobb esélyem a nyereményre? Ezekre a kérdésekre már a matematika segítségével tudunk választ adni. Nézzük hát!

Amber Rudd brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültség Nagy-Britanniában.

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Igor Dodon moldovai elnököt az Országházban péntek délután - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Középtávon nagyon valószínűnek tartja az orosz központi bank, hogy hordónként 40 dollárra esik vissza az olajár - jelentette ki Kszenyija Judajeva, a pénzintézmény első elnökhelyettese pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

A pénzügyi költségeinket hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, pedig már egy jó bankszámlaválasztással is jelentős kiadást lehet megspórolni. Ugyanolyan számlahasználati szokásokkal is drámai az eltérés az egyes számlák között, így korántsem mindegy mire tesszük le a voksunk. A legolcsóbb számla választásával a költségeket jelentősen lejjebb szoríthatjuk, és ennek köszönhetően havi szinten akár 1700 forinttal is […]

Néhány tipp, hogy csökkentsük a lakáshitelt.

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást.

Folytatja két hete tartó gyengélkedését a brit font. A befektetőket tegnap még a gyenge GDP-adat, ma pedig a friss közvélemény-kutatási eredmények tették óvatossá: a toryk előnye 5 százalékpontra...

Hatalmas árfolyammozgás volt a MOL részvényben tegnap. 21500 és 22230 forint között mozgott a papír és végül a teteje közelében zárt, ami nagyon jó jel lehet a folytatásra.  

21500 érintését követően pattant fel az olajvállalat árfolyama.

Márciusban és áprilisban is 1300 körül volt a hazai végelszámolások száma, ezzel az elmúlt öt év messze legmagasabb végelszámolási értékeit hozta a tavasz – írja sajtóközleményében az OPTEN Informatikai Kft.

Mind márciusban, mind áprilisban 1300 körül volt a hazai végelszámolások száma, ezzel az elmúlt öt év messze legmagasabb végelszámolási értékeit hozta a tavasz.

"Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól" - így hárította el a kritikákat az állami ... ...

Elképesztő, mi mindenre bukkanhat az ember, ha alaposabban is górcső alá veszi a hazai ingatlanhirdetéseket. A Lájkcentrum például egy komolyabb gépfegyvert szúrt ki egy budai otthon adatlapján. Csak bízni tudunk benne, hogy nem valódi....

Megdöbbentő toplista! Bár a hivatásos alvó elég csábító munka....

Izgalmas nap volt a mai, hiszen ma utoljára van lehetőség osztalékért OTP-részvényt venni, jelentett a Wizz Air, Bécsben pedig találkoztak az OPEC országok, ahol döntöttek a kitermeléscsökkentés...

Izgalmas nap a mai, hiszen ma utoljára van lehetőség osztalékért OTP-részvényt venni, jelentett a Wizz Air, Bécsben pedig találkoztak az OPEC országok, ahol döntöttek a kitermeléscsökkentés...

Tavaly már magyar tulajdonos igazgatása alatt állt a Praktiker Kft., amely ötödével növelte forgalmát 2015-höz képest, így közel 40 milliárd forintnyi bevételt realizált. Hosszú távon - az elkövetkező ... ...

A parlament előtt fekvő, közlekedési tárgyú törvényeket érintő törvényjavaslathoz terjesztett be összegző módosítást a törvényalkotási bizottság. A dokumentum egyik pontja, hogy a járművezetőkkel...

Május 27-én kezdődik meg és június 25-ig tart az iszlám hívők éves böjti időszaka, a ramadán.

Közel 9 tonna húst foglaltak le.

22000 alá zárt az olajvállalat árfolyama szerdán.

Hét év alatt 1550 milliárd forint pluszpénzhez jutottak.

Nem mennek egyszerűen a dolgok az atomerőmű új blokkjának építése körül.

A Szupergyors internet programban mintegy 8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással 13 járás csaknem 300 településén végez hálózatfejlesztést az MVM Net Zrt. - közölte a társaság szerdán. Az ... ...

Visszakanyarodott a keddi gyengüléssel lélektani támaszához az olajvállalat árfolyama.

Több BKK-járat sem közlekedik Budapesten a heves esőzés miatt, Óbudán a Béke téren térdig áll a víz.

Jött jó hír és rossz hír egyaránt, erre a tőzsdék inkább tovább emelkedtek, ha nem is túl nagy lendülettel. A BUX és kelet-európai társai viszont lefelé mozdultak, négyből három nagy részvényünk süllyedt. A forint sziklaszilárd, az olaj az OPEC-ülésre készül. Ajánlat várható az FHB-re.

Hat uniós tagállam vállalatvezetői a következő öt évben átlagosan 2 százalékos uniós gazdasági bővülésre számítanak.

Mol Ingatlan Holding Kft. néven új társaság jött létre az anyavállalat központjával azonos címen. A négymillió forint jegyzett tőkéjű, április 28-án született társaság főtevékenysége a...

Nem veszélyeztetett támaszt az olajvállalat árfolyama az elmúlt két nap bizonytalankodásával.

Féltik javaikat és leszámolhatnak bírálóikkal az iráni konzervatívok. Elemzés, háttér.

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó véleménye szerint a belátható előrejelzési távlatban nem változik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatpolitikája.

Több évtizednyi munka után a legtöbben megváltásként tekintenek a nyugdíjas évekre: nem kell bejárni dolgozni, lesz idő pihenni. Viszont nemcsak az életvitel, hanem a pénzügyek is jelentősen változnak ... ...

Felmentéshez is vezettek a Vállalkozz itthon fiatal! programmal kapcsolatos problémák.

Befektetési alapot indított a CIB Alapkezelő, amelybe a legismertebb édesipari cégek - például a Boci csoki, a Balaton szelet vagy a Pilóta keksz gyártójának - részvényei kerültek be.

A kínai állami Commercial Aircraft Corporation of China (Comac) és az orosz United Aircraft Corp (UAC) hétfőn Sanghajban bejegyeztette közös vállalatát nagy hatótávú utasszállító repülőgépek gyártására. ... ...